Author Topic: Zemlje Iz Okruzenja TODAY  (Read 335760 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.082
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7000 on: 20-04-2022, 08:55:57 »
Dr. Hebrang: Genderali ne znaju zašto je Tuđman držao Perkovića i Mustača blizu sebe, ali meni je davno otkrio razlog…

Quote
“Udbaška zločinačka organizacija do 1990. napravila je nebrojene zločine. Tuđman ih je prihvatio, ali ne zato kao što neki genderali sada govore da su pomogli u obrani Hrvatske, nego iz potpuno drugog razloga“, ističe u razgovoru za Narod.hr dr. sc. Andrija Hebrang o molbi nekoliko ratnih genderala za pomilovanjem nekadašnjih šefova zloglasne jugoslavenske UDBA-e Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, koji služe zatvorsku kaznu zbog ubojstva Stjepana Đurekovića.

Hebrang: “Tuđman mi je kazao da neprijatelja u kriznim vremenima moraš držati blizu sebe”

Povodom aktualne inicijative pomilovanja Perkovića i Mustača kontaktirali smo dr. Andriju Hebranga koji nam je iznio svoje stajalište oko nastale situacije.

“Udbaška zločinačka organizacija do 1990. napravila je nebrojene zločine. Tuđman ih je prihvatio, ali ne zato kao što neki genderali sada govore da su pomogli u obrani Hrvatske, nego iz potpuno drugog razloga. Kao njegov bliski suradnik, a bio sam ministar Uprave hrvatske Vlade kada sam ga pitao zašto prihvaća suradnju s jednim Manolićem, Perkovićem, Mustačem, Budimirom Lončarom, onda je on meni ovako rekao: “Neprijatelja u kriznim vremenima moraš držati blizu sebe”. To je bio razlog zašto ih je prihvatio, a ne zato što su nešto doprinijeli oslobađanju Hrvatske. Istina jest da su neki od njih bili uključeni na razne načine u politiku obrane Hrvatske, ali ne zato što su odjednom počeli voljeti te Hrvate koje su do ’90. ubijali, već da spase svoju vlastitu glavu”, ističe dr. Hebrang.

(...)

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.031
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7001 on: 20-04-2022, 10:33:41 »


Raković sigurno nešto mulja opet
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.031
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7002 on: 20-04-2022, 12:14:55 »
https://twitter.com/LaziDetektor/status/1516335561224638464

srbokomunistička udba opet uništava Hrvatsku
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 55.866
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7003 on: 23-04-2022, 05:39:48 »
Sreća imaju Italijane da im priteknu u pomoć:
 
 
 

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.082
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7004 on: 23-04-2022, 13:39:21 »
sramotni gaf, valjda zzabari obiljezavaju propalu investiciju?

21. travnja 1945. Zaharije Ostojić – četnički vođa ubijen u Jasenovcu nakon bitke na Lijevča Polju

Quote
Zaharije Ostojić poznati je četnički vođa iz Drugog svjetskog rata koji je bio kriv za mnogobrojne zločine nad Hrvatima i muslimanima u NDH i Sandžaku. Ubijen je u logoru Jasenovac u travnju 1945., zajedno s drugim poznatim četničkim vojvodama i vođama.

Ostojić je rođen u Crnoj Gori 1907. godine, u blizini Bara, a ubijen je u logoru Jasenovac u travnju 1945. godine, nakon što je zarobljen od vojske NDH na Lijevča Polju. Zajedno s vojvodom Ostojićem, u Jasenovcu je ubijen i krvožedni zločinac vojvoda Pavle Đurišić, te brojni drugi četnici.

(...)

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.031
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7005 on: 23-04-2022, 16:06:19 »
Oduvijek sam govorio da je Đurišić Hrvat.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.031
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7006 on: 27-04-2022, 20:11:48 »


jest Evropa ali je iznenađenje da nije Beograd najkrcatiji ni u regionu
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

dark horse

 • Arhi-var
 • 3
 • Posts: 2.960
 • Kuća Rotsčajld
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7007 on: 28-04-2022, 23:05:57 »
Konačno nemci shvatili s kim imaju posla:

Njemački mediji: 'Siromaštvo prijeti Hrvatskoj. Brod tone, a uvode euro'

Quote
Standard stanovništva će padati sljedećih nekoliko godina pod utjecajem rasta cijena energenata, šokova u lancima opskrbe, kao i povećanja privatnog zaduživanja, kreditiranja i nekontroliranog tiskanja novca, procjenjuje dr. sc. Marinko Škare, rektor i profesor na pulskom Sveučilištu Jurja Dobrile. Hrvatsko stanovništvo je pogodio rast cijena plina, goriva i električne energije i prije izbijanja rata u Ukrajini i ekonomskih posljedica koje tek slijede, a zbog nestašica na svjetskom tržištu još je lani počelo značajno poskupljenje hrane, piše DW. Vlada je taj cjenovni udar ublažila paketom mjera u sklopu kojih je snizila PDV na energente i određene namirnice. Naš sugovornik smatra da će efekti tih mjera biti zanemarivi:

- To je kao saldi  (popusti) od 50 posto na tršćanskom Ponte Rossu u prošlom stoljeću. Uključuju dvije majice, a sve ostalo je po normalnoj cijeni. Ista situacija je i s PDV-om: past će cijene ubrusa i salveta, a rasti cijene svih nužnih dobara široke potrošnje koja građani kupuju. Cijene hrane i energenata će rasti bez obzira na vladin paket i to povećanje cijena već je ukalkulirano u inflaciju i cijene. Svi znamo da će hrana i energija još poskupjeti, u optimističnom scenariju od 10 do 15 posto - kaže Škare.

Žalosti činjenica, dodaje, što Hrvatska gotovo u potpunosti ovisi o turističkoj sezoni i o ničemu drugom: "Nekad respektabilno gospodarstvo temeljeno na industriji pretvorilo se u Dominkansku Republiku ili Maldive. Mjere moraju ići prema energetskoj samodostatnosti (LNG, solari), uz prolongiranje uvođenja eura“, smatra pulski ekonomist. Naime, prema njegovim riječima, uvođenje europske valute od početka 2023. godine donijet će Hrvatskoj daljnji val inflacije.

- Iskustva ostalih zemalja pokazala su da je rast cijena na godišnjoj razini nakon uvođenja eura bio u prosjeku 2 do 2,5 postotnih jedinica. Naravno da nije pravi tajming za uvođenje europske valute jer jedini instrument koji imate u borbi protiv inflacije jest monetarna politika, a bez kune monetarna politika se provodi u Europskoj centralnoj banci (ECB), a ne u Hrvatskoj središnjoj banci (HNB) - veli on. Po njegovom mišljenju, jedinstvena monetarna i fiskalna politika na razini EU-a samo je još jedan ekonomski mit.

- Gospodarstvo Italije, Njemačke, Irske, Francuske nemaju gotovo nikakve sličnosti s hrvatskim. Kako ćete onda rješavati problem inflacije u Hrvatskoj putem ECB-a? Osim toga, ECB je najgori od svih, brod tone a muzika i dalje svira, novac se tiska, kamate su na povijesno najnižim razinama, a inflacija divlja - kaže Škare. Kad govori o optimističnoj varijanti, predviđa postojeću razinu inflacije u iduće tri godine. No, ukoliko rat u Ukrajini eskalira i dođe do energetskih i trgovinskih ratova, smatra da nema granica rastu cijena u idućim godinama.

„Svijet nije nikad bliži bio novoj velikoj depresiji, moguće većoj od one iz 1929. godine. Nažalost, svi uzroci krize iz 1929. su pred nama: mogući kolaps burzi (nekontrolirano tiskanje novca) i svjetske trgovine (pandemija i rat u Ukrajini), neprilagođene politike vlada diljem svijeta i potencijalni pad međunarodnog kreditiranja i zaduživanja, buduća monetarna kontrakcija, panika banaka i bankroti.“, kaže Škare.  Smatra da bi realni standard hrvatskih građana mogao pasti i do 30 posto, a ukoliko ukrajinski rat potraje i ne dođe do promjene politike ECB-a, smatra da je moguć pad i do 50 posto. S druge strane, kaže da nema prostora za rast plaća i mirovina u mjeri u kojoj bi to ublažilo pad realnog standarda zbog rasta cijena jer bi to dovelo do hiperinflacije i stagflacije u dosad neviđenim razmjerima.

Paralelno s inflacijom, raste i broj građana koji žive na rubu siromaštva, ali i onih koji su zbog dugova dospjeli u blokadu: prema posljednjim podacima Financijske agencije, više od 240 tisuća građana blokirano je zbog dospjelog duga od čak 24,8 milijardi kuna s kamatama. Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, podsjeća da je standard hrvatskih građana bio silno ugrožen i prije lani pokrenutog vala poskupljenja.

- Prema Državnom zavodu za statistiku, oko 27,2 posto mjesečnog troška prosječnog hrvatskog kućanstva otpada na hranu i bezalkoholna pića, a 17,7 posto na troškove stanovanja koji uključuju i  energiju. Budući da su to područja u kojima su poskupljenja bila izrazita, onda je jasno da to uzrokuje izuzetno jak udar na sve širi krug građana. Kako se spuštamo s prihodima naniže, tako udio troškova hrane i bezalkoholnih pića raste na više od 40 ili čak 50 posto, a trošak stanovanja na više od 30 posto. Posebno su ugrožena kućanstva u ruralnoj sredini, samačka i umirovljenička te ona s više djece, nezaposleni, bolesni... - nabraja Sever.

Stopa rizika od siromaštva za 2020. godinu iznosi 18,3 posto, a budući da ti službeni podaci solidno kasne, stvarno stanje je puno gore, smatra naš sugovornik. Realno je očekivati daljnji val poskupljenja cijena hrane, prijevoza, stanovanja, a posljedično i drugih dobara. - Uz mjere koje je poduzela, vlada nema puno mehanizama na raspolaganju. Može se još nešto malo napraviti na području trošarina za gorivo, može se PDV na električnu energiju sa sadašnjih 13 spustiti na 5 posto. Međutim, kad je riječ o spuštanju PDV-a, primjerice na naftne prerađevine, nema nikakvog jamstva da će, upravo zbog slobode formiranja cijena, doći do njihovog smanjenja uopće ili barem u dijelu obima koji se „otvorio" kroz olakšanje toga poreznog opterećenja. Kad je riječ o mogućem zamrzavanju cijena nekih strateških namirnica, može doći do umjetno izazvanih nestašica jer prodavač ne želi niti nuditi te proizvode zato što mu se takvim cijenama umanjuje dobit, zaključuje Krešimir Sever.

"Koga briga za to što govore, ako nemaju muda da ti kažu to u lice?" - Toni Soprano

"Ako bismo ljudima oduzeli njihove iluzije, koje bi im zadovoljstvo onda ostalo?" - Volter

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.082
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7008 on: 01-05-2022, 15:44:17 »
1. svibnja 1995. operacija Bljesak – srpska vojska razbijena u 32 sata

Quote
Na današnji dan 1. svibnja 1995. počela je vojno-redarstvena akcija Hrvatske vojske i specijalne policije RH – Bljesak. Cilj akcije bio je oslobađanje okupiranih područja zapadne Slavonije.
U svega 32 sata oslobođen je cijeli teritorij zapadne Slavonije koji su pet godina pod okupacijom i terorom držali Srbi.
(...)

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.082
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7009 on: 06-05-2022, 10:10:29 »
Austrijski veleposlanik u Hrvatskoj pozvan na Zrinjevac zbog hrvatskog grba na Bleiburgu

Quote
Austrijski veleposlanik u Hrvatskoj Josef Markus Wuketich pozvan je u četvrtak popodne u hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zbog događanja vezanih za Bleiburg, potvrđeno je Večernjem listu sa Zrinjevca. Hrvatska je također uputila Austriji prosvjednu notu zbog skidanja hrvatskog grba sa spomenika na Bleiburgu, te podsjetila: “Stoljećima je bio dio heraldike Habsburške monarhije.”

Kako navodi ovaj list, lokalne vlasti Koruške su prema rješenju o zaplijeni od 20. travnja ove godine uklonile hrvatski grb sa spomenika na Bleiburgu, koji se ondje nalazi od 1987. godine. Vlasnik spomenika imao je rok od četiri tjedna da sam ukloni grb sa spomenika, što nije učinjeno.

Rješenje o zaplijeni grba sa spomenika, koji je u vlasništvu Počasnog bleiburškog voda, u čijem je posjedu i zemljište na kojem se spomenik nalazi, ima privremeni karakter, a vlasnik ima pravo žalbe na navedenu odluku, odnosno pokretanje upravnog postupka.

“Ne dolazi u obzir”

Milan Kovač, zamjenik predsjednika Počasnog bleiburškog voda komentirao je za Večernji list:

– Ne dolazi u obzir da mi skidamo i mijenjamo povijesni hrvatski grb. Ako bismo to napravili, zar će Austrijanci u carskoj palači Franje Josipa i u stotinama austrijskih muzeja poskidati povijesni hrvatski grb s prvim bijelim poljem i sve te insignije?! Onda bismo i mi morali uzeti čekić i istući Markovu crkvu u Zagrebu – rekao je.

Dr Watson

 • 2
 • Posts: 91
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7010 on: 10-05-2022, 22:03:08 »
1. svibnja 1995. operacija Bljesak – srpska vojska razbijena u 32 sata

Quote
Na današnji dan 1. svibnja 1995. počela je vojno-redarstvena akcija Hrvatske vojske i specijalne policije RH – Bljesak. Cilj akcije bio je oslobađanje okupiranih područja zapadne Slavonije.
U svega 32 sata oslobođen je cijeli teritorij zapadne Slavonije koji su pet godina pod okupacijom i terorom držali Srbi.
(...)

Jbt,slavis ovo, a imali ste ceo Nato uza sebe...sta cete bez toga...

Kao sto rekoh onomad, fiksirani, opsednuti Srbijom, a paradoks je da jedino uz Srb bili sigurni da ce ostati celi....evo Madjari krecu u povrat otetog mora, Italijani samo cekaju pogodan povesni trenutak...sada je pravi momenat da uvedete obavezni cas plivanja od predskolskog uzrasta...

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.082
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7011 on: 11-05-2022, 12:49:12 »
ma nema veze, to su tek naklapanja, suplje price. kad konkretno navale madjari, opet ce srbi, koji lako zaboravljaju, priskociti u pomoc... kao i nekad sa madjarima, turcima, nijemcima, austrijancima, talijanima... uvijek pomognu.

Dr Watson

 • 2
 • Posts: 91
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7012 on: 11-05-2022, 13:31:47 »
Mi ne mozemo pomoci vise ni samima sebi, pisi propalo...a Talijani i Madjari vec planiraju podelu Kroasana...buon apetito..

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.031
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7013 on: 11-05-2022, 15:45:35 »
Podjela kroasana se već desila...

"Srbi i Hrvati su jedan te isti komad kravlje balege koji je kotač zaprežnih kola povijesti slučajno prerezao na pola" (Miroslav Krleža)
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Petronije

 • 4
 • 3
 • Posts: 6.761
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7014 on: 11-05-2022, 16:32:46 »
Đorđe Balašević proglašen počasnim građaninom pule i dobio klupu.

https://rs.n1info.com/showbiz/djordje-balasevic-dobio-svoju-klupu-u-puli/

Srbi posthumno osvajaju Hvatsku. Zosko se prevrće u svom udobnom krevetu u Njemačkoj. Izdaja!!!

Sent from my SM-A715F using Tapatalk


džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.082
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7015 on: 11-05-2022, 17:54:32 »
kakve su to sad gluposti, krleze, balasevici...

pa nismo telad. krleza je pisao solidnu beletristiku, zabavnu, a inace je bio dovoljno sposoban uvijek se drzati kopanja, u kojem god sustavu. znaci, pisao je zanimljivu beltristiku, sve uz britkost i paralele, odlicno, ali to ga ne cini autoritetom u oblasti historiografije. dapace, covjek nije imao tri grama dosljednosti ili integriteta da bi se ikad izlozio u ime nekog ideala.

pa balasevic, sto ne bi dobio klupu? imao je lijepih pjesama, vrhunskih stihova, opet, sto ga ne cini autoritetom u nekoj drugoj oblasti. cak vjerujem da je van pjesnistva bio obicno tele. ili djokovic, covjek igra vrhunski penis, i to je to. koga briga sta misli o smislu zivota, zivotu na marsu ili bosanskim piramidama, pa i "koliki je srbin".

hocete o srbima i hrvatima, evo, dominik mandic proucavao cijeli zivot doticno pitanje. pa uzmes i citas, mislim, da ne bih ja vama sad citirao koga? gretu thunberg o pms-u?


Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.031
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7016 on: 11-05-2022, 19:18:57 »
ja sam stvarno voljan da to pročitam, bez zezanja

ako je neko bukvalno toliko očajan da mora u naslovu da prenaglašava da su to dva različita naroda, onda mora da je baš teški nesretnik i ko zna kakav kupus je slistio između korica
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.082
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7017 on: 11-05-2022, 20:54:45 »
ma sto bi procitao znanstveni rad, zivotno djelo strucnjaka, sve od covjeka sa integritetom koji se ne prikljanja strujanjima vlasti - vec cinjenicama.
citiraj ti nama dalje pajace koji nemaju veze sa historiografijom, bolje, pajace koji su uvijek bili na sisi i u sluzbi totalitarnog sustava, diktature.

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.031
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7018 on: 11-05-2022, 21:35:25 »
ne brini, čim stignem pogledaću

možda nađem hrvatskog biskupa Savu Nemanjića kao kod Starčevića
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

tomat

 • 4
 • 3
 • Posts: 6.313
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.031
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7020 on: 11-05-2022, 21:45:02 »
ima ovdje od izdavača Ranjenog labuda, znači suđeno je!

https://archive.org/details/hrvatiisrbidvast00mand/
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.082
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7021 on: 11-05-2022, 22:02:45 »
zakljucujem da ti bato nisi ni cuo za mandica i referentno djelo koje je izaslo u 5 izdanja, sve u slobodnom svijetu bez ideoloskih pritisaka, pa citiras budalastine.
sta radis kad te zaboli glava? obratis se doktoru medicine, serioznom, ili kazes truki je rekao da je to normalno i znak da si spojen na kosmicke zrake? mislim, krleza je izjavio sta je izjavio, kao covjek od beletristike i kalkuliran, te otisao u svoj lijepi dodijeljeni narodni dom i ispio casicu francuskog sampanjca koji mu pusluzila guzata drugarica sluskinja.
dok je mandic cijeli zivot proveo na studijama i u arhivama.

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.031
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7022 on: 11-05-2022, 22:34:35 »
aha, nači pročito je u nekoj arhivi da su Hrvati iranskog podrijetla? :D
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Dr Watson

 • 2
 • Posts: 91
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7023 on: 11-05-2022, 22:38:38 »
Iranskog porijekla, i izmislio Crvenu Hrvatsku, koja je podrazumevala Crnu Goru, i izgleda deo Albanije, a mozda sve i do Krfa...bravo za arhive, knjiskog moljca i naucne radove...ustvari bravo za magicne gljive...

Ali ove dve cu i ja procitati, makar kao ZF...

Alexdelarge

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.326
 • Enfant terrible
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7024 on: 29-05-2022, 14:48:39 »
„Turisti iz EU dođu biciklom, izgube se, ne troše ništa, tražimo ih po Šavniku“

https://nova.rs/svet/cg-poslanik-o-eu-turistima-dodju-biciklom-ne-trose-izgube-se-mi-ih-trazimo/
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.


dark horse

 • Arhi-var
 • 3
 • Posts: 2.960
 • Kuća Rotsčajld
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7026 on: 30-05-2022, 11:29:48 »
Pa zar treba da ignorišu dan državnosti bratske srpske države?  8-) :lol:
"Koga briga za to što govore, ako nemaju muda da ti kažu to u lice?" - Toni Soprano

"Ako bismo ljudima oduzeli njihove iluzije, koje bi im zadovoljstvo onda ostalo?" - Volter

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.082
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7027 on: 30-05-2022, 11:51:52 »
a i dobro se zderalo. ali zato se i tesko radi:

meni 10 milijuna ili cu nahuskati na tebe cetnike!
meni 20 ili cu podici ustase!!!
meni 30 ili cu pojacati komuniste, 50 komemoracija da te zaseru!
meni 15 ili tri clanka u zzidova!
meni 18 ili zovem lubenicare iz bec i berlin, plus, esej u yutarnjem i yucernjem!
...

tomat

 • 4
 • 3
 • Posts: 6.313
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7028 on: 04-06-2022, 11:28:33 »
!
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.031
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7029 on: 04-06-2022, 16:07:58 »
Zemlje iz okruženja today dominiraju!

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

džin tonik

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.082
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7030 on: 10-06-2022, 09:28:41 »
HINA lažno predstavlja i promovira radikalnog bošnjačkog unitarista Adisa Ahmetovića

Quote
U Hrvatskoj se pojačava medijska promocija radikalnog bošnjačkog unitarizma. Nakon intervjua Željka Komšića preplavljenog lažima na HRT-u, sad smo dobili sličan razgovor Adisa Ahmetovića na novinskoj agenciji HINA.

Nepostojeća titula izvjestitelja Bundestaga za Zapadni Balkan

Državna novinska agencija Republike Hrvatske – HINA, objavila je danas intervju/razgovor s Adisom Ahmetovićem, zastupnikom SPD-a u Bundestagu, tituliravši ga “izvjestiteljem Bundestaga za zapadni Balkan”. Riječ je o nepostojećoj funkciji kojom se Ahmetović već mjesecima kiti iako takav izvjestitelj uopće ne postoji. Hina se ovim tekstom, nažalost, priključila kampanji medijskog normaliziranja oduzimanja političkih prava Hrvatima u BiH i promoviranju radikalnog bošnjačkog unitarizma u samoj Republici Hrvatskoj i to u trenutcima dok i Vlada RH i predsjednik RH ulažu ogromne napore da upozore svjetske političke dužnosnike kako se ove jeseni Hrvatima u BiH priprema politički odstrel.

Ahmetović brani nametanje Komšića Hrvatima preko novinske agencije čiji rad plaćaju hrvatski građani

Ahmetović je pak u razgovoru za Hinu iznio čitav niz dubioznih teza uz značajnu dozu ulizivanja dijelu hrvatske javnosti neupućene u zbivanja u BiH, na što računa doslovno svaki radikalni bošnjački unitarist koji i malo drži do sebe. Sličnu taktiku je nedavno koristio i Sejdo Željko Komšić, bošnjačkim glasovima nametnuti uzurpator hrvatske fotelje u Predsjedništvu BiH gostujući na HRT-u kod Aleksandra Stankovića. Ahmetović tako, pored lažnog predstavljanja, u razgovoru za Hinu brani bošnjačku viziju građanske BiH (to je ona BiH u kojoj je važno da su džamije pune i da Hrvati i Srbi imaju politički halal-certifikat), brani nametanje Komšića Hrvatima, drži lekcije Plenkoviću i Milanović, blati Čovića i Dodika, laže o ustavnom uređenju BiH, podržava islamističku politiku Bakira Izetbegovića i sve to preko novinske agencije čiji rad plaćaju građani Republike Hrvatske.

Ahmetović, 28-godišnji je političar vladajućih njemačkih socijaldemokrata, u Zagrebu je boravio nedugo nakon što je u Berlinu javnosti predstavljena rezolucija o Bosni i Hercegovini koju je vladajuća koalicija podnijela parlamentarnim odborima.

Invazija na Ukrajinu “pokazala što se može dogoditi ako prevladaju etničke provokacije

Imenovan izvjestiteljem Bundestaga za zapadni Balkan početkom ove godine, Ahmetović je Hini naglasio da je takvu rezoluciju bilo važno donijeti jer je ruska invazija na Ukrajinu pokazala što se može dogoditi ako prevladaju etničke provokacije, separatizam i autoritarna politika, predstavila je HINA Ahmetovića.

U intervjuu je između ostaloga kazao: „Ja se zovem Adis Ahmetović i dobio sam najviše glasova u Hannoveru”, kazao je. U Crnoj Gori je premijer Albanac, a Sjedinjene su Države imale crnca za predsjednika.

„Zašto se ne može raditi na tome i u BiH?”.

HINA prenosi njegove riječi kako mu je Hrvatska navodno draga zemlja, jer je do 1995. godine živio u njoj.

„Ne želim misliti u tim kategorijama, to je primitivno”, rekao je Ahmetović, ali je ovaj put imao potrebu to naglasiti jer se pojavljuju medijski natpisi u kojima ga se opisuje protivnikom Hrvatske, ustvrdila je HINA.


bas napast.

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.031
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7031 on: 10-06-2022, 09:43:14 »
and now something completely different!

NAROD.HR poznatiji kao narodTOČKAhr

Sve povijesne rasprave dolaze negdje do 5. stoljeća, a dublje od toga gube se u nepoznatim dubinama povijesti. No nama bi trebalo biti važno naglasiti da se u tim nepoznatim dubinama povijesti kriju Hrvati, preciznije Iranohrvati.

https://narod.hr/kultura/mario-filipi-jesu-li-drevni-hrvati-u-hrvatsku-zapravo-doplovili-brodovima-iz-ukrajine


 Pokušavam Irancima približiti Hrvatsku preko predavanja u kojima koristim znanja o staroiranskome podrijetlu Hrvata. Znamo da je etnonim Hrvat staroiranska riječ, a također i ban (naziv za hrvatskoga vladara), jedini takav za narodnoga vođu u cijeloj Europi. Ban na iranskome označava onoga koji brine o puku i koji ga štiti. Reljefi u Perzepolisu i Bagastanu prikazuju Hrvate iz Harvatije, provincije koja je sada locirana u jugozapadnom Afganistanu i protezala se od današnjeg Kandahara, uz rijeku Helmand, do jezera Hamun, a grčkoga je naziva Arachosia. Hrvate u Zend Avesti prorok Zaratustra spominje na dva mjesta u svojim Gathama.[/b

https://narod.hr/kultura/dr-stambuk-za-narod-hr-zlatna-formula-hrvatskoga-snazi-jezik-iznutra-odvajajuci-ga-od-vukovih-zasada-i-brani-od-geopolitickih-presizanja
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

dark horse

 • Arhi-var
 • 3
 • Posts: 2.960
 • Kuća Rotsčajld
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7032 on: 12-06-2022, 12:41:22 »
Dakle, slede nam "jasni signali" od Evrope. E, sad, što se ti "jasni signali" neće dopasti nikome u Srbiji jer nisu u skladu sa "cik-cak kursom" koji je Evropa do sad sprovodila na ovim prostorima, i što će verovatno dodatno stvoriti tenzije i približiti ovaj prostor tome da rat bude neizbežan, nema veze.

https://www.vecernji.hr/vijesti/njemacki-mediji-o-scholzovom-balansiranju-po-balkanu-regija-je-u-opasnosti-da-bude-razderana-1594013

Quote
BALANSIRANJE PO KRHKOM LEDU
Njemački mediji o Scholzovoj turneji po Balkanu: 'Regija je u opasnosti da bude razderana'
"Politička situacija na zapadnom Balkanu je sve drugo samo ne stabilna. I invazija Rusije na Ukrajinu proteklih mjeseci je nemirima dodatno doprinijela", piše Berliner Zeitung

Kancelar Olaf Scholz putuje u regiju u kojoj rat u Ukrajini ozbiljno zaoštrava krhke odnose između zemalja. Suočit će se s velikim nepovjerenjem, piše Berliner Zeitung. „Kosovo, Srbija, Sjeverna Makedonija, Grčka, Bugarska – ni manje ni više nego u pet zemalja u dva dana putuje njemački kancelar Olaf Scholz u petak i subotu. Koliko će vremena provesti s kojim šefom vlade još se utvrđuje. Jasno je međutim da će za pregovaračkim stolom u određenoj mjeri sjediti još netko: Vladimir Putin. Politička situacija na zapadnom Balkanu je sve drugo samo ne stabilna. I invazija Rusije na Ukrajinu proteklih mjeseci je nemirima dodatno doprinijela", piše Berliner Zeitung, piše Deutsche Welle.  „Za Scholza je putovanje barem djelomično balansiranje preko krhkog leda. Regija je u opasnosti da bude razderana u vrtlogu ukrajinskog rata. Tako je nedavno napisao publicist i bivši šef kabineta visokog predstavnika u BiH u Sarajevu, Alexander Rhotert. Zapravo se zemlje regije orijentiraju prema EU-u i NATO-u, ali Rusija to pokušava osujetiti", piše Berliner Zeitung.

„Kurs cik-cak koji proizlazi iz toga najbolje se može vidjeti u Srbiji. Ova zemlja je kandidat za prijem u EU. Istodobno Srbija ne želi sudjelovati u sankcijama Rusiji i trudi se da i dalje ostane ruski partner. To se moglo iščitati već iz toga da bi u ovim vremenima primila u posjet Lavrova da se dolazak nije izjalovio", navodi list. "Nama nitko ne mora objašnjavati situaciji u Ukrajini", kaže kosovska ministrica vanjskih poslova Donika Gërvalla-Schwarz u razgovoru za Berliner Zeitung. „Mi sami smo bili žrtva napada Srbije s ciljem uništenja", kaže ona. Također kaže da je utjecaj Beograda velik na Srbe na Kosovu", piše Berliner Zeitung. Ministrica Gërvalla-Schwarz, kako piše list, se nada statusu kandidata za pridruživanje EU-u za njezinu zemlju. „Nigdje u regiji podrška Europi i NATO-u nije veća nego na Kosovu, tvrdi ona. Ali inače je pesimistična. Situacija se pogoršala još od rata u Ukrajini: "Ne kažem da je rat na Balkanu neizbježan", kaže ona za Berliner Zeitung. "Ali to više nije nevjerojatno, također zato što Europa, uključujući Njemačku, šalje mnogo pogrešnih signala." Kancelar ima puno posla u sljedeća dva dana", zaključuje Berliner Zeitung.
"Koga briga za to što govore, ako nemaju muda da ti kažu to u lice?" - Toni Soprano

"Ako bismo ljudima oduzeli njihove iluzije, koje bi im zadovoljstvo onda ostalo?" - Volter

12

 • 2
 • Posts: 222
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7033 on: 12-06-2022, 14:15:22 »
i tebi nije nista cudno kada ova sa kosova kaze 'da su bili zrtve napada srbije', vec to, onako, preneses a da ne trepnes? znaci, napali smo sami sebe? ili mislis da srbi nisu od turaka povratili kosovo, vec smo ga samo po prvi put osvojili, a sve nakon toga je ispravna borba albanaca za oslobodjenje od srba koji su ih '12 porobili?
umesto u beograd lavrov je otisao u jerevan. taj odlazak samo umanjuje sanse za sukob oko nagorno karabaha. i gledaj to ovako, dolazak nekog amerikanca bi samo rasplamsao sukob (aksiom koji ne treba proveravati), a dolazak rusa ga, vidis, umanjuje. to bi , jelte, ako smo dobronamerni, valjalo pozdraviti
i taj veliki uticaj beograda na srbe sa kosova. kako bi doticna bila srecna da je to uticaj tirane, zar ne

dark horse

 • Arhi-var
 • 3
 • Posts: 2.960
 • Kuća Rotsčajld
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7034 on: 12-06-2022, 14:33:31 »
Oni to predstavljaju da su i Srbiji bili autonomni, dakle imali svoje granice. I to Evropa i Amerika prihvataju, gotovo 100% većinski.

Okej, jasno, nismo povratili Kosovo jednom, ali dokle ćemo ga povraćati i ratovati za njega, kad će se to jednom zaustaviti u stabilnu svima prihvatljivu realnost, gde će zemlje regiona sarađivati, a ne samo čekati da jedna s drugom zarate? Eto, npr, sad mi povratimo Kosovo, pa onda oni čekaju još 100 godina, pa ga povrate opet, i onda sledećih 100 godina mi radimo isto, ili 300 godina, nema veze. Dakle, beskrajni ciklusi u kojima svi trošimo sebe, da bi sve izgrađeno bilo pregaženo i jovo nanovo. To je ono što meni smeta. Naravno da ni Kosovo nema puno sluha za ovakav moj pristup, naravno da albanci pokušavaju da ostvare svoje maksimalitičke ciljeve, i naravno da na kraju uvek dobiju podršku od svih, jer prvenstveno oni podržavaju tu Evropu i Nato, a mi samo deklarativno, dok smo jedini iz regiona koji i dalje patimo da nam Rusija bude partner. Ista Rusija za koju je Srbija plodno tle za propagandu, na koju Zaharova nikad ne propusti da se osvrne, a svi Srpski mediji prenesu. Uvek je zaključak ruske propagande da nam Evropa nije prijatelj i partner. Da ne treba da napravimo održiv koncept sa Evropom i ostalima. Što je najdirektnije moguće ratno huškanje. A, s obzirom da će tome većina naroda tapšati, jer se u medijima plasira zapravo kao jedina moguća opcija, a odavno ignoriše šta Evropa priča, vrlo je lako zaključiti kojim smerom će se stvari dalje odvijati i da ćemo opet platiti visoku cenu za promašenu politiku, dobiti razorenu zemlju i decenijama, ako ne i mnogo duže, generacije trpeti posledice svega ovog, posle još jednog razornog rata.
"Koga briga za to što govore, ako nemaju muda da ti kažu to u lice?" - Toni Soprano

"Ako bismo ljudima oduzeli njihove iluzije, koje bi im zadovoljstvo onda ostalo?" - Volter

12

 • 2
 • Posts: 222
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7035 on: 12-06-2022, 14:42:03 »
cekaj bre, pa sve to je gledanje i one sa kosova, i glediste tirane, i vasingtona!!! WTF??!!

dark horse

 • Arhi-var
 • 3
 • Posts: 2.960
 • Kuća Rotsčajld
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7036 on: 12-06-2022, 14:47:06 »
A treba nam rusko gledište, Rusije koja je osvojila pola Evrope u 2. sv ratu i izgubila to u miru, raspadom SSSR?

Pa, ako takvoj "stabilnosti" težimo, bolje i da uopšte ne ratujemo.
"Koga briga za to što govore, ako nemaju muda da ti kažu to u lice?" - Toni Soprano

"Ako bismo ljudima oduzeli njihove iluzije, koje bi im zadovoljstvo onda ostalo?" - Volter

12

 • 2
 • Posts: 222
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7037 on: 12-06-2022, 14:54:56 »
pa valjda je rusko misljenje na nasoj strani, a americko protivno nasoj strani. ili nam lepo predoci kako nam je to rusko misljenje oprecno, a americko, ubijajuci nas, korisno. kakve sad veze ima da li je rusija nesto dobila ili izgubila, daj saberi se. pa rusi su terajuci nekoga osvojili pola evrope, izmedju ostalog i ove u kojoj se ti danas baskaris za kompjuterom

dark horse

 • Arhi-var
 • 3
 • Posts: 2.960
 • Kuća Rotsčajld
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7038 on: 12-06-2022, 14:59:57 »
Grešiš, Rusija nikad nije zakoračila na ove prostore ratno. Te na koje misliš bili su zapravo ukrajinci, deo vojske SSSR, isti ovi protiv koje Rusija danas ratuje.

Džaba njih čekaš.
"Koga briga za to što govore, ako nemaju muda da ti kažu to u lice?" - Toni Soprano

"Ako bismo ljudima oduzeli njihove iluzije, koje bi im zadovoljstvo onda ostalo?" - Volter

12

 • 2
 • Posts: 222
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7039 on: 12-06-2022, 15:04:10 »
prvi put cujem, ali ajd neka bude sovjeti. pa opet, dok su nas ovi tvoji u par godina zdusno iz vazduha ravnali (nemci, englezi), sovjeti nas oslobadjali

ne cekam ja njih, ali kazu neki da ih eto uskoro na dunavu

dark horse

 • Arhi-var
 • 3
 • Posts: 2.960
 • Kuća Rotsčajld
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7040 on: 12-06-2022, 15:08:33 »
Ma i rusi bi nas bombardovali u ne kom trenutku, ne boj se, sa ovakvom promašenom politikom bez vizije šta će se dešavati narednih 1000 godina. Ali nisu dovoljno blizu, nemaju fizički odakle da pošalju avione.  :lol:

Kod tebe se opet sluša radio Moskva, kao u stara dobra vremena, vidim...

Evo kako, npr. razmišlja jedan mudar predsednik Milanović, a mi očigledno razmišljamo kao da su Amerika, Evropa i albanci uništivi, šta je to za nas i ruse:

https://www.youtube.com/watch?v=aROJJttwsaQ
"Koga briga za to što govore, ako nemaju muda da ti kažu to u lice?" - Toni Soprano

"Ako bismo ljudima oduzeli njihove iluzije, koje bi im zadovoljstvo onda ostalo?" - Volter

12

 • 2
 • Posts: 222
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7041 on: 12-06-2022, 15:12:11 »
jeste, nemaju odakle da posalju avione. a ni rakete nemaju odakle da posalju. uopste ne strepe atlantisti

pa sa ovakvim arsenalom na svim stranama pricati o neunistivosti bilo cega

dark horse

 • Arhi-var
 • 3
 • Posts: 2.960
 • Kuća Rotsčajld
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7042 on: 12-06-2022, 15:14:08 »
Nuklearni projektili su rešenje za sve. Pogotovo za zdravlje stanovništva. Poravnaj Balkan, baci bombu recimo na Hrvatsku i Kosovo i uživaćemo i mi u Srbiji u narednim vekovima, ne moraju na nas ništa ni da bace... luda Zaharova i ludi Lavrov... i ludi srbi, umesto da se zgrozimo na samu ideju, posle onog što smo imali od Nato projektila devedesetih...
"Koga briga za to što govore, ako nemaju muda da ti kažu to u lice?" - Toni Soprano

"Ako bismo ljudima oduzeli njihove iluzije, koje bi im zadovoljstvo onda ostalo?" - Volter

12

 • 2
 • Posts: 222
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7043 on: 12-06-2022, 15:16:23 »
al su zato ovi koji su im na granicama sa projektilima etalon normalnosti

dark horse

 • Arhi-var
 • 3
 • Posts: 2.960
 • Kuća Rotsčajld
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7044 on: 12-06-2022, 15:18:24 »
Ma mi bi trebalo sve da ih odjebemo i da pokažemo da imamo stvarno nezavisnu politiku, a ne da smo ruski element. Možda bi počeli da slušaju šta pričamo.
"Koga briga za to što govore, ako nemaju muda da ti kažu to u lice?" - Toni Soprano

"Ako bismo ljudima oduzeli njihove iluzije, koje bi im zadovoljstvo onda ostalo?" - Volter

12

 • 2
 • Posts: 222
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7045 on: 12-06-2022, 15:22:24 »
evo da te podsetim na uvodni post vezano za nezavisnu politiku koju bi trebali da imamo

'I to Evropa i Amerika prihvataju, gotovo 100% većinski.'

i, ne, nisi u raskoraku

dark horse

 • Arhi-var
 • 3
 • Posts: 2.960
 • Kuća Rotsčajld
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7046 on: 12-06-2022, 15:29:13 »
U raskoraku su samo naže želje i procenat srba na Kosovu. Možemo ponovo ratovati, posle novog rata naseliti puno više srba tamo, i oni će u nekom trenutku opet prodavati zemlju koju su lako stekli albancima i sve jovo nanovo.

Ajde daj mi neki stabilni plan za srpsko Kosovo narednih 1000 godina, pa da vidimo.
"Koga briga za to što govore, ako nemaju muda da ti kažu to u lice?" - Toni Soprano

"Ako bismo ljudima oduzeli njihove iluzije, koje bi im zadovoljstvo onda ostalo?" - Volter

12

 • 2
 • Posts: 222
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7047 on: 12-06-2022, 15:30:53 »
nezavisno od procenata, nesto je tvoje ili nije tvoje

iskreno, nadilazilo bi moje mogucnosti

Truman

 • 4
 • 3
 • Posts: 9.340
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7048 on: 12-06-2022, 17:03:55 »
Grešiš, Rusija nikad nije zakoračila na ove prostore ratno. Te na koje misliš bili su zapravo ukrajinci, deo vojske SSSR, isti ovi protiv koje Rusija danas ratuje.

Džaba njih čekaš.

Ako misliš na WW2 u kontaktu sam sa Ruskinjom kojoj je deda bio u Beogradu u sklopu sovjetske armije. Ne znam odakle ti to što si napisao.
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

12

 • 2
 • Posts: 222
Re: Zemlje Iz Okruzenja TODAY
« Reply #7049 on: 12-06-2022, 17:15:20 »
koje rasulo u redovima