• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Program LK za decembar 2009

Started by zakk, 17-11-2009, 13:52:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

2012 — od filma katastrofe do katastrofe od filma
7. decembar

Dve'iljadedvanaeste se ne predviđaju dramatična dešavanja — ok, 477 Eros, kamenčina veća od one koje pobila naše jadne dinosauriće će da nam priđe na bednih 26.000 km, ali će samo da nam pošalje poljubac i vrati se među Amore; tu negde se predviđa i maksimum ciklusa sunčevih pega, kad će Sunce da zrači ko blesavo i obrne magnetne polove (ali to se dešava svako malo, samo zvuči dramatično); IBM će da pokrene 20–petaflopski super–kompjuter Sequoia (koji svakako neće da se poskajneti i krene da nas koristi kao baterije ili štaveć) — što naravno nije sprečilo Rolanda Emeriha da nas stavi u centar sumanuto kolosalne spektakularno zabavne apokalipse...

Fantastična 2009
14. decembar

Ova će godina ostati zapamćena po neobično velikom broju naslova domaćeg SFa koji su se pojavili kod nas. Everest Medija, Tardis, Paladin, Portalibris, Laguna, Agora, Dobričić i mnoge druge izdavačke kuće su nekako u bliskom trenutku izbacile veliki broj naslova koji plene čitalačku pažnju ljubitelja SFa. Ako vas zanima, a niste već čuli, ovo je i vreme i mesto da se upoznate, informišete, nabavite, pa i ponudite svoje delo.

Savremena fantastika: vampirski ciklusi
21. decembar

U prvom u nizu predavanja koja će nam približiti trenutnu svetsku književnu produkciju u žanrovima fantastike uhvatićemo se u koštac sa VAMPIRIMA! Motiv vampira u popkulturi nikad nije ni gubio na zastupljenosti, ali čini se da se sad nalazimo na uzlaznom talasu popularnosti, kome zamah daju holivudske ekranizacije. Ispratite nastanak književnog mita, od Nemačke XVIII veka do danas.
(predavanje je odloženo iz novembra za decembar zbog dana žalosti)
Vodi: Ivan Jovanović

Književna radionica — AUKCIJA ARIJELA
28. decembar

Moderator Radmilo Anđelković će na okupljanju postaviti temu i otvoriti raspravu o mogućim pravcima pisanja. Biće demonstrirano najmanje šest pristupa i učesnici radionice će odabrati svoju temu. Neće biti aukcije pristupa, svi su otvoreni za svakog učesnika. Do sledećeg radnog ponedeljka se očekuju priče od 3 do 16 strana. Eventualna razrada za kompleksnije delo biće zajednički razmotrena.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

zakk

Jel treba i tebe da najavimo? ;)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

lilit

Bez (specijalne) najave ne dolazim.

Salu na stranu, ako ikako bude bilo moguce uklopiti, vidimo se 14. obavezno.

ridiculus

Ovo predavanje o vampirima je ukleto.  xvamp2
Dok ima smrti, ima i nade.

crippled_avenger

FCS izdao knjigu o Cronenbergu. Danas sam je listao, deluje vrlo interesantno...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Alexdelarge

Quote from: crippled_avenger on 23-11-2009, 18:43:45
FCS izdao knjigu o Cronenbergu. Danas sam je listao, deluje vrlo interesantno...

koja je cijena i gde to ima da se kupi i kakve veze ima kronenberg sa LK?
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

crippled_avenger

Ne znam cenu, ima da se kupi u regularnim knjižarama (pretpostavljam) pošto je izdavač FCS.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Melkor

Quote from: zakk on 17-11-2009, 13:52:11
Fantastična 2009
14. decembar

Ova će godina ostati zapamćena po neobično velikom broju naslova domaćeg SFa koji su se pojavili kod nas. Everest Medija, Tardis, Paladin, Portalibris, Laguna, Agora, Dobričić i mnoge druge izdavačke kuće su nekako u bliskom trenutku izbacile veliki broj naslova koji plene čitalačku pažnju ljubitelja SFa. Ako vas zanima, a niste već čuli, ovo je i vreme i mesto da se upoznate, informišete, nabavite, pa i ponudite svoje delo.

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

lilit

Samo da mahnem Skalopu i kazem da smo se opet mimoisli.  :)

Melkor

Ali si, u njegovo zdravlje, pricala o hrani i dijetama  xcheers
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Boban

mda, čim žensko dođe u kafanu, teme se sa esencijalno fantastičnih prebace na kojekakve trivijalnosti.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

zakk

A tek tvoje ubitačno pitanje: "Kolko vode smem da popijem a da ne mrem od toga?" :D

Boban

pa ja sam se samo pridružio opuštenom ćaskanju...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

ridiculus

Quote from: Boban on 15-12-2009, 20:20:56
mda, čim žensko dođe u kafanu, teme se sa esencijalno fantastičnih prebace na kojekakve trivijalnosti.

Zašto misliš da priča o dijeti po definiciji ne spada u fantastiku? :roll:
Dok ima smrti, ima i nade.

scallop

Voda je vrlo otrovna, čak smrtonosna, kad je preko glave.

Evo, da mahnem Lilit. Lilit!  xyxy
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

lilit

Quote from: Melkor on 15-12-2009, 18:37:13
Ali si, u njegovo zdravlje, pricala o hrani i dijetama  xcheers

Ahhahaha, ovo se znaci zove "napad je najbolja odbrana". Nisam planirala da vas opanjkavam po forumu glede dijeta & shoppinga  :mrgreen:, al nadam se da ce bar Milosh biti svedok moje nevinosti. :lol:

@scallope,
nadam se da je put prosao u najboljem mogucem redu i vidimo se u aprilu.

Melkor

Milos ne sme ni da pisne da se ne bi saznalo da je to vece zavrsio u gej baru... ups :oops:

lilit

Sledeci ponedeljak dolazim na vampire, al u kafanu s muskarcima vise ne. Od sutra se vidjam samo s gikovima. xrofl

scallop

Kad je neki put u Ameriku prošao u redu? Dođe mi da vam referišem svakodnevno, evo već danas rintam za neko slavlje sutra, čekam na jednu torbu, "Srbija, od zlata jabuka" je baš baš baksuzna knjiga...

Dođe mi da upotrebim Ghoulov topik. O Americi je, ima slike, tu i tamo. Lepo, nastavim sa Tulsom, Oklahoma. Sledeće nedelje idemo u New Mexico. A horor mogu da slikam u prodavnici pića. Piva imaju etikete da padnete u nesves...

Lilit, ko je tamo bio muškarac, ako sam ja odsutan?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Milosh

Quote from: zakk on 17-11-2009, 13:52:11Savremena fantastika: vampirski ciklusi
21. decembar

U prvom u nizu predavanja koja će nam približiti trenutnu svetsku književnu produkciju u žanrovima fantastike uhvatićemo se u koštac sa VAMPIRIMA! Motiv vampira u popkulturi nikad nije ni gubio na zastupljenosti, ali čini se da se sad nalazimo na uzlaznom talasu popularnosti, kome zamah daju holivudske ekranizacije. Ispratite nastanak književnog mita, od Nemačke XVIII veka do danas.
(predavanje je odloženo iz novembra za decembar zbog dana žalosti)
Vodi: Ivan Jovanović

Podsetnik za sutra (tj. danas). Nadam se da se neko setio da najavu postavi na Twilight Srbija i sličnim forumima...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Tex Murphy

Tek sad ovo vidjeh. Dakle, ja kao osnivač, predsjednik i za sada jedini član Udruženja ljubitelja filma 2012. ulažem oštar protest na kvalifikaciju po kojoj je to "katastrofa od filma" i zahtijevam na uvid imena odgovornih, da bi moglo da im se presudi po kratkom postupku.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Melkor

Pucajte, ja i dalje drzim cas  znaika

Nightflier

Nije bila loša posećenost, zar ne?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Mica Milovanovic

Nije. A ni predavač nije bio loš...
Mica

lilit

Nije, nije...

Mico, sto si brz!

Nightflier

Quote from: lilit_depp on 22-12-2009, 00:51:23
Nije, nije...

Mico, sto si brz!

A ti si bila u publici? Što ne priđe da se upoznamo? Mene su posle Bob i Peđa odvukli u "Orao" na italijansku kuhinju. (A ja naručio picu na srpski način.)
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

lilit

Quote from: nightflier on 22-12-2009, 00:57:12
Quote from: lilit_depp on 22-12-2009, 00:51:23
Nije, nije...

Mico, sto si brz!

A ti si bila u publici? Što ne priđe da se upoznamo? Mene su posle Bob i Peđa odvukli u "Orao" na italijansku kuhinju. (A ja naručio picu na srpski način.)
Ma ja sedela u Micinoj senci i progovorila 3 recenice.  xrofl
Posle me odvukli na Skadarliju, a mislili smo da cete i vi za nama.
Btw, pizza "Orao speciale" je moja omiljena pizza ever.  :lol:

zakk

Zabavno predavanjce. Najzad si probio baksuz :)
Iščekujemo sledeće u januaru!

Nego gde je Skrobonja nestao?!!

Milosh

@zakk

Jesi li prosledio priču za radionicu svima koje to zanima? Ja sam je skinuo sa lk mejla...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

zakk

Naravno da nisam, jer je zanimalo: tebe i Melkora, a ti već znaš da je samoposluga. Prosledi mu, molim te...

Milosh

Ok, a ako zanima još nekog ko planira da svrne u ponedeljak na radionicu neka mi kaže da mu pošaljem...

Melkor

Ovo si mogao i da postujes, krace je od mnogih postova  :)

Melkor

Nego, vatrene li radionice  xcheers

lilit

meni zao sto nije bilo sanse da stignem, ostala sam do fajronta u cuburi.  xcheers

Mica Milovanovic

Nego, vatrene li radionice 

Devojka se više nego junački držala. To se i očekuje od potencijalno dobrog pisca.
Međutim, ja sam par puta hteo da briznem u plač, koliko ste me nervirali.

Anyway, na viviseciranju je bila jedna od najboljih priča koja je dostavljena na radionicu. Miloše, kako znaš i umeš da obezbediš priču za Emitor.

Mica

scallop

Ko će to meni da ispriča? :cry:

Melkor

Quote from: Mica Milovanovic on 30-12-2009, 17:04:48
Međutim, ja sam par puta hteo da briznem u plač, koliko ste me nervirali.

Pa i ti si nas xfrog Salu na stranu, cak je i lepo sto smo imali, skoro, u potpunosti suprotno glediste.