• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Walking Dead

Started by Nightflier, 31-03-2010, 01:26:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mark

'ajde da ne postoji odeljak STRIPOVI... ok, ali takav odeljak postoji i rasprava o stripu pripada onamo!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Ugly MF

Quote from: Mark on 05-11-2010, 19:57:41
'ajde da ne postoji odeljak STRIPOVI... ok, ali takav odeljak postoji i rasprava o stripu pripada onamo!

Jes, pa i ovo je odeljak za filmove, a spika je o seriji...pa moze i o stripu, radi se o walking deadzima...
...Jel ima neke najave o video igrici, jel cuo neko?
..Zombiji PG -13? ....
:)

mega games

Drugari, da ne bude zabune, postavljanjem linka ka online stripu Okružen mrtvima sam samo hteo da pokažem relaciju između stripa i serije, za one koji nisu (poput mene) imali prilike da čitaju papirno izdanje. Prva epizoda serije mi se jako dopala pa sam hteo da vidim i strip po kojoj je insprisana i hteo sam to da podelim sa ostalima na forumu.

Lično sam hteo da uklonim link nakon opravdane kritike ali na ovom forumu je nemoguće editovanje postova tako da nisam u mogućnosti da to uradim. Zato, ako administrator ili moderator teme smatra da taj link treba obrisati, neka to i učini nemam ništa protiv. Više neću postavljati linkove ka stripovima na forumu, tako da neće biti problema  xcheers.

I ja predlažem da se vratimo seriji evo intervjua protagonista priče:

AMC Sinks Teeth Into 'The Walking Dead' Series

Boban

A gde je druga epizoda večeras?
Na foxCrime opet pustili prvu, upravo ide.
Ili ja nešto nisam dobro shvatio gde to ide i kada?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

lilit

ne ide subotom vec nedeljom na fox crime-u.
ja je skidam s neta u ponedeljak, ovde je nema na tv-u.  :cry:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Boban

pa u programu za nedelju je nema.
Je li to noćas u 2.00 što je realno nedelja, ili sledeće noći, što je već ponedeljak?

Boban

Quote from: mega games on 05-11-2010, 01:59:13
Evo prilike da uporedite seriju i strip po kojoj je rađena. Objavio sam online prvu epizodu, strip se na našem jeziku zove Okružen mrtvima, prevod i sken je delo izvesnog duce sa strip foruma BDS.

Dakle, ovo je vrlo ružno i loše ponašanje; skenirati strip u koji je neko uložio novac i vreme i deliti ga džabe na netu. Da živimo u pravnoj državi, ti bi sada klackao višegodišnju robiju.

lilit

Quote from: Boban on 07-11-2010, 00:20:48
Je li to noćas u 2.00 što je realno nedelja, ili sledeće noći, što je već ponedeljak?

Koliko vidim na sajtu, premijerno emitovanje druge epizode je 7. novembra u 22h (po "njujorskom vremenu") što bi značilo da se u Srbiji ne može videti pre 8. novembra u 4h. Na netu će biti oko 6h.

Boban

još da saznam koji je datum danas...

Elem, ja ne volim filmove o zombijima, niti sam ijedan dogledao u ovom veku, tako da mi u stvari ovaj WD prija. Ima tu neku vizuelnost A produkcije koja naprosto pleni, lepe široke kadrove, suvislu ptičiju perspektivu... Neoriginalnost me ne dotiče, kao što rekoh, izbegavao sam ovakve teme, pa nema zasićenja, čak ni u tragovima.

Alex

Quote from: Boban on 07-11-2010, 00:20:48

http://foxcrime.foxchannels.rs/programme/
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Alex

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Alexdelarge

veceras sam pogledao prvu epizodu. dobar je WD. :!:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Vampirella

Quote from: Boban on 07-11-2010, 00:49:06Elem, ja ne volim filmove o zombijima...

Ni ja. A serije jos manje. Preskocit cu!
Satan my master.

Boban

mda... ali jedan film u deset godina nije greh pogledati.
Ima dosta lepih vizuelnih rešenja...

mac

Serija na domaćem Fox Crime ide ponedeljkom od 22:20. Za sada.

gargamel

Repriza epizode od ponedeljka ide subotom odmah posle Dextera, oko 22,20 a ima i neka kasnonoćna repriza
Kako se vesla po drvenom moru?

Lord Kufer

WD pilot. Dosadno, glupo, nemaštovito, gore od Jerihona.

kikec

druga epizoda je emitirana... skida se...

signature

Джон Рейнольдс

Ovo nije Walking Dead. Ovo je neka zombijska serija sa likovima iz Walking Deada, a pri tome se zove Walking Dead. Ali nije Walking Dead. Druga epizoda ima veoma malo veze sa stripom, samo mazanje sranjima + kiša, a i to ne u ovim okolnostima. Ovo je omaž RIMEJKU Dawn of the Dead, višestruki (ne bih da spojlujem, ali ima ih bar pet!), što je stvarno besmisleno. WD je zaista obilje ideja, a ovo prežvakavanje rimejkova je... tjah.

A da ne počinjem o belom rasisti, opelu nad identifikovanim zombijem koga treba raskomadati i ključiću...
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

lilit

ne pocinji, posto cu i ja krenuti da bljujem vatru. :lol: 2. epizoda = qq und lele. ako nista, bar ima xxx na pocetku.  :cry:

Boban

meni je i dalje gledljivo... jer niti volim zombije niti sam išta od ovovekovne produkcije odgledao.

Meho Krljic

Gledljivo jeste, ali, kako kaže JR, dosta odstupa od stripa i samo se koristi njegovim motivima. Mislim, nije rđavo, simpatično mi je bilo da gledam mazanje iznutricama i sve redom, dobro je da je bilo više dinamičnih situacija, ali ovo ide u neku drugu stranu. I i dalje sporije nego što bih ja voleo. Ali hajde, dok god nije negledljivo, podneću.

crippled_avenger

The renewal that was already inevitable after last week's premiere is now official: AMC has ordered a second season for the zombie drama "The Walking Dead."

AMC made the formal renewal the day after "The Walking Dead" aired its second episode, drawing a whopping 4.7 million viewers, including 3.3 million in the key 18-49 demographic. That showed only minor audience decomposition from last week's Halloween premiere, which pulled in 5.3 million viewers, including 3.6 million in the coveted demo.

Based on the popular Image Comics series created by Robert Kirkman, "The Walking Dead" is already a third of the way through its shortened six-episode first season. Viewers will get more gory fun next season, when "The Walking Dead" will be back for 13 episodes.

"The 'Dead' has spread!" states Charlie Collier, President, AMC. "No other cable series has ever attracted as many Adults 18-49 as 'The Walking Dead.' This reaffirms viewers' hunger for premium television on basic cable. We are so proud to be bringing back 'The Dead' again, across the globe."

As Collier implied, the "Walking Dead" renewal is also for Fox International Cable, which has premiered the series in 120 countries throughout the world.

"I wish all programming decisions were no brainers like this one," blurbs Sharon Tal Yguado, SVP Scripted Programming. "'The Walking Dead' is a TV masterpiece on so many levels. We want at least 10 seasons, if not more. Kudos to AMC!"

Get it? No brainer? Because zombies eat brains? Sigh.

"The Walking Dead" was developed for the small screen by Frank Darabont. Series stars include Andrew Lincoln, Sarah Wayne Callies, Jon Bernthal, Jeffrey DeMunn and Laurie Holden.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

crippled_avenger

Ja sam pogledao pola druge epizode, pa sam stao malo da se odmorim. :)

Meho Krljic

Druga polovina je uzbudljivija.

crippled_avenger

U pravu si. Ali, nekako to nije dovoljno, zar ne?

Meho Krljic

Pa, nije, mislim, rekoh gore, moralo bi da bude malko brže i dinamičnije, ali nije mi iritantno.

kikec

ja ovo gledam bez predznanja o stripu, pa zato pristupam seriji sasvim opušteno. a i stoji u najavi da scenarij piše sam frank darabont, tako da su preinake i modifikacije neizbježne. jedino kažem da je priča generička, ali kako na drugačiji, noviji, svježiji način ispričati jednu te istu priču o zombi apokalipsi?

doduše, kada izađe ovaj holivudski film o dylanu dogu, opet ću vrlo vjerovatno ja biti najkritičniji... i najkuknjaviji. a tak to (valjda) ide.
signature

Meho Krljic

Pa, da, kvaka i jeste u tome što je Kirkmanov strip delovao jako sveže kada se pojavio jer jeste uspeo da priču o zombi apokalipsi ispriča tako da deluje nešto drugačije od uobičajene ponude. Već sam napomenuo da je za mene produbljenost likova i težište na njihovim međuodnosima (da ponovo kažem: sapunska opera) najbolja stvar u TWD. Za sada darabont uopšte ne koristi ovaj potencijal koji mu strip daje, radeći ekstremno sporo u tom smeru i baveći se umesto toga uobičajenim zombi-tropima. Pola ove druge epizode mi je delovalo kao da gledam neki od Andersonovih Resident Evil nastavaka, samo neki deo koji sam prespavao.

Uostalom, zombije su i drugi radili na inovativne načine - Sean of the Dead, na primer.

Kunac

Druga epizoda mi je bila slabija od prve ali ću i dalje gledati. Ipak je to visokobudžetna zombi serija, tako nešto se ne propušta. Likove polako postavljaju, mislim da će melodramski momenti samo dobijati na zamajcu i da će onda biti sve bolje. Zombi filmovi su prekratki da bi se likovi razradili, ovde će postojati taj luksuz. 6 epizoda je snimljeno, još 13 naručeno::: to je 15-16 sati zombi apokalipe sa opcijom za još.

Pretpostavljam da producenti tipuju da serija bude dugovečna pa se zato ne žure već idu polako. U pravim rukama, ova strategija se može višestruko isplatiti.
"zombi je mali žuti cvet"

Savajat Erp

колико траје друга епизода? пошто прва траје око сат времена, а друга око 45 мин. у верзији коју сам ја гледао...

иначе серија је ОК, личи на продужени класичан филм о зомби апокалипси.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

mac

Sad sam gledao drugu epizodu. Ne znam šta je drugima problem, ali meni je jedino krivo što nema još. Lepo se gradi priča, ko u pravoj seriji :-)

Naravno, i dalje tvrdim da dvojica na motoru i sa jednom sekirom mogu za mesec dana da počiste ceo grad, tako da je čitava ta postavka sa zombijima za mene high concept, ali ako sam gledao Dosije X gledaću i ovo.

Boban

ne mogu da počiste grad. ne računaš da bi se desilo da se sekira zaglavi u nečijoj glavi, da se naleti na staklo i probuši guma, da padne kiša ili nešto drugo nepredviđeno. U idealnoj situaciji, mogu, ali idealna situacija je radek ishod.

mac

Ma to može samo u filmovima. Dajte mi grad pun zombija i videćete.

Savajat Erp

добро, даћемо ти град пун зомбија, али само ако заслужиш...

него...колико траје друга епизода?!
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Kunac

Klasika. 45 minuta.

kikec

pa mislim da će meho biti zadovoljan ovom trećom epizodom, koja se kreće upravo stazom međuljudskih odnosa i postaje prava mala sapunica, sada kada su se naše obitelji ponovno spojile. naravno, sve to dovodi i do napetosti ali i, čini se, pucanja, razdora među klanom. sve u svemu, this just gets better and better...
signature

Meho Krljic

Evo, gledaću je za 4 sata!!!!!!!!!!

crippled_avenger

Treća epizoda. Šta reći sem - agonija se nastavlja... :(

Джон Рейнольдс

Međuljudski odnosi, da, ali ovo ima još manje veze sa stripom. Tačnije, više nema skoro nikakve. Primetno je da se Darabont raspisao, ali mislim da je od silnih saradnji počeo da kroz sebe kanališe Kinga, tako da bi za naredne epizode King ladno mogao biti kreditovan. Umesto (melo)drame koju nudi strip, serija se orijentiše na potpuno out-of-time-and-place rasne i polne tenzije. Hvala bogovima, nema kao u prošloj epizodi blatantnih ripofova, uvođenje brata redneka zapravo je prvi korak ka boljem koji sam dosad video (a bolno nedovoljan, tek da se zna). Dakle, u pitanju su survajvalisti, burazer barata samostrelom što je dobar izbor oružja. Kad je već strip odleteo kroz prozor, hajde da vidimo na koju će stranu ovo. Mada mislim, kao i svaka izmena superiornog izvornika, da brat rednek i pored survajvalističkih tehnika nije ni primeti mom omiljenom liku iz stripa, crnkinji s katanom, Mišon. Ali do nje ova serija verovatno neće ni doći, a možda će i zatvor biti promenjen nečim originalnijim kao što je tržni centar, recimo.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

cutter

Kirkman je rekao da je Darabont njen fan. Glede zatvora, očekujem neke arhitekturalne izmene pošto zombiji iz serije mogu da se pentraju preko žičane ograde. Nisam gledao, ali kažu da mogu.

Джон Рейнольдс

Tačno je, mogu. Zaboravio sam da napišem i ono što mi je baš zasmetalo, a to je da se zombiji ne ponašaju uvek isto. Čak bih rekao da se ponašaju shodno sceni, što je katastrofalno loše. U prvoj epizodi se vuku sporo, čak jedan naiđe na ogradu i ne pokuša da je pređe. U drugoj epizodi su u početku spori, a onda kasnije postanu brži i spretniji. I zato, kako je ovo krenulo, ne bi me iznenadilo da ako priča stigne do zatvora, zombiji zaborave da se penju i uspore se.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Ja sam bio zgrožen što Rik i hanuma mu vode ljubav pred detetom. Pa to ni Šejn nije uradio a vidimo koliko je moralno ništavan.

Uvođenje brata redneka je zbilja osvežavajući element a meni polne i rasne tenzije nisu problem, čak mislim da su dobrodošlo uzburkavanje vode, ama sve to i dalje ide jako sporo. Ja sam očekivao da reskju mišn u ovoj epizodi bude kompletiran. Ovim tempom, Mišon ćemo videti u sedmoj sezoni.

crippled_avenger

A sedma epizoda je tek u drugoj sezoni. :)

Meho Krljic

Da, ja sam napisao "sedmoj sezoni". Sporo je.

mac

Upražnjavanje seksa u istom šatoru sa uspavanim detetom kad se muž i žena sretnu po prvi put posle zombi apokalipse ja ne doživljavam kao nešto vredno pokude. Seks je prljava rabota samo za judeo-hrišćanske muslimanske fundamentaliste. I to pre nego što je populacija reproduktivno sposobnih svedena na šaku jada.

Nerealno je očekivati da serija u prvoj sezoni ispuca sve adute iz stripa. Na šta bi im onda ličila druga sezona?

crippled_avenger

Ovo je klsičan primer kako se ljudi iz sveta filma ulupaju na televiziji...

Meho Krljic

Quote from: mac on 16-11-2010, 12:08:52
Upražnjavanje seksa u istom šatoru sa uspavanim detetom kad se muž i žena sretnu po prvi put posle zombi apokalipse ja ne doživljavam kao nešto vredno pokude.

Tell it to the judge!!!!

kikec

what judge? u postapokaliptičnom svijetu ionako vrijede neka sasvim druga, nova pravila. :)
signature

Kunac

Quote from: cutter on 16-11-2010, 01:58:40
...zombiji iz serije mogu da se pentraju preko žičane ograde. Nisam gledao, ali kažu da mogu.
Mogu. Još kako!
Quote from: John Reynolds on 16-11-2010, 10:52:13Zaboravio sam da napišem i ono što mi je baš zasmetalo, a to je da se zombiji ne ponašaju uvek isto.
To je tačno. Ovi TWD zombiji su negde između sporih romerovskih i brzih bojlovskih. U stripu su bili spori, kako i treba. Verovatno su hteli da "ubrzaju" radnju i "povećaju" opasnost pa su im ubrzali.