• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

VAŠAR KNJIGA 2009

Started by Ghoul, 26-10-2009, 20:35:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alexdelarge

Quote from: Ghoul on 29-10-2009, 15:17:10

http://ljudska_splacina.com/2009/10/navali-narode-vasar-knjiga-2009.html

Kakva drskost!!! Ja prosvjedujem. Ovo je tekst od prosle godine. Druskane, kanda si zapao u spisateljsku krizu. To ti kod mene nece proci. Zahtevam novi tekst, a ne ovaj sto se uplesnivio.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Ghoul

oćeš reći da ono tamo napisano danas nije aktuelno?
da sada sajam izgleda i zvuči i miriše drugačije?
da moj text ne korespondira sa stvarnošću?
slušaj, momče, da li si spreman da mi to kažeš sutra ili prekosutra u lice, na tom istom sajmu?!
https://ljudska_splacina.com/

Alexdelarge

Necu da kazem da tekst nije aktuelan. Ako dusebriznici uoce kontradiktornost izmedju ova moja dva posta, to je zato sto mi se prohtelo da na ovom topiku pripovedam iz pozicije nepouzdanog pripovedaca. A ova spoznaja i samosvest cine autopoeticki sloj teksta. Na vasar dolazim u subotu, kako to Azatot zapoveda; gledacu da stignem na strip tribinu (nadam se da cu se probuditi na vreme). U svakom slucaju videcemo se, da nesto popijemo i pretresemo aktuelnu knjizevnu ponudu.

ajd uzdravlje

zakk

Ja jutros pokušao da odem na Doručak sa Dežulovićem, al ni zaposleni na sajmu nisu znali gde je Aero klub u kom se to navodno dešavalo. Takođe nigde nismo mogli da lociramo ni Centar za kulturnu dekontaminaciju u čijoj je to navodno organizaciji bilo.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

vilja

Quote from: zakk on 29-10-2009, 22:31:13
Ja jutros pokušao da odem na Doručak sa Dežulovićem, al ni zaposleni na sajmu nisu znali gde je Aero klub u kom se to navodno dešavalo. Takođe nigde nismo mogli da lociramo ni Centar za kulturnu dekontaminaciju u čijoj je to navodno organizaciji bilo.
.

Paviljon Veljković

Birčaninova 21

zakk

Kakva sad Birčaninova?! :shock: :o
Pa ovo je najavljeno da je na Sajmu, a ne za vreme Sajma :D

U svakom slučaju, prošlo bez mene, jebiga.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

Ghoul

uuu, ovo baš niotkuda!
super!

zakk

U petak u 18h je II rođendan IP Tardis, pa navratite na alkohol i kolače. I tortu. I pogačice. I još svašta nešto.

дејан

to ste mogli i juce da organizujete kad sam ja bio  :(
ovako sam ostao i bez novog jakshica
...barcode never lies
FLA

angel011

Odavno je najavljeno kada je rođendan Tardisa. I ponavljano, s vremena na vreme.
We're all mad here.

дејан

danas ne mogu ici na sajam pa sam isao juce (zato i kukam)
...barcode never lies
FLA

zakk

http://picasaweb.google.com/iptardis/TardisNaSajmuKnjiga2009

Ima skoro dve stotine fotografija sa Tardisovog štanda, većina sa večerašnjeg rođendana. Puno je ljudi je došlo, baš mi je vrlo drago.

http://picasaweb.google.com/lazarkomarcic/PoslednjiSrbin#

Boban potpisuje svoj novi roman

Eriops

Nisam nesto mnogo pazario, al u sustini sam zadovoljan, posebno jer sam nasao i uzeo neke stare knjige, koje sam dugo trazio : Tranzitnu stanicu od Kliforda Simaka,
Helikoniju-Leto, od Brajana Oldisa, Prsten od Larija Nivena..
Pazarih i Legende ( podebelo izdanje Lagune sa pricama pisaca fantastike ), Kasandrin put od Julije Voznesenske, od domacih pisaca Persijsko ogledalo i Lisicje ludilo od Miomira Petrovica, Poslednji Srbin od Bobana i Malteski sismis od Ljubomira Damjanovica.
Jos neke decje knjige za bratovu decu, i to je to.
Stand Alnarija je ok, ali prici standu Lagune, e to je vec prava umetnost.
Guzva gora nego u gradskom prevozu  :).

Ghoul

zaista šteta što ovako unikatna prilika nije zabeležena dobrim aparatom na dobrim fotkama ili barem od strane dobrog fotografa.
sve mutno, ružno, nejasno, loše kadrirano, ništa se ne vidi...

Milosh

Da i ne pominjem to što na ovoj fotki izgledam prilično neljudski (mislim, više nego inače).
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

zakk

Ni na ostalima ne izgledaš humanije :)

A kad među fotkama naiđete na dobre i oštre, verovatno su sa Bakićevog aparata. Ovaj Olimpus koji sam koristio ima fantastično veliko zrno kad mu svetlo nije dovoljno jako :(

sivka

Evo nekih slika koje su okačili drugari iz SFtima. Nemojte da se zbunite, ima i nekih kafanskih... ne samo sa štanda...
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

angel011

Neophodno je registrovati se da bi se videle slike.
We're all mad here.

sivka

E, pa sad ću da ih skinem i okačim ovde... mada mi je smor.

crippled_avenger

E, ako Profil prodaje svoja hrvatska izdanja, obavezno kupite sabrana dela Zorana Ferića!
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

sivka

Gasimo svećice, neuspešno.

sivka

SFtim

sivka

Ne, ovde nismo pevali hb...

sivka

Posle smo se pregrupisali...

Milosh

Juče i danas sam kupio sledeće knjige:

THE PENULTIMATE TRUTH - Philip K. Dick

KRVAVI MERIDIJAN - Kormak Makarti

NEMA ZEMLJE ZA STARCE - Kormak Makarti

PRIRUČNIK ZA ZAŠTITU I ODBRANU OD ZOMBIJA - Maks Bruks

ISTINITE LAŽI - priredio Goran Skrobonja

MRVE POD KOŽOM - Aleksandar Marković

UROBOROS - Aleksandar Marković

OTISAK ZVERI U PEPELU - Boban Knežević

OKO ZA DRUGI SVET - Radmilo Anđelković

KRALJEVI - Zoran Jakšić

U ODVAJANJU - Ilija Bakić

POSLEDNJA VELIKA AVANTURA - Pavle Zelić

Oko 5000 za sve ovo.

i kod antikvara za 400 dinara:

GROF MONTE KRISTO, TRI MUSKETIRA (knjiga prva i druga) - Aleksandar Dima
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Kastor

Ipak si pronašao Beobook? Gde su se skrili?
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Tripp

@Milosh:

Obavezno procitaj Krvavi meridijan... Da nista ne govorim o Dimi, ako ga vec nikada nisi imao u rukama.
'Hey now!'

Джон Рейнольдс

Danas sam posle silnih patnji, probijanja kroz beskrajne horde zombija koji su besciljno tumarali Sajmom, dobijanja pogrešnih informacija, nedobijanja informacija, a sve vreme vukući petogodišnjeg klinca sa sobom, najzad locirao Službeni glasnik i pazario Fulkanelija za 710 dinara, što je odlična cena za dve knjige. Obradovan time, na istom štandu uzeo sam Mitska bića srpskih predanja i Kult mrtvih kod Srba, knjige Slobodana Zečevića. Prodavala se i njegova Srpska etnomitologija, ali cena mi nije bila baš pristupačna, te ću sačekati da vidim kako ću biti zadovoljan sa ove dve. Kažu, i ovim pazarom postadoh drug član, pa ću imati i popust ako zatreba.

A onda sam našao nešto što ću proslediti Sinu. Filmovi u serijalu "Uspon satanizma", u izdanju Centra za prirodnjačke studije. Sećate se Miroljuba Petrovića, geologa, i njegovih beskrajnih emisija o kreacionizmu? E, to je ta ekipa. Na ovom (citiram) "DivX na DVD" nalazi se sledeće:

1. Uspon satanizma
2. Bogovi Novog doba
3. Zvona pakla
4. Zbuk i bes
5. Udaraj
6. Masakr nevinih (o abortusu)

serijal "Nesveti Holivud"
7. Dozvola za ubijanje
8. Mlad i buntovan
9. Holivud - seks i zavođenje
10. Holivud - moć i filozofija
11. Holivud - svetla, kamera, hula

Dokumentarci su, naravno, vrhunskih produkcionih kvaliteta. Jedan brka sedi i jadikuje dok srpski narator (mislim baš Petrović) strahovito brzo i osećajno interpretira tekst, često zamuckujući, gutajući slova i ispravljajući se. Verovatno je zakupljeno vreme u studiju bilo PREkratko. Na štandu je bilo još mnogo diskova bizarnih naslova i žao mi je što na ovo nisam naleteo sam, pošto su klincu pokušavali da utrape neke crkvene crtane filmove, pa smo morali da uteknemo. Izabrao sam samo ovaj najupečatljiviji, Sindža će dati svoj konačni sud, a ako treba nabaviti još ovoga, znam gde ima.

Razmišljao sam šta da uradim sa preostalih 600 dinara predviđenih za knjige (i to je bio kraj, vrh vrhova trošenja). Palo mi je na pamet da kupim flašu džina, ali sam se ipak probio do Ukronije po Vatru i Krv Ernsta Jingera i dovikujući se sa Laguninim radnikom preko glava onih koji ne znaju šta bi kupili na popustu, uzeo Gospodara muva.

Marko je kupio dve Bigzove matematičke zbirke, dve igre-glavolomke, nešto od Kreativnog centra što ne znam ni šta je, ali je "najzad izašlo" i jednu od onih Mekmilanovih knjiga u paketu sa muzičkim diskovima, CD romovima i votnotima za vežbanje engleskog.

Videli smo nekoliko osoba ženskog pola koje ne čitaju Kinga ili ako čitaju Kinga, onda nisu čitale niti gledale Uporište, pa su nosile maske preko lica štiteći se od gripa. Pošto sam prilikom prošle posete vašaru nazebao zbog bizarne nesrazmere u temperaturi između hala i spoljašnjosti, sa zadovoljstvom sam kašljao ne stavljajući ruku na usta (jednom sam držao dete, drugom knjige), ali to ipak nije rasterivalo zombije koji - primetio sam - čak i ne gledaju štandove nego poput ludaka iz Ponoćnog ekspresa samo idu u krug.

I eto, za mene prođe i vašar. Iduće godine ponovo idem drugog dana prepodne, jer je samo tad bilo relativno podnošljivo. Stvarno mi nisu jasne škole koje dovode one gomile besprizornika da prave gužvu, smaraju se i sede po podu listajući ne ono što su kupili već promo materijale koje su dobili. Verovatno Sajam loži škole da gomilaju bandu ko lopatama zato što im naplaćuju ulaznice (po povlašćenoj ceni). Bolje da to rade za sajmove erotike ili automobila.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

angel011

Školama je to lak način da odrade radnu subotu.
We're all mad here.

angel011

We're all mad here.

Alexdelarge

bio sam danaske i ja. ne znam da li cu vise posecivati vasare knjiga. ovo je stvarno uzas. guzva, vrucina, tinejdzeri koji se kikocu i guraju. guzve u prevozu. toliko sam bio nervozan i iznerviran da pola stvari koje sam nameravao da kupim, nisam kupio.

pazario sam sledece knjige:

ALHEMIJSKA BORAVISTA...u dva toma -Fulkaneli (Sluzbeni Glasnik)
VELIKI SAN - Cendler (Laguna)
GARGANTUA I PANTAGRUEL u dva toma - Rable (Zavod za udzbenike)
KRALJEVI - Jaksic (Tardis)
MRVE POD KOZOM -Markovic (Tardis)
KNJIGA KRVI 4-6 - Barker (Znak Sagite)
CETVORODIMENZIONALNI KOSMAR - Balard (Fabrika knjiga)

Mica Milovanovic

Nisam nesto mnogo pazario, al u sustini sam zadovoljan, posebno jer sam nasao i uzeo neke stare knjige, koje sam dugo trazio : Tranzitnu stanicu od Kliforda Simaka,
Helikoniju-Leto, od Brajana Oldisa, Prsten od Larija Nivena..

Helikonija je tipičan primer trilogije koja je izdata nejednakom broju primeraka
1500 primeraka - knjiga I,
2500 primeraka - knjiga II i
500 primeraka - knjiga III (pri čemu na prste jedne ruke mogu da izbrojim ljude za koje znam da imaju ovu knjigu - ja mislim da teško da je izašlo više od 100 ispravnih primeraka -  Bobane?)

Na pojedinim forumima imaju čak i ovakve izjave:
Na zalost, koliko sam ja saznao, Zoroaster nikada nije objavio Helikonija: Zima, tako da, i da nadjes ostale dve, nemoj ni da pocinjes, bolje se odmah posveti originalu, a trilogija je tako dobro napisana da neces pozaliti truda...

Mica

Eriops

Prsten je izdanje Kentaura, iz 1980, prevod Mirjane Zivkovic, kostao me je 300 dinara, sto zaista nije neka suma. Helikonija-Leto, prevod Mirjane Zivkovic i Branislava Brkica, Zoroaster, za 450 din. Tranzitna stanica je izdanje Polarisa iz 1984, kostala me je 600 din, prodavac nesto nije bio raspolozen za cenkanje, a i ja sam bio sretan sto sam je uopste nasao, pa se nisam puno natezao s njim. Nalazio sam je ranije kod ulicnih prodavaca, ali su primerci knjige bili u zaista bednom stanju.
Ova knjiga je zaista dobro ocuvana, i u sasvim je solidnom stanju.

Le Samourai

Quote from: Alexdelarge on 31-10-2009, 21:49:42
Uh, ovo bih i ja pazario da sam video. Koliko je koshtalo?

Monsun

Evo i mog pazara sa sajma:
1. 5 kniga iz fantasticne biblioteke za 1500d (Knezevic, Andjelkovic, Novakovic, Zivkovic i Jaksic)
2. Uliks - Geopeotikino izdanje = 800d
3. Utopija - Zorica Djergovic, Geopoetika = 500
4. Tecite moje suze... - F. Dik = 250
5. Polarisova SF antologija 2000 = 250
6. Najbolje SF prica 1895. = 350
7. Vrli novi svet, Libretto = 280
8. Vise starijih knjizevnih casopisa (Letopisi MS, Rec...) po 50d

Ovoga puta su izvisili Nekronomikon, Poslednji srbin, i Asimovljeva trilogija, ali to cu nadoknaditi na Niskom sajmu knjiga za nekih mesec dana...

Milosh

Sa promocije zbirke Pavla Zelića:

Nightflier

"Mitska bića srpskih predanja" je izuetna knjiga. Ona me je i ponukala da se bavim etnologijom. Nisam znao da to sada može ponovo da se kupi. To je sjajna vest. Moraću da orobim "Službeni glasnik".
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Milosh

Sa strip tribine na kojoj su pričali Deksa i Ghoul:

Zainteresovana publika:

Uglavnom zainteresovana publika:

Джон Рейнольдс

Quote from: nightflier on 01-11-2009, 17:01:25
"Mitska bića srpskih predanja" je izuetna knjiga. Ona me je i ponukala da se bavim etnologijom. Nisam znao da to sada može ponovo da se kupi. To je sjajna vest. Moraću da orobim "Službeni glasnik".

Kakva je "Srpska etnomitologija"? Ako su "Mitska bića" dobra, onda tu verovatno ima sve.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

David

Tko je ova NikolKidmanka sa Zeliceve promocije, neka knjizevnica, kriticarka ili...?

U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Alexdelarge

Quote from: Le Samourai on 01-11-2009, 01:24:34
Quote from: Alexdelarge on 31-10-2009, 21:49:42
Uh, ovo bih i ja pazario da sam video. Koliko je koshtalo?

nisam siguran, da l' 600 din. obe knjige ili tako nesto...bilo je tih knjiga i na prethodnim vasarima, nece nestati.

zakk

Valjda juče uzeh Zelićevu zbirčicu priča i knjigicu aforizama "Jedna muva sa dva udarca". Aforizmi su iz pera Branislava Crvenkovića a ilustovao je Jakša Vlahović. Isto drugari ;)

Danas sam u poslednja dva sata Sajma pazario:

Predrag Urošević, Kaniga
Alefi 22, 23, 24 i 26. Broj 26 ovaj put ceo (prošlom primerku nedostaje drugi list :/).
Milutin Milanković, Kroz vasionu i vekove (Jugoistok, 1944)
Again, Dangerous Visions (Book 2), Ed. Harlan Ellison
Samuel R Delany, Ajnštajnovski presek (ZS4)
Robert Silverberg, Knjiga lobanja
Goran Skrobonja, Nakot, ali za Skrobonju i Skrobonjinim parama ;)

A tokom sajma sam dobio:
* Phillipe Delaveau, Nebeska plovidba (Navigation Celeste) (jeste, poezija) od prevodioca, Kolje Mićevića
* Danilo Brozović, Bojno polje istra
* Aleksandar Bečanović, Opsjednutost
  od Davora Šišovića
* Ilija Bakić, U odvajanju, od Ilije Bakića ;)

zakk

Zaboravih:

Džasper Ford, Izgubljena u dobroj knizi
Zoran Penevski, Tragovi odsustva
Zoran Penevski, Manje važni zločini

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Perin

Moj učinak...sve je nešto bilo zbrda-zdola, jerbo sam u BG ostajao samo dva dana, ali uspeo sam nešto da pazarim, mada ne sve što sam želeo  :cry: I ja sam neke knjige dobio na poklon ;)

Radmilo Anđelković - Oko za drugi svet
Michael Moorcock - Elric of Melnibone (omnibus izdanje)
Ivan Nešić - Jedan na Jedan
Džonatan Straud - trilogija o Bartimeju (komplet)
Ijan Mekdonald - Bespuće
Ljubomir Damjanović - Malteški Šišmiš
Džim Bučer - Olujni Talas
Boban Knežević - Otisak zveri u pepelu
Džordž Lukas - Zvezdani Ratovi
Džim Morison - Jahači na Oluji
Mladinska knjiga (ne piše ko je napisao) - Veštice, vračevi i alkemičari

Na Tardisovom štandu sam 'ladno mogao pazariti sve što je tamo bilo, no nisam imao para...IPS je isto bio dobar, o antikvarima da ne pričam. No dobro, uvek postoji sledeća godina - Moj učinak za ovu je 13 knjiga :)

zakk

Quote from: Melkor on 02-11-2009, 01:54:08
Quote from: zakk on 02-11-2009, 00:10:16
A tokom sajma sam dobio

xtwak

Izvinjavam se! :oops:

Naime, dobio sam i Lovecraft • King • Barker: HOROR (ZS 16) od Melkora!

A kupio sam i "Patuljka iz zaboravljene zemlje" Ahmeta Hromadžića :)

Event Horizon

ja sam bila juče i uopšte nije bila gužva, u stvari ne u poredjenju sa prethodnim godinama, a skoro uvek idem nedeljom. videla sam knjigu "srpski baron minhauzen aleksandar vučić", napisao v.šešelj, ima jedno 400-500 strana, ali je nisam kupila. ovoga puta samo "kodovi slovenskih kultura" šta mi je falilo, "crno jagnje sivi soko" jer... pa šta znam, neki stranci pomenuli da su čitali, pa rekoh, hajde i ja, kad sam već mogla da čitam "izmišljnje ruritanije" onomad na moru i da se pravim da mi je super; i "kraljevi, vi što maštate o sreći i novi vavilon". u planu je bilo još nekoliko tardisa, ali kad je gradjanin suprug morao da kupi vesele četvrtkove, gigante i šta mu je još falilo.
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

Ghoul

de sam bio, šta sam radio, ŠTA SAM DOBIO / KUPIO - sve piše ovde:

http://ljudska_splacina.com/2009/11/sayam-loot-2009.html

Alexdelarge

LJ.H.Djurovic se u danasnjoj Politici zahvaljuje citaocima; naime, svoj novi roman VODA IZ KAMENA je prodala u tirazu od 7.250 primeraka.  xuss