• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Gluposti

Started by Melkor, 30-10-2009, 02:39:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Dzimi Gitara

Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Josephine

U, batice, ovo mi je upravo nepovratno otelo 15 minuta života (klikala okolo po smeću, volim ja nekad da prebiram po kontejnerima).

zakk

Los Kretenos - BRUINEN

a i ostatak opusa može na 'najbizarnije obrade'
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

-_-

Ovakvi novinari mi svakim danom sve vise idu na zivce!

Pazite naslov:

QuotePROCUREO SNIMAK: Ovako će izgledati novi "Ratovi Zvezda"

A onda ipak kazu da je izmisljotina u pitanju:

QuoteDobro nisu snimci, nego je neki ljubitelj ove franšize ovo napravio, ali stvarno može da prođe kao prava stvar : )
link

(Ovo sam stavio u temu "Gluposti" zbog postupka novinara, ne zbog samog snimka,
koji, uzgred budi receno, i jeste glup).

mac

To ti je rat za klikove i lajkove. A mi smo istovremeno i plen i kolateralna šteta. Postoje dva načina kako da taj apsurd rešiš u svojoj glavi. Jedan je da kažeš da ljudi što to rade nisu zapravo novinari, iako oni sebe tako zovu, jer jedan deo njihovog posla je da se zovu novinarima, a drugi deo je da rade stvare koje mi ne vezujemo za novinarstvo.

Drugi način je da kažeš sebi da je to prosto ono što novinari sada rade.

-_-

Quote from: mac on 07-07-2014, 17:19:43
To ti je rat za klikove i lajkove.

Ocigledno.
Nego sam ovde jednom prilikom naisao na tekst koji nisam nasao negde drugde,
pa mi se ucinilo da se portal moze okarakterisati kao 'mesto gde se cuju i neke druge stvari'.
Zato ga, s vremena na vreme, posecujem.

Quote from: mac on 07-07-2014, 17:19:43
Postoje dva načina kako da taj apsurd rešiš u svojoj glavi.

Znajuci sebe, izabracu treci - prestacu da ih citam.

Karl Rosman

Prosto je neverovatno kakve stvari objavljuju pojedini "novinari". Nije mi jasno kako vlasnici uglednih portala poput ovog kojeg je Boris naveo dozvoljavaju takve stvari? Bice da je u pitanju samo jedan u nizu pokazatelja u kakvom drustvu zivimo i kuda srljamo... Tipican primer je objavljivanje netacnih vremenskih prognoza: najave kisu, a sutradan lepo vreme!!! Sta nam rade, i dokle tako pitam ja vas?

Jedino se ne slazem sa ekstremnim potezima poput Borisovog treceg nacina. Sta ako procure stvarni snimci sa seta novog SW-a, a ja to propustim zbog bojkota? Prevelik je ulog...
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Meho Krljic

Bah, bilo bi mi smešnije da ne znam da je Goluma mokapovo Endi Serkis  :(

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

varvarin

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2014&mm=07&dd=16&nav_id=877330

Marvelov Tor postaje žena

"Strip izdavač Marvel saopštio je da će jedan od njihovih najvećih super junaka - Tor, uskoro postati žena."

Meho Krljic

Pošto je to sa Torovim postajanjem žene tema očigledno veoma šokantna za veliki deo srpske javnosti i od sinoć odgovaram uznemirenim prijateljima na pitanja, da dam ovde mali FAQ koji će pomoći da se sumnje razveju a zebnja rasprši:

* Prvo, Tor ne postaje žena, nego Tor biva lišen svojih naslednih prava, proteran iz panteona da se potuca od nemila do nedraga, a na njegovo mesto dolazi žena.

* Ne znamo za sada ko je ta žena i zašto baš njome menjaju Tora, ali ona će se isto zvati Tor i nositi Mjolnir.

* Ovo je uobičajen Marvelov marketinški stant i moja procena je da će originalni Tor biti vraćen u svoju ulogu u okviru 24 meseca.

* Ne zaboravimo da Marvel u poslednje vreme stalno ubija ili na drugi način uklanja svoje likove i zamenjuje ih drugim likovima i da se u 99% slučajeva taj status quo održi manje od dve godine pre nego što se sve vrati u normalu. Kapetan Amerika je bio ubijen, zamenjen Bakijem, pa vraćen. Trenutno ga u stripu lišavaju moći i zameniće ga Falcon.

* Tor je u poslednjih šest godina bio mrtav dvaput, jednom zajedno sa celim panteonom, drugi put na kraju Fear Itself DOGAĐAJA, a jednom je bio i proteran iz Asgarda, pa ga ništa od toga nije sprečilo da i dalje živi & radi

* Jason Aaron koji trenutno piše Tora je pre par godina u Hulku imao priču u kojoj su Hulk i Bruce Banner fizički razdvojeni, dakle, nisu mu strani ovakvi stantovi, a ta je priča trajala manje od godinu dana pre nego što je sve vraćeno u uobičajeni status quo.

* Mnogo zanimljivija vest je to da će idućeg meseca Wolverine biti ubijen.

varvarin

Impresivno. Ja sam ovako pisao obrazloženja povodom otkaza nekog uređaja...  :)

Meho Krljic

Pa, meni je jasno da su reakcije (ne samo ovde, već i u zapadnim zemljama) na promene status quoa likova sa dugačkim istorijama najčešće vrlo emotivne i u toj emotivnosti najčešće negativne, a pogotovo kada se stiče utisak da je u pitanju promena koja je ustupak političkoj korektnosti i ulagivanje manjinskim grupama sa neproporcionalno velikim političkim uticajem* , tako da hitam da umirim ljude, da ukažem da pokušaji bolje reprezentacije manjina u stripovima istorijski namenjenim muškim adloescentima (a danas i odraslima, sa blagom prednošću na strani muškaraca) nisu nužno suptilni ali nisu nužno ni strašni, pogotovo jer se uglavnom brzo sve vrati u stari status quo.

*ovde po defaultu pojašnjenje da žene nisu "fizički" manjina ali da imaju manjinsku političku moć

Джон Рейнольдс

Quote from: Meho Krljic on 16-07-2014, 13:06:56
ustupak političkoj korektnosti i ulagivanje manjinskim grupama sa neproporcionalno velikim političkim uticajem* ,

*ovde po defaultu pojašnjenje da žene nisu "fizički" manjina ali da imaju manjinsku političku moć

Или како ја то дефинишем - улагивање привилегованим групама диктатуре политичке коректности. Онда нема ту ништа округло па на ћоше, него право (аждају) у главу.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Ma, dobro, treba tu razgrnuti šta je "diktatura" a šta zapravo korisna borba za ravnopravnost. U mnogim slučajevima nas nervira samo ton kojim se nešto izražava, iako se sa suštinom ideje slažemo itd.

Petronije

Arm the Homeless

Albedo 0

Mouchette

Novinar nas u današnjem Blicu obaveštava
- da je Spirsova 'zaboravila da je baš briga za celulit'
- da je zaboravnost dokaz da neko nije princeza
- da princeze nisu žene i obratno
- da nema muških majki

Koliko korisnih informacija u samo jednoj rečenici  xrofl

http://mouchetteblog.blogspot.com/
''Ma jock, ona, u stvari, želi nasmejan svet. Ili lud.''

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Petronije

Arm the Homeless

дејан

...barcode never lies
FLA

Albedo 0

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Karl Rosman

"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

tomat

Mehmete, reaguj!

tomat

Josephine

Albedo 0

дејан

...barcode never lies
FLA

tomat

дејан

^генијално!
...barcode never lies
FLA

tomat

Meho Krljic

I posle kad kažem da turiste treba ubijati tamo gde ih zateknete, ja ispadam nekakav fašista...

tomat

Meho Krljic

Albedo 0

Popara je solidan izbor, al zna se ko je najbolji

Albedo 0

Petronije

Arm the Homeless

tomat

tomat

Albedo 0

Karl Rosman

Mislim da je resenje rebusa: Trg za mene, a ulica za Milana.

Albedo 0

Biki

Jaooooo pecenje!

tomat

evo primera kako svi možemo da živimo zajedno u miru. samo gej fali.