• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

sđu brat minli na farmi

Started by lou benny, 18-04-2010, 14:37:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Rasher

Quote from: Lomljavina on 26-05-2010, 16:36:04
Kao prvo u SAD postoji smrtna kazna samo u Teksasu i još 5-6 stejtova na jugu. U Njujorku, Kaliforniji i Masačusetsu toga nema.

http://www.ccadp.org/california.htm

Smrtna kazna postoji i u Kaliforniji.

Bobby Peru

"Kao drugo i važnije je to što u SAD smrtnu kaznu dobijaju oni, koji su zaista učinili višestruka ubistva. (Oko 50 godišnje)"

Lomi...ti ga tek relativizuješ... O'kle ti mož' da tvrdiš da su "zaista" ubili? Samo na osnovu pravosnažne presude ?! Ne misliš li o tome da se događaju slučajevi u praksi gde se nevin osudi na smrt u omiljenoj ti Americi...(upravo glavni argument ukidanju te kazne)...samo tu nema revizije i rehabilitacije...a i da ima, gubi na značaju :( ...a to što se ti gnušaš Kine..."to je tvoja privatna stvar" :)

Eriops

Ostavite nam Farmu na miru.. Lomi, imaš dovoljno topika gde se bistri o SAD i slično..

Bobby Peru

Agota

Quote from: lou benny on 26-05-2010, 15:34:05
nisam gledao to na pijaci ali sudeci po vasem pisanju, rekao bih da je dobar deo toga namesten. ko zna mozda je i sasha umesao prstice. u svakom slucaju kapiram da im odgovara dizanje tenzije te vrste a kapiram i da je dovoljno angazovati 4-5 baba i deda za po 50 jura a da se ostatak mase dobrovoljno pridruzuje "podstrekacima" :D

Slazem se ,mozda nisu dobili 50 jura al su bili organizovani i sinhronizovani .
Odvratna  krezuba neartikulsanana marva  je placena da bleji 100 % ono nije realno, u pravu je Eriops ko srednji vek, jeste ,nemaju pametnija posla nego da se mlate sa jednom Ceranickom po pijaci. Zasto?
Pijaca je puna sponzora-videli ste ,  neko je to iskoristio na najruzniji nacin.
A Milena stvarno ima muda ,ono izdrzati,Gagi bi se onesvestio.
Svaka osoba koja uzvrati vise nego sto SME je vredna postovanja,zao mi je samo sto nema muda da uzvrati  kad je sa Nemanjom.

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Джон Рейнольдс

Hehe! Osetio se prozvanim Lomljavina kad sam spomenuo budale koje vole SAD. A koliko beše ima stanovnika Kina, a koliko SAD, moliću? Može biti da bi, kad bi se to uzelo u obzir, ona tabelica izgledala drugačije. Uzgred, na tabelici se ne vidi koliko ljudi čeka smrtnu kaznu. Neki je čekaju decenijama. Zanimljivo bi bilo i mišljenje nekog psihologa koji bi mogao da proceni da li je humanije, ako smrtna kazna već postoji, pustiti čoveka da je čeka godinama ili završiti sa time što pre.

Uzgred, drakonske kazne za dilere droge uopšte nisu loša stvar, ali ne možemo svi biti tako liberalni i progresivni, zar ne?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Son of Man

Lomljavina, ako jos jedared pomenes americko pravosudje u pozitivnom kontekstu, posumnjacu da si mali Rastko, a onda ces da letis sa foruma, obeco sam ti. Molim lepo.

Vratimo se Farmi, za 45 minuta pocinje. :|

Loni

Kina ima 1 337, USA 309 miliona ljudi.

Dakle 4:1 u populaciji.
U smrtnim kaznama 3000:50 godišnje za Kinu,
što je 60:1

Dakle nemojmo relativizovati. Kinezi 60 puta češće potežu za tom kaznom. Pri tom kaznu ne dobijaju samo oni, koji švercuju. Dovoljno je sam da se drogiraš, eto robije ili smrtne kazne.

Nije ni Amerika savršena, al' od Kine je naprednija bar 80 puta.
Za Kaliforniju ste u pravu. Legalan im je Capital punishment, al' ne primenjuje se od 2006. godine (od dolaska demokrata na vlast).

No zaista vratimo se Farmi kao sociološkom fenomenu.

Джон Рейнольдс

Ne, ne, ne, ne, ne...

Računaj ponovo. Smrtna kazna se ne primenjuje na celoj teritoriji SAD. Proračun važi samo za države koje je primenjuju. Dakle... Harvi, reaguj, Lomljavina slabo stoji sa matematikom.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Son of Man

Lomljavino da pogledas dokumentarac Paradise Lost, pa da vis kako funkcionise americko pravosudje sto se tice smrtne kazne a i ovako.

Loni

Pa ok. Šta me briga za rančerske i farmerske stejtove. Razne Dakote, Tenesije, Kentakije i Alabame.
SAD bar ima svetle tačke kao što su Njujork, Ilinois, Merilend, N.Džersi, univerzitetsku državu Masačusest...

Koja je Kini svetla tačka osim Hong Konga i Makaa, koje su neki drugi izgradili.

No manemo se politike ovde. Ovde je reč o emisiji.

Son of Man

Ja nesto rekoh o velicanju SAD-a... xtwak

Loni

Nemoj ciko po gavi. Boji.  xfoht

Джон Рейнольдс

Quote from: Lomljavina on 27-05-2010, 00:08:52
Pa ok. Šta me briga za rančerske i farmerske stejtove.

Mda. Šta te briga za najveći deo SAD.

#Τζούτσε

Le Samourai

Quote from: Son of Man on 26-05-2010, 23:53:54Lomljavino da pogledas dokumentarac Paradise Lost, pa da vis kako funkcionise americko pravosudje sto se tice smrtne kazne a i ovako.

A toga drugde nema? Jok, nego drugde nema dokumentaraca o tome.

Loni

Bravo Le Samourai!

Ostali mnogo bre trolujete temu. Ovako možemo od jutra do sutra.
Ili da moderator offtopikari ovaj deo i prebaci u novu.

Zašto bi mene interesovali neurbani, rančerski i farmerski stejtovi u SAD (ima ih najviše, ali imaju malo stanovnika) ako su oni glasali za Republikance, a ne za Obamu? 
Podržavam moderniju struju u SAD - Demokrate. Oni su pored ostalog protiv smrtne kazne.
Dakle prebacujte onima, koji su za Buša a ne za Obamu.

Kad neki stejtovi izglasaju demokrate nestaće i smrtnih kazni.
Međutim čak i ta konzervativna, religiozna i ratnički nastojena Amerika nije gazila demonstrante protiv režima tenkovima, kao što su uradili Kinezi na Tjenanmenu.

Milioni mladih izlazilo je svaki dan na mitinge protiv rata u Vijetnamu. Upravo na tim mitinzima i rodio se pacifistički hipi pokret.
I nikom od njih dlaka s glave nije falila. Sada su slobodni ljudi i imaju decu u godinama, u kojima su i sami bili revolucionari.

Pitaj šta je s kineskim ,,Otporima'' bilo kad se milion mladih skupilo protiv jednopartijskog režima?
Jedan deo je pregažen tenkovima, a jedan deo je u zatvoru i dan danas, kao opomena svima da se protiv šefa države ne može ništa pričati.

No ovo je ako se ne varam tema o srpskom rijaliti programu, koji je apolitičan.
Čemu duel amerikanofila i sinofila?

Na kraju krajeva ja se Kineza uopšte ne gnušam. Ok su mi narod, ok mi je kultura. Posebno mi se SVIĐA to što nisu prihvatili hrišćanstvo i pored viševekovnog pritiska. Međutim ako volim tu kulturu ne znači da volim njihov svirep režim i da podržavam sterilisanje žena posle jednog porođaja i ostale gluposti.

No o tome na drugim topicima.
Vratimo se Farmi!

Eriops

E, ajde dosta više te globalističke propagande. OVO JE TEMA O FARMI, stalno govoriš da se vratimo na temu a nastavljaš priču o Americi, počinjem misliti da namerno to radiš, narodski rečeno da nas zajebavaš.

Son of Man

Ako se jos jedared pomene SAD na ovom topiku ja cu zahtevati od Bobana da se uljez odstrani.

Dakle, tema je Farma.

varvarin

Ja  baš 'teo da pitam jel ima u SAD emisija kao FARMA...

Melkor

Quote from: lou benny on 26-05-2010, 15:34:05
nisam gledao to na pijaci ali sudeci po vasem pisanju, rekao bih da je dobar deo toga namesten. ko zna mozda je i sasha umesao prstice. u svakom slucaju kapiram da im odgovara dizanje tenzije te vrste a kapiram i da je dovoljno angazovati 4-5 baba i deda za po 50 jura a da se ostatak mase dobrovoljno pridruzuje "podstrekacima" :D

meni samo sumljivo da se nijedna baba ne uvati za nekakvu omeksalu povrcku, a o jajima da ne pricamo...

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Kunac

Ćeranići se petinguju u sred bela dana i pred milionskim auditorijumom.
Cool.
"zombi je mali žuti cvet"

Eriops

A Brunclikova svako malo cmizdri i plače. Njenom Visočanstvu valjda nedostaju dvorske privilegije, paževi i sluškinje..

Eriops

Večeras u 22 na RTS 1, emisija posvećena gunguli na Farmi.

DušMan

Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

shrike

Quote from: Eriops on 28-05-2010, 17:02:58
Večeras u 22 na RTS 1, emisija posvećena gunguli na Farmi.

Da li RTS svesno pravi reklamu Pinku?
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Karl Rosman

Ne bih rekao da Pinku treba reklama. Pre ce biti da matora "zecica" skuplja mrvice preostale od gungule...
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Eriops

Gostuju Zoran Panović ( urednik Danas ), Petar Bokun ( neuropsihijatar ), Ljilja Smajlović- nju ne treba posebno predstavljati, Vladika Porfirije ( kao predstavnik RRA ) i Peđa d'boj, to je onaj što je vadio ,, budalu '' u VB..

kresha

I u Hrvatskoj, pre neki dan.
Skromnost je grah prema sebi.

Kunac

Son of Man

dojaja, TV je opet posto keva  :|

Kunac

Eriops

Gagi u duelu. Ako uspe naučiti dva pitanja, premija..  :)

Son of Man

Ma Gagi sve i da nauci nesto, prespor je da odreaguje.

A evo razloga zasto sam siguran da Losmi pobedjuje. Naime, ta masa njegovih fanova, to su isti ovi Grand-pink fanovi, te ukoliko bi se desilo da Losmi ispadne ili ne pobedi , doslo bi do ogromnog klanja, pa i potencijalnih nereda ispred zgrade pinka, a ako ne to onda bi bojkotovali Grand ili tako nesto, obesili Sasu Popovica i slicno, tako da losmi jednostavno ne sme da izgubi...jedini koji mogu EVENTALNO da pobede Losmija su Dragana i Mina, i to samo iz razloga jer nisu u sukobu sa njim, pa bi im stoka i progledala kroz prste...

Tako da ispade da je ova Tihijeva prica (jbo te Eriops) skroz realna, iz fazona da ne pobedi matora drtina koja je ionako puna para aj kao da glasamo za malu, finu, anonimnu Draganu, a u inat omrazenim zvezdama gRanda...

Джон Рейнольдс

A šta bi bilo ako bi Mina pokazala sise, a ne brus? :idea: Ili počela da hoda unaokolo u toplesu, kako bi se to odrazilo na finalne akcije?

Ne znam kako vas ne smaraju ti naši rijalitiji, nema golotinje, nema nasilja. Čitao sam negde da je u nigerijskom VB morala da uleti policija jer su se čamuge ponapijale i onda htele da siluju neku učesnicu. Možda lažu, ne znam, ali to je bre rijaliti, a ne tamo neki Firčiji, Miloši Bojanići i koješta.

#Τζούτσε

Son of Man

Pa brate, ja sam i ocekivo nasilje, zato sam i gledo pobogu, al jbga dushmani izbacise Djusa tako da od toga nema nista, sad su svi kao fini sa Bojanicem, uzas, smor... cak ni ne psuju vise jer ih opomenula zadruga  :x

Kunac

Imam osećaj ga će Mina biti (bar) za prsa bolja od Gagija.

Kapitalke, zar ne?

Eriops

Cornelius

Iz BLICA:

Građani Srbije postali su svetski rekorderi u gledanju televizije. Prosečan gledalac naše zemlje provede u toku godine više od pet sati dnevno pred malim ekranom, pokazuju rezultati istraživanja kompanije AGB ,,Nilsen", koja se bavi merenjem gledanosti televizijskog programa. S ovim rezultatom ušli smo u istoriju jer smo prvi pretekli čak i Amerikance, koji su do sada držali rekord.

Prema rezultatima istraživanja, prošle godine je probijena granica od 300 minuta dnevno (pet sati) provedenih pred malim ekranima. Kada je ova godina u pitanju, po dužini gledanja prva tri meseca bila su identična prvom kvartalu 2009. godine. Tada je prosečna gledanost za tri meseca iznosila rekordnih 363 minuta, pa je u aprilu usledio pad. Prosečna dnevna dužina gledanja televizije u aprilu 2009. godine bila je 282 minuta, a ovog aprila izmerena je prosečna gledanost od 320 minuta. To znači da je za prva četiri meseca ove godine postignut rekord - više od pet i po sati pred malim ekranom!

Ako se još uzme u obzir da nas tek čekaju značajni sportski događaji tokom letnjeg perioda, poput Svetskog prvenstva u fudbalu i teniskog turnira u Vimbldonu, treba očekivati obaranje novog rekorda.
Darko Broćić, direktor kompanije AGB ,,Nilsen", kaže da su rialiti programi pogurali gledanost u proteklom mesecu.
- Još jedan od razloga što je ovog aprila skočila gledanost televizije jeste i lošije vreme, ali to svakako nije glavni razlog. Takođe, sada sledi i Svetsko prvenstvo u fudbalu, pa treba očekivati da gledanost opet ode gore - ističe Broćić.On navodi da ispred TV ekrana najviše sedi najstarija populacija, kojoj je to jedina zabava, ali i nezaposleni građani.
- Takođe, i deca puno gledaju televiziju, dok najmanje to čine mladi u kasnim tinejdžerskim godinama i studenti - napominje Broćić.
Iako su rialiti programi značajno podigli gledanost televizijskih programa, na prvom mestu su domaće serije, pa tek onda pomenuti šou-programi. Na trećem mestu je sport.
- To se u suštini ne razlikuje mnogo od svetske strukture. I u svetu je najgledaniji zabavni program, a informativni se slabije gleda. Ono po čemu se razlikujemo od zapadnih zemalja jeste to što više gledamo televiziju tokom dana, što nije slučaj kod ostalih - ističe Broćić.

Ipak, postavlja se pitanje šta nas navodi da više od petine dana provedemo zureći u ekran.
Stručnjaci su nepodeljeni u stavu da ovome kumuje opšta društvena situacija u kojoj se nalazi prosečan građanin Srbije - siromaštvo, beznađe i nedostatak jasnog cilja u životu. U kriznim vremenima ljudi posežu za zabavom, a televizija je najjeftinija.

Psiholog Žarko Trebješanin kaže za ,,Blic" da je ovakva situacija posledica toga što ljudi nemaju jasan cilj, a imaju višak slobodnog vremena.
- To je, u pravom smislu reči, ubijanje vremena. Ima puno nezaposlenih ljudi koji imaju višak slobodnog vremena, a to što toliko sati provode pred TV ekranima može da bude i znak nedovoljne kulture. Svi bi mogli da upotrebe svoje vreme za nešto pametnije, kao na primer da se obrazuju. Ali kod nas znanje nije na ceni, pa je ovo linija manjeg otpora - navodi Trebješanin.
Trebješanin dodaje i da je razlog ovakvom poraznom stanju taj što televizija sve više zamenjuje bioskope.
- Tome, naravno, doprinosi i pojava rialiti programa, koji su u suštini i najgledaniji. Te programe gleda najviše ljudi i to je ono što je zabrinjavajuće jer je to ono što je najmanje vredno - objašnjava on.
Rešenje po njemu mogu da budu samo vredniji sadržaji.
- Treba nešto izmeniti u sistemu vrednosti, a ne nuditi samo laku zabavu - smatra Trebješanin.

Sociolog Ratko Božović je uveren da prosečan građanin Srbije provede i više vremena pred malim ekranom nego što pokazuju rezultati ovog istraživanja.
- S druge strane, uvek se uzima gledanost kao najvažniji kriterijum, ali je po meni on sporan jer ne govori ništa o kvalitetu programa. Ako govorimo o gledanju rialiti programa, mislim da su ti ljudi osuđeni da budu siromašni u duhovnom smislu. Problem je u tome što se na taj način čovekovo vreme, najvažniji resurs, raubuje - objašnjava Božović.
Na pitanje da li je ovakvo stanje posledica apatije u koju smo upali poslednjih godina, Božović odgovara da se baš to dešava u kriznim vremenima.
- Ljudi u krizi su apatični, a apatičan čovek slabo rezonuje i suočava se sa porazom životnog stila. Hvata se za komunikaciju sa medijima i postaje voajer - po sistemu ako ne mogu da sagledam sopstveni život, mogu da gledam tuđi i da zaključim da nisam gori od onih koji se tamo predstavljaju - zaključuje Božović.
Istina, ,,odličan" rezon za one koji su osudili sebe na to da se teše što i od njih ima gorih.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Джон Рейнольдс

Bizaran podatak. Ja pred televizorom ne provedem ni sat vremena nedeljno. Možda posla sata. Nedeljno. Ko popravlja prosek za mene? Sindžo, tebra, ti li si taj?

#Τζούτσε

Eriops

Gagi - 2, 6 posto glasova u duelu  :shock:.

Kunac

Mina: 98%
Gagi: 2%

Baš ga je ponizila.

Mina do pobede.

:evil:

Son of Man

Quote from: John Reynolds on 29-05-2010, 22:26:10
Bizaran podatak. Ja pred televizorom ne provedem ni sat vremena nedeljno. Možda posla sata. Nedeljno. Ko popravlja prosek za mene? Sindžo, tebra, ti li si taj?

ja sam taj, sedim uz komp i upaljen mi TV skoro non-stop, doduse ne gledam ga cesto al slusam, al je upaljen, to stoji...

Eriops

Doveli su onog ugroženka Karadžića na B92, da bistri o Farmi.. za tri dana, o Farmi na RTS, i u Utisku nedelje.. ekstra im ide.

Kunac

Eriops

I Firčija je dočekao pijačni linč. Uz povike : ustašo, majmune, firči turčine napuši se..,
pominjanje majke, i uz skandiranje okupljenih : Miloše, Miloše.. !
Firči je opet postavio Miloša za slugu  :!:. Sad se poverio Sajku da će ukoliko Lošmi odbije naređenje, kazniti sve ostale, pa će se i publika okrenuti protiv Miloša.
Nije mi jasno jel čovek stvarno ne poznaje ovdašnji mentalitet, ili toliko slepo mrzi da ne rezonuje racionalno, glup nije, tako da mi stvarno nije jasno. Publika će opet vratiti Lošmija, može ga do sudnjeg dana postavljati za slugu  :x.

Son of Man

Tihi, Kunce, i ostali, obavezno overite, najnoviji Djuskov spot, a mislim da ce ga i Kripl prepoznati  :)

JUICE feat. COYOTE - REPUJEMO [OFFICIAL VERSION]

Eriops

Muzika mi se ne sviđa, ali tekst mu je odličan.

Son of Man

Bravo Tihi, znao sam da ces prepoznati tu iskrenost  ;)

Eriops

Nisam baš neki ljubitelj repa, al tekst pesme je stvarno jak. Nekako mi obuhvata sve, i devedesete , i ovo vreme, i lični neki pečat, a i šire.
Danas je gostovao na BN televiziji, bili on, ona misica sa Farme, i  sisata Vendi, al kasno sam prebacio, već je bila emisija pri kraju.

Loni

Ono sta mi upada u oči u vezi sa svim komentarima Farme na TV-u ili ovde je navođenje samih psovki kao najvećih dnodnalica.

Da l se ikome još čini da uopšte nije bitno šta se izgovori nego kakva se ,,energija'' (sad će me Meho ubiti) emituje iz osobe, koja u tom momentu nešto izgovara.

Koliko se puta može desiti da neko kaže najgoru psovku, ali da to nimalo ne boli jer je rečeno, ako ne u okviru zezancije, a ono bar bez mržnje. S druge strane neko te pogledom može slomiti.
  Mislim da su reči bez ,,energije'' (emocija koje ih prate) ništa.
Zato mi nije jasno što se toliko ubiše od nabrojavanja madafakinga.