• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Montevideo, Bog te video!

Started by SIMERIJANAC, 22-05-2010, 02:08:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mac

Pa fora je što pevaju srpsku himnu na utakmici jugoslovenske reprezentacije. I fora je u percepciji, vazda bila. Strancu nije bitno šta mi mislimo, nego šta on sam misli. I stranac vidi Srbe kako pevaju himnu, onako svi u jedan, malo nakalemljeno na ostatak filma. Meni nije bilo scary, jer sam Srbin, pa je moja percepcija srpske himne različita od strančeve, ali mi jeste bila glupa čitava scena sa himnom. Da sam hteo pesmu u filmu gledao bih neki mjuzikl.

Джон Рейнольдс

Напротив. Сцена је одлична, набија адреналин. Због мазохистичког (и профитерског и празилукашког и...) поливања пепелом сад кад чујемо химну или видимо заставу, малтене се буди осећај кривице. То је наметнута ствар. Сам си, верујем, свестан колико се стварни спортски успеси перцепирају и као проблем, баш у контексту који спомињете Амер и ти. Зашто? Јер уз успех иде застава и химна, победничко постоље, радост и понос, а ми смо - као - криви за сва зла.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

scallop

Jugoslovenska himna tih godina sastojala se od po trećinu slovenske, hrvatske i srpske himne. To što ti učitavaš još možemo da obrišemo, ali nećemo moći ono šta Angel kaže: Misliš da je tom Ameru poznata razlika između "Fijaker stari" i "Sprem'te se, sprem'te"? Neko ih uputi da nema razlike.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

crippled_avenger

Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

SIMERIJANAC

Ха,ха,руски Монтевидео,није случајно наш филм био тако запажен у Москви.Ал ако су Драгојевић и Бјела мазнули идеју од Немаца,могу и Руси ваљда од нас да позајме.
Супер изгледа,па још Бојарскаја у главној улози. Једва чекам. :!:

Једино су могли неког другог уместо Мењшикова,стварно је сморио више,ал изгледа да је са том измученом,напаћеном фацом неизбежан у руским ратним и љубавним драмама.   

дејан

мене је више подсетио на "Victory"
...barcode never lies
FLA

Father Jape

Napokon pogledah i ja film. Jest to ono optimistično, vedro softnacionalisanje, ali nije urađeno na uvredljiv način. Jeste limunadica, jeste da ima nemali broj anahronizama, ali opet, jeste mi muževno zatitrala usna par puta.

Najpozitivnije iznenađenje u filmu mi je dobra upotreba muzike - posebno one klarinetske deonice.

E sad, ono što bi bih voleo, a svestan sam da ovo potpuno spada u domen ružičastih jednoroga, jeste da se ovakvim period piece kraudplizerima izgradi framework za nastanak filma koji bi imao ovakve produkcione vrednosti, ali koji bi obrađivao neku temu iz srpske istorije na dramski zahtevan, ozbiljan i dubok način.

A do tada, možda i odem u bioskom da pogledam nastavak...
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Albedo 0

Quote from: Father Jape on 08-05-2012, 11:39:58
nastanak filma koji bi imao ovakve produkcione vrednosti, ali koji bi obrađivao neku temu iz srpske istorije na dramski zahtevan, ozbiljan i dubok način.

ja čekam digitalnu obradu istorijskih snimaka za budući srpski Forest Gamp, sa Batom Živojinovićem u ulozi Imena Oca, i Gordanom Kičićem u ulozi Gampa, ali niko da napokon to uradi 8-)

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

crippled_avenger

Gerard Butler will star in the soccer-themed WW2 true story tale "Dynamo" at Riviera Pictures, FlynnPictureCo. and Pathe.

Based on the novel by Andy Dougan, the story deals with 'The Death Match', a landmark soccer game that took place in occupied Ukraine between a starving local soccer team and a 'super team' of Nazi players during World War II.

Butler will play Nikolai Trusevich, the all-star goalie who ultimately inspired the entire battered city of Kiev.

Eli Richbourg adapted the screenplay and talks with potential directors are underway. Shooting will take place in Europe in 2013.

The project should be familiar stuff to Butler who also starred as goalie Frank Borghi in 2005's "The Game of Their Lives". That film dealt with the true story of an underdog U.S. soccer team who won the World Cup in Brazil in 1950.

Source: Deadline

raindelay

the true story of an underdog U.S. soccer team who won the World Cup in Brazil in 1950.

:| xdrinka
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

crippled_avenger

Reprizirao sam THE LEATHERHEADS George Clooneya i na drugo gledanje mi se taj film neuporedivo više dopao. Prvi put sam ga sagledavao gotovo isključivo iz vizure pokušaja da se rekonstruiše tradicionalni screwball film i u tom pogledu mi je zaličio na Clooneyev pokušaj da uradi ono što su Braća Coen, dosta bolje, radila sa njim.

Međutim, na drugo gledanje, zaigralo mi je više faktora u ovom filmu i čini mi se da je THE LEATHERHEADS priča koja pokušava da preplete odnos prema filmu sa odnosom prema epohi, odnosno da tematizuje epohu kroz stilski pristup sagledavanja tog vremena u holivudskom filmu. Naravno, treba dodati da vreme u kome se priča dešava nije baš tačno vezano za period kada su takvi filmovi snimani, odnosno priča se dešava nešto ranije od formulisanja screwball filma. I ton-filma kao takvog.

Na drugo gledanje mi je međutim mnogo više prijao Clooneyev koncept u kome on ne demistifikuje epohu do kraja ali je kroz niz detalja "načinje". Uprkos tome što je prilazuje na način kako je bila prikazivana onda kada je to bila "sadašnjost", a naročito ako imamo u vidu Code i sve ostale stvari, Clooney na odgovarajući način uvode i detalje koji pokazuju neko od "naknadnog znanja". Međutim, on to radi sa merom i THE LEATHERHEADS se nikada ne pretvori u neuverljivo popovanje o nekom vremenu u kome junaci maltene savršeno sagledavaju budućnost.

Clooney igra glavnu ulogu ali prepušta dosta prostora kako svojoj partnerki Renee Zellweger tako i Johnu Krasinskom koji igra trećeg čoveka u njihovom ljubavnom trouglu ali dobija mogućnost da pored svojih komičarskih detalja, iznese i izvesnu ranjivost.

Taj spoj stilema iz epohe sa temom iz epohe, svakako da povezuje THE LEATHERHEAD sa MONTEVIDEOM, a sigurno je da mi je komparacija sa srpskim filmom donekle i osvežila vizuru u odnosu na Clooneyev rad jer ga u vreme premijere 2008. godine naravno nije bilo.

Uprkos tome što se MONTEVIDEO više bavi sportom, utakmicama i ima znatno više likova, neke kontradikcije vezane za epohu su uzorno rešene baš kod Clooneya, naročito kad je vezano za način na koji će epoha iz današnje vizure biti "nagrizana" a da se održi atmosfera ondašnjih filmova i ondašnjeg odnosa prema stvarima.

THE LEATHERHEADS je flm koji sam potcenio u vreme izlaska, a sada deluje kao jedna od zapravo najkompleksnijih i najbolje sprovedenih rediteljskih zadataka u Clooneyevoj karijeri.

* * * 1/2 / * * * *

crippled_avenger

LONDON – Producer Kris Thykier, whose credits include Kick-Ass and Madonna's W.E., has united with Melancholia producer Meta Foldager, to bring the story of the Danish victory at the 1992 UEFA European soccer championships to the big screen.
our editor recommends
Weinstein Co. Acquires Madonna's 'W.E.'
Thykier exits Freud for Marv Films post

Thykier's Peapie Films is partnering with Denmark's Meta Films to produce the movie written by Anders August (Applause) for director Kasper Barfoed (The Candidate).

August's script details the story of the Danish football squad and how an underdog team who had failed to even qualify for the tournament, went on to win against all odds after replacing war torn Yugoslavia in the mix.

The movie, Denmark 92, aims to capture the drama and comedy of the squad of young Danes, some superstars, some journeymen, and their enigmatic but determined coach.

Thykier said: "We believe that this story has enormous potential not just in Scandinavia but around the world and look forward to a truly Danish collaboration with international commercial appeal."

Fellow producer Foldager noted that the film is not "merely about football but about redemption, pride, friendship, determination and triumph against all the odds."

Barfoed added: "I was at the final game of the 1992 Championship with my father and the team and its story will always have a special place in my heart."

August said: "The idea of the Danish victory in 1992 as the basis for a screenplay about friendship, teamwork and the will to win is completely compelling."

Alex

Nisam u toku, šta bi - ima li bioskopskog nastavka?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

crippled_avenger

crippled_avenger

Father Jape

Pošto se na ovoj temi ubedljivo najviše pričalo o himnama, evo ovoga tu:

http://markoek.wordpress.com/2013/08/09/pljuni-i-zapjevaj/
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

stari mlinar

Ne znam otkud ova sapunjara među domaćim, pa još niskobudžetnim filmovima!?

crippled_avenger

crippled_avenger

Vincent D'Onofrio and Rodrigo Santoro are in final negotiations to star in the inspirational drama biopic about legendary Brazilian soccer player "Pele" at Imagine Entertainment and Seine Pictures.

Diego Boneta, Colm Meaney and Seu Jorge have also joined the cast of the feature which Michael and Jeff Zimbalist penned and will direct.

The film follows Pele's rise from an impoverished youth to the 17 year old player who scored the winning goal in Brazil's first ever World Cup victory in 1958. He soon inspired a country.

D'Onofrio plays the Brazilian team's coach Feola, while Meaney is the Swedish team's coach Raynor. Santoro's role is unspecified.

Jorge will play Pelé's father, while Boneta will play Pelé's arch rival and the man responsible for giving him his nickname.

Kevin de Paula will play Pelé from age 13-17 and Leonardo Lima Carvalho who will play him at age 10.

Marianna Nunes, Milton Goncales, Rafael Henrique, Marcus Vinicius, Julio Levy, Thelmo Fernandes, Felipe Simas, Charles Myara, Jerome Franz, and Roger Haag are also onboard in supporting roles.

Crew includes cinematographer Matthew Libatique ("Black Swan"), production designer Dominic Watkins ("Snow White and the Huntsman"), editor Naomi Geraghty ("Hotel Rwanda"), and costume designer Ines Salgado ("City of God").

Brian Grazer, Ivan Orlic, Kim Roth, and Colin Wilson will produce. Filming began this week in Brazil.

Source: Seine Pictures

crippled_avenger

crippled_avenger

Danas je unleashovan drugi deo MONTEVIDEA. U Fontani su održane press projekcija i konferencija. Prvi izveštaj,

http://novikadrovi.blogspot.com/2014/01/montevideo-press.html

crippled_avenger

crippled_avenger

-_-

Pogledao sam nastavak Montevidea.

Meni je, nazalost, ovo losije od prvog dela. Primetno je manje duhovit i muzika nije na nivou prvog dela.
Slabijem utisku verovatno kumuje cinjenica da nisam gledao seriju "Na putu za Montevideo",
za koju moja devojka smatra da je potrebno gledati da bi se bolje shvatili neki elemeti drugog dela
(poput - sta je bilo sa Mosom ili onim sto ga glumi Djuricko).

Za razliku od prvog dela, sada je deo fudbalskih akcija prikazan iz (polu?)pticje perspektive,
sto mene nekako odaljava od price - podseca me da gledam nesto, a ne da sam "tu".

Takodje, film je predugacak, recimo deo sa Dolores i njenom porodicom je nepotrebno razvucen,
a ono sa majmunom (koja li je vec zivotinja) je vise element za crtani film.

Sve u svemu, svakako da ga trebaju pogledati svi kojima se svideo prvi deo (gde, jelte, i sam spadam),
ali mislim da ce odusevljenje koje su ocetili tad, sad biti redukovano.

Albedo 0

Quotesvakako da ga trebaju pogledati svi kojima se svideo prvi deo (gde, jelte, i sam spadam),
ali mislim da ce odusevljenje koje su ocetili tad, sad biti redukovano.

normalno kad nema Nine Janković, ko pri zdravoj pameti snima nastavak bez boginje?

ali pošto je meni i prvi dio generalno bio ideološki odbojan, ovaj samo može da bude gori

inače, kad već pričamo o Mojtevideu, jel to naredne nedjelje kreće serija?

ginger toxiqo 2 gafotas

Potvrđeno:

Treća sezona igrane serije od novih jedanaest epizoda počeće da se emituje na prvom kanalu RTS-a od 6. aprila. 2014.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Albedo 0

da, odmah nakon Vojne akademije u rasporedu programa je pisalo da naredne počinje Montevideo

dakle, to je verovatno proširena verzija onog što je išlo u bioskopima

valjda će da se pojavi Nina Janković

crippled_avenger

Mislim da je serija nešto što nije viđeno na našoj televiziji. Ali imajući u vidu našu televiziju, biće reprizirano do besvesti pa će biti viđeno i naučeno napamet... :)

Agota

Quote from: Boris on 01-04-2014, 09:50:44
Meni je, nazalost, ovo losije od prvog dela. Primetno je manje duhovit i muzika nije na nivou prvog dela.
Slabijem utisku verovatno kumuje cinjenica da nisam gledao seriju "Na putu za Montevideo",
za koju moja devojka smatra da je potrebno gledati da bi se bolje shvatili neki elemeti drugog dela
(poput - sta je bilo sa Mosom ili onim sto ga glumi Djuricko).
momenat Mosine bolesti je trebao da ostane za film, a ne da hoda kao gluvo kuce.

Za razliku od prvog dela, sada je deo fudbalskih akcija prikazan iz (polu?)pticje perspektive,
sto mene nekako odaljava od price - podseca me da gledam nesto, a ne da sam "tu".

meni su te scene spektakularne, inace  ceo film je  vizuelno prelep + fudbal uz srpsko kolo, pa genijalno!!! svaka cast na ideji.
.
Takodje, film je predugacak, recimo deo sa Dolores i njenom porodicom je nepotrebno razvucen,
a ono sa majmunom (koja li je vec zivotinja) je vise element za crtani film.

konj koji utrcava na stadion ti sve  govori.

kako odmice sve je slabiji.
humor su doveli  na stupanj meksicke tv novele, i to lose, i oni su napredovali.
ima mnogo banalnih momenata  i to je meni najveci problem.
problem drugog dela je i to  sto nema dusu, ponavlja se. ocekivala sam vise muski film.

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

kilavo počeo, kilavo i završio!

crippled_avenger

"Goal of the Dead"
The Bottom Line

It's zombies vs. humans in this amusing and gory Gallic death match.
Venue

Cannes Film Festival (Market)
Cast

Alban Lenoir, Charlie Bruneau, Tiphaine Daviot, Ahmed Sylla, Alexandre Philip
Directors

Benjamin Rocher, Thierry Poiraud
A routine soccer game turns into a major slaughter in this French horror comedy from directors Benjamin Rocher and Thierry Poiraud.

CANNES -- Everyone knows that soccer fans can act like maniacs, especially after a few dozen beers. Taking that notion to the next level, the French horror film Goal of the Dead imagines what happens when an entire stadium is transformed into an army of bloodthirsty zombies, attacking a handful of survivors in a town overrun with apocalyptic chaos and human entrails. Gory, funny, yet overstretched at two hours, this is a movie where a header means that someone's head is literally flying off his body.

Taking plenty of cues (including its title) from Edgar Wright, this energetic and well-made genre bender is divided, like a game, into two halves -- the first directed by Benjamin Rocher (The Horde), the second by Thierry Poiraud (The Return of James Battle). Originally released in France as separate movies, they've now been combined into a single feature that suffers under the weight of all the material, especially for such a throwaway concept. But Goal of the Dead is also a more intelligently realized venture than many a broad Gallic comedy or action flick, and as such deserves some recognition abroad, at least in ancillary.

A lengthy set-up introduces us to the Olympique de Paris soccer squad, whose star player is a trash-talking teenager, Idriss (Ahmed Sylla), and whose seasoned center, Sam (Alban Lenoir), will be facing the hometown crew of Caplongue that he left behind seventeen years ago. But as their team bus slowly winds its way to the provincial French city, their local opponents get an unexpected boost when one of them is injected with contaminated steroids, transforming him into a rabid, vomit-spewing monster.

Despite the early hook, the filmmakers take their time getting to the big game centerpiece -- at which point the zombie virus spreads to both players and fans, causing body parts to fly, faces to rip apart and blood to flow like suds pouring out of a 10 kegger. In the meantime, we're introduced to several subplots, one involving Sam and a fan girl (Tiphanie Daviot) with a hidden agenda, another involving Idriss' multi-million Euro contract, and a few more highlighting various townspeople trying to survive.

It's definitely overkill for such a B-grade subject, though the five credited writers find smart ways to insert humor amid the mayhem, with lots of gags directed at spoiled athletic stars, drunken sports fanatics and the ever-contentious divide between Paris and the rest of France. There are also some nice bits of gory splendor, such as a decapitation by car window and the inevitable head used as a soccer ball.

But whereas Shaun of the Dead worked by keeping its havoc limited to two main characters and a few locations, Goal overshoots its mark by bringing in way too many elements, even if the dots are all connected by the time the plasma supply runs dry.

Despite the profusion of plot, the directing duo keeps things lively till the clock runs out, with cinematographer Matias Boucard capturing the prodigious carnage with polished widescreen visuals, using stadium floodlights for key slaughter sequences at the halftime and finale. Special f/x wiz Olivier Afonso (Taken 2) also does a terrific job turning all the corn syrup and prosthetics into eye-popping revulsion.

Production companies: Capture the Flag Films

Cast: Alban Lenoir, Charlie Bruneau, Tiphaine Daviot, Ahmed Sylla, Alexandre Philip

Directors: Benjamin Rocher, Thierry Poiraud

Screenwriters: Tristan Schulmann, Marie Garel Weiss, Quoc Dang Tran, Izm, Laetitia Trapet

Producer: Raphael Rocher

Director of photography: Matias Boucard

Production designer: Armelle Demange

Costume designers: Marion Moules, Matthieu Camblor

Editors: Dimitri Amar, Nathalie Langlade, Stephane Elmadjian

Composer: Thomas Couzinier, Frederic Kooshmanian

Special effects supervisor: Olivier Afonso

Sales agent: Films Distribution

No rating, 120 minutes

crippled_avenger

Doug Liman ("Edge of Tomorrow," "The Bourne Identity") is attached to direct the World War II soccer-themed "Victory" at Warner Bros. Pictures and Imagine Entertainment. Gavin O'Connor is writing the script, a remake of the 1981 film of the same name.

The story follows a group of allied POWs preparing for a soccer match against the German National Team to be played in Nazi-occupied Paris. But amid the preparations, the French Resistance and British officers are making plans for the team's escape.

crippled_avenger

Pogledao sam "danski MONTEVIDEO" - SOMMEREN 92 Kaspara Barfoeda. Nažalost, Barfoed je je od jednog perspektivnog danskog profija, u poslednja dva filma sa kojima je trebalo da se afirmiše doživeo žestok pad. SOMMEREN 92 je klišetiziran, izrazito nevešto urađen sportski film, sa scenarijem koji pre svega pobuđuje podsmeh i realizacijom koja bi teško prošla i na televiziji, čak možda i (eks) jugoslovenskoj.

Otud, poređenje sa MONTEVIDEOM deluje gotovo apsurdno jer je naš film superioran u praktično svim aspektima osim dva koja nisu zanemarljiva - naime SOMMEREN 92 ima vrlo ekonomično trajanja od 93 minuta što ga čini idealnim televizijskim programom, i u istorijskom pogledu je fokusiraniji na sam tok takmičenja i činjenica bez poetskih interludija, iako životna drama Kima Vilforta jeste prisutna u filmu i daje mu snažnu melodramsku notu. Nažalost, Vilfortova tragedija daleko nadilazi ono kako je Barfoed uspeo da je realizuje.

Ceo film je svojevrsni puff piece o Richardu Moelleru Nielsenu, ali čak i "tradicionalno neinteresantni Danci" su mogli dobiti zanimljiviji tretman. Uprkos tome što Barfoed pokušava da razradi konflikt između Braće Laudrup i NIelsena, to sve ostaje nedorečeno i razrešeno na krajnje naivan način.

Scena fudbala ima malo ali su zato jezivo realizovane. Momci iz MONTEVIDEA su Maradone u odnosu na Barfoedove protagoniste koji čak nedovoljno i liče na još uvek žive i nama dobro poznate danske asove.

U scenama utakmica, Barfoed dosta nevešto, nekonsekventno kombinuje novi snimljeni materijal i televizijske snimke i to sve deluje krajnje početnički, iako
Pre nego što SOMMEREN 92 otpišemo kao nepripremljen exploitation, ipak treba naglasiti kako je ovo ne samo Barfoedov "povratak iz Holivuda", i vrlo komercijalna priča, već glavnu ulogu igra Ulrich Thomsen, a jedan od producenata bila je ugledna sales kuća HanWay, dakle film je pretendovao na internacionalnu eksploataciju.

Možda je najveća ironija u tome što SOMMEREN 92 zbog svog ekonomičnog trajanja ima više šanse da se internacionalno plasira od MONTEVIDEA iako je u svakom pogledu inferioran film. Međutim, zahvaljujući tom naizgled prozaičnom a zapravo ključnom argumentu trajanja filma, ovo je veštije upakovan projekat, što u sinergiji sa HanWayem zaokružuje još jednu nepravdu, posle sankcija 1992.

* 1/2 / * * * *

mac

Fali ti kraj prve rečenice u pretposlednjem pasusu.