• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Filmovi koje ste gledali najviše puta

Started by Tex Murphy, 18-09-2003, 02:27:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Dakle, da vas čujemo. Koje ste filmove pogledali najviše puta? Naravno, ne mora to biti zbog kvaliteta filma, može i zbog muzike, humora, boob counta i svega ostalog.
Kod mene vode The 'burbs Joea Dantea i Deathstalker 2 Jima Wynorskog, prvi zato što mi je to omiljena komedija i jedan od omiljenih filmova, a drugi zbog odlične muzike, zanimljive priče, humora, loše režije i glume, Monique Gabrielle i outtakesa na kraju u stilu Džekija Čena. Oba ova filma gledao sam nešto preko 15 puta, ako se ne varam.
Iako su mi horori omiljeni filmovi, mislim da nijedan od njih nisam gledao više od 10 puta. Najviše puta sam pogledao The Howling, The Omen i Karpenterov The Thing. Čitavoj stvari nije pomoglo što mi je prije nekoliko godina video malo riknuo a bio sam previše lijen da ga popravim.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

halloween
hellraiser
the shining
dawn of the dead
dead ringers
the fly
shivers

ali nishta preterano, mislim da nijedan od ovih nisam gledao [mnogo] vishe od 15-ak puta.
https://ljudska_splacina.com/

Truba

Vrisak
alien
alien 3
kum1
taxi driver
diplomac

:!:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Lurd

Imam precizan podatak da sam Drumskog ratnika gledao 21 put u bioskopu. A onda sam kupio video i prvi film koji sam snimio bio je, naravno, DR. Tu sam izgubio broj.

Od ostalih filmova, tu su usual suspects: Star Wars prva trilogija, Indijana Džons, Strava u ulici Brestova, itd.
My trees...They have withered and died just like me.

Truba

he he
znam da sam sva četiri alijena gledao više od 30 puta

prestao sam brojati nakon 27 puta

21 put u bioskopu :x  :x  :x
odakle ti lova
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Plavi Skaut

Nemojte se smijati ali sam najvise puta gledala Ameliju sa Monmartra..jebiga. :D
The Four Winds

phuzzy

Alien serijal i, potpuno nedodirljiv, Conan. E, da, i Starship Troopers.

Lurd

Quote from: "phuzzy"potpuno nedodirljiv, Conan

...Infidel defilers! They shall all drown in lakes of blood. Now they will now why are they afraid of the dark, now they will learn why they fear the night.

Meni jedan od najomiljenijih, ali ne i najgledanijih.
My trees...They have withered and died just like me.

Tata

taurus-jor

The Empire Strikes Back
Alien
Dark Star
Conan The Barbarian
The Road Warrior
Aliens
Alien 3
Fellowship Of The Ring
The Good, The Bad And The Ugly
Night Of The Living Dead
A Clockwork Orange
Halloween
Ringu
Videodrome
Amarcord
Escape From New York
Blade Runner
Mad Max
Dawn Of The Dead
Day Of The Dead
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

phuzzy

Cekaj, najvise puta si gledao 20 filmova? Dude, you need to slow down or you'll be having your first heart attack by the time you're 30.  :D

Boban

Ja sam, ne zeleci, najvise puta gledao Anakondu; nekoliko godina sam putovao autobusom Srbija-Austrija tamo-vamo i SVAKI put su pustali jebenu Anakondu sa onom tupolikom Lopez.
Medju brojna nevoljna gledanja spadaju i crtaci uz dete, ali uglavnom segmentno, Kralj Lavova mozda i pedeset puta...
Na kraju, postoje jebene reprize odredjenih filmova u beskraj na televiziji, decenijama... Maratonci, Ko to tamo peva mozda i vise...

Ali verovatno se ovde misli na dobrovoljno, svojevoljno gledanje, tipa odlaska u bioskop, uzimanja ili imanja video kasete... hm... malo je filmova koje sam gledao vise od dvaput u bioskopu, Amadeus je svakako jedan od njih.

Mada mi se cioni da broj gledanja nije usko povezan s uzitkom u filmu. Postoje razliciti dozivljaji filma. Ja obozavam Stalker ali nisam u stanju da ga gledam vise od jednom u deset godina i ni u kakvom ludilu ne bih otisao u bioskop ponovo (bio sam jednom tim povodom). Na drugoj strani, neke osrednje filmove je moguce vrteti maltene svakodnevno.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

devilock

pa aliens i alien-a sigurno. u osnovnoj sam s jednim drugarom skoro svaki dan gledao drugi deo posle skole, ucili ga napamet i onda preispitivali jedan drugoga fraze :)
inace, sam kraj aliensa sam gledao jedno 15ak puta vise nego ceo film jer bi skoro svaki put premotao po zavrsetku na scenu kada bishopa probada kraljica :)
slicna situacija i u vezi terminatora, hellraisera, blade runnera...

taurus-jor

Zaboravio sam prvog Terminatora!
Dosta ovih filmova se moje liste nashlo se tu jer sam ih prevodio za DiVX. Inace, spisak bi bio bar za trechinu krachi.
Kod pojedinih filmova se mnogo puta vracham na neke scene.
Na spisak sam zaboravio da stavim Maratonce, Ko to tamo peva, Davitelja i Lepa sela, ali to je - kako da kazem - vech ritual sviju nas, ili vechine nas.
Lista se ne poklapa nuzno sa mojom listom najboljih. Ovo su prosto filmovi gde sednem i GLEDAM.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Tex Murphy

Da, broj gledanja nema veze sa kvalitetom, zato je ova tema i ovako zanimljiva  :)
Dovoljno je spomenuti da je film koji sam najviše puta gledao, Deathstalker 2, režirao ghoulov omiljeni režiser Jim Wynorski  :lol:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Draza

Ima dosta filmova koje sam gledao vise puta nego sto je to, mozda, trebalo, ali jedan film sam gledao tri puta za isto vece!!! Radi se o komediji Noc u Roksberiju (Night at Roxburry), koji je prosao prilicno neopazeno medju nasim filmskim sladokuscima, ali meni je bio vise nego simpatican. I ako neko poseduje ovaj film na divx-u neka mi se javi. :lol:

Milosh

Halloween je jedini film za koji sam siguran da sam ga gledao dvocifren broj puta.

Sto se tice ostalih, recimo:

Blade Runner
Se7en
Aliens
The Fly
Matinee
Scream

...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Spider Jerusalem

Last Boy Scout (nema filma koji sam gledao vise puta, mogu da se zakunem)
From Dawn til Dusk (stalno je na Pinku, pa... "Come on, sex machine!")
Se7en (Da li si ikada u zivotu, tokom cele svoje karijere, video ista ovakvo?)
Angel Heart (I've got this thing with chicken and Mickey Rourke lookin' like a greesball that he is)
LA Confidential (Dzejms Elroj me je naucio kako da se jebem)
Donnie Darko
Usual Suspects (uh, sve neka klasika)
Blow Out ('ts a good scream... yeah... good scream)
Femme Fatale (cause I'm baaaaaaaaaad)
12 Monkeys (they made me do it)
Die Hard ("...HO HO HO")
Frantic (*cue Grace Jones*)
Leon (zelim i ja da pustim korenje)
Wonder Boys (shoot the dog!)
neki deo Alien(s)a
Crash (some semen are saltier than others...)
Faculty (snimio ga jednom, pa sam ga stalno pustao dok nesto radim; mozda se ne racuna jer mi je paznja bila podeljena, ali dnevno mi se vrteo po ravno sedam puta, pa tako nedelju-dve; 'guaranteed to jack you up'.)
Videodrome (jebes film bez kontrole misli, uvrnutosti, i Debi Hari koja cigaretom zari sisu)
Blade Runner (jebiga)
Abre Los Ojos (sta ja mogu kad ga stalno repriziraju)
The Road Warrior (i ovo mi stalno repriziraju, a sta cu)
Shining (ni sam ne znam zasto)
Irreversible (znam, znam, bolestan sam, ali tesim se sto imam prijatelja koji ga je gledao tri puta vise. ...professional help is being sought.)
The Matrix (Sta!)
Indiana Jones & The Last Crusade (ovo bih mogao stalno da gledam)
Sixth Sense (tja)
The Thing (let's wait and see what happens)
Empire Strikes Back (tam, tam, tam, tam-pa-pam, tam-pa-pam)
Six String Samurai (surfin' on toshiro mifune films)
Olleana (mamet je uvek zajeban)
Spanish Prisoner (mamet je uvek zajeban)
Heist (mamet je zajeban, ali i zabavan)
Terminator 2 (Why is Wolfie barking?)
Stir of Echoes (+ 4 puta u bioskopu)

i

Svaki film brace Koen gledao sam po najmanje pet puta. (Milerovo raskrsce bar 10, Raising Arizona i Hudsucker Proxy bar 8, Bartona Finka bar 7, Oh Brother... bar ...hm, 4.)

serije:
Nikadodjija
It
Homicide: Life on the Street
X-Files (koje sam snimao i gledao ponovo. I'm not proud, but what can you do)

Uf. Posle ovoga i nije cudo sto jos nisam gledao Mandzurijskog. Ili Orlove.

Kao mali, mislim da sam neverovatno puno puta odgledao Bionickog nindzu (ne secam se imena ostalih 15 nindza filmova), 200 grama kung-fua, pick any Dolph Lundgren movie, pick any Bruce Lee movie (Gazdu, Gnezdo, i jos dva ciji mi naslovi izmicu sam vrteo dok se traka nije potpuno sjebala, pukla, i sjebala mi player), Bogovi su pali na teme (smejao sam se k'o presecena sarma!), Sedam velicanstvenih (uh sto sam ovo vol'o, a tek muzika!), Tri amigosa i LA Story (za koji i danas gajim ne mali sentiment), jednog Dzeri Luisa (cini mi se da se film zvao "Ko pazi na radnju?"), ...uh, Elviru, kraljicu tame  :oops:  :oops:  :oops: (nisam ponosan, al' sta cu; komunjara ce razumeti ako je ikada video Elvirine 'blizance'), i naravno:

Otpisani - the movie (najbolji ratni spijunac if I ever saw one! A i gospodja Hadzipeshic je bila oooooohoho-ho-ho-ho  :lol: )

Takodje, ako se racuna, gledao sam snimljenu predstavu Radovan III dotle da je i danas znam napamet. Sva tri sata.

phuzzy

Quote from: "Spider Jerusalem"Last Boy Scout
12 Monkeys
The Matrix (Sta!)
Terminator 2 (Why is Wolfie barking?)

Hmda, podsetio si i mene na par naslova koji su medju top X mnogogledanih, iako ih se na prvu loptu nisam setio. Sa druge strane,

Quote from: "Spider Jerusalem"Kao mali, mislim da sam neverovatno puno puta odgledao Bionickog nindzu (ne secam se imena ostalih 15 nindza filmova), 200 grama kung-fua, pick any Dolph Lundgren movie, pick any Bruce Lee movie (Gazdu, Gnezdo, i jos dva ciji mi naslovi izmicu sam vrteo dok se traka nije potpuno sjebala, pukla, i sjebala mi player), Bogovi su pali na teme (smejao sam se k'o presecena sarma!), Sedam velicanstvenih (uh sto sam ovo vol'o, a tek muzika!), Tri amigosa i LA Story (za koji i danas gajim ne mali sentiment), jednog Dzeri Luisa (cini mi se da se film zvao "Ko pazi na radnju?"), ...

... ovaj pasus mozes verbatim da preslikas na mene, s jedinom razlikom sto nisam imao video pa nije imalo sta da se sjebe :-) . Ako neko ima LA Story na DivX-u, rado bih pazario/djorao. (BTW, Fists of Fury i Game of Death, ako ne gresim).

Spider Jerusalem

Fists of Death mislim da nije - to je valjda prevedeno kao Grom osica?
Ne znam da li je Game of Death.

Jedan je onaj gde je on mlad, pa uci tehniku zmije, pa se napije, napije zmiju, pa zajedno vezbaju da moves.
Drugi pocinje jako tripozno: Lee je umro, dovode glumca koji jako lici na njega, i on treba da odgleda neki film sa Lijem, da ga skine. Ima tu nesto puno tuca, ali poslednja je kad se penje jedan po jedan stepen neke kule gde mu je riba zatocena (neka zgrada je u pitanju, u stvari), pa onda tu nesto oslepi nekog samuraja, bla bla bla, ne znam, imao sam oba filma na srpskim originalima.
Make that 2 copies of LA Story.

I sta, nisi se lozio na Otpisane!? Neevjeerniche!

Spider Jerusalem

I ajd kad se vec preseravam sa stvarima koje niko ne mora da cita, zaboravio sam par naslova:

Evil Dead 2
Army of Darkness
The Game
(zaboravih Lyncha)
Lost Highway & Blue Velvet (oba po cetiri puta)

i

The Doors (nista me ne pitajte)

Ghoul

Quote from: "Spider Jerusalem"Lost Highway & Blue Velvet (oba po cetiri puta)

*CETIRI*??? :shock:  :?

mislim da je zaludno nabrajati jednocifrena gledanja.

svaki film koji kod mene ima ocenu od trojke navise gledao sam *najmanje* 4 puta.

ako bi ih sve nabrajao, sedeo bih ovde do jutra.
https://ljudska_splacina.com/

Truba

last boy scaut :x
je u hrvatskoj preveden kao
prljavi igraju prljavo

film ima grudi koliko se ja sjećam :oops:

johnson bronson

Blues Brothers
 Freebie in the Bean
  Barry Lyndon
   The Clockwork Orange
     Kum2
      Radovan III
       STAR WARS (IV V VI)
        Catch 22
         Once Upon a Time in the West
          The Good the Bad and the Ugly
            Gazebo

BladeRunner

Blade Runner
Radovan III
American beauty
Odiseja u svemiru 2001
Ledena oluja (Eng Lija, glumi Sigurni Viver)
Training day

... i kao klinac jedno 150 puta "Let navigatora" (nekada davno moj omiljeni film),"Gremline" (haj-ho!) i "Kuku" (Spilberg, dok je valjao).
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Rommel

eto dva filma koja sam gledao najvise puta u zivotu su "THE WILD BUNCH" i TOO LATE THE HERO (ovaj potonji cak i najvise - gledao sam ga toliko puta (broj se izgubio negdje along the way) da ga znam napamet ....gotovo bi mogao da me probude govoriti recenice iz filma ali svaki put uzivam gledajuci ga.....tu je jos i Pat Garret & Billy The Kid i PLAY DIRTY film koji nisam gledao onoliko puta koliko bi zelio (stedim kazetu a DVD nikako da izadje, o DIVX da i ne pricam....te THE MAN WHO WOULD BE KING, KISS ME DEADLY, FUNERAL IN BERLIN ....a za potonje jos jednom zahvaljujem Willieu Garvinu....ali ono sto mi je ovaj put napravio zahtjeva strahovitu osvetu...naime covjek mi je nabavio FLIGHT OF PHOENIX, MURDER BY DECREE i FRIENDLY PERSUASION...unatoc svom mom prijateljskom uvjeravanju....dakako spomenuti filmovi kotiraju visoko kod mene HVALA WILLIE

Truba

jeb** te toliko si puta pomenuo te filmove da sam ih stavio na svoju listu

uskoro dobivam staljingrad i igl hez landed :lol:

mislim da će staljingrad biti pravi film
još ako je na dva CD bit će odlične kvalitete :!:

Rommel

Quote from: "komunjara"jeb** te toliko si puta pomenuo te filmove da sam ih stavio na svoju listu

puno filmova sam spomenuo puno puta...be specific....kad vec ja ne mogu

Rommel

Quote from: "komunjara"jeb** te toliko si puta pomenuo te filmove da sam ih stavio na svoju listu

stalingrad je odlican film ali javi mi ako dobijes original njemacku verziju s titlom...jer ja imam sinhroniziran na engleski.... :cry:   :cry:  :cry:
a eagle has landed je klasik....i donald pleasance u jos jednoj horror ulozi....heinricha himmlera  :lol:  :lol:  :lol: