• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Bizaran problem sa... kompjuterom!

Started by Tex Murphy, 30-01-2010, 15:47:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Krsta Klatić Klaja

Quote from: dark horse on 10-06-2022, 22:14:56
Stvarno velika budalaština očekivati da usb uspostavi wireless konekciju sa mišem bez baterije. Kodovi i linkin-ridikuli tele, nego što. ;)

jbt linkine dokle ćeš biti vnago od čoeka, al ozbiljno?

zašto ovo radiš, daj objasni mi? jesi tolika bagra ili šta? jesi popio lekić?
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

dark horse

Pa ovako: niko ti nije kriv što ispadaš ekstremno glup dečko na svakoj temi, sem tebe samog. Dakle, malo više samokritike. I ubuduće ne vređaj druge, koji ti ništa ružno nikad nisu rekli, ok?
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Krsta Klatić Klaja

patološki lažeš, što znači da nisi sabrao sve svoje dijagnoze i uzeo terapiju prije nego što si mi se obratio.

kako te nije sramota bukvalno da slažeš da nisam stavio bateriju u miš, jbt jesi ti ono sasvim svoj u glavi, dečko?

jebeno nevjerovatna F dijagnoza

jesi ikad bio hospitalizovan, onako klinički, aj pošteno odgovori?

dark horse

Quote from: Labudan on 10-06-2022, 21:09:00
sredio, za sad, kaka budalaština, prvo treba bateriju staviti u miš pa onda usb u laptop

Iz ovog što si napisao sasvim je jasno da si prvo utakao usb u laptop, što je pokušalo da napravi blutooth konekciju sa praznim mišem bez baterije.

Ali ne vredi ti objašnjavati, odustajem. Beznadežan si.

Krsta Klatić Klaja

Linkine, pazi, ja kontam da griješim kada se oboljeloj osobi ovako obraćam, i da trebam imati strpljenja, ali ipak i ti probaj malo odgovornije da nosiš svoju F dijagnozu, ipak je besmisleno da ti kao imbecilu objašnjavam stvari

sklonio sam ti se sa jedne teme koju si opoganio, zašto me uopšte pratiš?

al eo, znak moje dobre volje uz molbu da ipak uzmeš u obzir da si mentalni pacijent i da se ponekad toga prisjetiš i ne smaraš obične ljude konstantno

eo ti prvi quote

Quote from: Labudan on 10-06-2022, 19:30:28
radio mi je ukupno 5 minuta, od tada radi svaki 15 klik ili s vremena na vrijeme

nije drajver, al mislim ako je hardver što je onda uopšte radio 5 min

dakle miš radi 5 minuta (što znači da već ima baterije) i onda počne da trokira, te može da se resetuje tek kada se izvade i baterije iz miša i usb dodatak iz laptopa

iliti ako samo izvadiš usb iz laptopa neće da se resetuje

a to je uputstvo za taj miš koji sam našao na netu, što objašnjava da je neki linkin napravio miš

eto, nadam se da sam ti pomogao nešto sa ovim i da ćeš ubuduće svoje psihičke probleme manje sijati okolo

dark horse

Quote from: Labudan on 10-06-2022, 23:57:03
iliti ako samo izvadiš usb iz laptopa neće da se resetuje

Naravno da neće, jer i bluetooth predajnik, tj. tvoj laptop i bluetooth prijemnik, tj. miš imaju informaciju o prethodno lošoj uspostavljenoj konekciji.

Da bi napravio pravilnu konekciju oba kraja moraju istovremeno da budu priključena, a ti si povezao sam usb sa laptopom, dok je miš bio bez baterija.

I imao si konekciju koja je radila s vremena na vreme, jer si prikačio miš naknadno, kad je laptop već izvrteo pola protokola za konekciju, tj. optimizovao je laptop deo dok miš nije bio priključen.

Nisam nikakav mentalni bolesnik, već ugledni član svoje zajednice, što i tebi toplo želim. Upristoji se i ne vređaj. Ne lupetaj o stvarima o kojima očigledno predstavu nemaš, npr tehnici ili popularnim piscima. Ti si upao meni u razgovor sa ridikulijem, i to sasvim besmisleno oko stvari koje se ni ne mogu dovoditi u pitanje.

Aj' zdravo mali Boto.

Krsta Klatić Klaja

odlično, nadam se da si popio lekić samo još nije skroz počeo da djeluje pa i dalje brljaviš

i nemoj da propuštaš terapiju ubuduće, kod F dijagnoza najteže je nama ostalima koji te trpimo

dark horse

Vala, ti deluješ kao neko ko ima i prepisan lekić i F dijagnozu, a ne ostavljaš utisak da bilo šta trpiš, pre si neko ko se svima kači o glavu kad nije u pravu.

tomat

Quote from: Labudan on 10-06-2022, 23:00:23
Quote from: tomat on 10-06-2022, 22:16:08
Ja rabim neki sa AliExpressa što ima punjivu bateriju, prezadovoljan, bio oko 5-6 dolara.

nisam ni znao da to postoji, daj linak!

Šta znam, recimo

https://a.aliexpress.com/_mLotEfM
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Krsta Klatić Klaja

ha, jeftiniji od ovog što sam sad kupio. Fala!

Quote from: dark horse on 11-06-2022, 00:29:14
Vala, ti deluješ kao neko ko ima i prepisan lekić i F dijagnozu, a ne ostavljaš utisak da bilo šta trpiš, pre si neko ko se svima kači o glavu kad nije u pravu.

tebe trpim čitavu deceniju

dark horse

Mojoj sreći nije bilo kraja kad si dobrovoljno otišao na forum Dybuk. I sa Dybuk si uspeo da se zavadiš na krv i nož. Šta si se vratio ovde da me trpiš i ko te zvao? Ja sigurno ne, posle True Detective i sličnih rasprava. Idi pogledaj taj topik, šta si samo lupetao, kako će TD biti kultan, druga i treća sezona, čovek da se levom i desnom prekrsti. Pogledaj taj topik kao svedočanstvo svog ludila i nenormalnosti. Ko čovek te pitam, desetak godina kasnije, šta ti je sve ono trebalo? Šta te podstiče da toliko jedeš gomna, kad očigledno nisi u pravu?

Mali Boto, mudo od Labudana, za tebe je tele mislena imenica.

Krsta Klatić Klaja

Linkine, o čemu je sad rasprava, objasni mi? Ti imaš pravo da misliš o meni šta hoćeš, ja ti ne branim. Samo popij lekiće redovno.

dark horse

Ako je "popij lekiće" šifrovano da ti ukapiraš iz prve šta ti se napiše vrlo jednostavnim rečima, kao juče ovo za bateriju i miša, to uopšte ne mogu da ti garantujem, jerbo si mnogo tupav dečko. To je ok, i sa takvima ja komuniciram, ali se obično ne postavljaju kao da su isisali svo znanje ove planete samo jer su naučili da guglaju.

Stvarno bih da ti izađem u susret, ali još nisam iznašao način kako da svom sagovorniku povećam IQ. Pogotovo ako je retardiran.

Krsta Klatić Klaja

Pazi, ti još nisi otišo s foruma zbog prethodne iq bruke a misliš mene lagat oko toga sada? Hahahahahaha

dark horse

Krsta Klatić Klaja

eto vidiš, ti imaš IQ 64 a ja imam 164!

ja ti to pokušavam objasniti eo deceniju :)

dark horse

Nemoj objašnjavati meni.

Objasni, npr. Petroniju ili bilo kome, bukvalno jednan jedini čoveku na sajtu je dovoljan, da su druga ili treća sezona TD kultne.

Ili priznaj da si glup, nisi bio u pravu ili šta već hoćeš. Bilo šta sem tog prepotentnog izdrkavanja koje stalno slušamo. Dokaži da si bar malo ljudsko biće, a ne ego.

Krsta Klatić Klaja

Linkine, pojačaj dozu, molim te.

dark horse

Krsta Klatić Klaja

đe da skinem nešto da eliminišem čovića trojanca!?

Krsta Klatić Klaja

Chrome mi je upravo sada pobrisao sve passworde, bookmarke, speed-dial, bukvalno nula je ostala.

Krenuo u system restore, ne znam jel mi to bilo pametno. Jesam fasovo nešto ili me Gugl neoliberali proganjaju?

Krsta Klatić Klaja

Restore nije vratio ništa. Komp radi, sve radi, samo Chrome je prazan.

Krsta Klatić Klaja

Gugl neoliberali drže sve pasove i bukmarke preko njihovog naloga, a zašto se google account izlogovao i nestao i što sam morao da kopam lozinku zapisanu i sačuvanu neđe na papiru - Alaha pitaj. Ali nakon logovanja u guglov nalog izgleda da se sve vratilo. Valjda.

sutra kad mi poharaju sve sa platne kartice haha

Meho Krljic

Neće, samo si se izlogovao jer je negde neki apdejt nešto pokarabasio, obrisao neki kuki.

Krsta Klatić Klaja

Gugl neoliberali dakle! Za sada sve radi, baš me u najnezgodnijem trenutku snašlo, kao da Leri Pejdž zna kad treba da me štrecne.

Kopirao sam pasove iz Chroma u Excell fajl, da ih imam za svaki slučaj.

ALEKSIJE D.

Je l zna neko gde ima da se kupi baterija za medion akoya E7218, original ili zamenska?

Krsta Klatić Klaja

nisam još ni telefon kupio a izgleda da se sprema i laptop

ima li kakve veze ovi procesori i-5 ili i-7, memorije ddr3 ili ddr4

kakvu konfiguraciju da tražim da mi šljaka nekoliko godina, ne igram igrice al ono da ne šteka ako uključim 5 programa odjednom

Petronije

Gledaš što veći broj u procesoru i da bude što novije generacije. Recimo ako piše i5 11xxx znači da je i5 11. generacije, onda gledaš koliki mu je hdd, nemoj ići ispod 512gb. RAM memorije što više naravno. E sad, kakva je situacija na tom tržištu intel vs amd, ne znam, ja sam pre godinu ipo uzeo ipak intela, jer tada je u tom segmentu intel bio bolji izbor. Napiši budžet ili par modela koje si razmatrao pa da prodiskutujemo. Obrati pažnju takođe na to da li ti je bitan LAN priključak, moj recimo to nema, mnogi nemaju, pogotovo u srednjem i nižem segmentu, svesno sam to prihvatio kao kompromis, iako nisam baš bio presrećan, ali budžet je bio ograničen. Bitno je i koliki ti ekran treba, ja sam recimo uvek voleo veće laptopove, dok nisam na poslu zadužio 14" i shvatio da je mali laptop zakon, ali pod uslovom da kući imaš klasičan monitor na kome ćeš raditi kad nisi van.

Svako ima neke prioritete, ali suština je da uzmeš što jači i savremeniji procesor (uzmi u obzir i to da sada microsoft smradovi sa svakom novom verzijom windowsa elimišu dobar deo starijih procesora), a ovo ostalo uklapaš u budžet.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Krsta Klatić Klaja

budžet ću tek da smislim, mada neću da kupujem nešto što će da mi bude neupotrebljivo za 2-3 godine zato što je par stotina jeftinije. A ne treba mi neki superkompjuter s druge strane, samo da šljakaju normalne stvari

recimo, ovako laički, možda mi je i ovo prejako sada za filmove, zoom, youtube i slično (eventualno što možda budem koristio nešto zahtijevnije), ali možda za nekoliko godina bude preslabo

Processor: Intel Core i7-6820hq 2,70GHz up to 3,60GHz (4C, 8T)
RAM: 16GB DDR4
SSD: 512GB M.2 NVMe
Display: 17,3"
Rezolucija: 1920×1080
Grafika: Nvidia Quadro M3000m 4GB

Petronije

Pa ovo je neki high end polovnjak. Msm teško da neko u 2023. godini prodaje nov laptop sa procesorom iz 2015.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_i7_processors

Ja ga recimo ne bih kupio osim ako mi poklanjaju, i upravo je po meni to što treba izbegavati. Bolje i5 (ili neki ryzen pandan) novije generacije, nego ova starudija. Nije to mercedes pa da vredi više sa godinama, tehnologija je posle 4-5 godina obično smeće koje zagađuje planetu.

Naravno, najbolje je uzeti najskuplje, ako imaš para za neki i7 13-te generacije, podržavam.

mac

E zato kupiš desktop i traje ti 12 godina..

Krsta Klatić Klaja

Treba mi ipak pokretno sokoćalo. Dakle, te generacijske brojke da obratim pažnju i i5 mož da prođe.

dark horse

Nije samo i5 i i7, već imas i i9 13-te generacije, koji je naravno najbolji i najskuplji.

i7 je sredina, i5 (i i3) su dno. Ne bih išao ispod i7.

https://en.wikipedia.org/wiki/Raptor_Lake

Petronije

Meni i5 odrađuje sve, a koristim i inženjerske softvere (za školu i iz hobija), i to nije nov, 10. generacija. Kada kažeš dno ispada da je neupotrebljiv, što nije tačno.

dark horse

Pa dobro, nije neupotrebljiv ni i3, inače se ne bi ni proizvodio. Komp kupuješ jednom u pet-deset godina, šteta je ne dati dodatnih 10 hiljada za bolji i brži procesor, umesto gubiti vreme sa sporijom, praktično zombi mašinom.

Krsta Klatić Klaja

trenutno vidim lapove od 17 inča samo sa i-3 11 ili amd ryzen 7 procesorom

đe da gledam, ima li kakav sajt

Krsta Klatić Klaja

Hvala. Samo da raščistim, misliš da je najbitniji procesor u čitavoj priči pa tek onda ostalo?

Petronije

To je moj stav, ne mora da znači da sam u pravu.

Krsta Klatić Klaja

misim ja nemam pojma ali ima smisla

na sajtu više cijene ekran, pa je 17 inča 200 jura skuplji od 15inča, čak i kad ima manji ssd 256GB, a isto i5-1235U, 8GB...

to mi djeluje da sa 15 inča dobijem više, iako je manji ekran

mac

15 inča je i bolji za tegljenje. Lakši je, lakše stane u ranac.

Krsta Klatić Klaja

imam i sad 15, samo ponekad umišljam da ću oćoraviti s njim

desktop mi je 23 pa mi je sve malo, a zapravo možda je lakše s 15 inča sve, pogotovo tegljenje

dark horse

Pa ko jos koristi ekran laptopa? Ili eventualno kombinacija monitor + ekran laptopa.

tomat

rabim već drugu godinu Thinkpad L14, AMD 4650, 8BG RAM, 512 NVME SSD, to je kao neki entri level Thinkpad, radi sve što mi treba, mada nemam prevelike zahteve, ali recimo ćera neke softvere za simulaciju i završi je u razumnom vremenu (prethodni računar sam ostavljao na poslu preko noći da sračuna, a dešavalo se da radi i po dva dana). daleko od neupotrebljivog, čak moje iskustvo kaže da prelazak sa i5 na i7 (ili AMD ekvivalent) ne opravdava trošak ako nećeš da igraš igre.

na poslu imam ThinkCentre all-in-one koji ima solidan ekran, pa mi je pre svega važna mobilnost, zato preferiram 14".
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Krsta Klatić Klaja

Stari lap mi je thinkpad, to je magare koje me je služilo godinama.

Onda ću tu negdje da se vrzmam oko i-5 i 8 rama.

tomat

Ja bih savetovao 16 rama, da duže me razmišljaš.

mac

Da stvarno, tvoji živci su ograničeni resurs. 16 gigabajta rama je neopevana pesma.

Krsta Klatić Klaja

e to, uboli ste dilemu, koji dio hardvera je najbolje povezan sa živcima, procesor, ram, grafička itd :)

dark horse

Kako je krenulo sa ovim smanjivanjem ekrana, procesora i ram, na kraju ćeš uzeti tablet.

ALEKSIJE D.

kupi svesku i olovku i enciklopediju neku jaču mesto gugla. dođe ti najbolje.