• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Gluposti

Started by Melkor, 30-10-2009, 02:39:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Plut

Ja sam obuzeta! Izvinjavam se, neću više... Samo još ovo.

QuoteOvij me velom dok telo mi se budi
Dok na vratu osećam klizi mi slast
Nekim prahom ljubavi prekrij mi grudi.
Budi moj dizajner. Obuci me u strast.

Tvoji prsti tako sad nežno me maze
Dok pušam dušom čežnja da preuzme vlast
Ko lutku u izlogu tvoje oči me paze
Pospeši sad modu. Obuci me u strast.

Miris ljubavnog parfema oko mene se širi
A u kosi nalazim i žudnje sad plast
Ko najlepši nakit kite me nemiri.
Kreiraj novitet. Obuci me u strast.

Zlatnim prahom sad mi okiti grudi
A žudnja na stopalima preuzima vlast.
Dok se odevam najlepša mi muzika gudi
Dizajniraj ljubav. Obuci me u strast
DIANNA ANASTASIA DIVERNO

Agota

Dajana Diverno kaže "Treba da sam objavila 72 ili 73 roman, a ne 12" :-|

ova je bre zasluzila  topic ,a ne post.

zakk  xcheers
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Agota

LICNA KARTA

Ime: Dianna Anastasia Diverno

Datum rodjenja: 4. Novembar 1981 godine

Mesto rodjenja: Subotica

Zanimanje: Knjizevnica

Romani: Marokanska princeza, Vapaj orhideje, Francuski poljubac, Fatalna prismotra...

Neobjavljeni romani: Triologija Trijanon, triologija Dersalovi naslednici, Komodo – kumovanje italijanske mafije, Leopard broj 39, Zabranjena ljubav, Treca kapija, Lordsov kamen, Jaganjci u srebrnom smiraju, Fang, Tajna grofa Karolji, Ural, Proročanstva....

Omiljena boja: Crvena-ljubicasta i crna

Omiljeno jelo: Iskljucivo vegetarijanska hrana

Omiljeno pice: Sangria

Film: Niske strasti

Glumica: Sharon Stone

Glumac: Jean-Claude Van Damme

Pevacica: Madonna

Pevac: /

Grupa: Red Hot Chilli Papers

Pesma: Te dua dhe Pik (Leonora Jakupi)

Knjiga: Zuti neveni (Hedwiga Courts Mahler)

Pisac: Tolstoj, Zola, Sheldon...

Kucni ljubimac: macak Garfild

Zivotni moto: ''Covek nije onakav kakvog sebe vidi, niti onakvim kakvog ga vide drugi. Covek je onakav kakvog ga pokazuju njegova dela!''
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Plut

Jeste! A ne tamo neka Dunja Ilić ili kako već.

Agota

ZAHVALNICA ZA CELOKUPAN RAD DAJANE DIVERNO I ZA ISKRENU LJUBAV PREMA RUSIJI

Melkor

Mislim da se topik sam od sebe zakljucava kad vise ne moze da izdrzi.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Джон Рейнольдс

:-| Лудило!

http://www.knjiga-online.net/index.php/knjiga-online/proza/marokanska-princeza-odlomak-romana.html

Pristanište je bilo okupano svetlom. Prolazili su vrlo polako niz betonski put koji je vodio tik uz vodu. Nije bilo pešaka. Nekoliko mornara je u dosadi stajalo na palubama. Audrey bi povremeno za vreme vožnje pogledala u svog saputnika koji je bio zamišljen i koji više ni reč nije komentarisao povodom donjeg rublja. Zaustavio je kola pred jednim lepim brodom koji je po Audreynoj proceni stajao sigurno nekih pet miliona dolara. Brod, jahta lakše rečeno, je bila osvetljena jakim svetlom i na njoj je crvenim slovima pisalo Evve. Audrey zažmirka. Mickey ju je naglo uhvatio pod ruku.

- Ajde idemo! - rekao je to grublje nego sve ostalo. Do njenih nosnica dopreo je miris njegove manje više prodorne toaletne vode koja je vukla na limun.

Izašli su iz kola. Ona je hodala pomalo se saplićući u svojim visokim, previsokim potpeticama. Popeli su se na jahtu, bez reči. Mickey je pozdravio nekoliko momaka koji su stajali nedaleko i ispijali pivo, upitno ih posmatrajući. Ovi su ga pozdravili jezikom za kog je Audrey zaključila da je portugalski. I izgledali su kao portugalci, tamnoputi, neobrijani, neošišani. Kladila se kako na kilometar zaudaraju na znoj i pivo.

Ušli su u jednu kabinu koja nije imala prozora. Samo jedan krevet koji kao da je bio dar Međunarodne organizacije za socijalnu pomoć. Poseo ju je na krevet. Bio je ćutljiv. Jarosan.

- Crnja će odmah doći - izašao je dosta naglo zatvorivši vrata za sobom. Začula je kako se ključ okreće u bravi. Njegovi koraci su se udaljavali. Začula je kako razgovara sa onim mornarima, a potom više ništa nije čula sem neke daleke muzike za koju  nije tačno mogla odrediti odakle dopire. Razmišljala je o tome kako se što bezbolnije, lakše i bez pažnje izvući odatle. Kada je i mislila doći u krug Florensinih prijateljica nije mislila, niti ikoliko želela, ići na nepoznatu jahtu koja samo što nije nekuda isplovila i gde nikog posebnog nije znala.

Zamislila se o Florensi. Ta devojka je očito sve ovo dobro poznavala. Bila je ovde više puta sigurno to stoji. Logično je bilo da su sve devojke koje su radile u grupaciji onih ,,tamo dole'' dolazile ovde da ih neki tip bez imena ispita. Tako to biva. I ona sama je prilikom dospeća u Specijalni odred bila odvedena nekuda, tako što su joj na oči stavili maramu. Nije videla kuda su je vodili. Niti gde je išla. Znala je samo da je dospela u salu sa nekim ljudima koji kao da su imali maske na licu gde je položila zakletvu, potpisala nekoliko papira, i sve to uradivši brzo, naglo, tako da je kasnije samo mogla bez kraja i konca da prežvakuje sve što se tada u Sali desilo. Specijalni odred bio je nova, još nepriznata vladina organizacija koju su svi odreda držali u velikoj tajnosti. Ona je ipak postala deo toga, ali nije se makla dalje od samog početka ostajući i dalje samo neko koga bi nazivali agentom. Sada se valjano dobro osećala uprkos gadnom startu da bi ovaj slučaj pored opasnosti, mogao biti njena velika prekretnica ili konačno srljanje do kraja gde bi na vrh svega glupi Edi ostao udovac, i za njenu sahranu platio par hiljada i na jedvite jade stavio venac sažaljive poruke na njen grob, dok bi mu misli bile uperene ka novom kupu...

Osmotrila je tu prostoriju. Bila je ozvučena. Imala je malenu kamericu u ćošku. Lepo. Izvanredno. Znači da je tamo nedge u nekoj od soba nekakav nafiksani idiot gleda. To ju je i u agenciji izluđivalo. Ta večita činjenica da ,,nije sama''.

Sedela je mirno, nastojeći delovati poput jedne od ,,onih''. Dva puta je pogledala svoje nokte kobajagi ih udešavajući, tri puta je namestila grudnjak tako da su joj sise poskakivale i jednom je malko otkopčala suknju ne bi li zadigla gaćice. Ed bi sada sigurno bio traumiran da je vidi.

Začula je kako se vrata otvaraju jednako naglo. U sobu je ušao Mickey u pratnji još dvojice ogromnih muškaraca koji su se sigurno bavili rvačkim sportom, a ako ne time onda su sigurno klesali kamenje nekoliko godina u smrdljivim zatvorima punim propalim narko-dilerima ili prolupalim pederima.

- Gazda te očekuje Patricia - njeno ime je izgovorio otežući ga.

Bila je spremna.

- Hajdemo - mazno ga je uhvatila za ruku. Nije reagovao. - Jedva čekam da vas malko bolje upoznam.

Sišli su nekim stepenicama niže. Sve je bilo besprekorno uređeno, luksuzno. Audrey se zamisli. Nemoguće da je taj čovek ovu jahticu kupio samo od bavljenja zaradom preko seksa. Tuđeg seksa.

Mickey joj je velikodušno otvorio jedna vrata. Bio je to omanji kazino u stilu Las Vegasa. Nedaleko bila je jedna bina, omanji stol za poker, rulet, nekoliko automata, jedan bilijarski stol. Za tim stolom bilo je nekoliko muškaraca i devojke koje su im gotovo visile oko vrata. Audrey ih sa mržnjom odmeri. Bile su drogirane.

итд.

Е, ово је књижевница! Ураган писане речи!

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Usul

Auu bre pa ovo je borkinja za rodna i nerodna prava, uragan pisane i neizgovorene rechi........

qq...
God created Arrakis to train the faithful.

Bilja

Nije valjda da je najveći problem sa ovim tekstom relativno često ponavljanje reči "koja"/"koje"/"koji"?
Bilja
----------------------------------------@

Midoto

To je tek začin. Divna je i rečenica:

Do njenih nosnica dopreo je miris njegove manje više prodorne toaletne vode koja je vukla na limun.

Stvarno da se čovek obraduje čitajući isečak iz obimnog dela ove književnice.

Hiperhik

Quote from: Agota on 14-11-2012, 20:48:17
LICNA KARTA

Romani: Marokanska princeza, Vapaj orhideje, Francuski poljubac, Fatalna prismotra...

...blablabla...

Džeče, reaguj!!!

Barbarin

Ma kako možete uopšte da se smarate čitajući bilo šta vezano za nju.  :P Jedan pogled je dovoljan  xrepuke
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Agota

Ja se ne smaram,meni  je ovo super zabavno. :-D

Plut

Meni se povremeno samo malko zavrti u glavi, ali onda odmorim ili radim nešto drugo (kao kod učenja!) pa joj se posle vratim.

Agota

Josephine

Quote from: Melkor on 15-11-2012, 01:06:54
Mislim da se topik sam od sebe zakljucava kad vise ne moze da izdrzi.

:lol:

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Džek

Quote from: Hiperhik on 15-11-2012, 11:23:11
Quote from: Agota on 14-11-2012, 20:48:17
LICNA KARTA

...blablabla...

Džeče, reaguj!!!

Ne mogu čoveče, dirnut sam...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Melkor

Melkor

Ygg

"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Bilja

Bilja

Melkor

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Melkor

Skalar

Пиво и ћевапи спајају људе.

Agota

Karl Rosman

Quote from: Skalar on 17-11-2012, 12:16:14
Quote from: tomat on 17-11-2012, 11:50:28
How to destroy the celebration with a trumpet

Врх врхова!   xrofl  xrofl  xrofl  xcheers

+1

Jeste li pokusali da uocljivo sisate krisku limuna pred trubacima? Izuzetno zabavna stvar na svadbama...  :)
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Melkor

zakk

uf, to bi bio krosover koji bih još i pogledao!
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Palmer

jarac huligan i njegovi argumenti!

Arguing with goat

PTY

PTY

tomat

Barbarin

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Melkor

Quote from: Melkor on 26-10-2012, 23:58:33
Ne, ne, niste vi dobro shvatili ovaj topik.

Barbarin

A gde bi onda ovo trebalo da ide?
Jeremy Clarkson:

Father Jape

Quote from: Melkor on 17-11-2012, 22:28:14

Kao što rekoh na FB, ona je za razliku od Volta ubila policajca i robijala da zaštiti svoju decu. -.-
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

дејан

...barcode never lies
FLA

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Melkor

Agota

Barbarin

LOL

Nema smajlića u TT :((
Jeremy Clarkson:

zakk

tomat

zakk

Bilja

Bilja