• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Topic za one koji ništ ne dočekuju

Started by Franz Xaver von Baader, 01-01-2010, 12:27:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Franz Xaver von Baader

ni novu godinu, ni rođendane, ni državne praznike, ni blagdane, ni godišnjice braka, ni putovanja simo-tamo, ma baš ništ.

evo ja prvi
jučer sam ušao u novu godinu u krevetu tik što sam netom prije nezainteresirano gledao na htv-u onaj neki felinijevski šou. prije toga sam sa kolegama forumašima raspravljao o dylanu dogu bez korica.

i pogodite što?
bila je to nova godina jednako dobra kao i svaka druga što mi je bila. bio sam u krugu obitelji te putem neta u društvenoj mreži sa kolegama dogovcima. nisam jeo kavijar ni pohane prepelice sa sejšela, nego uobičajene ribice iz konzerve. čak nisam popio ni coca-colu jer sam zakasnio u dućan (nije da ovisim o coca-coli ali je tu i tamo volim popiti)
bila je to nova godina jednako dobra ko što mi je svaki drugi dan (mislim ne svaki drugi nego svaki). posljednji put sam slavio novu godinu prije, zapravo ne znam točno, možda 2002. i nije bilo ništ spektakularnije nego jučer.

i sad, možda sam bolestan, doktore, spasi me molim te

ne mislim tako.

ne radi se ni o apatiji. nisam u simulakru, pred posljednjom fazom ništavila, nisam Nitko i uopće ne treba zaustaviti vrtešku svemira u mojoj glavi. štoviše, čak samim ovim pisanjem, jedan sam korak dalje od pingvinpatuljkovskog nihilizma.

jednostavno, ja ništ ne dočekujem osim svaki novi dan i još mi je k tome život bajka. u čemu je fora?
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

angel011

U tome da ne praviš famu ni oko čega.
We're all mad here.

džin tonik

quasizosko: praznici, praaazniciiii...
prokleti praznici. ukinuto mi 8/9 komforta (vecina robova ne radi, itsl.) i moram ispunjavati drustvene norme (cestitanja, smjeskanja, itsl.).
jelo pozitivno, kao i svaki dan.
trebalo bi uvesti neimastinu i radne praznike za druge. mora da je nekad bilo lijepo kad se 6 mjeseci jelo zgance, kruh i mast.
a za nas koji ne jedemo zgance svaki dan: uvesti milijunske gotovinske kredite sa 40 godisnjom odgodom povrata, da mozemo proslavljati praznike uz proporcionalno-adekvatne pokloncice.

džin tonik

to nije dosta. naglasak je na "jelo". 'ocmo vise mesa! nasi stari su pojeli boga a mi tu sitnicarimo.

Franz Xaver von Baader

više se ne smješkam ni ne čestitam (dobro me zosko podsjetio)
ovo možda je poremećaj u socijalnom polju, no nitko nije savršen

inače zosko, vraćen sam među stripaše pod etiketom - amnestirani disident
i sad ti reci da markos nije duhovit

na upit, reče on da tebe neće jer nisi "konstruktivan nego samo provociraš" parafraziram
dakle nisi amnestirani disident

džin tonik

a vido cmarko da mu forum (= masa za izvlacenje para) umire. mislim, tko ce citati tellerovu dizertaciju o ..., renkijevo spamanje izmedju dvije turisticke sezone, trgovacke price o silovanom stripu i preskupa markosova _otkrica_ na stripofilsko-prosvjetnickom planu, koja su ljudi citali prije 20-30 godina dok je on jos vjerojatno bio spermic.

amnestirani disident - zvuci zajebano. ipak mu je koristoljublje bilo jace od ponosa. onako, stinky je legenda (pozitivna), privlaci ljude, ljudi = masa za cerupanje.
steta sto nije i mene amnestirao. sta da radim, vjeruje da ja u trenutacnom ideoloskom okruzenju odbijam potencijalne forumase-kupce.
a i uziva da me muci. ohol je.

David

Prava su iznenadjenja ona koja se niti nasulutiti ne daju (jedino takva i tada, mogu ona prerasti cak i u "chuda"!), istinski su praznici oni kojih nema u kalendarima, najveca su slavlja ona koja nemaju sto da slave a ipak se dese!, itd.

P.S. A za ovo tvoje:
bio sam u krugu obitelji te putem neta u društvenoj mreži sa kolegama dogovcima.

postoji jedan dobar stari, ex-SFRJ "strukturalni" eufemizam (npr, kada je drug Tito ili neki od opstepoznatih visokih funkcionera proslavljao slicne blagdane, pa su nam na TV-u saopstavali tako da je taj-i-taj): "... proslavio N.G. u krugu uze obitelji/porodice, kao i najblizih prijatelja i bliskih saradnika.".
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Franz Xaver von Baader

da, šteta
mislim, on i ja smo uvijek u nekim napetostima, suprotni svjetovi, ali ga nikad nisam držao totalnim kretenom i moralnom nakazom
zato mislim da još uvijek ima nade da te vrati, budući da:
a) nisi bezveznjaković koji bi ga po forumu proganjao postovima tipa "markos je seronja"
b) možeš pričati o stripu, a on to vrednuje kao "doprinos zajednici"

stoga je neosnovna njegova zebnja o provociranju i u načelu sfulana. ne vidim zašto bi u tvom slučaju ustrajao 'na kraj srca' kad je već vratio ovakve koji su mu čudni (i kaže da troše vrijeme na pljuvanje konstruktivnog topica, umjesto da se opusti i pogleda to kao malecno zezanje - je, baš je meni životni moto pljuvati po markosovim nastojanjima)

džin tonik

jasno, ne bih ga proganjao iako je podmukli seronja. zna on da nije dovoljno otkljucati moj account, vec se treba i izviniti za staljinisticko ponasanje idiota koji mu je bio moderator.
no prodaja mu jos uvijek nije toliko losa.

Franz Xaver von Baader

pa dobro, nemoj ni ti na kraj srca. nađite se na pola.

a davidu
dobra poveznica. tako smo i ja i tito slavili iz intimnog okruženja a ipak prožeti širim kontekstom.

David

Quote from: PingvinPatuljak on 01-01-2010, 12:27:57
jednostavno, ja ništ ne dočekujem osim svaki novi dan i još mi je k tome život bajka. u čemu je fora?

A mozda si samo ostario, (smijem li?) stari moj?
Ili si, pak, vec dovoljno star za ponavljanje tih radnji, predvidljivih i monotonih u svojoj vjecnoj repetitivnosti, a koje su nastale iz i koje se forsiraju spolja (od strane sociusa)? Covjek naprosto ponekad nema volje da se sazivi sa vjestacki/spolja isproduciranom "euforijom", "ocekivanjima" (od "provoda", npr - "hoce li biti persu; hoce li doci i ona/onaj??", od "NG TV-programa" - "kakav ce biti?", ovog-onog), popratnim masovnim ritualima tipa (recimo) "potrosackog" - 'lost in the supermarket'-unezvjerenog kupovanja poklona, ili masovnih auto-drilovanja kao sto je "davanje novogodisnjih zavjeta" ("da se u ovoj godini prestane pusiti", npr; ovdje su pune novine sl. anketa) ili kompulzivnosti da se neko ne preskoci prilikom cestitanja (insinuirani "znak" da "mozda odnosi vise nisu OK") itd.
Mislim, umara sve to, to isto iz godine u godinu, @ebes mu mater...    
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Franz Xaver von Baader

lijepo kažeš ali radi se o tome da sam ja već kao klinac osjećao ovako
samo sam tada bio zelen (a i mamila me pička, pravo budi rečeno. a ima ta zakonitost svijeta da "lijepe žene prolaze kroz grad" gdje je ključno ovo - grad)

a nisam bio 'stari' klinac
niti sam sada 'ostario'
još uvijek "se vodim na ples i svijet je opet mlad" ak me razumiješ

džin tonik

Quote from: PingvinPatuljak on 01-01-2010, 14:28:12
pa dobro, nemoj ni ti na kraj srca. nađite se na pola.

joj stinky, hvala na dobroj volji, ali zeludac za ozbiljnu diskusiju sa odredjenim stripofilima i njihovim poglavicom nemam vise od 2000., t.j. jos od bljuvotarija ovog idiota cmarka na zagor.cjb.net-u, njegovog ispitavanja na mail kako evtl. doci raditi u njemacku poslije faksa, na koja sam mu odgovorio koliko sam mogao, te staljinistickih govnarija koje gaje.

tako da je cmarkov stav samo logicna posljedica moje pretpotopne molbe za brisanjem accounta, sto je on tada jos lijepo odbio. no i taj beznadezan slucaj je ocigledno napredovao. bar kao trgovac.

Quote from: cmarko on 01-01-2010, 14:28:12
Tragikomičan je i degutantan, kao i obično.
Taj čovjek ništa korisno ni kvalitetno nije napisao dok je bio ovdje, samo je izazivao svađe. A ono što mi je posebno ljigavo je što nikad sa mnom nije ulazio u svađe i nikad mi ništa nije prigovarao dok sam ga trpio i tolerirao. Čak me i pitao neke podatke o izdavaštvu, mislio je nešto izdavati, ja sam mu odgovorio i pomogao koliko sam mogao. Uglavnom, kao, sve super, ali čim je izbačen, onda je počeo s najgorim i najnižim uvredama. Licemjerno do bola. I onda on meni ide govoriti nešto o moralu? Mislim, mogu ja preko toga prijeći, briga mene što jedan zosko misli i piše o meni (uostalom, svi koje sam vratio ne misle o meni ništa dobro, niti će to prestati misliti i/ili govoriti zbog toga što sam ih vratio) - kao što sam rekao već x puta na ovom topicu, o čovjeku najbolje govore njegovi postupci i djela, ali treba mi neki razuman razlog. Kojeg, ni uz najbolju volju, ne mogu naći.
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=36129&whichpage=7

sad vise nije mali student, vec autoritet.
balkansko-krkanska posla tipa doso' u grad i napravio cudo, ne treba mi to.

Franz Xaver von Baader

ha dobro
ionako je ovo topic za one koji ništ ne (d)očekuju

scallop

Jest. Stvarno ste dosadni. I to na novogodišnje jutro. Ko me tuk'o po ušima da otvorim topik. :x :x :x
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

džin tonik

@ pingvin: da. svrstavanje medju '_amnestirane_ disidente' dozivio bih kao zescu uvrijedu.

tesko je naci gori forum i gluplju interesnu skupinu od scoma. da mi svi clanovi ove zajednice svakodnevno 100 puta psuju majku, ne bi ni za 10 godina sustigli kolicinu govana koja sam pokupio tamo od apsolutno debilnih ucesnika. i to samo zato sto _misle_ da jedem decu i nejac i taj svoj staljinizam uz blagoslov izrazavaju po sistemu "nije uvrijeda reci hrvatu da je zlocinac, to je cinjenica".

@ skalop: da ne trazis zamjenu za gula? gule reagiraj! a i vece je.

scallop

Meni je jutro. Hteo sam samo da nagovestim da sam video sadržinu topika. Niš-viš. xyxy

PS. Gul je nezanimljiv.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ghoul

Quote from: scallop on 01-01-2010, 16:44:47Gul je nezamenjiv.

skalop je u NG ušao bistra uma.

a vi bre, zosko + pingvine, aj ne smarajte ovde pošten svet potpuno nezanimljivim stripadžijskim prčkanjiam sa nekih sasvim drugih nezanimljivih foruma.
https://ljudska_splacina.com/

Franz Xaver von Baader

@scallopu
ne pretvaraj se nego budi muško i kaži kako nisi ni sa kim dočekao novu, da si čamio ispred TV-a, cimnuo 2 ljute, otužno i odsutna pogleda promatrao zbornik ruske antologije SF-a ali ti je ta slika izblijedila za 5 sekundi pa si opet buljio u TV dok te nije savladao umor a san ti donio olakšanje te si proklinjao zoru koja te, otrijeznivši, vratila u dozlabogadosadno sivilo

Franz Xaver von Baader

@ghoulu
ovo je tema o onima koji ništa ne dočekuju i onima koje su svi ostavili (dakle, nisi pogriješio kada si došao)
(a striparenje je samo 'pride', eto tek tako da i ti budeš u stanju naći zamjerku topicu koji je, u svojoj osnovi, zapravo lucidan)

Ghoul

scallop

Dok ste vi dočekivali Novu Godinu ja sam ručao. Posle sam čitao roman "Poslednji Srbin". To me uvek uspava. Ruska SF antologija (u njoj imam priču) ostala je kod kuće. Nisam drmnuo 2 ljute, mada mi se sad čini kao krajnje dobra ideja. Zora baš i nije bila neka. Sivobela. Došlo mi da se vratim u krevet.

Jedne godine, kad sam se vratio kući, rekli mi da sad mogu da odem negde da se odmorim. Pitam ja gde, a oni meni: "Na planinu, negde u šumu..." "Pa, ja odatle dolazim." odgovorim im. I sad gledam u tu glupu šumu u dvorištu. Spolja me posmatra jedan glupi kardinal koji već dve godine pokušava da uleti kroz prozor. Ne zna kako sam ja ušao, a on ne može. I, opet, lupa glavom u staklo. On ne može unutra, ja neću napolje. Minus devet je. xyxy

S'n ti čitaj, Gule Mile. :lol:

džin tonik

Quote from: Ghoul on 01-01-2010, 16:49:30a vi bre, zosko ... ne smarajte ovde pošten svet potpuno nezanimljivim stripadžijskim ...

pokazi socijalnu kompetenciju i imaj vise obzira za moj bol.

džin tonik

Quote from: scallop on 01-01-2010, 16:44:47Meni je jutro. Hteo sam samo da nagovestim da sam video sadržinu topika. Niš-viš. xyxy

PS. Gul je nezanimljiv.

djelujes kao da si u novoj godini odlucio ostaviti onaj tricavi sf i posvetiti se pravim vrijednostima, hororu, uz odgledani jacobs ladder za zagrijavanje.

Franz Xaver von Baader

ključna riječ u scallopovoj iskrenoj ispovijesti je - kardinal!

time je sve rečeno (onima koji su spretni u psihološkim egzibicijama)

Ghoul

Quote from: PingvinPatuljak on 01-01-2010, 17:12:08
ključna riječ u scallopovoj iskrenoj ispovijesti je - kardinal!

imajući u vidu skalopove krkanluke, verovatno je u pitanju kardinal kuharić!  xrotaeye

džin tonik

dje je taj raj dje peceni vrapci sami ulijecu kroz prozor?

Franz Xaver von Baader

čak ne mora biti konkretna osoba kardinala (građa snova je fantazmagorična), već je indikativno ono crveno. dakle, to crveno (naime kardinalska kapica) vrišti na osobi kardinala - a upravo je to crveno opće mjesto psihoanalize

scallop

E, moj Zosko, bio bi to raj da ulijeću prasice. Ovako, Kuhariće ćemo van ostaviti, nek se lijegu pod paskom sovuljaga i jejina što mi kraj prozora prolijeću. Samo ovaj jedan je tvrdokoran, zapravo, tvrdoglav, pa lupa li lupa...

Evo vam ga, pa se nagledajte. Sad je bar dobio ime. Aferim, kume Gule!

džin tonik

pit i to je amerika... a ja se ponado. :cry:

Franz Xaver von Baader

da li se to meni samo čini ili je 'kardinal' točno centriran? u sredini između dvije paprati(?) (ove biljke također govore nešto o scallopu)?
jel posrijedi scallopova manija (kao prirodoslovca matematičkog uma) ka uređenim sustavima, premjeravanju udaljenosti ili je to 'kardinalova' sklonost da bude u centru pažnje?

scallop

Kakve paprati, Pingvin? Unutra je "božićni kaktus" u cvetu, a spolja, ispred hrasta, u letu, raširenih krila, je kardinal. Zapravo, kardinalka, koja je manje crvena. Kardinal je otišao da odmori glavu. Šta ćeš, kad nije iz Bosne.

Ko će centrirati ticu u letu? To se samo pingvini daju nacentrirati. Jer, gegaju.

angel011

Quote from: zosko on 01-01-2010, 17:02:11
Quote from: Ghoul on 01-01-2010, 16:49:30a vi bre, zosko ... ne smarajte ovde pošten svet potpuno nezanimljivim stripadžijskim ...

pokazi socijalnu kompetenciju i imaj vise obzira za moj bol.

Od njega očekuješ socijalnu kompetenciju? :mrgreen:
We're all mad here.

Alexdelarge

Najbolje od najboljeg iz arhive:

- Burazeru, deš za Novu g...
- More mršupizdumaterinu!

Tarzanija.com
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Truba

fina je NG
nenacionalni prznik kojeg većina planete slavi
imaš slobodne dane ako radiš u normalnoj firmi
zbog nove godine sam vidio prag pariz milano beč lisabon rim budimpeštu...
uplatiš nekoliko stoja i obiđeš europu
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Midoto

NIsam našla gde bih pre ovo stavila - jer je Don Gallo u Đenovi na neverovatan (i presladak) način služio predbožićnu misu, pa da čestitam svima (koji ne slave) Božić, pa Novu godinu, pa opet Božić, pa opet Novu godinu...

Bella Ciao dopo la Santa Messa

:)