Zole, kaćeš o tome da je SPD stvorila CIA i da će njihova vlada biti odvod američke kanalizacije?
ova ti opaska u moru budalastina koje prosipas nije ni toliko blesava. valjda je zadnjih godina postalo jasno tko je merkel i sta je laschet. mislim, vucko ustali jednostranacki sustav, suzbije opoziciju, partija se organizira od vrha do dna aktivisticki, krene laprdanje o "srpskom svetu", dodje merkelica i kaze bravo, veliki napredak ka demokraciji, slobodi cega god, fantasticno. a ti zole, sad se zagrli sa vuckom, primjerom europskih vrijednosti, ti ne mozes bez beograda. mislim, mars u tri lepe, jedva se otresao okupacije, sad ce mi neka budala opet dovuci beograd.
a gdje smo tu na "cia i spd"? amerika je ustrajno opstruirala sjeverni tok 2, a rusija ga dovrsila i jos za vrijeme merkelice zurno pokusavala ubrzati procedure oko pustanja u pogon. sad, to nije proslo, a laschet propo. da zeleni moraju u koaliciju sa laschetom, tu ne bi bilo pitanja, st2 ide u pogon, zeleni tek mali partner koji se ne pita mnogo. ovako, uz spd, sve postaje zeznuto: zeleni nisu ljubitelji sjevernog toka 2, zele "ciste" energije, a za spd to nije neko pitanje oko kojeg bi se previse zezali u medjustranackim pregovorima, tako da bi stav zelenih mogao postati novi njemacki.
ali to je sve nebitno iz ugla "nase regije". tek je odlicno da nije prosao bizantizam i u njemackoj, sto ce imati posljedica (pozitivnih) za okruzenje agresorske srbije.
cdu se doslovno sunovrati dok ostale stranke centra u poletu, ali ne, evo lascheta visoko uzdignuta cela, kaze, ja vidim da mi je narod dodijelio mandat da sastavim vladu i dam kanclera. svi zbunjeno gledaju, pa i cdu koji se nasao pred rusevinom stranke, povijesnim neuspjehom, a tu se mnogi jos i jako dobro sjecaju da je i na celo cdu-a dosao tek podvalama, muckama i klasicnim bizantizmom. uglavnom, ne gine mu predaja svih funkcija; ako se slucajno i odrzi, to ce biti jako kratkog vijeka, doslovno su provaljeni i laschet i baba.