• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Fudbal nam je otisao u kurac skroz...

Started by Boban, 19-09-2003, 10:28:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Boban

Malopre shvatim da su neki timovi kojima sam ja pre 15 godina sudio u drugoj beogradskoj ligi, sada DRUGOLIGASI i da se cak bore za ulazak u prvu ligu.
Kakvo je to straobalno srozavanje kvaliteta...

Steta sto je nemoguce napraviti nesto kao Balkansku ligu (mozda bez Grka, ex-Yu, Rumunija i Bugarska...) to bi znacajno podiglo kvalitet timova i neminovno dovelo do pozitivne selekcije. Mozda i Madjarsku, i njihov fudbal grca u svojoj zatvorenosti i maloj konkurenciji.

Da mastamo malo: prva liga sa 18 timova i bar dve druge lige sa po 18... da bude pedesetak najboljih timova izmesano do maksimuma, da  dva odmah ispadaju, a cetiri razigravaju i to po sledecem principu, 15-i i 16-i po dve utakmice sa kandidatima iz nize lige, a 13-i i 14-i samo po jednu i to kod kuce. Ovakav sistem, gde poslednjih sest mesta donosi prakticno tri razlicita ishoda, uz verovatnu mogucnost da prvih 5-6 donosi raznorazne evropske kupove ucinilo bi da nema sigurnih timova, bar ne do pred sam kraj, a samim tim nema kalkulacija. Takodje, u drugim ligama cak moze da se napravi da cetiri prva mesta nesto znace, a to je uz sest koji na neki nacin ispadaju ili idu u baraz daje DESET od osamnaest zainteresovanih, dakle, nema ZLATNE SREDINE u kojoj moze da se tavori godinama. Prvaci iz druge lige idu direktno gore, drugi razgiravaju direktno, a treci iz jedne grupe igra sa cetvrtim iz druge predrazigravanje, samo jednu utakmicu kod kuce, tako da uopste nije svejedno da li si prvi, drugi, treci ili cetvrti... prakticno bi se gornja polovina lige borila za vrh, a donja polovina za opstanak... savrseno za takmicarski duh...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Boban

Ovakav sistem takmicenja sam zagovarao svojevremeno (bez stvarne prilike da me neko sa visokog mesta u FSJ cuje), ali mi je objasnjeno da timovima to ne odgovara, jer bi bilo mnogo rotacija po ligama i 2-3 slabe sezone bi mogle da dovedu do toga da tim potone 2-3 lige, sto timovima ne odgovara. Timovima najvise odgovara jedna ogromna liga iz koje ispadaju dve, obicno dve najsiromasnije u tom trenutku i zavrsena prica. Jebes ti ligu u kojoj jedan ide gore, a dva ispadaju (nedavno smo imali takvu drugu ligu) u ligi od DVADESET timova... desava se da po 10-12 timova nema nikakvog takmicarskog interesa a to je na duge staze smrt za kvalitet, sto se (uz gomilu drugih faktora) kod nas lepo pokazalo.

Zanima me kakav se fudbal igra u Luksemburgu npr, posto oni stalno imaju neke predstavnike u evropskim kupovima...

Tata

U nasim uslovima, prva liga treba da ima najvise 10 klubova, pa da se igra dupli "svako sa svakim" sistem, plus eventualno plej of.

Tako bi imali 4 derbija godisnje minimum, sto je vec samo po sebi dovoljno da se malo poveca interesovanje.

Boban

Velika liga ima svoje prednosti u popularizaciji, ali je neophodan bar nekakav kvalitet. Mi ga nemamo.
Deset timova deluje kao optimum, ali je bre dosadno gledati najmanje sest puta godisnje Zvezda-Partizan (racunajuci i veliku verovatnost sretanja u domacem kupu).
Zamisli ligu Partizan, Zvezda, Obilic, Zeleznik, OFK, Rad, Vojvodina i jos neka tri tima... ovi beogradski bi prakticno sve vreme igrali u lokalu, a ni to nije dobro. Treba fudbaleri da se navikavaju na neprijateljsko navijanje i okruzenje.

Truba

Quote from: "Boban"Malopre shvatim da su neki timovi kojima sam ja pre 15 godina sudio u drugoj beogradskoj ligi, sada DRUGOLIGASI i da se cak bore za ulazak u prvu ligu

a ti si onaj koji je za vrijeme velike inflacije u torbama dobivao pare za određene ustupke pojedinim klubovima :x  :evil:  :cry:  :o  :wink:

kako je to biti sudija?
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Tata

Pa Bobane, kako sada stvari stoje neprijateljsko okruzenje za Partizan i Zvezdu ne postoji nigde... oni svuda imaju vise navijaca od domacina, tako da se nista ne menja...

Medjutim, slazem se da bi bilo mnogo bolje da ima vise putovanja i vise igranja van Beograda, cisto kondicije radi...

iDemo

Quote from: "Boban"Zanima me kakav se fudbal igra u Luksemburgu npr, posto oni stalno imaju neke predstavnike u evropskim kupovima...

Ovo otprilike vazi za odbojku, kosarku i fudbal (a verovatno i za resto sportova):

Svi 'popularni' sportovi se igraju prakticno poluprofesionalno. Cak i igraci kupljeni u inostranstvu ('stranci') imaju, uz 'angazman', neki 'pravi' posao sa strane. Zemlja je malena (120 x 60-ak km, ili vec tu negde), jedan veci grad i par manjih (plus palanke) te isto toliko klubova. Treniraju 4 puta nedeljno a igraju vikendom. Ako se desi da se negde plasiraju (nekakvo kup-sampiona/kupova ili slicno takmicenje ili, ne daj boze, Olimpijada/EP/SP) putuju makar delom o svom trosku a ako duze traje koriste svoj odmor. I, naravno, u svakom od gornjih sportova ispadaju u prvim kolima. A u kvalifikacijama (za EP ili slicno) dobrim ekipama sluze za nabijanje gol razlike...

Inace, ono sto ja nama nikad ne bi pozeleo to je ono sto oni jedino imaju izobilno - stravican deficit dobrih riba. Toliko stravican da svako leto, kad naidju ove sa severa (Svedjanke, Holandjanke), svaku turistkinju covek moze da prepozna i po turu (od turistkinja) i po tome sto podize prosek (najmanje duplo) i to sve sa 200 metara. Opciono - tu su zene istocnoevropskih 'stranaca' koji igraju nesto od sportova. Sta da kazem - tuga, jad i cemer. A najbolja riba (cirka leto 96-e) zena Poljaka koji je igrao za tadasnjeg Lux sampiona u odbojci... Nothing very special ali u odnosu na domace raketLa.
The Turks think coffee should be black as hell, strong as death and sweet as love.

johnson bronson

Quote from: "Boban"Malopre shvatim da su neki timovi kojima sam ja pre 15 godina sudio u drugoj beogradskoj ligi, sada DRUGOLIGASI i da se cak bore za ulazak u prvu ligu.
Kakvo je to straobalno srozavanje kvaliteta...

Steta sto je nemoguce napraviti nesto kao Balkansku ligu (mozda bez Grka, ex-Yu, Rumunija i Bugarska...) to bi znacajno podiglo kvalitet timova i neminovno dovelo do pozitivne selekcije. Mozda i Madjarsku, i njihov fudbal grca u svojoj zatvorenosti i maloj konkurenciji.

Da mastamo malo: prva liga sa 18 timova i bar dve druge lige sa po 18... da bude pedesetak najboljih timova izmesano do maksimuma, da  dva odmah ispadaju, a cetiri razigravaju i to po sledecem principu, 15-i i 16-i po dve utakmice sa kandidatima iz nize lige, a 13-i i 14-i samo po jednu i to kod kuce. Ovakav sistem, gde poslednjih sest mesta donosi prakticno tri razlicita ishoda, uz verovatnu mogucnost da prvih 5-6 donosi raznorazne evropske kupove ucinilo bi da nema sigurnih timova, bar ne do pred sam kraj, a samim tim nema kalkulacija. Takodje, u drugim ligama cak moze da se napravi da cetiri prva mesta nesto znace, a to je uz sest koji na neki nacin ispadaju ili idu u baraz daje DESET od osamnaest zainteresovanih, dakle, nema ZLATNE SREDINE u kojoj moze da se tavori godinama. Prvaci iz druge lige idu direktno gore, drugi razgiravaju direktno, a treci iz jedne grupe igra sa cetvrtim iz druge predrazigravanje, samo jednu utakmicu kod kuce, tako da uopste nije svejedno da li si prvi, drugi, treci ili cetvrti... prakticno bi se gornja polovina lige borila za vrh, a donja polovina za opstanak... savrseno za takmicarski duh...

Aha, i sad ako neko napise pricu o nasim fudbalerima koji dobro igraju, to je automatski SF, a ako samo napise kakvo je stanje, onda je to direktno horor. A i sto bi neko uopste kacio postove o fudbalu na sajtu o SF - u i H?

Melkor

Ma i ja stalno nesto sanjarim o nekoj balkanskoj ligi ali mi odmah padne na pamet da bi svaka zemlja sigurno imala zagarantovan broj klubova u istoj (naravno da se ne bi dogodilo da, par godina po osnivanju, svi klubovi budu iz, recimo, Hrvatske ili Srbije). Jadranska liga je dobar prototip: uvek bi bili neki bosanci ili makedonci koji bi kvarili prosek, a na njihove mesto ne bi mogao da udje npr. 6. tim iz Srbije koji je sam bolji od cele njihove lige :cry:
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Alexdelarge

Crvena zvezda eliminisana!

Fudbaleri Crvene zvezde nisu se plasirali u prvo kolo Kupa UEFA posle dvomeča sa Apoelom.

Revanš u Beogradu završen je rezultatom 3:3, dok je u prvom meču u Nikoziji bilo 2:2 ali su Kiprani prošli dalje zbog gola više u gostima. Strelci za Zvezdu bili su Subašić u 77. i Milijaš u 85. i 103. minutu, dok su za Kiprane golove postigli Kosovski u 54, Ribeira u 56. i Mirosavljević u 117. minutu.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Son of Man

Shozo Hirono

Sad ce na miru da se skoncentrisu na domaca takmicenja.

zakk

Ja pročitao da je naslov topika "FORUM NAM JE OTIŠAO U KURAC SKROZ". Nisam ništa posumnjao dok nisam počeo da čitam :)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ghoul

Quote from: "zakk"Ja pročitao da je naslov topika "FORUM NAM JE OTIŠAO U KURAC SKROZ". Nisam ništa posumnjao dok nisam počeo da čitam :)

i bio bi u pravu s topikom tog naslova!

baš sam se nosio mišlju da pokrenem 1 s naslovom DEKADENCIJA ZS FORUMA... al ne vidim za koga bih i zašto... :(  :cry:  (uz par minornih izuzetaka)
https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

Ti si se, brate, barem obezbedio - imaš svoj forum!!! Šta mi ostali da radimo?

Ghoul

Quote from: "Meho Krljic"Ti si se, brate, barem obezbedio - imaš svoj forum!!! Šta mi ostali da radimo?

nije on MOJ u smislu 1-man-show, mada pogledom na njega ispada da je tako... :(

Meho Krljic

Biće bolje kad Sagita skroz propadne!!! Samo malo strpljenja.

Shozo Hirono

Sta sad sve ovo ima sa problemom naseg fudbala ???
Borac izvukao na zrebu Ajax,a nas Radnicki gostuje u Svrljig ovog vikenda !!!!!!!!!!!! :x

Shozo Hirono

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Meho Krljic"Ti si se, brate, barem obezbedio - imaš svoj forum!!! Šta mi ostali da radimo?

nije on MOJ u smislu 1-man-show, mada pogledom na njega ispada da je tako... :(
De de,bice bolje kad ga malo ubrzas. :!:

zakk

Quote from: "Shozo Hirono"Sta sad sve ovo ima sa problemom naseg fudbala ???
Borac izvukao na zrebu Ajax,a nas Radnicki gostuje u Svrljig ovog vikenda !!!!!!!!!!!! :x
Jaoo, malopre sam na čuo na radiju za to i moooozak mi iscureo.... Borac i Ajax u istoj rečenici... ququ  :shock:  :evil:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Tex Murphy

Na šta je spao taj Ajaks... Doduše, tim koji gubi od Dinama bolje nije ni zaslužio  :evil:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Son of Man

shto neko reche chachanski nacisti protiv jevreja  :evil:

Alexdelarge

Dzaja se vraca u Zvezdu. Bez jake Zvezde nema ni jakog Partizana. :evil:

Kastor

29. avgust 2008.
Krkić: "Hvala, ali ja sam Španac"

Prvotimac Barselone Bojan Krkić Peres odbio je da igra za nacionalni tim Srbije, iako nije pozvan u špansku selekciju.

Selektor aktuelnog prvaka Evrope Visente del Boske izostavio je Krkića iz tima za predstojeće kvalifikacione utakmice za SP 2010. u Južnoj Africi, a Radomir Antić najavio je da će pokušati da ga ubedi da nastupa za Srbiju, ali Krkić je tu mogućnost odbacio. "Počastvovan sam pozivom Radomira Antića da zaigram za Srbiju, ali ja sam Španac i igraću samo za špansku selekciju", izjavio je Krkić.

Član Barselone, koji je u četvrtak napunio 18 godina, naglasio je da jedva čeka dan kada će zaigrati za selekciju Španije.

"Uveren sam da ću jednog dana debitovati u nacionalnom timu Španije". poručio je Krkić.

On je dodao da je za njega bila "privilegija" i kada je prošle sedmice na prijateljskoj utakmici protiv Danske sedeo na klupi "furije".

"Bio sam zadovoljan i kada sam sedeo na klupi..To je za mene bila velika čast. Živim u nadi da ću jednog dana zaigrati za reprezentaciju", rekao je Krkić.

Krkićev otac je nekadašnji srpski fudbaler, a njegova majka je Katalonka. Sâm Bojan Krkićž rođen je i odrastao u Španiji.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Son of Man

scallop

Hoće li neko banovati ovaj naslov?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Son of Man

Shto, zbog rechi "turchina" ili ?!  :)

Alexdelarge

SL: Javor poslao Zvezdu na dno!

Ekipa novog člana Super lige Srbije, Javora iz Ivanjice, u nedelju je na Marakani zadala novi težak udarac ugledu Crvene zvezde!

Javor je golovima Miljana Mutavdžića i Nikole Simića savladao crveno-bele rezultatom 2:0 (0:0) i posle trećeg kola ih poslao na samo dno tabele! Zvezda ima jedan od mogućih devet bodova, uz sramnu gol-razliku 0:4.

angel011

@scallop: 5 godina nakon što je topik postavljen?
We're all mad here.

Ghoul

Quote from: "angel011"@scallop: 5 godina nakon što je topik postavljen?

znaš li ti koliko dugo putuju impulsi kroz nervna vlakna i neurone organizama u tom dobu starosti?

Alexdelarge

Skupština FK CZ: Skandal, podele, taksisti...

Uz dosta bure, skandala i podela, Skupština FK Crvena zvezda izabrala je za novog predsednika jedinog kandidata Dobrivoja Tanasijevića, a.k.a. Den Tana, koji je od ostavke prethodnog prvog čoveka kluba Toplice Spasojevića obavljao fuknciju v. d. predsednika.

Skupština je protekla u seriji incidenata, otimanja za mikrofon, oduzimanja reči, upadica, da je čak i novoizabrani predsednik Zvezde izjavio za govornicom: "Ovo je zaista komedija!".

Za Tanasijevića glasalo je 45, od 62 prisutna delegata u Skupštini, devet je bilo protiv, među kojima su i predstavnici navijačke grupe Delije, a šest je bilo uzdržano.

Kada je proglašena pobeda, Tanasijević je podigao ruke i uskliknuo: "Zvezda je pobednik!"

Prvi, koji mu je čestitao, bio je upravo nesuđeni protivkandidat Zoran Bingulac, kojem nikako nije bilo dozvoljeno da se obrati prisutnima za govornicom, a u jednom trenutku je čak izgledalo da će ga obezbeđenje skloniti od mikrofona.

Šta se sve događalo uoči i na sednici skupštine jednog od najvećih klubova na Balkanu teško je opisati.

Legende kluba, među kojima i Dušan Savić i Vladimir Petrović-Pižon, morali su na mišiće da uđu u zgradu u kojoj je održana sednica, pominjali su se taksisti, Den Tana je imao osvrt na svoju biografiju, zahvalivši se medijima što ga nazivaju kelnerom, iako je on "bio samo pomoćnik kelnera", a program kandidata za izvlačenje Zvezde iz krize nije predstavljen. Dobili su ga samo delegati skupštine u kraćoj pisanoj formi.

Odmah posle izbora, Den Tana je izabrao svoje najbliže saradnike, koji su usšli u novi Upravni odbor, među kojima su: Vladimir Jugović, ali i Marko Mišković i Dragi Mićović, koji su i do sada bili u upravi kluba i koji figuriraju kao najveći finansijeri kluba.

Treba istaći i da su Skupštinu FK Crvena zvezda "iskulirali" kako selektor Radomir Antić, tako i čelnici Partizana, koji su bili uredno pozvani. Svi se opravdali "ranijim obavezama".

Šta kažu taksisti?

Izborna skupština imala je neprijatan početak i pre nego što je zvanično otvorena. Legende kluba, Dušan Savić, Milovan Đorić, Stanislav Karasi, Vladimir Petrović-Pižon, kao i Zoran Bingulac, bukvalno su na silu ušle u prostorije Medija centra, gde je sednica održana.

Obezbeđenje je imalo naređenje da ih ne pusti u zgradu, a posle nekoliko minuta guranja na ulazu, svi oni su zauzeli mesta u sali. Dušan Savić je jednom pripadniku obezbeđenja rekao: "Jesi li ti, bre, normalan? Znaš li ti ko sam ja? Četrdeset godina sam učestvovao u stvaranju ovoga ovde!"

Interesantno je da su se Bingulac i Tana rukovali pre početka radnog dela Skupštine. Potom je Tana pružio ruku i Milovanu Đoriću, na šta je ovaj samo odmahnuo i rekao: "Konobar, u redu je".

Potom je Den Tana otvorio skupštinu, prepričavši razgovor sa taksistom koji ga je dovezao do kluba. "Taj čovek mi je rekao da je veliki navijač Partizana i ovo: 'Čast mi je što vas vozim i želim sve najbolje i vama i Crvenoj zvezdi'. Ja sam potom zaplakao".

Za govornicu je potom izašao Dušan Savić, legendarni centarfor Crvene zvezde, koji je bio besan zbog toga što je neko pokušao njemu i ostalim veteranima, da zabrani da uđu u klub čiju su istoriju pisali.

"Obraćam se u ime nepoželjnih gostiju. Ovo je najveća ljaga u istoriji Crvene zvezde. Telefonom smo obavešteni da je bolje da ne dolazimo na skupštinu. I ja sam došao taksijem do kluba, a taksista, navijač Zvezde, kada sam mu ispričao za ovo, rekao mi je da će već sutra vratiti člansku knjižicu. Sramota ga je!", ispričao je svoj doživljaj iz taksija Dušan Savić.

"Ne interesuje me ko će biti predsednik. Interesuje me da Zvezda bude velika, a neće biti ponovo velika dok se legendama zabranjuje da uđu u klub. Prvi put u istoriji kluba prekršen je statut i moal, sportski i zvezdaški! Ako je neko mislio da će obezbeđenjem da nam zabrani da uđemo u klub - prevario se. Mogli ste i specijalce da dovedete, opet bismo ušli - jači smo!", rekao je u dahu Savić, koji je nekoliko puta prekidan od predsedavajućeg sednicom, koji je pokušao da mu uzme reč.

Den Tana je na to rekao da nema nikakve veze sa odlukom da oni ne budu pušteni u klub i da su za sve fudbalere Zvezde vrata uvek otvorena. Iz publike, odnosno mesta gde su sedeli delegati čulo se: "Pa, ko je onda doneo takvu odluku!?".

Reč je uzeo generalni sekretar Saša Kozić, rekavši da je Upravni odbor 5. novembra odlučio da skupštini prisistvuju samo delegati, gosti i akreditovani novinari i da ne bi bilo mesta da su pozvani svi bivši fudbaleri Zvezde.

Duišan Savić je na to rekao: "Ovo nije otvoren, već zatvorena sednica! Izbor predsednika Zvezde treba da bude praznik! Da li je moguće da ne zovete legende kluba zbog malog prostora!?"

Den Tana: Ja sam najbolji kelner na svetu!

Osim usvajanja zapisnika sa prethodne sednice i konstatovanja ostavki prethodnog rukovodstva, sve tačke dnevnog reda bile su burne. Tako je bilo i sa predlogom da se Dragoslav Šekularac izabere za člana skupštine umesto preminulog Rajka Mitića.

Sa stolice je potom ustao Pižon: "Ovo je sramota! Umsto da Šeki stalno sedi tu, kao počasni predsednik, vi ga sad predlažete i birate da postane član Skupštine kluba u 70. godini života! Ja nisam ni član skupštine, a isto sam legenda kluba, nemoj više slike da mi kačite ovde! Ima ovde ljudi koji loptu nisu šutnuli".

Nekako se došlo do tačke kada je trebalo da bude izabran novi predsednik kluba. Radna grupa predložila je samo Den Tanu, a Bingulac nije prošao, jer se bavi politikom, a to Statut ne dozvoljava.

Den Tana je potom trebalo da obrazloži svoj program, ali je pričao samo o svojoj biografiji. Između ostalog rekao je da je rođen 26. maja 1935. godine ("a ne 1933. kao što se piše, dve godine sam mlađi"), kao i to da nije bio kelner, već samo pomoćnik kelnera.

"Kupio sam restoran u Americi za 30.000 dolara, a do danas sam zaradio milione. Ja sam najbolji konobar na svetu", rekao je Den Tana u svom stilu. Istakao je da je igrao u Anderlehtu, Hanoveru, da je bio prvi stranac u istoriji engleskog fudbala koji je kupio jedan klub, kao i da je dugo godina radio u domaćem Fudbalskom savezu i sarađivao sa mnogo selektora.

Potom je uzvratio Milovanu Đoriću: "Neki selektori su bili dobri, a neki loši. Jedan je Ilija Petković a drugi Đorić. Šta ćete, to je fudbal".

To je prilično iznerviralo još jedno veliko Zvezdino ime Vojina Lazarevića, koji je Den Tani prebacio da ne sme tako da se ponaša i da tako govori.

Potom se iz publike čulo: "Daj program pusti tu biografiju", na šta je Den Tana rekao: "Čekajte, sad ću", potom se čuo žamor, da bi on dodao: "Da vam ne čitam program, imate ga napisanog".

Bingulac je potom još jednom pokušao da se javi za reč, tačnije da se izbori i izađe za govornicu, ali mu je to još jednom uskraćeno, a umalo nije reagovalo i obezbeđenje. Neprijatne scene prekinute su brzopoteznim glasanjem, čiji je ishod bio: Den Tana novi predsednik Zvezde!

Bingulac je novinarima potom rekao da "Zvezdi želi sve najbolje", ali da "sumnja da će je ovi ljudi izvući iz krize".

"Zvezda mi je najvažnija, iznad nje može da bude samo Srbija. Želim sve najbolje novom rukovodstvu, ali ne verujem da oni mogu da je izvuku iz krize. To što mi nisu dali reč govori samo o njima", rekao je Bingulac.

Zvezda prolazi jedan od najtežih, ako ne i najteži period u svojoj istoriji. Pitanje je da li je izbor Den Tane TO rešenje i da li će imati žestoku opoziciju u sekciji veterana, ali i severne tribine. Uz to, u novom upravnom odboru su neka stara lica, koja su bila tu i kada je Zvezda zapala u tešku krizu...

Shozo Hirono

Pesma posvećena Antiću i fudbalerima
Autor: M. Čule | 29.09.2009. - 05:00

Fudbalska reprezentacija Srbije, na čelu sa selektorom Radomirom Antićem, uskoro će dobiti novu navijačku himnu, čiji je tvorac harmonikaš Bojan Nešić. Tekst nove himne pevaće Šaban Šaulić i Snežana Đurišić.

- Dva dana pred utakmicu sa Francuskom, ja sam sa orkestrom bio u Kovilovu. Moj drug iz detinjstva Dejan Stanković me je pozvao da im sviram. Ja sam za Dekija još pre nego što je postao ovako uspešan, napisao ,,Stankovićev dribling", kolo, za koje smo snimili spot na ,,Marakani". Dakle, dva dana pre utakmicu Deki i Vidić su mi rekli da im odsviram jedno užičko kolo - priča Bojan Nešić i otkriva šta se dalje događalo u Kovilovu.
- To su snimile sve svetske televizije koje su tu bile prisutne. Ta slika je obišla čitav svet. Kasnije smo ja, Vidić, Žigić, Deki... došli na ideju da se napiše nova himna, taman pred utakmicu sa Rumunima, za ,,Marakanu". Ja sam napisao tekst, a Šaban i Snežana će da pevaju. Taj tekst je napisan uz užičko kolo - priča Nešić i dodaje:
- Ona bi trebalo da se zove ,,Užičko kolo u pesmi za Radomira Antića". Videćemo još. Ideja je da se pesma zavrti pre utakmice sa Rumunijom i da se peva na ,,Marakani". Da dobijemo Rumune pa da ja u autobusu sa fudbalerima sviram, pa idemo da slavimo na Trgu - kaže Bojan Nešić.

krema

Kad smo vec kod teme da nam je fudbal otisao u ..... skroz, najbolje je to pokazala utakmica Vose i Zvezde u nedjelju. Ljudi moji, pa ono je bilo negledljivo, potpuna bezidejnost i jedne i druge ekipe, nesposobnost u napadu, sve prilike iz gresaka odbrane. Uzas. A to su dvije od tri najjace ekipe u ligi. Mislim da je ove godine fudbal u Srbiji pao na dno, a ni u okruzenju nije situacija nista bolja...

Shozo Hirono

prava stvar je igrati ga uz užičko kolo. :lol:

Perin

Al zato Borac rastura u Bosanskoj ligi XD

krema

Sto je jos veca zalost, ha ha. Jesam ja Borcev navijac, ali je kvalitet bosanske lige na samom evropskom dnu. Mislim da je ovo, po kvalitetu, od liga u Evropi u kojim se profesionalno igra fudbal (pritom ne mislim na one amaterske i poluprofesionalne lige), ubjedljivo najslabija liga. Za ove ovdje nase je i srpska liga liga petice... :)

Tex Murphy

Ja nešto nisam pratio događaje kod nas, jel Munib još u Savezu?  xrofl
Genetski četnik

Perin

Hahaha! Pa jest', imaš pravo krema...ali opet mi je drago što smo mi na vrhu dna :D

krema

Harvi, pravo da ti kazem, nisam siguran jel Munib jos tu. Cini mi se da je jos uvijek gensek, ali znam da je bilo neke frke oko njega (kao i uvijek), jesu li ga mijenjali ili nisu, ali mislim da se tog covjeka ne mozes rijesiti...

Tex Murphy

Genetski četnik

krema

Shozo Hirono

I dok su nam usta puna hvalospeva na račun A tima, mladi nastavljaju da truju. Elem...

To nije tema ovog posta.

Preksinoć, pustim ja HRT, a ono Hrvati na veliko raspravljaju o njihovoj tragediji i lošim rezultatima tokom kvalifikacija. Sve to ne bi bilo sporno - čak je pohvalno - da u jednom trenutku voditelj ne najavi stručni komentar iz Beograda; i to čiji: MILOJKA PANTIĆA! :?

Zašto HRT kontaktira osvedočenog nacionalistu, dan pre nego što će se mlade reprezentacije sastati u Varadždinu?

Da li je ovo bilo tendeciozno? Jer naravno Milojko je raspalio plotunsku paljbu šarenolikih gluposti, koje same sebe penetriraju na You Tube. Ukratko, govorio je o svemu, samo ne o onome što su ga pitali: teorija zavere - Englezi, 3/22 Srba u reprezentaciji iz devedesete, skandiranje Srbinu na golu BiH u Tuzli (na čemu je zaslužan Ćiro), transvoajerističko padanje u ekstazu i veličanje našeg "gurua" Antića i srozavanje bivšeg Klementea.

A niko ga o ovim stvarima pitao nije. :x

I sve bi to vonjalo na tehničku i personalnu omašku urednika sportske redakcije HRT-a, da sve ovo nije izgleda već neka tragi-ironična poslastica sa repetitivnim ishodom.

U iščekivanju novog bisera, ovo je stari sa YT.

Milojko Pantic - Miladin (Dado) Prso je Srbin

Pijanista

Milojko sa olimpijade '84 u LA, prenosi gimnastiku:
"Evo je konacno, Meri LU Riton!!!"

Sutra u Novostima, komentar "Milojko Lu pantic".
Covek je debil.

cutter

Milojko ima sjajan glas, a njegove opservacije i nemirne digresije samo doprinose ugođaju. Pamtljive su, ugrađuju se u kulturni korpus naših naroda i narodnosti. Minuciozno prenošenje dešavanja na terenu ili čemu već je debilna rabota, jerbo je samo takmičenje krajnje bezmisleno. Čast radijskim komentatorima galopirajuće dikcije.

Pijanista

"Sudija, imate li vi pistaljku!"
(M.P. kad tim za koji on navija vodi 1:0 u 90-om minutu)

EKSTREMISTA

Veliki sam fan Milojka Pantića(napravio sam čak i majicu) i njegov odlazak sa RTSa teško sam podneo.Na sreću on je u tandemu sa Dobrivojem Bobijem Jankovićem vaskrsao u legendarnoj Sportskoj galaksiji odakle je i ovaj snimak sa Ćurkovićem.
Svi pravi fanovi sećaju se kultnih nedeljnih sportskih popodneva koje je on vodio na TV Beogradu i uvek završavao sa čuvenom odjavom-Prijatelji fudbala i zabave,prijatno veče uz zaštitni znak ove emisije,popularni hit-Lili voz hir!
Sa dobro poznatog videa ,,ni cveće nisu doneli,, i mladji fanovi mogu da se podsete da je Milojko kao uostalom i svi tadašnji komentatori tada verno sledio zvanični kurs državne politike.
Dobrivoje je to isto radio u Politici,prvo za vreme Tita a onda i za vreme Slobe.
Ali čim su nestali sa javne scene pretvorili su se u najveće demokrate i obožavaoce Hrvata.
Može na  netu da se isčačka i Milojkov zvanični poziv na Sportskoj galaksiji narodu pred izbore da ni slučajno ne glasa za Radikale već samo za demokrate.
Ludilo te emisije od čije bi se tehničke izvedbe i scenografije postideo čak i SOS kanal, upotpunjavao je Bora Čorba koji je pijan recitovao svoje prostakluke.
Na žalost,nje već odavno nema,proterali su je izgleda čak i sa provincijskih kanala ali srećom Milojko je u zadnje vreme redovan na HRTu jer oni obožavaju da slušaju njegove hvalospeve hrvatskoj repki i fudbalu i Hrvatima uopšte.
Nezaboravan je bio njegov nastup povodom donošenja Zakona za sprečavanje nasilja na balkanskim stadionima pre nekoliko meseci kada je uveravao voditelja i prisutne goste iz Zagreba,da Srbi kad nema naše reprezentacije na Svetskom ili Evropskom prvenstvu,uvek navijaju za Hrvatsku kao i da u evropskim kupovima navijaju za hrvatske klubove.
Jedan od vođa BBB koji je bio u studiju pokidao se od smeha.
Inače najjači Milojkov rad ikada je prenos tekme Švajcarska-JUGOSLAVIJA 2:2(mislim da je igrano u Bazelu) jer to je takav ludački niz provala i grešaka da ih je nemoguće izdvojiti u jedan spot,utakmicu vredi gledati ponovo samo zbog njega.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Shozo Hirono

U jedan neprocenjiv biser spada čini mi se i prvo poluvreme Hrvatska - Srbija (2:2). Drugo je prenosio Gojko, jer su ovog pijanog izneli iz studija. xrofl

krema

Juce nedjelja, dan za mamurati i odmarati, pa se izmedju gledanja Sirotista i The legend of the hell house odlucim da umetnem i gledanje tekme Cukaricki - Rad. Na stranu sad kvalitet igre, nema tu nekog kvaliteta, ali me uvijek vise iznerviraju sudije. Sviraju svaki, i najmanji, kontakt kao prekrsaj, mozda bi fudbaleri i razvili neku igru da im se dozvoli, ali sudija ne da. Takodje, ne svira kad je ocit faul, a svira tamo gdje ga nema. Strahota...

Eriops

Pa imas Srba koji i danas navijaju za Dinamo, Hajduk i Hrvatsku, iako na stadionima pomenutih odzvanja besomucno " Srbe na vrbe " i " Ubij, ubij Srbina ". Srbi su poznati mazohisti, sto ih neko vise mrzi, oni ga uporno sve vise vole.
Gledo sam juce Vigan-Mancester Siti, i mogu reci zali boze tih 90 minuta. Nista bolji fudbal od onog u nasoj ligi. U prvom poluvremenu bila su dva, tri udarca na gol.
Bezbrojni prekrsaji, igra se svodi na predji dva, tri metra centriraj pa ako ko uvali glavudzom uvali..i to su mi neki visemilionski placeni timovi  :(.