• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Walking Dead

Started by Nightflier, 31-03-2010, 01:26:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ugly MF

Meni je ovo ko branje narandži za cedjenje najboljeg soka.
Postaviš gomilu gadnih, najgadnijih tipova, manijaka, ljigavih groznih,koji maltretiraju 'naše junake',
dobiješ želju da svakom od tih zloća vadiš sitan kamen iz bubrega,
a onda ih naše junoše pretvore u hranu za zombije!
Milina, klasika, oprobani recepti!
Stereotipi i klišei i plagijati!

Ali, moderna vremena,upakovali smo u nove šarene paketiće,
napunili pederima i 'lezbijkama' i politički korektnim banditima.

Neegan u seriji bi za tri minute Neeganu iz stripa lizo čizme,
jad i beda....al' kad nema ništa drugo, nemojmo da smo hejteri.
Uživaćemo u sokiću od pomorandže!

cujkebr

Pa sto u opste i gledate ono sto vas cini nezadovoljnim,nije mi jasno sto trosite svoje dragoceno vreme za takve(po vama) gluposti,stereotipe,klisee?Ja one stvari koje me nerviraju(a plus su i klisei,stereotipi...) precrtam i prelazim na nesto novo i bolje a ne posle svake epizode pomalo pikim pomalo kakim po svakoj epizodi.Daljinski upravljac je cudo, da vas podsetim jer mi se cini da pola vas jos nije ni culo za njega(ili ne shvata njegovu osnovnu svrhu),presaltas na drugi kanal i eto resenja.Zar ne moze da se makar o jednoj seriji pise i cita bez dezurnih filozofa koji su proniknuli u sve tajne serijskog i filmskog entertejmenta?Ja imam za te dezurne kriticare jedno srpsko ime - proseratori(imenica je u pitanju).Do sledeceg vaseg pljuvanja po nekoj seriji koja je totalna njasra(kao sto kaze ovde jedan velicanstveni poznavaoc svega vezanoga za estetiku.moral,serije...) ali je vi ipak gledate iz nedelje u nedelju i osecate se prozvanim da nama slepcima (kojima se ta serija veoma dopada) nacrtate sta je kvalitet a sta nije jer mi jadnici nikako da shvatimo koliko ste vi veliki poznavaoci filma,serija,knjiga (a zasto se tu zaustaviti jer su  vase znanje i ukus vanvremenska kategorija),pozdrav

Ugly MF

Što si bre takav, ne daš nam da kritikujemo,polemišemo,debatujemo itd!?!?
Odma se fataš za daljinski i zaboraviš sve što si gledo!?
I ne daš nama jadnima, kojima su ukinuli Fajerflaj i Galaktiku i usrali Lost i..i...da ne pričam dalje,
da malko kenjamo o seriji koju su nam preuzeli iz stripova i promenili i negde poboljšali!?!?

EPaNećemo da ćutimo!
Jes' ti neki Vučićev bot, pa da ne sme u ovoj zemlji da se kenja ni po zombijima!?
Straaaašnooo!!!
Bobaneeeee!!!
Banuuuuuuj gaaaa!!!

džin tonik

dobar je cujke. steta sto iznosi kritiku sinkrono erupcijama vezuva. a ima toliko aktivnijih vulkana.

Dybuk

Ahaha evo ga ovaj slucaj koji ne zna da cita i pise al zna da kritikuje kriticare :D

Sranje je zadnja epizoda i najgori klifhenger ikad, gde se mogao proizvesti instant sok kod gledalista ali za 10 meseci nikom nece biti stalo ko je koji djavo umra!

Inace, osim poslednje epizode ovo je jedna od boljih sezona.

Džek

Fear the walking dead je tako tempiran da olakša čekanje do oktobra, ali su se malo zeznuli. Nismo mi od juče, evo im ga na!
I kakav crni klifhenger? Klif označava kraj svega da se češemo po tintari, a ovako će se češati oni kada ostanu bez cenjenog i namazanog balkanskog auditorijuma.

Fidbek odavde bi im glasio "Neka ti fater čeka do oktrobra" ili "MUPM (skračenica teške psovke u izvornom obliku)" ili "Puštaj to majstore da ti ja ne bih..." itd, itd...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Dybuk

Ne samo balkanskog, Dzek. Imali smo 'If Daryl Dies, we Riot' a sad

"The Walking Dead" Fans Are Threatening a Boycott Over Sunday's Cliffhanger

Džek

Meni jako nedostaje papak Merl. Sve sam se nadao da će se on pojaviti, nadao se da je on Nigen, ali šipak. Deril je mala maca za burazera.

Dybuk

Ma jok, Mrl je jednodimenzionalni simplton, Deril je kralj, brt 8-)

Džek

Vidi, ako je Deril Luk Skajvoker, onda je Merl Obi Van Kenobi.
Neka sila bude s tobom, ženo!

cujkebr

Quote from: Dybuk on 06-04-2016, 00:00:15
Ahaha evo ga ovaj slucaj koji ne zna da cita i pise al zna da kritikuje kriticare :-D

Sranje je zadnja epizoda i najgori klifhenger ikad, gde se mogao proizvesti instant sok kod gledalista ali za 10 meseci nikom nece biti stalo ko je koji djavo umra!

Inace, osim poslednje epizode ovo je jedna od boljih sezona.

Vidi,vidi ko se meni nasao prozvanim,pa nisi ti patentirala izraz njasra( kako je urbano biti urban). Ja nemam hrabrosti, ovako polupismen, da na bilo koji nacin pobijam tvoje velicanstvene( pre svega urbane) misli a bogami i kritike. Jednu tako vrcavu i pre svega neponovljivu kritiku mozes samo slediti i citirati jer sve drugo je besmisleno i beznadezno. Samo ti meni ostani zdrava i prepametna, tvoj veciti stovalac, pozdrav  :-D

Truman

Epizoda 6.03...ne mogu da verujem da su ubili jednog od glavnih likova. :(
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Truman

Epizoda 6.9 kad Rikovom sinu onaj ludi klinac pogodi oko...njegova reakcija. Pa da mu je ogrebao ruku ne bi stigao da mirno stojeći izgovori "dad". Ja znam da je ovo nerealistična serija, ali baš zato bi trebalo da obrate pažnju da se u okviru tog univerzuma stvari  dešavaju po zakonima prirode.

mac

Meni se čini da to može da se desi. Ne stoji on mirno nego u nekakvom polušoku. Da ga ne drma i adrenalin verovatno bi se odmah i onesvestio.

Truman

Da ga je pogodio metak iz takve blizine glava bi mu odletela nazad tj. pao bi...

mac

Meni se čini na nas dvojica (nesudska veštaka) to ne možemo zasigurno znati. Ako metak prođe kroz metu onda meti prenosi samo deo svoje kinetičke energije. A kinetička energija standardnog metka i inače nije preterano velika.

Truman

Претераше га са овим међуљудским убијањима...изгубићу веру у човечанство.

Dybuk

xrofl u uslovima postapokalipse covek je coveku najveci neprijatelj. U normalnim uslovima - samo vuk :mrgreen:

mac

Ono što mene zanima je kada će im benzin postati neupotrebljiv. Benzin se u njihovom svetu ne proizvodi već par godina. Trebalo bi da kola imaju problema sa tako starim benzinom. Treba da počnu da koriste druge metode transporta, kao što su konji, zaprežna kola, i bicikli. Ili oni vagoneti što idu po prugama.

Truman

I to i nije mi jasno odakle im voda iz vodovoda i na šta pune baterije. Videh u njihovom selu nešto što liči na solarne panele, al kako to povezuju sa vodovodom nije mi baš najjasnije.

Truman

Iako je šesta sezona bila trula moram reći - veoma moćan kraj!

Boban

Baš sam se pitao za kakve budale se prave ovakvi krajevi...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ugly MF

Ovaj Fear the Walking Dead je nešto najnepotrebnije na svetu, a ova druga epizoda druge sezone....sramota me što sam gledo, pa da javno priznam svoju bruku...

cujkebr

I kakvi su prvi utisci o pocetku 7 sezone?Svi su zeleli nesto novo, pa evo...

Petronije

Neko je ubio nekoga i ceo internet je u šoku. Nisam gledo al sam čito svuda.
Arm the Homeless

ridiculus

O novim epizodama znam samo da svi koje poznajem sa stranih foruma to gledaju da bi se smejali, ili rugali. Ili plakali. Ne za likovima.
Dok ima smrti, ima i nade.

Dybuk

Meni spojlovase dusmani tik pred gledanje...nema veze, cini se da je dobar deo neta bio krcat spojlerima, te da su mnogi usmerili sve snage da drugima pokvare iznenadjenje.

interesantno krvoprolice, beaten to a bloody pulp dobija pravo znacenje. sto je za jednu mejnstrim, pa makar i horor seriju, bas ekstremno. ispravite me ako gresim.
emotivni odgovor...paaa, nesto ga i nema. Rik ponizen i bacen medju suznje, idemo dalje...

Ugly MF

Ja zaista ne znam zašto niko ne gleda genijalnu seriju Z Nation, gde je prva sezona genijalnost u svom obliku...
negde pročitao da su snimali maratonski, ono, kinta jedva za filmsku traku i sendviče, sedam dana za komplet završenu epizodu, svaku scenu smeo da snimi maksimum tri puta i šta si dobio, to ide!
Pa to ni Srbi ne snimaju tako, eeeee!!!

I svaka epizoda i pored zombi nebuloziranja vredi više neko deset walkingdeadova, mani aludiranje na druge Asylumove filmove...zombinado itd.....
2 sezona još bolja,,, treća krenula, briljantna!!!
...
a vi gle'ate ove...ts,ts,ts...

Dybuk

TWD je jedina zombi serija (serija sa zombijima) koju jos pratim, ionako su mi zombiji dosadili.

elem, bih da komentarisem Negana. Dzefri Din Morgan je, cini mi se, bio dosta krupniji, kao da je prilicno oslabio.

mislim da je to problem i da je glumac premrsav, a valjda je i u stripu Negan mnogo krupniji. eto, meni je to zasmetalo, okej gluma, ali ne deluje snazno i pretece za jednu takvu ulogu.

Onaj stari Sendmen

Postaje jasno da su im em klifhengeri previše nategnuti (setimo se onog sa Glenom ispod horde zombija dok mu ovi komadaju druga  xrotaeye) em su raspleti tih klifhengera previše preuzeti iz stripa, tj. gotovo na istom mestu kao u stripu isti likovi stradaju. Možda jedno ne svi likovi na isti način, već par njih zarotiraju, ali su i te minimalne izmene očito dovoljne da ceo internet obamre od silnog šoka. Meh.  :lol:
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Dybuk

U shoku su jer je jedan od omiljenih likova ubijen na izuzetno brutalan nacin, bas splater epizoda.

meni krivo sto ne dokacise Judzina, al ajde...zuti zutuju.

Onaj stari Sendmen

Pa dobro, to jeste (mada je i taj brutalan kraj sasvim prepisan iz stripa, sve sas onim okcem što je ispalo), ali mislio sam više na činjenicu da su ubijena dva lika od čijih se imena nije moglo živeti na internetu koliko se o njima naveliko spekulisalo još od kraja prošle sezone. Koliko ja znam niko sem njih i nije bio u igri, dakle dve najočekivanije opcije. A sad ispade da je, eto, najednom nekakav veliki šok, spojler i neverica. C'mon.

ridiculus

Quote from: Dybuk on 25-10-2016, 16:26:32
TWD je jedina zombi serija (serija sa zombijima)

Mislim da ovo prvo bolje opisuje seriju.  :twisted:
Dok ima smrti, ima i nade.

Onaj stari Sendmen

Truman

Moze se cak i povuci paralela izmedju prve nove epizode i Starog Zaveta.

p.s. opet mi ne radi sr latinicna tastatura pa se izvinjavam na 'osisanim' slovima.

Ugly MF

4 epizode ove sezone....niti jedne jedine scene vredne gledanja...
jad i beda od serije...
ali jad i beda....

Dybuk

Bio tigar!

sta znam, utisak o Neganu bolji, u prosloj epizodi dosta ubedljiv.

Boban

Negan je toliko besmislen, nerealan i nemoguć lik da nisam u stanju da ga gledam.

Dybuk

Ipak je on mega negativac, prenaglasen do bola, kako to vec ide u stripovima, jel?

Strasan sadista, koliko god preteran, psiholoski razorno gledati kako uziva u submisiji svojih zrtava. Bas frustrirajuce gledati tu nemoc protagonista.

Mislim, nista od ovoga nije realno, zombi apokalipsa nemoguca, al kad je bal... :)

Boban

On je okružen sa previše neprijatelja da bi mogao da pretekne. Pa većina njegovih ljudi su na ovaj ili onaj način slomljeni - na čemu on bazira ideju da ga neće neko koknuti u kakvoj povoljnoj prilici. Odakle njemu zamisao da jednog lika kao što je Rik pokuša da pokori, zar može da bude toliko glup i veruje da ga ovaj neće utepati prvom prilikom? Jednostavno to ne može tako da funkcioniše.

Ugly MF

Quote from: Boban on 14-11-2016, 21:49:14
Negan je toliko besmislen, nerealan i nemoguć lik da nisam u stanju da ga gledam.

Ja o tome i pričam!
Koliko god da su Ameri pičke i njanjavci što pokazuju sve ove demonstracije, jelte,
nema šanse da neko ne bi opet pokušao da ga svirne.
Jebote, dam glavu da bi ga u realnosti ubili njegovi najbliži, i to prvom prilikom!
Ispržim te peglom, jebem ti ženu, a ti me ponizno služiš!?! Pa i Hitlera su njegovi pokušavali da ubiju kolko puta, eeeej,
nema cara bez spletki i atentata, a baš će ovaj ovako....

bez obzira na zombije, ovo je serija de dosad nije bilo Rambovanja i ČakNorisanja i superherojštine,,,,,
Čak je i Guverner kolko tolko bio ....realan , ajd....( osim kad sam sa pištoljom pobije desetak naoružanih vojnika- malo kuvac, al ajd)....

Ovo stvarno ispada iz koloseka, kao da gledam neku drugu seriju, a za to već imam karikaturu od ZiNejšn.
I genijalnu AjZombi!!!

Ugly MF

Boban me preteko malko ,,,dok ja nakucam sve ovo....

Dybuk

Ma, Rik je isto slomljen. On je video sta Negan moze, oduzeo im oruzje, ubio najbolje ljude, to je ona psiholoska prednost i strahovlada koja ima potporu u brojcanosti i naoruzanju. Meni je recimo situacija iz poslednje epizode gde Rik stiska bejzbol palicu u trenutku kad se Negan okrenuo i okleva dal da ga udari pa brzo odustaje...jako slikovita.

I onaj sprzeni je pokusao otpor, pa mu se nije isplatilo. Ko god bi pokusao da ubije Negana, sanse su da nece uspeti, jer je taj jedan a ociju/usiju mnogo, a vratice mu se desetostruko ostrijom kaznom.

Guverner nije bio ovako pricljiv, razmetljiv i sklon psiho igricama, Negan je ko neki Joker.
Meni je samo nerealna jedna stvar, sta uopste moze da im uzima svake nedelje, kad im je uzeo sve, ako nece hranu? Ubira porez u CEMU, tacno? Ne vidim kako ce uspeti da placaju taj harac.

mac

Gledao sam samo prvu epizodu, ali ako sam dobro shvatio Spasitelji nemaju problem sa hranom, jer hranu dobijaju od Kraljevstva. Sve što Negan radi se svodi na kontrolu mase strahom. Svi su uterani u strah, i drže se pod strahom, uključujući ne samo ljude van grupe Spasitelja, nego i u grupi. Oduzimanje hrane i oružja je deo tog sistema. Potreban je talenat za to podgrevanje straha da više ne znaš šta da radiš, jer bilo šta da uradiš ispadne loše po tebe. Negan to ima.

Truman

Kakva dosada druga i treća epizoda...nastavljam ovo da gledam samo iz navike.

Džek

Još nisam odgledao, čekam da se nakupi pa sve u nizu, sa činijom grickalica na stomaku i flaše mehurića pokraj ležaja. Kako drugačije da okoreli postapokalipsa zombi fan to odgleda?
Sekira me to što čitam, ne ovde, nego po netu, da je prva epizoda grozomorna do bola, da su mnogi odustali, da je ono bljak u fulu i da je auditorijum rigao, kao.
Je l' to istina? Pitam zbog činije na stomaku.

Sećam se scene, mislim da beše prva sezona, siguran sam da jeste, kada su se mazali iznutricama onog jadnika što su ga komadali sekirama, da prođu zombije pa ih je kiša zguzila. Of kors zarad drame, u poslednji tren. Beše i mozak Glen tu. Dobar mi je Glen.

Bio sam više zgrožen nedostatku inventivnosti scenarista nego samoj sceni; kontam, koju su to jačinu hteli da ubrizgaju epizodi, jeste bila ta scena prelomna, ali wtf ili koji quratz? Zar umesto krajnje desničarskog sleša nisu mogli bolje skontati, koji miris za zombije jebote, mogu da njuše, ali ne mogu da vide naše bilmeze koji se migolje šatro namazani u bukvalnom smislu?

U nekim epizodama nemrtvi vide, u nekim čuju, u nekim njuše. Ali nikada zajedno, sve. Ili mi je to promaklo? Odgovorno tvrdim, tj, predlažem da se sindikat zombija dogovori o tome. Vid, miris ili sluh. Izvolite.
Da me ne zajebavaju više. Čekam kao sumanut da mi se nakupi epizoda sedme, da uživam i po meraku ga dam, još mi taj merak šilje net izjave šatro fanova što rigaju.

Dakle, bez spojlera molim, da li čipsi da preliti kečapom izmešanim sa karijem (e, super je; ponekad dodam skroz sitno iseckanog luka, more i belog, zavisno kako mi se ćefne) ili da batalim da ne bih rigao crveno, a kari je skup jebga, jedino da pripremim koru za picu pa da na to rigam, razmažem i gurnem u rernu pa dobijem njam njam walking dead picu, ne znam...

Sad mi je dilema i mnogo se sekiram oko toga, ne verujem sisama koje piskaraju da su rigali. Otišao sam naširoko, ali stvar je precizno sužena:
Činija i njen preliv - da ili ne? Kora za picu pokraj kreveta - da ili ne?

Dakle, dva pitanja za koja molim dva odgovora. Hvala.

Ugly MF

Ma mož' da 'edeš šta god 'oćeš, neće ti muku prave zombiji nego retardirani scenopisci ;)

mac

Na mom stomaku činija bi bila bezbedna, ali to zavisi od stomaka. Pica je još bezbednija. Uzgred, mozak Glen se pomalja i u prvoj epizodi poslednje sezone, pa eto ima za svakog ponešto...

Džek

Zahvaljujem. Naivno sam poverovao da su pomerili granicu slešeraja i grozomore, zaveli su me oni što su rigali. Verovatno bi takvima Teletabisi izazvali blažu mučninu.
Damn, osuđen sam na klasični hack and slash ali nema veze. A Merl, nigde ga na vidiku?

Dybuk

Merl upokojen.

Ono mazanje zombi iznutricama  :( je mnogo gadnije od prve epizode ove sezone, nemas brige. A walk in the park.