• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Okupljanje u Sarajevu 1. avgusta

Started by Boban, 31-07-2010, 15:24:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Boban

Konvencija koju prave žene, možda bude i zanimljivo.

Prvi sarajevski Klub naučne fantastikeSASFC Pulsar koji postoji od januara ova godine, sastaje se jednom sedmično u Domu mladih, a jedna su od najaktivnijih udruga te vrste u regiji.

Ljubitelji SF žanra u literaturi, filmu i svim drugim oblicima kulture i umjetnosti, kroz druženje u klubu mogu saznati nešto novo, upoznati ljude sličnih interesa, proširiti svoje horizonte i općenito znanje. Među članovima kluba su i uspješni autori SF-a - strip crtači, pisci, ilustratori, dizajneri i programeri.

SASFC Pulsar organizira svoju prvu godišnju konvenciju SARAKON, koja će se održati u Domu Mladih u nedjelju 1. avgusta 2010, od 12,00 do ponoći.

Ovakva aktivnost spada u uobičajenu praksu SF klubova. Na godišjim konvencijama organiziraju se različita predavanja, projekcije filmova, kvizovi znanja, kostimirani partiji, natjecanja u video igricama i slično.

Program konvencije:

AMFITEATAR Doma mladih
10.00-12.00 Tehničke pripreme, upoznavanje sa sudionicima, akreditacije
12.00-12.30 Najava događanja na SARAKON-u i prezentacija dosadašnjeg rada
SASFC Pulsar, diskusija (Samra Koričić, Sarajevo)
12.30–13.00 Promocija Astronomskog društva Orion Sarajevo
(predsjednik AD Orion Muhamed Muminović, Sarajevo)
13.15–14.15 pauza za ručak
14.30- 15.00 Prezentacija o LARP-u (Live Action Role Playing),
(Ana Rajner i Božo Špoljarić, Zagreb)
15.00-16.00 "PROMOCIJA BH SF-a, autori i djela", predavanje i diskusija
(Adnadin Jašarević, Veselin Gatalo, Ante Zirdum, Senad Duran,
Almir Zalihić, Amel Karamehić)
16.00–17.00 "Ksenologija kao bioetička disciplina" (Zdravko Popović, Zagreb)
17.00-17.30 Promocija - Star Trek Klub Sarajevo (Adel Salihović)
17.30–18.15 "Zeitgeist-VENUS PROJEKAT", predavanje i diskusija
(Ibrahim Tanović, Sarajevo)
18.15- 19.00 SASFC nagradni KVIZ znanja (Bojan Popić i Ines Dedović, SASFC)
19.00- 19:30 Dodjela nagrada SARAKON-a

"BACKSTAGE room"
13.00 – 15.00 Nagradni TURNIR na konzolama Playstation 3

VELIKA SALA DOMA MLADIH
BLOK FILMOVA NA SARAKON-u
19.30–20.00 Zdenko Bešić, Guliver (2009)
20.00 – 21.30 Aleksa Gajić, Edit i ja (2009)
21.30 – 22.00 Zenit Đozić i TLN, Burek u svemiru (1991)

22.00 – 24.00 KOSTIMIRANI SF MUSIC-PARTY (dress code: silver/srebrna boja)

Organizatori konvencije bez lažne skromnosti tvrde da SARAKON ima tendenciju da preraste u veoma važan i utjecajan događaj, zbog tema koje obrađuje i važnih imena, domaćih i stranih, iz svijeta nauke, tehnologije, kulture i umjetnosti koje privlači i ujedinjuje priča o budućnosti čovjeka i planete zemlje.

Još informacija i anketa na http://www.radiosarajevo.ba/content/view/30745/32/
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Boban

Pošto ja nemam pasoš, a išao bih, da li još uvek važi ulazak u BIH sa ličnom kartom?
Drugo pitanje: ima li zainteresovanih. Krenuo bih oko 9.00, a vratio se nekad.

sivka

Vrlo zainteresovana, a onemogućena!
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

Džek

Ne treba ti pasoš, samo LK i zeleni karton, ako ideš autom.

Išao bih i ja, da obiđem rodni grad, al' druge me obaveze stišču...

A kasno ti je oko devet (ako misliš prepodne u devet), jer bi tamo stigao oko 15h.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

angel011

We're all mad here.

Džek

A kako tek BiH murja kažnjava....

Boban

Dva sata do Višegrada i po Bosni sat-sat i po... u pravu si, treba krenuti oko 8.30 da ne bi moralo da se jurca.

Džek

Ne znam za tebe, iz BG, al' meni od NS do SA treba četiri i po, do pet sati noću. Bez stanke, vozeći normalno. Šest sati kontam po danu, uz jedno do dva zaustavljanja.

Garim gde mogu (preko Romanije samo u Vlasenici ima murje), a gde ne mogu (deo oko Rume i Loznice, ima ih ko trave sa svojim radarima) , onda polako...

Boban

Kakvo bre odmaranje.
Pariz-Beograd za 15 sati.
Beograd-Podgorica 4.5 sata.
Meni kada bude trebalo 6 sati do Sarajeva, neću ni sa idem.

hm... niko se ne javlja za mesto saputnika.

Džek

Misliš, sapAtnika? Neče ljudi da se traumiraju, bre. Nisu u Dejtoni...  :)

Boban

Gledaj, ako se ljudi već plaše da se voze sa mnom, onda je bolje što idemo brzo, da strah kraće traje, zar ne?

Džek

scallop

Ovaj dijalog je tako inspirativan. I deja vu. Iz priče "Kidis je prevara":

"Ja sam Tamni Oblak." Golemom tamnoputom čoveku, kratko potkresane kose i brade, odgovaralo je to lokalno ime. Pardon se kratko zapitao kako su roditelji znali da će jednog dana izgledati baš kao tamni oblak? Kada, uopšte, dobijaju imena? Da li kad tako počnu da izgledaju ili im ime odredi put, pa se vremenom prilagode? Moraću jednom da se pozabavim imenima i likovima, pomislio je još.

"Gde je kopter?" zapitao je zadržavajući svoju malu torbu sa opremom. Ona je deo njega i bez nje ne bi bio ono što jeste.

"Nema kopter." isceri se Tamni Oblak i pokaza na nizak crni dvosed sa spuštenim krovom iza sebe.

"Tražio sam kopter. Do Sivlaka ima skoro tri sata leta..."

"Stići ćemo za dva." U očima Tamnog Oblaka je naslutio čudno veselje zbog onoga šta je rekao, a onda se čitavo lice njegovog vozača razvuče u nadmoćno cerenje. "Može i za manje, ako gospodin Pardon želi."
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Truba

crnka samra i plavka ksenija fine cure ... ne znam meni se ova konvencija potrefila bas u nezgodno vrijeme
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Boban

Ljudino, treba li tebi nešto odavde?
Ili ćeš opet izbeći susret?

Truba

ne znam vala nesto sam lose :(
ne bih se dobro prezentirao prekosutra idem na more i smoren sam nesto
svasta mi treba i ne znam za sta da se odlucim :)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Boban

pa nisi mlada koju pokazuju za udaju, nego ljubitelj fantastike i jedan od najaktivniji ćlanova ZS.
U svakom slučaju, izbor je tvoj.

Truba

poslao sam pm

sto bih ja volio da imam takvu moć ubjeđivanja ljudi

Mica Milovanovic

Nije to tesko. Uzmes toljagu...
Mica

Džek

A ima i onaj uređaj, puni se nekakvim 7,62 čudesima....

Truba

mislio sam da je Boban debeliji :D

Meho Krljic

To je mnogima poslednja greška koju učine.

scallop

Ma, ne sme on u Bosni da pokaže koliko se udebelio. To je mršava verzija.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Truba

pustili ste ga samog u centar europske džamahirije
koji ste vi junaci
ccc

steta sto nisam imao vise vremena...

lilit

Ima neki izvestaj? Boban isao sam? Fotke iz SA?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

scallop

Iš'o bi' ja s njim, al' mi se pocepale kožne gaće za brzu vožnju. :(

lilit

Nije da ne znam o cemu pricas.  xrofl

sivka

Meni se dopada kako Boban vozi.
Imam neke druge probleme zbog kojih nisam mogla da idem, inače sa njim je zadovoljstvo putovati.

scallop

Ti si bila bajker. S Bobanom u kolima je kao na motoru: diže ti se kosa na glavi.

Boban

Stigoh nazad.
Na tamo nisam uspeo ispod 4 sata, ali u povratku jesam.
Ima fotografija, ima i lepih utisaka, ali o tome sutra.

Mica Milovanovic

Ja ne znam odakle ta fama oko Bobanove vožnje :)
Mica

scallop

Ti voliš konjske trke. U krvi ti je da gledaš te divne grive kako vijore na vetru, taj galop, huk sa tribina čije se boje razvlače poput Kjubrikove crvotočine, da gužvaš u ruci papirić kojim si se kockao sa sudbinom trke... Uostalom, tvoja dioptrija ti omogućava da se uljuljkaš u osećaj prividne bezbednosti.

Mica Milovanovic

Možda si u pravu, ali kako objašnjavaš činjenicu da smo svi još uvek živi, a toliko puta smo se vozili sa Bobanom. Ja sa prevalio tisuće milja u raznoraznim prevoznim sredstvima u kojima je on bio za volanom (ili nečim što je ličilo na to). I nikada se nisam pobojao za svoj dragoceni život (dobro, gotovo nikad, sem par puta kad smo se kretali na dva točka na četvorotočkašu...).

I dalje mislim da je to fama...
Mica

scallop

Nemoj da umanjuješ šansu da zaradi neki dinar. Ja lobiram za adrenalinski taksi biznis. Svi adrenalinski zavisnici bi mogli za malu svotu da budu provozani ulicama Beograda, za malo veću do Novog Sada ili Sarajeva... Bandži, paraglajding, Survivor i... Boban taksi.

zakk

Ali mora i BoB da bude u paketu, da panično vrišti sa zadnjeg sedišta (čisto radi atmosfere™)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

scallop

To je preveliki paket. Neka vrište putnici.

Boban

Na ćupriji preko Drine pita me jedan Australijanac na koju stranu da stopira za Sarajevo, a ja mu ponudim da ga povezem kada uslikam šta sam naumio. Usput upadnem u neku trku sa jednim džipom i mislim da će mali Australijanac imati doživotne traume. Ali nije pustio glasa od sebe.

lilit

Quote from: Boban on 02-08-2010, 16:04:55
Na ćupriji preko Drine pita me jedan Australijanac na koju stranu da stopira za Sarajevo, a ja mu ponudim da ga povezem kada uslikam šta sam naumio. Usput upadnem u neku trku sa jednim džipom i mislim da će mali Australijanac imati doživotne traume. Ali nije pustio glasa od sebe.

Dušan Savanović u punom sjaju. Još samo da je na putu bila Australijanka...  :lol:

sivka

Ne znaju ljudi da se opuste i uživaju u dobroj vožnji.

Scena: Janko se uparkirao na zadnje sedište, i Marina(5) bi da uskoči u kola. Boban ponudio da on vozi decu, ja se ponadala da će i mene, u paketu. Zbunjeni roditelji guraju Marinu u svoj automobil, ja,(baka), moram sa njima.
Šteta.
Sigurno ne bi smo putovali satima do Beograda...

Boban

A evo i izveštaja:
SARAKON je prava konvencija, to je najsnažniji utisak.
Već ovom prvom organizacijom postavili su jasne standarde i postali bez sumnje vodeći fanovski program u Bosni.
Solidan broj učesnika, raznovrstan program, izuzetan prostor na više spratova, sjajna organizatorka... unikatne nagrade izrađene specijalo za ovu priliku.
Sve je bilo na jednom tehnički viskom nivou, predavanja praćena multimedijom, kviz, učesnici koji dugo posla završetka razgovora postavljaju pitanja i učestvuju u programu, filmovi puštani u futurističkom bioskopu sa mnogo ekrana u krug, tako da nije obavezno sedeti okrenut na jednu stranu, astronomska postavka na krovu za posmatranje neba...
Mnoge stvari koje su ovi mladi ljudi odradili u svom prvom pokušaju daleko prevazilaze iste pokušaje u regionu u izvedbi društava koje postoje i duže nego što oni imaju godina. Tu pre svega mislim na Lazar Komarčić i zaista mi je žao što sa mnom nije došlo dvoje-troje ljudi da na licu mesta vidi kako se jednostavno rešavaju veliki zahvati. Nisam ostao na maskenbalu, verujem da je i to bilo vrlo atraktivno.

Evo nešto fotografija, prvo na Drini ćuprija gde se skroz desno u kadru vidi nesretni Australijanac kako ništa ne sluteći mirno ispija sokić, a onda i prizori iz Doma mladih:

Džek

Lepo, Bobane. Sad mi baš žao što ne pođoh...

Boban

I treba da vam budeo žao, svima, samozvanim fanovima svakome u svom dvorištu.

Džek

Jebga, hljeb nasušni valja zaradit.... a ne bi, majkemi, imo boljeg vodiča kroz Sa od mene....

džin tonik

ovo stvarno izgleda kao da bi se covjek mogao ugodno osjecati. simpaticno.

Džek

Da li ima opcija da se saradnja SA kluba sa ZS nastavi?

scallop

Naročito mi se svidela slika br. 5. :lol:

Džek

E moj Bobane, kud me obaveze izjahaše da ne pođem sa tobom...

Eriops

I nek još neko kaže da žene ne vole fantastiku..uverih se pre nekog vremena u Laguni, a i ove slike dovoljno govore.

SASFC Queen

Pozdrav iz Sarajeva svim forumasima !!!

Ovako upakovano izgleda perfektno, hvala Bobane, nije bilo perfektno ali je bilo SFANTASTICNO kako smo i obecali na facebook-u :)

Nama je bila cast i zadovoljstvo ugostiti facu poput Bobana, jedan Aleksa i jedan Boban, prvi sa filmom, drugi sa knjigama, i vise su nego dovoljan reprezent Srbije, pa vam ovaj put oprastamo sto vas nije doslo vise. Ovaj put ! :)

Iduci put cemo na vrijeme zaganjati sponzore i informirati javnost, pa cemo imati i vise locve i vise posjetilaca, ali i ovako, za prvi put, mi smo prezadovoljni.

Hvala Bobane jos jednom sto si sve ovo postavio (jedino mi nisu jasne ove dvije fotke gdje mi je glava dzinovska i imam blesav izraz lica, ali ako te veseli...), javicu se ja jos... nazalost neki zli ljudi koji ne znaju da je virtualna stvarnost jednako bitna su nam ukinuli facebook na poslu, pa sam u toku dana do 5 nemoćna da komuniciram s vama... :))

Drago nam je biti dio SF stvarnosti regije, drago nam je da smo prepoznati i prihvaceni kao zanimljivi i konkurentni, ja iskreno vjerujem da to i jesmo, u svakom mogucem SF smislu, i da cemo vremenom to i pokazati :)

kisses&hugs

ps - Bobane, imas 1000 mojih slika, ove ne mogu biti najbolje, posalji mi da ja izaberem koje ces objaviti :)
"Politicians should read science fiction, not westerns and detective stories." – Arthur C. Clarke

sivka

:lol:
@SASFC Queen nadam se da ćeš ostati na forumu.
Bravo za dobro, pardon, odlično organizovanu sfantastičnu konvenciju. I hvala Bobanu što je postovao fotke.
Da nisam imala nekih drugih, nažalost manje važnih , obaveza i ja bih došla.