• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

napad americkog imperijalizma na europu

Started by džin tonik, 28-04-2010, 20:42:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Loni

Quote from: Josipovitch Broznjev on 30-04-2010, 23:38:18

Ovoj mački je slučajno iskopano oko.
To je u nepažnji uradio neki budista. Garant.
Zato joj je kasnije, svestan greha, usred griže savesti, kao kompenzaciju urezao treće oko 'sred čela.

džin tonik

napad se nastavlja, trziste upravo istrpilo jednu ogromnu manipulaciju, euro pada u bezdan.

džin tonik

džin tonik

sto se desava:
ovaj nagli pad od ca. 1000 ili vise od 9% NIJE moguc ni u kojem normalnom scenariju. cak ni da je bacena atomska bomba na __________ (upisati po zelji) ne bi ovo izazvao. ne zelim pojasnjavati sto pad ispod 10000 znaci za one koji drze knock-out opcije.
minutama poslije jos je skoro cijeli online-pristup bankama etc. bio preopterecen.

opravdanje je da je taj pad izazvao strah zbog grcke krize (?).
ne objasnjava mi se kolika je ovo glupost.
takodjer se spominje softwareski problem na wall streetu, koji je ovo navodno izazvao.

garantiram da je ovo napad na socijalni mir u europi izazivanjem panike u jedno izuzetno nezgodno vrijeme.

americkom turbokapitalizmu vise nije dovoljno izmanipulirati nekoliko manjih firmi, kao prije petnaestak godina, ili manipulacija blue chipsa, kao prije 2-3 godine.
na redu je europa.

Meho Krljic

S obzirom da Ameri drže (skoro) sve veće banke u Britaniji, videćemo šta će biti kad odluče da malo udare i po njima.

džin tonik

rekli bi peanuts. na zalost.
zamisli si jugoslavenski scenarij na evropskoj razini = 20 godina osiguranog americkog blagostanja.

nema vijesti "manipulacija, istraga, hapsenja", vec "joj grcka, jao panicna prodaja".

scallop

Postoji mogućnost da je Obama negde uz kafu opet rekao da će da im se mame mamine, ali to je manje verovatno i pre će biti da su saznali da je Lomljavina promenio stranu i postao zagovornik socijalne pravde uz Božju pomoć. Naravno, Lomljavina se ispričao za lapsus i nastavio da jaše starom stazom. Boban je tipnuo Google-u i pokupio svoj procenat koji je taman dovoljan da plati intervju sa sebe, a ja se nadam da će biti i za mene.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Loni

:-)
Ako Ameri zaista krenu da ujebavaju Evropu i euro, naravno da ću biti na strani EU.
Međutim sve to treba proveriti.

Ja još uvek ne želim da verujem.
Obama je ipak uveo socijalne stavke u zdravstvo zemlje. Još uvek ne vidim dokaz, koji će ga spustiti u mojim očima.

džin tonik

znam kako pulsira zila kucavica svijeta, amerika ce se dici iz ponora na lesu europe.

scallop

U tu čašu rakije su sipali toliko vode da ne može proći ni kao pivo. Lomljavino, dal' znaš ko sve u tom zdravstvenom planu treba da izgubi da bi oni koji nejamu nikakvo osiguranje neko osiguranje dobili? Valjda ne misliš da će da štampaju pare? Kako ih skupo uvaljuju naokolo, ne bi me čudilo. Ja slučajno znam, ali neću da ti kažem.

Pa, izgleda da će Zosko biti u pravu. (Bože, oprosti mi šta učinih!)
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Loni

Naravno da u sistemu s istovetnom količinom novca nešto negde mora da se prelije.

Samo u glavi komunistofila opstaje koncept da ćemo svi imati jako puno uvek.

Čim se pređe na socijalistički koncept, to znači da će biti veći POREZI. Od njih će novac ići ugroženima.

džin tonik

kako su jeftini:

"The Dow plunged nearly 1,000 points -- a new intraday record -- before rebounding as investor worries mounted that Greece's debt problems could spread."

no

"A human trading error at a major firm was the root cause of Thursday's sudden, 9 percent selloff in U.S. stocks, sources told CNBC.
Multiple sources said a trader entered the letter "b"-as in "billion"-when he or she meant to type "m," for "million," shortly before 2:47 p.m. New York time."

navodno citigroup koja je u cvrstom zagrljaju americke drzave. istinu nikad necemo saznati, ali to nije ni toliko bitno, cilj je kristalno jasan.

džin tonik

uzas

"NEW YORK (dpa-AFX) - Nach extrem heftigen Kursbewegungen haben sich die US-Indizes am Donnerstag in der letzten Handelsstunde wieder etwas beruhigt. Der Dow Jones lag zuletzt "nur noch" 3,31 Prozent im Minus bei 10.508,61 Punkten. Zuvor hatte der weltweit bekannteste Index in einer dramatischen Bewegung innerhalb einer halben Stunde 800 Punkte verloren. Für den anschließenden Gewinn von 600 Punkten benötigte der Dow Jones dann nur noch gut eine viertel Stunde. Händlern zufolge hatte das Durchbrechen technischer Marken zu Verkäufen computergestützter Handelssysteme geführt. Das senkrechte Abrutschen der US-Indizes habe dann kurzzeitig für Panik gesorgt, die sich aber schnell wieder gelegt habe, nachdem klar geworden sei, dass es für eine Panik keinen Grund gebe."

scallop

Quote from: Lomljavina on 06-05-2010, 23:54:59
Samo u glavi komunistofila opstaje koncept da ćemo svi imati jako puno uvek.

Amerikanci su komunistofili jer svi veruju da će uvek imati sve više i više. Što više imaju sve su veći vernici. Još se nije desilo da se odlije iz prepunog džepa, uvek se mazne iz polupraznog. Ti sa polupraznim neće ni primetiti. Ujka Baje stalno broje pare. Što da broje oni što nemaju šta da broje?

Loni

To je drugo.
Oni misle da će imati sve više i više ako rade sve više i više,
ali komunisti su misleli da će im pečene ševe upadati u usta dok leškare na ležaljci za ljuljanje.

Ajde sad baš vi znate tačno da se uzima od polupunih, a ne od punih.
Porezi su usklađeni sa visinom zarade i naravno da Majkrosoft plaća više od proizvođača plastičnih bidermajera.

džin tonik

cudesna cuda i slucajne slucajnosti se desavaju u ovo osjetljivo vrijeme. koja svjetska sila je u stanju izvesti ovo? terminatore, spasi nas!

"There's no other explanation for what happened on the U.S. exchanges. Only machine trading could shave almost 1,000 points from the Dow Jones index in less time than the typical hard-working American takes for lunch.
No human could have traded so fast and furiously to cause such a stupendous stock market collapse."

no, evropski mediji koji ce formirati sutrasnji sentiment na nasim burzama glasno trube "reakcija panika! panika! grcka! panika! nebo nam pada na glavu!"

džin tonik

na primjeru accenturea moze se lijepo shvatiti cijela perverzija napada. trzistna vrijednost te 'firme' iznosi vise od 26 milijardi dolara.
da bi se izazvala panika padom indeksa tih razmjera, bilo je potrebno neke od ovih giganata doslovno izbrisati. pogledajte ovo:

tecaj njihove dionice urusen je u trenu sa preko 40 dolara na 1 (!) cent. za 99,9 %
to sljedecih dana nitkoga nece zanimati. bitno je da se izazove panika, te da se i ostale europske zemlje, kao trenutacno grcka, ne mogu refinancirati na slobodnom trzistu.

Meho Krljic

Da, a ova ponuđena objašnjenja stvarno zvuče nebulozno... Mada kažu da jednom događaju ne treba pripisati zlu nameru ako se lako može objasniti glupošću...

džin tonik

zanimljivi likovi ovi agresorovi pjesaci, djeluju kao da ce svaki cas strgnuti maske, kao gusteri u V:
http://www.standardandpoors.com/about-sp/management-profiles/en/us

džin tonik

obratimo paznju i na simboliku. ova manipulacija izvedena je cetvrtkom da nas podsjeti na takozvani crni cetvrtak 24.10.1929 kad je americka burza iznenada dozivjela slican pad, te se, kao i ovog cetvrtka pred kraj dana opet stabilizirala.
uprkos svemu, panika koju su zbivanja tog dana izazvala smatra se uzrokom svjetske ekonomske krize i velike depresije.
vecina ulagaca dionice su kupovali na kredite koje nisu vise mogli vracati. sto danas nije slucaj.

džin tonik

evo nama moody's! javio se moody's!
jedva sto je europa uspjela stabilizirati trziste drasticnim mjerama, javlja se moody's. kazu da ce morati smanjiti rejting grcke i portugala. upravo su saznali da se drzave, eto, zaduzuju. vec ca. 5000 godina, ali za moody's je to veliko otkrice.
ako smanje rejting grckoj i portugalu, investori iz formalnih razloga moraju odbaciti doticne papire.
euro se odmah vratio u ponor, a moody's je tek najavio taj korak. jos im treba ca. 4 tjedna za detaljnu analizu, da se ne bi zabunili.

Loni

A hoće l Grci zbog tog smanjiti cene u hotelima?
Šta kažu?

slavko

Rekoh ja da se mora jačati uspinjuća Turska kao centralna tačka oko koje treba okupiti i Balkan.Grci su najnekooperativniji pa mora malo da im se udare packe i pokaže mesto.

scallop

Quote from: Lomljavina on 11-05-2010, 16:22:47
A hoće l Grci zbog tog smanjiti cene u hotelima?
Šta kažu?

Moj brat ide u Sarti krajem meseca i kaže da su neki smanjili.