• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

YAHOO BACKUP

Started by Ghoul, 08-04-2010, 13:17:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

upravo dobih još jedan mejl od još jedne prijateljice kojoj je još jedan hacker ukrao još jedan yahoo nalog kako bi sa njega slao epp poruke u još jednom u nizu primera hi-jackovanja yahoo mejl naloga.

pošto isti i ja još uvek koristim, i -osim ove paranoje sa hackerima, nemam nikakvih drugih zamerki te bih ga koristio i nadalje, pitam:

kako brzo i lako (a ne peške i 1 po 1) napraviti
a) backup svih adresa iz mejl adresara na yahoo-u?
b) backup svih poruka, tj. inboxa i sentboxa?

ima li neko programče, neka šema za to?

kazujte, jer ne bih lako podneo da mi 8 godina dopisivanja sa raznim važnim facama ode u dim zbog nekog idiota koji bi sa moje adrese da prodaje jebene digitalne aparate i kamerice!
https://ljudska_splacina.com/

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Usul

Pored ovoga sto spominje zak mogao bi da se prebacis na gmail jer sa njime imas pop3/imap pristup pa je onda jednostavnije raditi backup.
God created Arrakis to train the faithful.

zakk

Gmail! To je čak i najlakša varijanta, na koju sam potpuno zaboravio:

Gmail može da importuje Yahoo mail nalog!!!

Dakle, Ghoule, otvori gmail nalog (ako već nisi), ideš na Settings->Accounts and Import->Import mail and contacts
daš mu korisničko & lozinku. Potrajaće prilično, ali imaćeš sav yahoo mail bekapovan na gmailu. Sa njega je već jako prosto povući sve to aktiviranjem pop3 pristupa i Thunderbirdom recimo.

(Ili, ako platiš pop3 pristup Yahoou, možeš to direktno da uradiš... al nekako mi se javlja da to nije opcija :> )
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ghoul

jel tako?
znači, vraćanje na OUTLOOK?
hmmm... već sam se odviko od njega, al ako gmail to podržava, onda... tu nema dileme.
naravno da imam gmail nalog, pa zaboga imam blog na blogspotu, samo što ga apsolutno nizašta ne koristim (mislim, gmail)...
ovo sa pop3 su mi novi momenti...

zakk

Ko ti pomenu Outlook? Outlook sve mailove sprca u jedan fajl i onda žive muke to negde snimiti (ti pominja silne godine, cenim da će biti poveliko), a tek kuku majci ako se nešto sjebe.

Ako mora Microsoft onda Outlook express. Ako ne, Thunderbird. Najlakše je...

Ghoul

Quote from: zakk on 09-04-2010, 02:41:03Ako mora Microsoft onda Outlook express.

na to sam i mislio.

Boban

ko pri zdravoj pameti još koristi Outlook?

Haker ne može da provali šifru koja je komplikovana, ali žene uglavnom daju imena deteta, dečka, majke ili kućnog ljubimca.
Hakeri ne provaljuju ljudima u nalog, nego prodiru u servere i odatle uzimaju šta im treba, u ovom slučaju, server provajdera preko koga se ide na mrežu; zato koristite pouzdane provajdere, komplikovane šifre koje nećete davati svom kompjuteru da ih pamti jer to je onda jedan fajl koji se lako ukrade ukoliko ti uvale virus ili neko slično sranje.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.