• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Zašto POSLEDNJI SRBIN?

Started by Ghoul, 10-10-2009, 01:08:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

naslov POSLEDNJI SRBIN je

remek-delo genijalnog savršenstva
20 (35.1%)
umereno dopadljiv
5 (8.8%)
ništa naročito
6 (10.5%)
definitivan znak da se Boban 'prodao' i pridružio I. Bjelici
9 (15.8%)
potpuni treš
11 (19.3%)
definitivni dokaz Bobanove demencije
6 (10.5%)

Total Members Voted: 57

džin tonik

onda ce ovo biti nesto veliko; nimalo ne sumnjam u uspjeh bobanovih spisateljskih sposobnosti perfekcioniranim pakiranjem u srbofiliju.
skoro da i mene hvata zelja za kupnjom.

Boban

kako neki Hrvat uopšte može da odoli knjizi koja se zove Poslednji Srbin?
http://www.boban.rs/news.html
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ghoul

poslednji srbin na vrbi...
https://ljudska_splacina.com/

lilit

Dobro je ono: Konacno nova knjiga.  :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Mak_Shierb

Navedite bar jedan razlog zasto ste to ucinili?

Perin

Koliko sam ja shvatio iz prethodne diskusije, on je ponudio 3 naslova, a izdavač je izabrao jedan, to jest, taj :)

Boban

Bio sam uslovljen od izdavača ("Mi ne znamo da prodajemo knjigu ovog naslova!") i pošto nisam želeo da se selim, ostalo mi je samo da prihvatim neko drugo rešenje. A onda je zapravo bilo svejedno.
Voleo bih da mogu da kažem da se kajem.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Svevid

Гласао сам. Откачио сам оно - ремек дело... Још да је 'Србин' у наслову ћирилицом, било би још боље, упечатљивије. Они који ће пљувати књигу/аутора због наслова су отприлике фашисти. Није ми јасно зашто би именица Србин некога вређала. Да ли је онда и именица Хрват увредљива? Глупости. Књига се чита због садржаја, наслов је само епп.
Не волим југословене.

M.M

Quote from: Svevid on 10-12-2010, 15:56:56
Књига се чита због садржаја, наслов је само епп.

A šta je EPP?
Na koji način u Srbiji, na nekom širem nivou, može da prođe kvalitet osim ako se ne napravi veliki ustupak ?
U svakom slučaju, podržavam Bobana što je napravio kompromis. To je naša svakodnevica. Naslov 'Živosahranjeni' mi se vise sviđa od 'Poslednjeg Srbina', ali sta sada...
Nijedan poraz nije konačan.

Svevid

Ма какав компромис?! По чему је Србин снисхођење? Писац је одабрао тако, уредници такође - у чему је проблем? Али ми Срби смо склони аутоцензури, па нам се у цензурисању придружују и остали. Бљак.
Не волим југословене.

angel011

Kompromis zato što pisac nije želeo taj naslov.
We're all mad here.

Svevid

Е то је друго. Мени се учинило нешто треће.
Не волим југословене.

Plut

Da nisam znala ko je Boban i šta je ova knjiga, da budem iskrena, ne bih je ni pogledala. Toliko o EPP-u, uspešan je. No, od ovakvih kao ja izdavači ipak ne žive tako da... kompromis nekad i nije tako strašan.

M.M

Quote from: Plut on 10-12-2010, 22:40:10
Da nisam znala ko je Boban i šta je ova knjiga, da budem iskrena, ne bih je ni pogledala. Toliko o EPP-u, uspešan je.
Slažem se sa Plutom. Da ne znam ko je autor, nikada ne bih kupio knjigu. Nešto slično mi se dogodilo sa knjigom "Richter 10", Artura Klarka i Majk Mekeja. Zograf ju je preveo kao "Apokalipsa Amerike". Bože me sačuvaj. Sva sreća što me naslov nije odbio.
Nijedan poraz nije konačan.