• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Prolaz - Biljana Malešević

Started by sivka, 08-10-2009, 22:46:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kunac

Quote from: angel011 on 09-05-2010, 18:31:30
Zombiji? Nisu zombiji.
Eh! A ja se baš spremao da kupim. xrofl
"zombi je mali žuti cvet"

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

scallop

Nisu zombiji. Ivkov pominje "koncept", "kreću se nezgrapno, kao zombiji" (ili tako nekako). Bilja jeste pokušala da ukaže na takve analogije kod svojih bića iz paralelnog sveta. Ali, to je već stvar spretnosti, prvenac je - prvenac. Meni su "Čuvari severa" izrađeniji, sa konkretnim stavom prema fantastičnom.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

caterina de medici

Biljo, čestitam, lepa kritika. Mene jeste malo opleo, ali bože moj, ja sam navikla. Trebalo je na samom početku knjige da napišem autor je želeo da ova knjiga baš tako izgleda.

I hvala Radmilu, na ovom što je rekao. Koristim ovu priliku i da se ispričam što nisam bila na promociji Oko za drugi svet, ali nisam bila u Beogradu (dosadni službeni put u Banja Luci i strašni smor) i trajno mi je žao što sam to propustila, čula sam da je bilo izvanredno.
"I will not serve that in which I no longer believe whether it call itself my home, my fatherland or my church: and I will try to express myself in some mode of life or art as freely as.."

Boban

Quote from: caterina de medici on 10-05-2010, 10:12:58
Mene jeste malo opleo, ali bože moj, ja sam navikla.

Ti si meni mnogo slatka, kao pojava, um i razrada.
Šteta što si tvrdoglava pa ti pisanje tapka u mestu.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

caterina de medici

Quote from: Boban on 10-05-2010, 11:01:07
Quote from: caterina de medici on 10-05-2010, 10:12:58
Mene jeste malo opleo, ali bože moj, ja sam navikla.

Ti si meni mnogo slatka, kao pojava, um i razrada.
Šteta što si tvrdoglava pa ti pisanje tapka u mestu.
"I will not serve that in which I no longer believe whether it call itself my home, my fatherland or my church: and I will try to express myself in some mode of life or art as freely as.."

caterina de medici

brzina mi je očito vrlina.

Htedoh reći na ovu Bobanovu opasku da mi pisanje tapka u mestu, da tu nije kriva toliko moja tvrdoglavost, koliko dirinčenje na potpuno beskorisnim poslovima, jer kad si poreski obveznik, onda moraš to i da plaćaš, to jest da radiš od 8-16, pa vikendima, pa praznicima.

Šta bih ja dala da sam svega toga oslobođena.

Boban

brzina ili brzopletost?

A misliš da mi ostali nemamo raznoraznih obaveza preko glave, da samo grlimo ladovinu i smišljamo rečenice po čitav dan?

Perin

Boban

šta se bre sad ti mešaš, vidiš da devojka uživa.

caterina de medici

Quote from: Boban on 10-05-2010, 11:21:14
brzina ili brzopletost?

A misliš da mi ostali nemamo raznoraznih obaveza preko glave, da samo grlimo ladovinu i smišljamo rečenice po čitav dan?

Ma znam da imate. Ali ja sam se očito uplela u gadan vrtlog sa ovim poslom koji sad radim. Baš gadan. Kada dođeš kući onda radiš domaće za peti razred, i znaš već all that boring chores... Ma ni kućepaziteljka mi ne bi pomogla.

Jedino pusto ostrvo.

scallop

Caterinu de Medici na pusto ostrvo! Da uživa pod palmama sreće. xrofl
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

caterina de medici

zamisli to, a voli suvereno da vlada. Kraljica trovačica, bartolemejska noć and all that jazz... Ma u pravu si, kakvo pusto ostrvo. Doći ta penzija 2032, ako ne bude pre toga smak sveta :D

zakk

Cena je pogrešna, roman košta 400 din.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Alex

Quote from: zakk on 10-05-2010, 13:08:31
Cena je pogrešna, roman košta 400 din.

Za 700 dobiješ roman i 300 dinara pride.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Dirty Old Man

Treba pozdraviti svaku domaću knjigu sa zombijima, pravim ili skoro. Cura ima potencijala!
Bez starca nema udarca.

Bilja

Najbolji horori uvek imaju Zombije, ali volim da ih osmislim na svoj nacin. Nekad su to Dead Alive varijante, znaci mrtvo ali mrda, a nekad su to Alive but looking Dead odnosno zivo ali izgleda kao da nije (npr ja ponedeljkom ujutro). Mada, nijansi ima mnogo, u tome je lepota kreiranja Zombi likova.
Bilja
----------------------------------------@

Dirty Old Man

Beše ono Barker jednom rekao da su mu od svih monstruma najstrašniji zombiji? Kao, vampiri su romantični, vukodlaci zanimljivi na svoj način, ali kod zombija imaš samo glad kao imperativ, i ništa drugo. Jesi li mnogo gladna ponedeljkom ujutro? :evil:
Bez starca nema udarca.