• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Gluposti

Started by Melkor, 30-10-2009, 02:39:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Melkor

Ma sve je ok, sve dok lilitina deca ne pocnu da pisu bolje knjige od gula.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Albedo 0

šta je s ovim ženama i cipelama, ova me podsjetila na jednu ženu koja nosi 42 a kad dođe u prodavnicu traži da proba 39

kako mi pričaju, nebrojeno puta se desilo da je šokirana činjenicom da ne može da obuče 39, razgovara sa prodavačicom da li je kalup dobar, da nije onaj italijanski ili kineski koji su nešto manji, pa traži da proba 40, pa 41, pa neke brojeve između, i na kraju sa iznenađenjem zaključi da joj 42 odgovara

Ygg

Nadrealizam!!!

"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Usul

Nije mi jasna funkcija sekire?
God created Arrakis to train the faithful.

Melkor

Ne, ne, niste vi dobro shvatili ovaj topik. Fajront.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

zakk

show must go on:

Kako bi glasio naslov domaćeg izdanja?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Albedo 0

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Melkor

Agota

strava !!!  :lol:

opet gledam  American Horror Story ,skroz taj fazon .
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Melkor

Barbarin

:x

Iz koje je to godine?
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Melkor

1931. Al' razumi ga, covek je bio ekstremni vegetarijanac (tj frutarijanac, al' onda se gubi zajebancija)

Barbarin

Oće te biljke da pomute razum, pogotovo ako se ne pripreme kako treba.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Melkor

Father Jape

Nemam običaj da lajkujem Vukajliju ali:

QuoteБОРИВОЈЕ ШУРДИЛОВИЋ СИНДРОМ:
Устанеш око 11. Одеш и скуваш кафу. Сам, дакако, јер су сви други укућани на послу.

Ти немаш посао, јер не можеш да радиш тек било шта, а за оно за шта јеси квалификован треба веза или паре. Кад немаш маторе који имају везе ко твој друг Станко. Кретени једни! Цео живот се нешто као бакћу, а један пишљиви посао не могу да ти среде, да радиш ко човек, да будеш свој.

Срчеш кафу и полако се будиш. Размишљаш да би стварно требало да седнеш већ једном да кренеш да учиш за тај испит. Ипак имаш 28 година, а остало ти је шест испита до краја факултета, треба и то дати, кад си већ ово до сада.

"Јесте, стварно би требало, и имам и воље да учим, али мени није добро!"

Наравно да није. Гледао си онај сајт са симптомима и дијагнозама, и, судећи по свему, имаш или лоше срце или ти је кондиција слаба. Могла би да буде и кондиција кад по цео дан седиш у кући, али шта ако је срце? Кад мало брже ходаш или кад мало дуже ходаш, почињеш да губиш дах и мораш да станеш, није се са тим зезати. Ипак не би требало да се напрежеш превише. Теби је најтеже.

Телефон звони, друг те зове. Нашао је сезонски посао. Каже да се рмбачи, али зато за пар дана можеш да зарадиш стотинак евра.

"Па јеси ти нормалан?! Знаш да ме кичма зеза бре! И ти ме зезаш са таквим стварима, ко да ја не бих волео сто евра да имам сад у џепу! Ајде здраво бре!"

Неразумни скот! Као да му ниси причао сто пута док сте пили пиво по парковима како, судећи по свему што си видео на Интернету, имаш кичму која је у процесу дегенеративних промена. А откад је Ђинђић наредио докторима да стегну здравствени фонд, теби неће да констатују да си болестан. Свуда иду паре, политичари имају по петсто хиљада плату, ал кад треба за некога ко је стварно болестан, онда нема, нек цркне.

Само када би могао да одеш из ове смрдљиве земље! Сви су корумпирани, нико се не брине о твојој добробити! А морао би неко нешто да уради, и да гледа тебе, ипак си ти грађанин ове земље. Дужни су да се брину о теби, зато су тамо где су. Стока једна!

Зове те мајка, пита да ли си сео да учиш. Издереш се на њу. Дабоме. Ко да не зна да ти није добро. Ко да јој ниси сто пута објашњавао који посао треба да ти нађе. Ко да ти волиш да седиш у кући по цео дан, да те они малтретирају по цео дан и ниподаштавају те. Ко да ти сад не би волео да имаш плату од једно четрдесет хиљада, па да ти је све потаман.

"Уххх, што немам неку шему да одем из ове смрдљиве земље, да нађем неки добар посао тамо где ће знати да ме цене!"
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Melkor

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Melkor

Quote from: zakk on 29-10-2012, 10:56:45
#želim !!!

Bilo je nemosumnjivo. Evo ti nesto i da zasladis uz to

Mme Chauchat

...ili zašto ne treba verovati vikipediji ni kad precizne cifre nosi (ovo je sa onih unosa koji navode cifre od 2002):

Kraljevo je grad u središnjem dijelu Srbije. Prema posljednjem popisu pučanstva iz 2002. godine, imao je nešto više od 57.000 stanovnika.

Grad ima 65.142 stanovnika (popis 2002),

Kraljevo (kyrillisch Краљево) ist eine Stadt in Serbien mit 82.846 Einwohnern (2002).

Ethnic groups in the town of Kraljevo: (2002 census)

Ethnic group population
Serbs 56,873
Roma 876
Macedonians 251
Yugoslavs 213
Croats 209
Total 59,222

...

lilit

Quote from: Ghoul on 26-10-2012, 13:18:01
Quote from: Jevtropijevićka on 26-10-2012, 12:26:59
a i gde će vam duša, krišom slikate žene u prevozu :(

da, to je u redu samo kad to radi lilit dep.

ma volim te i dalje. keine sorge.  xsmlove2
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Dekac

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Josephine

Melkor

lilit

She has to create an experiment and to determine the participants!
Ljudi, I love you. You made my day!!!
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Barbarin

Jeremy Clarkson:

zakk

Melkor

zakk

Melkor

Melkor

Драгишино срце ради на маст

Возио је тешке камионе по Европи, али му је због стреса на друмовима оболело срце. Онда се вратио на сеоско имање и почео да гаји мангулице
          Драгиша Пајић и мангулице (Фото Т. Јањић)     у плавом дуксу, црнобрад, стоји Драгиша поред црвене ,,мечке". Чека на улазу у село Конатице. Упада потом у ,,мерцедес 190Д" који је купио још 1985. године на београдском Сајму аутомобила, па је тада сва југословенска штампа покушавала да открије које ли је то тајанствено сељачко момче дуге косе, које је дошло, истресло торбу пуну кеша и одвезло најскупљи ауто.
Мудар је брадати Драгиша Пајић. Није желео да му тада објаве име, да га власти не гањају за порез, али је брујало, комбиновало се, спекулисало, истраживало – куд ли је одмаглио тај сеоски буржуј?
Сајамска ,,мечка" подиже прашину по сеоском путу. Улазимо у Драгишино џиновско царство, на његову дедовину, на изоловани ранч где долази све више људи из Србије, а богами, и из света. Хоће да виде лидера покрета отпора против савременог начина живота, хоће да виде самоуког филозофа који се бори против гледања на сат и против рокова и наглих скокова...
Био је Драгиша возач тешких камиона по Европи, али му је од стреса на друмовима оболело срце. Његов отац, Владимир, почео је давно да се бави кочијашењем, први је приватник кочијаш са отвореним жиро-рачуном који је усред самоуправног социјализма показао приватну иницијативу...
Уместо да седне у кочије, Драгиша је сео у ФАП. Његова животна аутопревозничка фаза трајала је од 1978. до 2005. године. Прокрстарио је 17 земаља. Створио је сопствени бизнис и ергелу камиончина, али – среће имао није. Стрефио га је инфаркт, лекари му отворено рекли да је готов, да му спаса нема.
– Или да потражиш попа, па да миришеш траву одоздо, или да одеш у шуму. И да се спасиш. Тако ми рече кардиолог – смеје се Драгиша. Тада му живот није био комедија, па је Драгиша решио да сам себе спаси. Вратио се у село Конатице, заселак Броћиште, на обалу реке Пештан. Вратио се на очевину, где има 28 хектара обрадиве земље и 10 хектара шуме у комаду. Ту Пештан меандрира, прави ,,потковицу" и опкољава Драгишу, стварајући од његове тврђаве усамљено полуострво.
Речено му је да једе искључиво маст добијену од свиња мангулица. Сео је Драгиша у ,,мечку" и одвезао се у државни резерват Засавица, да купи прасад која ће му спасити живот. Донео је једно, пореклом из Мађарске, и друго, са румунским педигреом. Вратио се, створио фарму, запостављајући све догме званичне медицине. Уместо да џогира, почео је да јури свиње по шуми. Уместо фитнеса, дрмуса се на трактору. Уместо пилатеса, истеже се док ставља месо на таван... Створио је крдо од 132 мангулице. И почео само њима да се храни. Само месо и маст. Чак ни у салату не ставља уље. И, оздрави!
– Имао сам 78 кила кад сам се разболео, сад имам 109. Угојио сам се, добио стомачину... – мази се по трбуху крупни брадоња из Конатице, па нам доноси свеж хлеб премазан машћу, чварке и сланину, кобасице и качкаваљ, а онда нас убеђује да заронимо у кацу са свињском машћу: – брале, да удахнемо здрав живот!
Драгишина жена, здравствена радница, звоцала је у почетку мужу јеретику, али се јунак није дао.
– Творац је створио човека да ради на животињску маст. Као камионџија, знам да је то наше погонско гориво. Лој од бикова и крава се прави за руке, а зечије сало намажеш кад пребијеш руку или те убоде трње – каже лидер самопрокламоване републике Конатице, који се мануо великог бизниса, па сада чешка свиње од по 200 кила и разговара са њима, као са сестрама рођеним.
– Живео сам брзо, колико је камион могао да иде – 120 на сат! Пошто мангулици треба четири године да расте да бих је заклао, ја сад живим у рикверц. Свиње су ме успориле, постао сам нормалан – прича разнежени Драгиша.
Нема мира Драгиша, него наставља са проповедима. Експериментише са природним конзервирањем хране, јер очекује сушу која ће нас затрти. Већ три и по месеца кап кише није канула на имање, па Драгиша у чизмама гази по речици. Уместо да нас спрже вулкани, уместо да нас поклопи велики талас, или неки астероид звекне у Земљу, скапаваћемо од глади и бежаћемо код Драгише, да потражимо азил у његовој тврђави.
Он је спреман за време које надолази, које ишчекује, као олују. Чува четири године огромни каиш сланине од мангулице на тавану.
И држи се Драгишина сланина на ветрометини, одолева климатским променама и глобалном загревању.
То је смисао његовог живота. На његовом имању је забрањено вештачко ђубриво. Долазили су недавно Италијани, како би изучили његов начин узгајања парадајза. Велики је као диња, а није мутант. Неко долази по мангулице, неко по парадајз, неко по људску реч.
Драгишин манифест има неколико тачака. Одавно не гледа телевизију. Некада је био четник, али се и тога мануо. Никада не ложи, устаје у пет ујутру. Доручкује пржену сланину, пржену кобасицу и пржена јаја. Потом се заслади гомилом белог лука. Кад стегну мразеви, растопи маст од мангулице у велику шољу кафе и попије на екс, уместо чаја. Нису му потребни андоли ни антибиотици, не одлази у апотеку да би купио прашкове против грипа, не сиса бомбоне које ублажавају бол у грлу...
Држи га тај еликсир цео дан, а у ушима му звечи као да му трубачи проветравају уши.
И, срце му куца.
  Александар Апостоловски

zakk

Gde je Kevin Kostner da snimi "Pleše-sa-svinjama"  :cry:

tomat

Melkor

Novinarima nije bio dovoljan set bizarnih slika sa vevericom, morali su da izmisle i uplasenog komsiju. Bljak. A sad nesto sasvim drugacije:

Melkor

Odmah da odradimo ovo, da se ne smaramo posle

Melkor

Melkor

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 01-11-2012, 21:26:34
Melkore, i ti si neki administrator ovde, a?  :lol:

Quote from: D. on 02-11-2012, 00:00:34
Pa kako onda možeš da zaključaš temu "gluposti", a? 8)

xrofl
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

zakk

nadnaravnim psioničkim sposobnostima!

Melkor

Karl Rosman

Umbrella (corporation?)!   :!:
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Melkor

Ko drugi, ponosni naslednik svijetle dzirlo tradicije!

tomat

Melkor

Melkor

Melkor