• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SRAMOTA! ex-najveci ex-yu strip-sajt 100% komercijaliziran!

Started by zoskoz, 10-02-2010, 19:24:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

andjusticeforall

Dobro. Hvala na informaciji, da nis' reko' ne bih nikad pogodio.

Što kažeš, ovako odokativno na STRIPOS br. 4? Valja li štogod?

zoskoz

cudo nad cudima! danas: poznati pisac, kolumnista, satiricar, drug i covjek gand, izbrisao ca. 2500 svojih postinga na fibrinom forumu!

http://www.novilist.hr/2009/06/13/-BBdomoljubima-AB-se-moj-roman-n.aspx

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=38079

mac

I šta, sad će i on doći ovde? Da nije ovo neka perfidna invazija na srpsko-centrični jugoslovenski kulturni prostor?

zoskoz

hm, kakav prostor? ova vijest je u duhu teme itekako vrijedna paznje. radi se o covjeku kome fibra puno zahvaljuje. u mladjim danima stripovi.com-a stavise na raspolaganje hosting za sve moguce skenove naslovnica. i tako to bijase godinama. nisam siguran je li to promijenjeno prije preuzimanja od strane fibre ili ne.

kikec

I Gand je puk'o...  :(

Bože, što ta fibra radi ljudima...  :(
signature

zoskoz

zoskoz

izdavacka pohlepa progoni bezazlene skenere starog papira...

Quote from: VLPOPOVAČA - Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 35-godišnjakom iz Popovače te pretragom njegova računala utvrđeno je da je od neutvrđenog dana do 30. ožujka ove godine, bez odobrenja autora ili drugog nositelja autorskog prava, ugradio u svoje računalo više računalnih programa i registrirao domenu na kojoj je neovlašteno objavljivao različite stripove, priopćila je policija.

Zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljene uporabe autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini.
http://www.vecernji.hr/vijesti/na-internetskoj-stranici-prodavao-objavljivao-tude-stripove-clanak-189205

Meho Krljic

:cry: :cry: Zar zbog toga da hapse ljude... Mračna, turoba vremena su došla... Doduše, ako je taj prodavao skenove onda je sam tražio đavola. Skenovi su da se dele besplatno i anonimno.

zoskoz

vrag ce ga znati je li prodavao, ali i da je, tko ce to danas jos platiti i koliko. ako se netko i nadje za kakav sitnis, ok, ne vjerujem da ljudima koji se time bave "cvatu ruze". pa i neki izdavaci danas medju najglasnijim antipiratima karijeru su zapoceli kao sverceri i tako priskrbili pocetni kapital.

Meho Krljic

To je jasno. Ja sam sav za skeniranje iz mnogo razloga i smatram svinjarijom da neko bude hapšen zbog toga. Samo velim, ako neko to radi:

1) Ne treba da prodaje i

2) Ne treba da na sva zvona oglašava svoj identitet.

zoskoz

čmarko opet u akciji!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=38433&whichpage=3

ovo kao da je napisao neki kurvin sin ili markos:

Quote... u tom "neki klinac ili npr. Sawitch" nema ništa uvredljivo ...
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=37154&whichpage=30

zoskoz

Quote from: Rafael on 25-07-2010, 01:21:46ova mi je najjaca:

Quote from: ricoSamo da napomenem, moje majice su u gornjem vrhu (5%) najjače otvorene dizajnerske kuće na svijetu "Threadless" po ocijenam kupaca, tako evo prilika da se i ovdje pohvalim. Na natječaju za Zip hoodies od ukupno preko 400 dizajna iz cijeloga svijeta moja je cini mi se sada na 14. mjestu, bez dodatne reklame. ...
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=37819&whichpage=3

odbijam povjerovati da netko zajebava onog stripofila svojom bajnovitom ekspertizom koju je stekao na sljedeci (?) nacin:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=34881&whichpage=1

ili ukratko, trazeci od drugova da se registriraju i glasaju za njegove kreacije, nudeci da im podijeli evtl. nagradu (5x100$) ako uspiju.

i sad je to neka referenca?

sad ce topic uz pjesmu "u tunelu usred mraka" i u vjecna lovista... :)
http://img811.imageshack.us/img811/1204/forumstripovicombrisati.jpg

Bimbo Sullivan

Vidim da tamo tarete pod s dotičnima.

Ma uključio bih se, ali ne mogu tamo izdržati više od 5 minuta radi tog ludog kontrasta, tj. crne pozadine koja me napreže i zaziva epilepsiju. Stvarno. Pođem li čitati, počinje ma hvatat pritisak u glavi, a to mi ne treba.

A i dosadne su mi više te ličinke...
Gospodo! Nalazimo se u znamenitoj epohi, u vrenju u kojem je Duh izvršio jedan skok prema naprijed, premašio svoj prethodni konkretan oblik i stekao jedan novi.

kikec

da, kontrast zna bit ubitačan, ali navikneš se... posebno ako je zanimljiva rasprava  :mrgreen:
signature

zoskoz

Quote from: Bimbo Sullivan on 09-12-2010, 14:53:09... Pođem li čitati, počinje ma hvatat pritisak u glavi, a to mi ne treba. ...

nista ne propustas. sve u svemu, saznali smo da neki fibrini stripovi realno kostaju 400 kuna, ali striparnice ih presutno prodaju po 250 ili tako nesto. samo ministarstvo placa punu cijenu.
tu je i hajka standardnih desetak tulavaca. ono, "tvoju mamu, sestru, haha, hehe..."
meni zanimljivo, pojavio se i kenj2, vise-manje s pricom "a sta, malo se ljudi snasli..." u stilu "zasto ne krasti od omrazene drzave, to je za pohvalu" i standardno "smrt fasizmu, ako nema fasista - izmislit ce mo ih, srediti i opljackati".
i cini mi se da su stali dveribadu na zulj, a ipak je to lican. sto neki bas i ne razumiju, pa tako im nista nije jasno. sve im djeluje skroz cudno.

Franz Xaver von Baader

ma ne, zanimljiva je ono tema
još jedan čavao u markosov lijes, mogli bismo reći. bez obzira na njegovo vrludanje i 'genijalno' opravdanje da je realna cijena albuma 400kn, ipak se moralno urušio isplivom čitave situacije na površinu. opet i opet se tema novca lijepi za njega (a on opet i opet inzistira kako ga ne zanima, opet se gradi kao dobri pristojni dečko iz susjedstva, koji ima toplu riječ za svakoga -osim za one koji mu ne idu niz dlaku-)
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

zoskoz

kako mrzitelji hrvatske drzave izvlace novac iz "hrvatskog" ministarstva kulture:

nekoliko primjera kako je slavna naklada fibra prodavala svoja izdanja po "pravim" cijenama ministarstvu:

primjeri potpore fibri od strane ministarstva i/ili grada zagreba:

primjer potpore koju je dobio petar janjic - tromblon prilikom izdanja svoje knjige o domovinskom ratu. covjek koji je stvarao hrvatsku drzavu, prosao srbijanske logore, razmijenjen kada je imao 39 kg, zbog zlostavljanja u logorima prosao 21 operaciju. knjiga se prikladno zove "zedni krvi - gladni izdaje":

zoskoz

lakrdija zvana fibrin forum se nastavlja. danas u zizi: zasto nam ne smetaju srp i cekic?

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=37154&whichpage=56

a kako bi nam smetali srp i cekic kad su to, ne zaboravimo, simboli antifasizma! a, usput, simbole rabi drug vlado koji je napisao nekoliko lijepih hvalospjeva o, hm, kvalitetnom stripu u jutarnjem. a pise i na stranici velikog antifasiste, isto tako velikog borca za pravdu, druga jergovica!
pa ne bi bilo zgodno, jelte...
http://www.jergovic.com/ajfelov-most/tri-moja-druga/

Rommel

Quote from: PingvinPatuljak on 12-04-2010, 21:39:28
a ti nauči što je to POLITIČKI AVATAR pa nas poduči.
i objasni nam kako primjenjuješ pravilo o pol.avataru?
recimo, jedan član fibrinog foruma ima nick rommel. u avataru ima sliku koja upućuje na ovu osobu.
ta osoba, koju ovaj tako promovira nickom i avatarom, je jedan od najčuvenijih nacističkih vojskovođa.
nagradnje pitanje glasi: zašto je tom članu dozvoljeno tako promovirati nacizam?

to ne potpada pod čuveno pravilo br. 4 (tzv. političko pravilo fibrinog foruma) ni pod čuveno pravilo br. 9 (misterija političkih avatara)?
nije li ovo NAJNEDOSLJEDNIJE postupanje u povijesti forumaštva?
o čemu se tu radi?
je li to diskriminacija ostalih? favoriziranje jednog člana nauštrb ostalih?
o čemu se tu radi, gospodine moderatore?

budite mi pozdravljeni svi skupa

zoskoz

ustaša! ustaša! drž'te ustašu!
ah da, nije rommel, vec je glumac. nije govno, vec se pas posro...

Rommel

zoskoz

druže rommel, ti si danas nešto loše volje... budi čovjek, budi četnik.

Rommel

ne bih hvala ništa ispod ranga grupe armija me ne zanima...

zoskoz

e svasta. ja se nadao da ce se pojaviti drug vlado i rasplesti kako je njegov deda donijeo umjetnost susenja sljiva iz ukrajine ubosnu, a ono pseudo-rommel.
kako god, moras priznati da su to dvostruka mjerila. izbaciti nekoliko clanova zbog navodnog politickog avatara, a nekima ni pisnuti, samo sto kupuju sva fibrina izdanja...

Rommel

a o meni ste pričali pa rekao da se javim ali to je to...ne zanimaju me takve gluposti....još manje sa tobom...to smo odrađivali još davno na ovome mjestu....

zoskoz

pa nisi se bas proslavio...
no dobro, kad smo vec tu, mora li se kupiti bas sve od fibre da bi se steklo pravo na politicki avatar, kao sto se suska, ili je dovoljno 90% opusa?

Rommel

a čuj ni ne ganjam slavu te vrsti...
a za ovo drugo kupi 90 % fibrinih izdanja i doći ćeš odgovoru ...ako ne bude dosta ah jbga tih 10 posto ćeš si još nekako priuštiti...

zoskoz

šta ti je? skupo to za nas radišne ljude. ne možemo svi biti antifašisti all around the clock.

Rommel

onda ti odgovor mora ostati uskraćen...za svog vijeka mira naći nećeš

zoskoz

nakon razmatranja bahate poslovne prakse novopecenih izdavaca poput naklade fibra d.o.o., svojatanja osobnih podataka, obcentio sumnjive prakse potpore, mogli bi se osvrnuti na izdavaca koji slovi za serioznog. libellus.
bas gledam pravila njihovog novoga web-shopa. primjecuje se ogroman iskorak spram fibre i ostalog drustva. pri narucivanju od fibre i slicnih nisam dobio nikakva pravila, ni racun, ni nista. znaci, u slucaju reklamacije ovisio bih potpuno o dobroj volji bahatih novopecenih "bizmismena" izdavaca.

no sad o libellusu ili zasto sam za ulazak u europu. iskorak je tu, pravila su tu. crno na bijelo.
ali, o reklamacijama:

"U slučaju tehničke neispravnosti, kupac je dužan reklamirati proizvod u roku od četiri (4) radna dana. Nakon što reklamira tehničku neispravnost putem e-maila na webshop (at) libellus.hr kupac je dužan poštom, uz dostavnicu, vratiti tehnički neispravan proizvod nakon čega će prodavatelj u roku od 3 (tri) radna dana poslati kupcu zamjenski proizvod, bez ikakve naknade.

ovo je za pohvalu, no kako to izgleda u, recimo, njemackoj:
pri online narudzbi kupac ima pravo opovrgnuti svoju narudzbu u roku od mjesec dana (do nedavno 2 tjedna) bez navodjenja razloga. to pravo mora mu biti predoceno pismeno (uz racun) i rok pocinje od dostave pisanog prava, najranije isporukom narucene robe.

U slučaju gore navedenog kupac nema pravo tražiti povrat novca već isključivo zamjenski proizvod.

njemacka: u slucaju reklamacije poradi neispravnosti: kupac prodavacu mora ustupiti mogucnost ispunjavanja ugovora isporukom tehnicki ispravne robe u razumnom roku.  no kako sam vec naveo, moze i odstupiti bez navoda razloga i traziti povrat novca.

Prodavatelj nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obveze koje se nalaze u domenu dostavljača (tvrtke koja obavlja poslove dostave proizvoda).

njemacka: prodavac nosi rizik ostecenja pri transportu i gubitka. kupac prijavljuje ostecenu posiljku dostavljacu (samo u svrhu dokumentacije) i prodavacu. i u slucaju povratka posiljke, rizik od ostecenja ili gubitka, kao i troskove slanja, snosi prodavac. moze inzistirati na dokumentiranom slanju koje u svakom slucaju placa.
jedino ukoliko je vrijednost posiljke niza od 40 eura, troskove povratka snosi kupac.
u slucaju gubitka prodavac gubi u svakom slucaju. pri slanju dobara izuzetno niske vrijednosti, recimo do 8 eura, prodavac bira jeftinu varijantu nedokumentiranog slanja, no u svoju obcu kalkulaciju unosi odredjeni postotak zbog ljudi koji ga jednostavno prevare tvrdeci da nista nisu dobili.

http://www.libellus.hr/webshop-pravila/

itd. zivjela europa!

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

zoskoz

da, ljudi koji nikad nisu zivjeli "kod nas", vec su navikli na gore navedena prava + sudstvo koje besprijekorno funkcionira, ne mogu si zamisliti sta se tu desava. koje bljuvotarije.
upises osobne podatke na bezvezni forum, kad ih hoces izbrisati neka bitanga ti se nakurci "a ti su podaci u fibrinom vlasnistvu, mozes li od banke traziti da izbrise, moras me uvjeriti?"
koja megalomanija, koja bahatost. no proradice jednom i taj pravni sustav u banana zemlji.

Savajat Erp

Подржавам те у томе, јер рекао бих да си у праву, колико сам могао да схватим ситуацију на оснву свега изнесеног овде и на другим местима...Шокац! :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

zoskoz

imamo diskusiju o popustima fibrinih izdanja na crs-u i interliberu. neki kritiziraju slabe popuste, molim skrenite im paznju kako su ti stripovi i po regularnoj cijeni vec na snizenju kako se objasnilo policiji, hm, ministarstvo je platilo pravu cijenu. neka se ne bune.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=40509&whichpage=10

kako mrzitelji hrvatske drzave izvlace novac iz "hrvatskog" ministarstva kulture:

nekoliko primjera kako je slavna naklada fibra prodavala svoja izdanja po "pravim" cijenama ministarstvu:

primjeri potpore fibri od strane ministarstva i/ili grada zagreba:

primjer potpore koju je dobio petar janjic - tromblon prilikom izdanja svoje knjige o domovinskom ratu. covjek koji je stvarao hrvatsku drzavu, prosao srbijanske logore, razmijenjen kada je imao 39 kg, zbog zlostavljanja u logorima prosao 21 operaciju. knjiga se prikladno zove "zedni krvi - gladni izdaje":

tko ovo linkuje i postavi te screenshotove na doticnom fibrinom topicu ima od mene strip po izboru do 20 eura gratis.
pozdravite galamdziju 'www2' i recite mu neka bude sretan jer el nino normalno kosta 400 kuna!

zoskoz

evo i nasih junior spasitelja strip scene, onih sto spasavaju bonelli od slabe marze valjda, ne znam koji od dva mesijasa, sto se raspistoljio. kaze nema pisanja zosko, kljuc, prvo kupi pa kritiziraj:

http://www.libellus.hr/forum/default.aspx?g=posts&t=118&p=3

ne znam pise li ovo debeli ili celavi mesijas. zakljucase account bez mogucnosti da pitam gdje li se to mogu naci kako putuju na racun firme i trosak stripofila. i sta onda? ne prodajem vodicu za celave a nisam ni rame za plakanje za pretile.

Truba

fakat te ne razumijem čovječe... živiš u njemačkoj idi bolan uživaj... putuj... zarađuj... život je kratak da ga trošiš na ove gluposti

garant imam 5 puta manju platu od tebe pa ne kukam o skupoći stripova niti me interesuju oni što troše ogromne sume novca na skupa izdanja

kupujem nathana i povremeno nicka i to mi je dovoljno za sretan život
ono što ne mogu kupiti citam skenirano

jarane život je kratak da se nerviraš i da te baniraju na forumima
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

mac

Zar ih ima dvojica koji se zovu Dado R.? (gornji levi ugao)

zoskoz

Quote from: Black swan on 25-11-2011, 17:36:08
fakat te ne razumijem čovječe... živiš u njemačkoj idi bolan uživaj... putuj... zarađuj... život je kratak da ga trošiš na ove gluposti

garant imam 5 puta manju platu od tebe pa ne kukam o skupoći stripova niti me interesuju oni što troše ogromne sume novca na skupa izdanja

kupujem nathana i povremeno nicka i to mi je dovoljno za sretan život
ono što ne mogu kupiti citam skenirano

jarane život je kratak da se nerviraš i da te baniraju na forumima

komi neseseri. ja sam uvazeni clan stripofilske scene sa istim pravom izrazavanja kao i svi ostali. uopce ne kukam kako su izdanja skupa.
kupim sto me zanima sta ne, ne kupim. a zasto mislis da mi ne prilici izraziti svoje misljenje?

tamo se povela diskusija o reprintu, t.j. stripofili su izrazili zelju za nekim izdanjima, dok izdavac objasnjava kako je to neisplativo.
i sta sad? ja sam pun dobre volje ukazao na cinjenicu da libellus posluje krajnje profitabilno i mozda bi mogao pokriti neki sitni gubitak na izdanju dva. je to problem? ali ne, jedan mesijas odmah se ukenjkao, zaboravio svoje stripofilstvo, svoje visoke norme komunikacije i paf.
presmijesno.

zoskoz

Quote from: mac on 25-11-2011, 17:38:31
Zar ih ima dvojica koji se zovu Dado R.? (gornji levi ugao)

pojma nemam, sjecam se da su bila neka dva dadana. a mozda se u medjuvremenu i promijenilo. bah.

Truba

mene ne interesira reprint superbook MM&NN

pročitao sam skeniranu verziju
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

zoskoz

a jebiga. tako ti podrzavas strip scenu. ja bih od svakog reprinta kupio po pet komada.

zoskoz

zemljo otvori se! ili sta je pohlepa...
prije nekoliko godina bijah profesionalno na ebayu, hocu reci, znam kako su pohlepni i kreativni u izvlacenju para.
no stripofili ih upravo nadmasise.
neovisno sto je krajnje smijesno da se sacica ljubitelja crtanog stiva povinjuje diktatu zabrane oglasavanja ponude, vec idu na aukcijama placati proviziju, nedavne promjene su jos jedan vrhunac pohlepstine.
nema vise povrata provizije na nerealizirane aukcije! novo pravilo uvedeno posteno bahato, mora da se dobro posluje pa se moze. to ni ebay nije uspjeo progurati.
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=41098&whichpage=1

kako je na ebayu, nekim americkim portalima, cak jednom indijskom, kineze da ne spominjem:
aukcijaska platforma mi nudi mogucnost pronalaska kupca. kad netko ostavi ponudu na moju aukciju, jamci mi da sam nasao kupca. to je njihova usluga.
ako kupac odustane na kulturan nacin, postoji opcija da sporazumno odustajemo od transakcije i automatski dobijam povrat provizije.
ako se vise ne javi, t.j. odustane na nekulturan nacin, takodjer dobijam povrat u roku 4 dana od prijave na koje ne reagira.

e, sad glupi stripofili mogu platiti proviziju i na nerealizirane aukcije, ako kupac kulturno odustane. sunjko, sunjko...

zoskoz

Quote from: kralj Kuga on 23-12-2011, 15:53:28...
e, sad glupi stripofili mogu platiti proviziju i na nerealizirane aukcije, ako kupac kulturno odustane. sunjko, sunjko...

moram se ispraviti, i ja jos uvijek ponekad nasjednem na ljigave izjave. provizija se placa i ako kupac nekulturno odustane t.j. dobije negativne ocijene.
malo me zbunilo sljedece podmetanje:
Quote from: markos...Radi se o svega 3,6 posto, a rijetko kad je riječ o da je taj iznos za oštećenu proviziju trocifren. Osim toga, jedino tako ću natjerati prodavače da počnu davati negativne kupcima, a oni će se onda jedino tako naučiti da ne ostavljaju ponude ako ih nisu spremni poštovati.

a stvarnst je ova:
QuoteOd aukcija koje je kupio ... 14.500 kn ... pitao sam Marka da mi skine proviziju , odgovor je bio da to više ne radi ,sve ok ako je tako ,poštujem odluke vlasnika sajta .
radi se o proviziji od 535 kuna ili 7300 dinara koju je prodavac platio iako je podijelio i negativne ocigedno kupcu zajebantu.
http://www.stripovi.com/index.asp?page=user-feedback&UserID=2685

Quote from: markos... više ne vraćamo proviziju osim ako nisu neke strašno velike cifre.
peanuts, peanuts, nerealizirano i peanuts, jelte.

ocigledno prekid muznje novca iz ministarstva mora naci kompenzaciju.
sad, tko kaze da recimo taj padobranac koji je nabidao toliko svotu i vlasnik koji inzistira na proviziji nisu u dogovoru? ne bi bilo lose kad bi to policija malo istrazila.