• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Bizaran problem sa pucanjem veze

Started by Tex Murphy, 04-03-2010, 21:54:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Već danima imam problem sa pucanjem veze, koja puca svake dvije-tri minute. Uspio sam da pinpointujem i uzrok - u pitanju su torenti. Naime, neko ja na nekom forumu spomenuo da bi torenti mogli da dovode do pucanja veze, te sam testirao tvrdnju tako što sam ih isključio u pustio samo Rapidshare da piči. Rezultat - sedam sati (and counting) without pucanja veze. Da ne dužim - definitivno je do torenata.
Pitanja su sljedeća: Na koji to tačno način torenti utiču da mi puca veza? To se dešava samo na mom kompjuteru, na drugima sam takođe imao pokrenut torent program dugo vremena i veza ne puca. Da li je možda u pitanju činjenica da je aktivno tridesetak fajlova? Da li je peh do uTorrenta? Šta da radim? Shvatio sam da dosta stvari mogu da skinem i preko RS-a, pa se sad polako prebacujem na to, ali za neka čudesa torent je i dalje majka.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

Quote from: Harvester on 04-03-2010, 21:54:48Šta da radim?

ubij se, bekane, kad si hrkljuš, ti i tvoji bizarni problemi!
https://ljudska_splacina.com/

lilit

Da li su ti "drugi kompjuteri" na istom provajderu kao i ti?
I kako pristupas Internetu? Pretpostavljam da nisi na dial-upu, ali sta tacno mislis kad kazes "puca veza"?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ygg

Probaj da ograničiš brzinu uploada na uTorrentu. Ima to negdje da se podesi.
"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

Tex Murphy

Lilit, od drugih kompjutera jedan jeste na istom provajderu, a drugi nije. Internetu pristupam preko WADSL-a, a pucanje veze je... pa, pucanje veze :-)

Ygg, znam kako se ograničava aploud, ali eksperimentisao sam sa raznim vrijednostima i isto je. Na već pomenutim drugim kompjuterima aploudujem sve u 16 i nema nikakvih problema.
Genetski četnik

Tex Murphy

Gle, izgleda da ipak pali ovaj tvoj trik s ograničavanjem aplouda, ne ureklo se.
Genetski četnik