• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

vrhunac

Started by zakk, 11-12-2009, 00:50:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

Književna radionica i primanje rukopisa je uvek imalo svoje draži, al danas je bogme doseglo vrhunac.

Javi nam se čovek, kaže ima nekakav tekst, roman u nastajanju, on bi da ga mi pogledamo itd – relativno standardno.

Ja kažem da pošalje.

I dobijem odgovor:

> A kom mi garantuje da vi necete uzeti taj text i jednostavno reci da
> ste ga vi napisali?

Šta reći a ne ispasti pametan... :/

PS :)

http://www.guardian.co.uk/books/2009/jun/22/alastair-reynolds-million-pound-deal
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Boban

pa kažeš mu: "Niko. Moraćete da rizikujete."
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Melkor

@Vrhunac

Pozovi ga da nam procita par odlomaka na radionici.

@PS

I odmah je piceo da pise trilogiju; eto sta pare ucinise od coveka.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Tex Murphy

Mwahaahahaha, ovo je zaista priceless! :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

zakk

Nadam se samo da će da ispadne nešto bar polupismeno...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Boban

budi siguran da neće... pa u Srbiji polupismeni dobijaju Crnjanskog, šta očekivati od totalnih anonimusa?

zakk

Pa ono, makar Vitalov "Zlatni suncokret"...

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

scallop

Sve je to samo feedback: pišu kako čitaju! (cit. monografija novih srpskih mudrosti "Novi Vuk")
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

angel011

Ništa novo, meni su na Dramskoj radionici stalno postavljali to pitanje, ko im garantuje da im mi nećemo ukrasti ideju. Priču. Štagod. I onda nisu hteli da izlažu ništa svoje... :roll:
We're all mad here.

scallop

Tako ti je to! Malo-malo pa ti neko ukrade ideju. Zato i pišu bez ideja. Da im ne ukradu. Bože, koliko dobrih ideja ostade skriveno kod bezidejnih pisaca! A po radionicama nikako da im mazneš nešto. Uzalud stalno nosim rekorder; ako neko pisne da zabeležim. Pomislih, možda naš mejnstrim počiva na piscima koji su nas izmanipulisali na radionicama! Ne da su ih sakrili, već ubili i zakopali. Kome je toliko stalo neka kopa. Naći će samo Bruksove zombije. Na radnom mestu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mica Milovanovic

Niste fer. Da ljudi znaju kako pisanje funkcioniše, radionica im ne bi bila potrebna.
Mica

scallop

Izgleda da su saznali. :cry: Pa, sad pišu bez radionice. :cry: :cry: :cry:

angel011

Quote from: Mica Milovanovic on 11-12-2009, 10:36:23
Niste fer. Da ljudi znaju kako pisanje funkcioniše, radionica im ne bi bila potrebna.

A kako da radiš sa nekim na radionici kad ništa neće da kaže jer se plaši da ga ne pokradeš?
We're all mad here.

Mica Milovanovic

Mica

Boban

Pravo je pitanje zašto bi ja delio svoje znanje sa nekim početnikom koji strepi da ću mu ukrasti ideju za koju veruje da je epohalna a verovatno je običan prežvakani dronjak.
Nije ideja ono što čini osnov nekog dela, nego način kako je ispripovedana.

Mica Milovanovic

Predavač na kursu upravo to treba da objasni polazniku.
Mica

scallop

Muka je to, moj Mićo! Neki su naučili da pišu, a sad nemaju ideje o čemu.

Boban

još su gori oni koji su umislili da znaju da pišu.

scallop

Što jes', jes':

Pravo je pitanje zašto bi ja delio svoje znanje sa nekim početnikom

Perin

lilit

Quote from: scallop on 11-12-2009, 16:08:31
Što jes', jes':

Pravo je pitanje zašto bi ja delio svoje znanje sa nekim početnikom
pa naravno, da bi dosao do ideja.
argument je moguce naci u bobanovom pisaniju:
"čovek prvo nema spisateljskog znanja ali je prepun želje za stvaranjem u obilju svežih ideja.
Onda dođe faza kada počinje da shvata da je sve to lepo ali da se mora savladati spisateljski zanat.
Na kraju barata zanatom i može šta god hoće, ali ne zna šta hoće, čak nije više siguran ni da su ideje dobre."

xrofl
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Boban

ma skalop se uvatio za bi(h)... ne traga on tako duboko u mojim rečima, samo tipfelere...

scallop

Tako je. Brčkam po plićaku. Ne treba to deci raditi. Vidiš kako reaguje Perin. Zamalo da pustim neke njegove pisanije da mu utulim te  :cry: :cry: :cry:

Eriops

To bi onda bilo krsenje Perinovih autorskih prava  :).

scallop

Toga bi(h) je pun ovaj forum. Ceo BiH je inficiran. I Boban, čim je darnuo u Martin Brod. Ni ovde nisu bolji. Počnite sa čišćenjem svojim postova. Neko napiše roman, pošalje ga izdavaču sa propratnim pismom, da se preporuči. A, pismo - nepismeno! Kako čitati roman kad ni pismo nije dobro? Slabo vam pada napamet da je svaka rečenica važna ako želite da pišete. Ko ne zna da počisti za sobom ne zna ni za drugim. Eto, na to sam mislio kad sam napisao da Bobana mogu da potkačim ja, ali ne i oni koji prave iste i veće omaške. I Boban može da potkači mene, to ide u rok službe.

angel011

Quote from: scallop on 11-12-2009, 23:05:04
Toga bi(h) je pun ovaj forum. Ceo BiH je inficiran. I Boban, čim je darnuo u Martin Brod. Ni ovde nisu bolji. Počnite sa čišćenjem svojim postova. Neko napiše roman, pošalje ga izdavaču sa propratnim pismom, da se preporuči. A, pismo - nepismeno! Kako čitati roman kad ni pismo nije dobro? Slabo vam pada napamet da je svaka rečenica važna ako želite da pišete. Ko ne zna da počisti za sobom ne zna ni za drugim. Eto, na to sam mislio kad sam napisao da Bobana mogu da potkačim ja, ali ne i oni koji prave iste i veće omaške. I Boban može da potkači mene, to ide u rok službe.

:mrgreen:
We're all mad here.

Boban

ja nemam problem sa ovakvim greškama jer ih činim u žurbi a ne iz neznanja.
Kada je bitno, na kraju se to sve sredi...

Perin

Nemoj Skalope, Perinovo pisanije da postuješ, ljudi će se onesvestiti, možda ih uhvati Dosadni Crv pod svoje  :cry:

Ma ja sam samo malo frustriran...doći ću k sebi, samo mi treba da se rešim nekih stvari...valjda  :| Must stay positive...HIV positive... xrofl :cry:

Boban

frustracija je prirodan ishod kada osoba u dilemi da li da čita PS ili nešto drugo, odabere to drugo.

Perin

Aman, pročitao sam ovoga...ili bi prošlog?...meseca, "Otisak zveri u pepelu," PS ću pročitati uskoro...kad ga nabavim :D Ali uskoro, obećavam :)

Boban

videćeš kako će ti nakon toga sve krenuti uzbrdo u životu...

Perin

Jes', naročito ako skontam da sam ja Poslednji Srbin na svetu  :?

scallop

Quote from: angel011 on 11-12-2009, 23:10:34
Quote from: scallop on 11-12-2009, 23:05:04

:mrgreen:

:cry: :cry: :cry:

Sad znam zašto su tvoji postovi kratki. :(

Moram da naučim napamet, da mi ovako nešto ne padne na pamet.

Lord Kufer

Zar nije to o krađi ideja upravo ono što su ih roditelji učili - da ne veruju nepoznatim ljudima?
Deca su uslovljena da tako reaguju, i sad je na vama da ih naučite da ne treba verovati roditeljima... Good luck!  xuss

zakk

Pristupili smo srećnom početku, tj ubedio sam čoveka da nema razloga da sumnja u mene :)

Tekst je stigao, radi se o još jednoj verziji "Autostoperskog vodiča", ne bez duha...

Koliko smo često dobijali "Autostoperske vodiče"?

Tex Murphy

Taj duh, da li se manifestuje u vidu dugokose prikaze ili jednostavnim zvučnim efektima kao što je lupanje na vratima i kuckanje po zidovima?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Alexdelarge

Quote from: Harvester on 14-12-2009, 15:03:23
Taj duh, da li se manifestuje u vidu dugokose prikaze ili jednostavnim zvučnim efektima kao što je lupanje na vratima i kuckanje po zidovima?

ili je muzikalan pa prebira po dirkama klavira? :idea:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.