• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Prva uspešna transplatacija lica!

Started by Loni, 31-07-2010, 22:28:20

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Loni

Ne razumem španski, al' kapiram da su ovom tipu, kome se lice deformisalo usled požara, presadili facu mrtvog čoveka.
   Sad koliko je sve uspešno...

http://www.youtube.com/watch?v=UzFcmEsAcWQ&feature=player_embedded#!

Valjda će mu naduvani obrazi jednom splasnuti.

U dilemi sam da li bih mogao da potpišem negde da mi posle smrti neko presadi lice?
   Na čas me ježi misao da bi posle mene mrtvog neko s istim likom šetao ulicama, a opet bi me pomalo i radovalo.

Džek

Zamisli, ostao dužan i bogu i narodu, pa počnu uterivaći juriti nevinog čoveka...

Morbidan primer, al ipak realan. Presađivanje lica može dovesti do raznih implikacija (vidi baba mrtvog unuka kao se "povampirio", pa opandrkne od šoka), ali srećom, neće biti potrebe često da se radi..
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Alexdelarge

Quote from: Lomljavina on 31-07-2010, 22:28:20

U dilemi sam da li bih mogao da potpišem negde da mi posle smrti neko presadi lice?
   Na čas me ježi misao da bi posle mene mrtvog neko s istim likom šetao ulicama, a opet bi me pomalo i radovalo.

gledaj to sa vedrije strane. tvoji prijatelji sa facebooka ne bi imali problema sa pokojnikom, tj. sa tobom, kao sto ti sad imas. :mrgreen:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Loni

Aha ha ha ha Alexdelarge is a Tsar! :-)

mac

Već je bila jedna masivna poznata transplantacija, http://en.wikipedia.org/wiki/Connie_Culp , ali moguće je da je ova španska bila sveobuhvatnija.

Albedo 0

da, a prije toga je i Džontra ima transplantaciju lica. Budala uzeo facu Nikolasa Kejdža, pa gdje to ima...

Džek

Pa jurc'o ga celi film da mu je vrne...

Plut

Tako to bude kad uzmeš a ne pitaš.

Džek

Šipak bi ga jurco da mu njuškica bi neka gaborska...