• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

E-book wars!

Started by Melkor, 30-01-2010, 23:42:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Albedo 0

da, ima brojeve ali to nisu hard copy brojevi

dobro si me podsjetila za poglavlja, broj stranice bih mogao na Amazonu da vidim, možda tako nešto skrpim

Hvala!

Albedo 0

skinuh knjigu s ovog linka
http://cultureandcommunication.org/galloway/FTT/

ukatko, slova su svijetlo plava, užas jedan

ima li kaki softver da to pocrnim

eventualno, kako bi ličilo ako se odštampa, opet bi bilo svijetlo sivo

i treće, može li se razbiti na po jednu stranicu

tomat

za razbijanje možeš da koristiš Nitro PDF, a pretpostavljam da i Adobe Acrobat ima tu funkciju.

za ovo drugo nisam siguran, pretpostavljam da i to može tu da se sredi.

u krajnjoj liniji, Nitro ima opciju da prebaci u Word, pa tamo potamnjuj.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Boban

Acrobat 10 i 11 imaju gotovo beskrajne mogućnosti drndanja sa pdf-om; evo, ja sam juče iz jednog fajla koji je sadržao preko 200 slika, u dva poteza sve slike izvukao napolje u poseban direktorijum. Svaka vrsta automatike radi sjajno, ali moraju biti ovi novi Acrobati i to ful verzije.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Albedo 0

a ja na skrnavom foxitu...

mac

Foxit je čitač. Acrobat nije čitač nego editor. Acrobat Reader je čitač. Acrobat i Acrobat Reader nisu isto.

Boban

u Acrobatu kulturno imaš opciju da ceo tekst zameniš boju i još bezbroj takvih stvari. Ne razumem što se ljudi drndaju sa dronjavim programčićima kada sve lepo postoji na jednom mestu.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Albedo 0

pamti mi stranu đe sam stao, ima tabove, sitnice koje život znače, nisam izdavačka kuća pa da se bakćem s čitavim acrobatom

dakle, neki editor da pribavim

Albedo 0

hoću da odštampam ebook, ali imam samo epub format

postoji li način da se to pretvori u printabilnu verziju?

Meho Krljic

Da rezurektujemo malo otpik ovim ukazivanjem da ljudska dovitljivost - i beščašće, dakako  :lol: - nemaju granica. No, ovo je i poučna priča o tome da kada kapital automatizuje sisteme, ne bi li izbacivanjem ljudske karike u lancu pojeftinio i olakšao proces, ljudi će pronaći način da sistem eksploatišu za sopstvenu zaradu.

Naime, Amazon ima tzv. Kindle Unlimited servis za čitanje e-knjiga koji funkcioniše otprilike kao biblioteka (ili, za naše mlađe čitaoce - kao Netflix): platiš fiksnu pretplatu i onda svaku knjigu koju imaš u ponudi možeš da čitaš koliko hoćeš. Dovde je sve u redu. No, đavao je u detaljima: druga strana jednačine je uvek zanimljiva jer se ona bavi redistribucijom profita. Naime, nisu sve knjige u ovoj biblioteci jednake, naravno, pa i Amazon autore plaća po broju pročitanih njihovih strana. Dakle novac od pretplate svih pretplatnika ide na gomilu, a onda Amazonov robot proverava koliko je koji autor imao pročitanih strana u tom i tom vremenskom periodu i ko je imao više strana dobija više para. Ovo deluje kao libertarijanski ili makar tržišni koncept pravičnosti: ako si napisao govno od knjige i sto ljudi koji su uzeli tvoju knjigu su odustali posle prve strane, dobićeš upola manje para od nekoga čiji je samo jedan čitalac pročitao svih dvesta strana koje je ovaj napisao.

OK? OK.

Međutim, trik je svakako u tome što Amazon dopušta samopublikovanje u kome nema ljudskih bića koja nadgledaju materijal koji je publikovan, pa se pojavljuju "autori" koji publikuju lažne knjige - generalno stranice i stranice nasumično generisanog teksta - i koriste poseban trik koji omogućava klik farmerima da brzo "pročitaju" ove knjige tako da se na kraju meseca lepa svota tu zaradi i deli između autora i klik farmera.

Zbilja živimo SF  :lol: :lol:

Evo sve ovo objašnjeno detaljnije.

zakk

Znači opet Kinezi kopaju zlato u Warcraftu
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.