• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Gluposti

Started by Melkor, 30-10-2009, 02:39:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Petronije

Arm the Homeless

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Usul

skraceno od krmetina (krmat'na)
God created Arrakis to train the faithful.

Usul

God created Arrakis to train the faithful.

Albedo 0

tomat

ma jasno, al što nije onda krmetna?

Albedo 0

krmAk, krmAča, logčno!

ovaj tomat je nepismen! 8)

tomat

a krme? zar nije krmetina od krmeta, a en od krmata?

Karl Rosman

Gresite, ovaj, gresite silno deco.

Mora da se uzme u obzir mnozina! KrmAd - krmAtina.

Ipak je svjetsko prvenstvo u pitanju.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Albedo 0

tomat u neverici! 8-)

krmad - krmatna, telad - telatna! 8-)

mada, ima tu možda i nečeg ozbiljnijeg, jer npr meso od ovna seljaci ni u ludilu ne bi zvali ovčetina, kao meso od ovce, imaju poseban naziv

a tek u drugom slučaju, jedno je svinja, drugo je prase, treće krmak, četvrto krmača, peto prasica

mene više čudi npr što u Srbiji zovu ''burek s mesom'', kad se svaki burek pravi od mesa, ne postoji npr burek sa sirom, samo pita sa sirom 8-)

Barbarin

Kod nas u Sr su Bureci sa svačim, al su u zadnje vreme krenuli da ispravljaju, pa sad imaš burek i pored pite sa sirom itd.
Meni su te reči burek i pita bile poveznice sa mestom gde se prave, pa tako burek se kupuje, a pite se prave kod kuće. Tako sam ja to nekako kapirao kao mali. A danas u jednoj pekari je ovako u drugoj onako, u trećoj nešto levo u zavisnosti šta je gazda smislio ili odakle je gazda.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Albedo 0

poenta je da kad kažeš ''burek sa mesom'' to znači isto kao ''knjiga sa stranicama'', ''flaša s čepom'' itd

tomat

Quote from: Pizzobatto on 09-12-2014, 22:48:27

mada, ima tu možda i nečeg ozbiljnijeg, jer npr meso od ovna seljaci ni u ludilu ne bi zvali ovčetina, kao meso od ovce, imaju poseban naziv

bravetna? bravatna?

Petronije

Quote from: Pizzobatto on 09-12-2014, 23:08:16
poenta je da kad kažeš ''burek sa mesom'' to znači isto kao ''knjiga sa stranicama'', ''flaša s čepom'' itd

Ako sam se nečeg naslušao u životu onda je to da u Bosni ne smeš tražiti burek s' mesom jer je burek s' mesom a pita sa sirom. Što kaže Barbarian, ovde kod nas su oduvek bili bureci i sa sirom i sa mesom, tek od skoro su počeli da palamude i smišljaju neke specijalne nazive a svi uvijaju isto govno, radnim danom kako tako al' vikendom namašćen i podgrejan, život da ti se smuči. Al' kad krenem ujutru na pecanje pa još ako je minus nema bolje od bureka smesom :mrgreen: smandrljam ga iz 3 zalogaja onako vrućeg i masnog, zalijem jogurtom i mogu ceo dan da vitlam.
Arm the Homeless

Albedo 0

bravisimo! 8)

jednom sam čuo u životu i više se ne sjećam :)

ovnujsko meso, ovnetina, bravetna, bravisimo, ko će ga znati

al znam još jednu seljačku bravuru da je brav ovan, ali bravac je prase :)

tako da ne može bravčetna! 8)

al jasno je da je krmatna u stvari komatina krmadi. Komatina Krmatina! 8)

sve je ba logčno :)

Albedo 0

Quote from: Petronije on 10-12-2014, 00:02:43
Quote from: Pizzobatto on 09-12-2014, 23:08:16

Ako sam se nečeg naslušao u životu onda je to da u Bosni ne smeš tražiti burek s' mesom jer je burek s' mesom a pita sa sirom. Što kaže Barbarian, ovde kod nas su oduvek bili bureci i sa sirom i sa mesom, tek od skoro su počeli da palamude i smišljaju neke specijalne nazive a svi uvijaju isto govno, radnim danom kako tako al' vikendom namašćen i podgrejan, život da ti se smuči. Al' kad krenem ujutru na pecanje pa još ako je minus nema bolje od bureka smesom :mrgreen: smandrljam ga iz 3 zalogaja onako vrućeg i masnog, zalijem jogurtom i mogu ceo dan da vitlam.

burek, sirnica, zeljanica, krompiruša!

kad ćete više da naučite? 8-)

Petronije

Lakše mi je da tražim burek sčim 'oću nego da razmišljam dal' je zeljanica ili krompiruša. :lol:
Arm the Homeless

Джон Рейнольдс

А бурек с печуркама?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Petronije

Brisi to dok Bata nije video :mrgreen: :p
Arm the Homeless

Albedo 0

tomat

Barbarin

To u Srbiji dele od kad su se Bosanci "malo" raspištoljili.
Kako bi u Bosni onda zvali pite sa pečurkama, sa višnjama, sa tikvicama, sa bundevom. Ili recimo pica burek. Šta sa pica burekom? Nit je pica nit je burek ;)
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Albedo 0

tikvenica, bundevara, logčno!

jebo ti to bureksovim, bureksonim, kako vas ne mrzi!

Dobar dan, molim vas jedan burek sa sirom i jogurt.

Đesba, sirnicu i jogurt.

poslije naručenih 1000 izgubili ste bar 1000 sekundi života zbog izgovaranja predugačkih rečenica 8-)

pokojni Steva

Da, ali evo i ja, koji sam služio "džejnu utuzli", pride i dobrom delom sam sarajevski zet, pa i opet imam nedoumica. Napr., burek je trouglast, pita je savijana. Ili nije? Ne govorim o zvrkovima, koji su mi slabost. Ja sam utuzli vazda u tanjir naručivao na gramažu istom merom krompiruše i s mesom, al' to je bilo iz velike tepsije, dva palca široko, gore dole pa dugačko. Dal' postoje pravila kod "bureka", kada pita s mesom postaje burekom?
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Pečurkača, višnjara, marmeladača... Pusti Bosnu u Bosnu, a mi ovde kako se snađemo. Ja vas ne davim sa banicama.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

banice, buredžike, siredžike!

koliko znam, i nema razlike, burek je samo turski naziv za pitu s mesom, a to da li je slagano, gužvano ili savijano ne mijenja stvar

inače, upada u apsurd ako krenemo s tom ''burek with x'' pričom, jer onda će baklava ispasti burek s orasima 8)

zašto baš ne može sirnica, krompiruša, a može gibanica i baklava, kad po toj logici u Srbiji je sve to burek 8)

scallop

Može, samo prestani da tupiš o bureku sa orasima.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

to je bre vaš problem, mi nemamo ni burek sa sirom ni burek s orasima 8-)

scallop

Šta ćeš, nemaština.

Albedo 0

siromašni smo duhom bureka, prije svega! 8-)

scallop

Blaženi siromašni duhom bureka, jer njihovo je carsvtvo sirnica.

Karl Rosman

"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Barbarin

Dušeci su u modi ;)
Jeremy Clarkson:

tomat

Васа С. Тајчић

Quote from: tomat on 11-12-2014, 18:22:45

Ево још једног извора

Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

Meho Krljic

Aaaaa, neeeee.... Užasi Gugl Translejta  xrofl xrofl xrofl xrofl

Anomander Rejk

Tajno pišem zbirke po kućama...

Albedo 0

Albedo 0

Джон Рейнольдс

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Джон Рейнольдс

#Τζούτσε

tomat

tomat

Karl Rosman

Quote from: tomat on 14-01-2015, 16:09:34

Oooohohohohoh!   :cry: Sve te jeblo... :cry: :cry: :cry:     :-|

JasonBezArgonauta

Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?