• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Fudbal nam je otisao u kurac skroz...

Started by Boban, 19-09-2003, 10:28:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Anomander Rejk

Tajno pišem zbirke po kućama...

Petronije

Arm the Homeless

Anomander Rejk

Tajno pišem zbirke po kućama...

Truman

Ekipa je jednostavno previše neiskusna da bi se nosila sa ozbiljnijim selekcijama. Protiv Hrvata ćemo tek izgoreti.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Dzimi Gitara

Svaka čast za igru. Nažalost, momci su još zeleni, a i većina nisu starteri u timovima, pa nemaju snage da jure onoliko nenormalno kao u prvih sat vremena. ALi davno mi se nije toliko svidela igra repke kao u tih sat vremena. Kao osice, tehnički odlično, samo kolje završnica. Fale nam klasičan špic sa njuhom ala Pančev/Papen/Inzagi, a još više od toga kreator, jer pravog nemamo još od Piksete.

Nije ovo "baj, baj Brazil", ima još puno da se igra. Samo nek se dignu brzo da pobede u Skoplju i itekako će biti u igri. Sa današnjom igrom momci treba da idu na pobedu u Belgiji. Belgija je naduvani balon. Pa mi smo zadnjih 10 godina imali postave da se smrzneš po imenima, a igra nigde. Oni danas nisu pokazali ništa osim malo više iskustva, a bogami i sreće. Ne pred našim, nego pred svojim golom. A naši momci, za godinu-dve u ovom sastavu, ima da gaze. I ne treba menjati selektora ako se ne kvalifikuju. Ne zato što je to Siniša, već da je bilo ko drugi. Ovaj koncept obećava, ali je ekipa toliko mlada da je dve godine verovatno malo da se projekat dovrši. Nažalost, ako se ne kvalifikujemo, biće po starom. Tole će da pere ruke, tako što će da otpusti trenera, a onda će da dođe neko novi sa potpuno novim idejama i sve iz početka, a kvalifikacioni ciklus uzalud potrošen. Ako se pravi ekipa od klinaca, onda se i ne pravi za ispadanje u grupi u Riju, nego za četvrtfinale u Moskvi.

Šteta da ova igra danas nije nagrađena rezultatski.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Albedo 0

igra je od početka bila pogrešna, nećemo nijednu jaču reprezentaciju dobiti sa 4-3-3 formacijom nego moramo da igramo 4-4-2, i da nađu životinju napadača pod hitno, makar i Mudrinskog

Dzimi Gitara

Quote from: Бата Животиња on 13-10-2012, 00:39:16
igra je od početka bila pogrešna, nećemo nijednu jaču reprezentaciju dobiti sa 4-3-3 formacijom nego moramo da igramo 4-4-2, i da nađu životinju napadača pod hitno, makar i Mudrinskog

Da, može biti da ispadne nešto od tog Mudrinskog. Mada ga ni Janković danas nije stavio u Noriču.

Meho Krljic

A evo šta piše Skaj Njuz (dpduše, tabloidan medij sam po sebi) putem britanskog Jahua:

Crowd Racism Mars England U21 Win Over Serbia 
England's U21 side were subjected to racist chants and pelted with seats, coins and stones during their European Championship play-off in Serbia.
Captain Jordan Henderson praised his players for their reaction to the alleged racist abuse and called on Uefa to take the appropriate action.
The Football Association reported "a number of incidents of racism" to Uefa after ugly scenes marred a 1-0 win for Stuart Pearce's team in the second leg of their play-off in Krusevac.
Liverpool midfielder Henderson said on www.thefa.com : "There was a lot of racist abuse out there from the stands and a lot going on after the game, which is hard to take for the players."
Defender Danny Rose was sent off after the final whistle after apparently responding angrily to monkey taunts from the crowd.
Scuffles also broke out when supporters invaded the field moments after Connor Wickham's stoppage-time goal secured a 2-0 aggregate success and a place at next year's finals in Israel.
Henderson added: "The players coped with the abuse really well. It's not nice. They kept their heads and were professional.
"I thought our players were brilliant and conducted themselves very well. The players completely condemn what happened.
"There were also stones, coins and seats getting thrown at us. I didn't understand why Danny Rose was sent off at the end - I didn't see he did anything wrong, other than get abused."
A statement from the FA read: "The FA condemns both the scenes of racism and the confrontation at the final whistle during which time our players and staff were under extreme provocation.
"The FA has reported a number of incidents of racism to Uefa following the fixture.
"These were seemingly aimed at a number of black England players by the crowd. The matter is now with Uefa."
England manager Stuart Pearce said Serbia's technical director Savo Milosevic had visited the England dressing room to apologise.
"I never like to see any football matches end like that," Pearce told ESPN.
"I think there were one or two racist incidents that came on from the crowd. It's in (Uefa's) hands now.
"It's very sad, to be fair, but we're united as a team. I'm very proud of the reaction of our players."

Kruševljani se nisu baš iskazali  :lol:

Truman

Šumadijska stoka. :)
Al se zato Miha iskazao svojom briljantnom taktičkom zamisli da da ostavi najboljeg igrača na klupi, a umesto njega uvede Tomovića koji skrivi penal i dobije crvendać. xrofl I tako mi izgubismo i protiv jedne ispodprosečne ekipe. A ja taman planirao da 2014. posetim Rio. xrotaeye

Barbarin

I dalje ti možeš u Rio da ideš, niko ne brani  xwink2
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Petronije

Ako si planirao ti idi, sad imaš razlog više, nema naših da te brukaju tamo  :mrgreen:
Arm the Homeless

Dzimi Gitara

Pa taj crni momčić sa br.3 je dobio salvu majmunskih povika i gađanja, onda kada je prišao tribini i počeo da uvredljivo gestikulira. Kada je dobio crveni karton, onda je svom silinom raspalio loptu na tu tribinu. Dakle iz publike se nije sugerisalo da je majmun zato što je crn, nego zato što je primitivan i bezobrazan.

A kad Englezi počnu da drže čas o rasizmu, pa to je onda urnebesno.

A pazite tek ovu urnebes salatu. Trener engleske je Stjuart Pirs, čovek koga su zvali "Psiho". On je juče rekao da "je bilo rasizma u Kruševcu".

Drugi koji se oglašava i zahteva da Srbija zbog rasizma bude žestoko kažnjena je Pol Ins (crnac), bivši fudbaler iz istog doba kad je i Pirs igrao, čiji sin (takođe crnac), danas igra u Pirsovoj mladoj ekipi.

E sada, zašto je to urnebesno? Pa upravo zato što su danas složni u osudama kruševačkih navijača, pre dvadesetak godina, Pirs i Ins imali žestok sukob začinjen uvredama na rasnoj osnovi:

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2105713/Stuart-Pearce-Ive-changed-making-racist-jibe-Paul-Ince.html

I takvi su došli da drže lekcije!? A jel vi ljudi imate predstavu koliko para UEFA i FIFA peru preko tih šatro anti-rasističkih kampanja? I zar je rasizam u zapadnjačkim društvima (a bogme i obrnuto, ako neko zna šta se poslednjih godina događa u Južnoj Africi) isteran iz svih pora duštva, da je preostalo samo još u fudbalu da se reši, pa da se uhvatimo za ruke i zaigramo uz Lenonovo kolo? Evo šta kaže Džon Barns, legenda Liverpula na tu temu:

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/premier-league/8898054/Former-Liverpool-star-John-Barnes-says-society-is-to-blame-for-racism-problem-that-football-just-cant-shift.html

Mnogo licemerja se nakupilo u profi sportu.

Dzimi Gitara

Offtopic. Ovaj editor postova na Sagiti, samo pravi probleme.

-_-

Quote from: Meho Krljic on 17-10-2012, 11:21:38
Kruševljani se nisu baš iskazali  :lol:

Quote from: Truman on 17-10-2012, 12:21:20
Šumadijska stoka. :)

Otkad je Krusevac u Sumadiji!?

Quote from: Truman on 17-10-2012, 12:21:20
I tako mi izgubismo i protiv jedne ispodprosečne ekipe.

Barem smo lepo pevali i verovatno cemo se plasirati na Eurosong!  :|

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

Albedo 0

http://sport.blic.rs/Fudbal/Evropski-fudbal/222069/Rio-Ferdinand-Englezi-prvo-da-pociste-svoje-dvoriste-pa-tek-onda-da-drze-lekcije-Srbima-o-rasizmu

Inače, budući da sam gledao tekmu, neki engleski igrači su odigrali onako baš kao stoka, jedan je kao bio fauliran jadan nije mogao da se digne sa zemlje, ćopao je sve postavljajući loptu da izvede udarac, ćopao je jedva se održavajući na povređenoj nozi dok se nameštao da šutne, i onda kada je krenuo da šutira, e onda ga ništa nije bolilo

dakle, klasična prevara britanskih secikesa, tako su se ponašali čitavo vrijeme na terenu, samo je slučajnost što su te secikese bile crne boje kože pa su dobile što su dobile, problemi su nastali ne zato što se igralo protiv crnaca već što se igralo protiv stoke

a sa stokom samo oko za oko i još gore od toga

M.M

Nego, mene interesuje šta bi s Trumanom, gde nestade, baš bih voleo da mi pojasni na koga je mislio kad je napisao "Šumadijska stoka".

Albedo 0

povrh toga, Nikola Ninković je iz Bogatića 8-)

Truman

Quote from: Miljan Markovic on 17-10-2012, 20:22:32
Nego, mene interesuje šta bi s Trumanom, gde nestade, baš bih voleo da mi pojasni na koga je mislio kad je napisao "Šumadijska stoka".

Pa mislio sam upravo to sto sam rekao. Sta tu nije jasno? Krusevac je tu negde, ne mora tacno biti u Sumadiji geografski ali isti je to mentalitet.

M.M

Iskompleksirani majmune, a da ti malo "šumadijska stoka" da po pičci!? A!? Šta misliš o tome!?

Truman

Quote from: Miljan Markovic on 17-10-2012, 20:41:45
Iskompleksirani majmune, a da ti malo "šumadijska stoka" da po pičci!? A!? Šta misliš o tome!?

Zamolicu administratora da reaguje na ovo i kazni doticnog ( koji je inace, paradoksalno, samo potvrdio moju tvrdnju ). Inace, i ja sam poreklom iz Sumadije tako da dajem sebi puno pravo da kazem to sto sam rekao.
Ponavljam, ocekujem da administrator reaguje.

Mme Chauchat

Pa, ako si ti već nekog nazvao stokom, što taj neko tebe ne bi majmunom? Pretnje nasiljem na stranu. -.-

Truman

Koga sam ja to nazvao stokom? Nekog forumasa, konkretnu osobu ili huligane iz Sumadije? Hajde nemoj da si naivna...

scallop

Još ti je prst u tuđem oku. Koje ti pravo očekuješ?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Truman

Ok, lepo sto se i na forumu podrzava nasilje. Samo napred. Zato smo i tu gde jesmo. xyxy A ja ne povlacim to sto sam rekao...

M.M

Ako očekuješ reakciju administratora, načekaćeš se.
A ovo što ću sada napisati čitaj pažljivo, i nemoj da ti posle bude kriv đavo. Za dve i po godine koliko sam na Sagiti niko nije uspeo da me ovako iznervira, niti sam sa bilo kim ulazio u bilo kakve rasprave. Ti si uspeo, iskompleksirani majmune. Svaka čast!

Truman

Quote from: Miljan Markovic on 17-10-2012, 20:49:57
Ako očekuješ reakciju administratora, načekaćeš se.
A ovo što ću sada napisati čitaj pažljivo, i nemoj da ti posle bude kriv đavo. Za dve i po godine koliko sam na Sagiti niko nije uspeo da me ovako iznervira, niti sam sa bilo kim ulazio u bilo kakve rasprave. Ti si uspeo, iskompleksirani majmune. Svaka čast!

Svaka cast tebi. xcheers

p.s. ni mene niko do sada nije izvredjao kao ti.

M.M

Alo, bre, svrstao si me među stoku ni krivog ni dužnog, o čemu pričaš!? Hoćeš da mi prosipaš "transparentne" priče o demokratiji i toleranciji!?

Truman

Alo covek, KO JE TEBE SPOMENUO? Sta tripujes, nisam ni mislio na tebe. Ti me uopste ne zanimas...Ja sam svako leto u Sumadiji pa je l to znaci da za svoje prijatelje odatle kazem da su stoka?!

Mica Milovanovic

Ja bih da, u nedostatku administratora, (koji valjda i ne postoji pa ga zato i nema), apelujem da se "spusti lopta"  :) ...
Mica

scallop

Ima dobar način, ali Truman nikako da se seti. Treba samo da se izvini Šumadiji i Šumadincima, a stoka je svuda stoka.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

M.M

Quote from: Truman on 17-10-2012, 20:55:25
Alo covek, KO JE TEBE SPOMENUO? Sta tripujes, nisam ni mislio na tebe. Ti me uopste ne zanimas...Ja sam svako leto u Sumadiji pa je l to znaci da za svoje prijatelje odatle kazem da su stoka?!

Pazi sad ovo. Trumane, budi muško i stani iza svojih reči.

Quote from: Mica Milovanovic on 17-10-2012, 20:57:37
Ja bih da, u nedostatku administratora, (koji valjda i ne postoji pa ga zato i nema), apelujem da se "spusti lopta"  :) ...

Administrator bi se baš poresao zbog ovog.

Truman

Ma ja je nikad nisam ni dizao. Sto se mene tice u ovoj zemlji mnogo toga ne valja, a pre svega - mentalitet vecine gradjana. Hajde da se vratimo temi, sta se desilo? Prvo su na rasnoj osnovi vredjali tamnoputog igraca ( sto nije prvi put ) pa se onda svi pravimo naivni da nista nije bilo i mislimo da svet to nece da primeti. E PA NE MOZE. Nismo mi supersila Amerika, moramo da snosimo posledice zbog sranja koje pravimo ima vec dve decenije. Ako se to nekome ne svidja sta ja da mu radim.

Skalop, nemam kome da se izvinjavam jer nisam potkacio celokupnu populaciju Sumadije vec one koji se "isticu". A da sam napisao "srpska stoka" da li biste se onda svi digli? Ajde ovako, da korigujem izjavu: - Srpska stoko, ne mozes da se ponasas anticivilizacijski i da ocekujes da to niko ne primeti.
Eto, sad sam i sebe uvredio. :-x

scallop

Sebe vređaj koliko ti drago, a generalizacije zaboravi, osim ako ne očekuješ reakciju. Nadam se da ćeš na kraju shvatiti. Kad se ovde neko popiša na Bosance, reaguje i Lilit.

M.M

Quote from: Truman on 17-10-2012, 21:01:44
Ma ja je nikad nisam ni dizao. Sto se mene tice u ovoj zemlji mnogo toga ne valja, a pre svega - mentalitet vecine gradjana. Hajde da se vratimo temi, sta se desilo? Prvo su na rasnoj osnovi vredjali tamnoputog igraca ( sto nije prvi put ) pa se onda svi pravimo naivni da nista nije bilo i mislimo da svet to nece da primeti. E PA NE MOZE. Nismo mi supersila Amerika, moramo da snosimo posledice zbog sranja koje pravimo ima vec dve decenije. Ako se to nekome ne svidja sta ja da mu radim.
Skalop, nemam kome da se izvinjavam jer nisam potkacio celokupnu populaciju Sumadije vec one koji se "isticu". A da sam napisao "srpska stoka" da li biste se onda svi digli? Ajde ovako, da korigujem izjavu: - Srpska stoko, ne mozes da se ponasas anticivilizacijski i da ocekujes da to niko ne primeti.
Eto, sad sam i sebe uvredio. :-x

Ubi nas demokratija i ovakvi likovi. Lakše je svog čoveka nazvati stokom nego crnca - crncem. Strašno.
Takođe, Trumane, stani iza svoji reči kao pravi muškarac i prestani da prosipaš mudrosti u nadi da si pametniji od nas. Može to mnogo bolje, al ti ne umeš, zato si i lupio glupost iz koje sada pokušavaš da se izvučeš.

Truman

A sta to znaci da stanem iza svojih reci? Stojim iza svojih reci.

Albedo 0

termin baš nije najprecizniji jer šumadijska stoka može da označava i stoku iz Šumadije, eto konkretno ova stoka je odnekuda, i Šumadija je tu dodatni opis, nije uzrok toga što je neko stoka (kao onaj virus meksičkih svinja ili kako već pa su tražili da izbace ono meksički, i ostao samo svinjski grip).

S druge strane, ako je neko stoka zato što je Šumadinac (što je valjda Miljanovo tumačenje) to je uvreda.

A šta je Truman mislio... zajeb'o se u svakom slučaju jer je termin dvosmislen, ali je takođe pojasnio da je sam porijeklom odatle, što bi valjda značilo da ako baš Miljan ne može da se predomisli u slučaju svog tumačenja a ono bar da spusti loptu.

Truman

Quote from: Бата Животиња on 17-10-2012, 21:12:57
termin baš nije najprecizniji jer šumadijska stoka može da označava i stoku iz Šumadije, eto konkretno ova stoka je odnekuda, i Šumadija je tu dodatni opis, nije uzrok toga što je neko stoka (kao onaj virus meksičkih svinja ili kako već pa su tražili da izbace ono meksički, i ostao samo svinjski grip).

Upravo tako i to je razlog zbog kog mi ne pada na pamet da se izvinjavam.

M.M

Quote from: Truman on 17-10-2012, 21:12:36
Stojim iza svojih reci.

Mda. Delimično ste "šumadijska stoka", niste svi. Ima vas i dobrih. Alo, bre, nisi to napisao!

Quote from: Бата Животиња on 17-10-2012, 21:12:57
A šta je Truman mislio... zajeb'o se u svakom slučaju jer je termin dvosmislen, ali je takođe pojasnio da je sam porijeklom odatle, što bi valjda značilo da ako baš Miljan ne može da se predomisli u slučaju svog tumačenja a ono bar da spusti loptu.

Batice, obojica znamo na šta je Truman mislio. Sad, što on nije muško i umesto da kaže - jeste, bre, stoka ste, šta hoćeš!?, ili da se izvini k'o čovek, to je već druga stvar.
Za prvu opciju treba imati ono što Truman nema, a za drugu treba imati obraz.

Truman

A za trecu treba koristiti zdrav razum umesto padati u afekt. Ja sam svoju "odbranu" zavrsio i necu se vise osvrtati.

Loni

Po predlou URS-a, a URS jeste deo vladajućih, Kruševac jeste u Šumadiji.

Taj kraj se inače zove Rasina međutim konvencija o regionima NUTS2 i NUTS3 priznaju samo evroregione koji imaju preko 800 000 stanovnika
i univerzitetski centar.
   Pošto Rasinska oblast (Kruševac i 4-5 okolnih opština) ne popunjavaju taj kriterijum on, da bi dobio starus statističkog evro regiona mora da se povee sa Kragujevcem. To je sve region Šumadije.

Inače to što je Truman rekao šumadijska stoka ne znači da je svaki Šumadinac ,,stoka'' nego da tamo postoji i ,,stoka'' koja je po nečemu specifična od huligana iz nekog drugog kraja.
   Što se mene tiče više mi paše šumadijski nego bačko-ciničan mentalitet, ali Truman ima neke druge poglede.

Albedo 0

NUTS, to bješe onaj srpski guslar koji je Vuku izdiktirao pokosovski ciklus?

Dzimi Gitara

Politička korektnost na Sagiti?! Pa oteraćete prvo Zosima.  :evil:

Pravda za Trumana!

A pošto stoka spada u krupne životinje, onda Pravda i za Batu!

Hajmo ljudi, svi po jedan dim u krug, il' ko više voli nek potegne cug. I jedno i drugo u Šumadiji uspeva, ma sve raste, osim ovi mladići što teraju balon.

M.M

Quote from: Truman on 17-10-2012, 21:43:30
A za trecu treba koristiti zdrav razum umesto padati u afekt. Ja sam svoju "odbranu" zavrsio i necu se vise osvrtati.

Bio sam savršeno zdravorazuman u svakom svom postu. Nije bilo "afekta". Dobio si šta si zaslužio. Uradi ponovo i dobićeš isti tretman. Možda još gori.

Джон Рейнольдс

Како сте сви накрај срца, па зашто би млади велеградски интелектуалац Труман знао где је тамо неки Крушевац? Зна да је "ту негде", е а сад да ли је Шумадија или је лево од Албукеркија, какве то везе има, стока је то... Чекајте!!! Људи, па да ли је могуће да ЧАМУГА можда лаже?!?!?!

http://www.rts.rs/page/sport/ci/story/31/%D0%A4%D1%83%D0%B4%D0%B1%D0%B0%D0%BB/1195088/%D0%A4%D0%A1%D0%A1%3A+%D0%9A%D0%BE%D0%B3%D0%B0+%D0%BB%D0%B0%D0%B6%D0%B5+%D0%94%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D0%A0%D0%BE%D1%83%D0%B7%3F.html
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Petronije

I 100 puta kažem neću da gledam bagru i opet gledam. Želudac mi se okrenuo, jebem ti Markovića, taj u životu nije dao gol kad je trebalo, mrš u inter majmune!!!
Arm the Homeless

Albedo 0

jeste jebote, i svi oko mene ga brane, a on je jebeno svaki put promašio gol kad je trebalo da dokaže da je kao neka klasa

promašaj od igrača, džaba, mogu da ga hvale do prekosutra

ex pistol

Dajem pare da će za vikend Pazarcima dati bar dva komada ...