• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

.cue fajlovi

Started by Alex, 29-04-2010, 18:53:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alex

Skinuh album i sve pesme su u jednom mp3 fajlu.

Sa njim zajedno u istom folderu je i cue fajl istog naziva. Kapiram da taj fajl u sebi sadrži minutaže pesama i da se uz pomoć njega od onog mp3 fajla može dobiti više fajlova - pojedinačnih pesama.

Pitanje je - da li neko zna šta treba da se uradi da bi se narezao normalan album, sa podelom na pesme i kako iskoristiti, pored mp3 i cue fajl u ovu svrhu?

Može da se dobije u izdeljenom stanju na hardu, a može i odmah na cd, svejedno mi je, odgovara mi bilo šta od toga.

Poželjeno je rešenje bez instalacije dodatnih programa, ali bolje išta.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Meho Krljic

Ne znam za taj cue fajl, ali skidanjem bilo kog programa za audio obradu (ja koristim sound forge) možeš ovo da isečeš na komade.

zakk

Ma ima tih cue splittera ili cue cuttera... našao sam ovaj koji čini mi se nije prevara + je free, al nisam probao jer sam sad na linuxu :/
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Alex

Quote from: Meho Krljic on 29-04-2010, 19:30:36
Ne znam za taj cue fajl, ali skidanjem bilo kog programa za audio obradu (ja koristim sound forge) možeš ovo da isečeš na komade.

To znam, ja sam ranije koristio neki Audiacut ili tako nekako, ali to je manuelna gnjavaža, gledam da nađem nešto automatsko što koristi cue file - probaću sa tim što zakk predlaže ili nečim sličnim.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Alex

Ovaj Medieval CUE Splitter radi dobro, izdeli ga dok kažeš keks.

Dakle, ne brišite cue fajlove, korisni su.