• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Florian Bieber deserves topic here

Started by scallop, 01-08-2010, 09:47:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

Jutros me TV Dnevnik obavesti da Florian Bieber postoji. Sad znam da je Lomljavina studirao na Univerzitetu u Kentu.

http://fbieber.wordpress.com/2010/05/26/a-history-of-yugoslavia-and-eastern-europe-according-to-some-of-my-students/
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Eriops

Konačno smo saznali pravu istinu o Titu, da je bio službenik sultana  :).

---

najviše mi se dopada ono "da je milošević uspeo jugoslavija bi bila manje veštačka država".
Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

Albedo 0

ruku na srce, ne znamo ni mi njihovu istoriju

kao da neko zna kada je bila takozvana beskrvna revolucija u Engleskoj, a da ne progugla, nego odmah iz glave izbaci.

Kada je bila i šta se tada desilo, kakva politička reforma i tome slično... kada je Irska postala nezavisna itd... ne znamo ni mi

scallop

Quote from: Albedo 0 on 01-08-2010, 14:09:08
ruku na srce, ne znamo ni mi njihovu istoriju

Skini ruku sa srca. Mi ne studiramo politikologiju, niti se spremamo za diplomate. Štos je u tome što te buduće diplomate imaju "temeljnu" pripremu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

---

tačno, albedo, mada mislim da je ovde nešto drugačiji slučaj. kako veli scallop, nije reč o opštoj kulturi, već o studentima koledža koji su ili sami izabrali kurs koji su pohađali, ili im je on obavezan da bi mogli da pohađaju neki drugi kurs na nekoj od narednih godina studija. prilično je suludo da, ako si svojom slobodnom voljom slušao neki kurs ceo semestar (ili dva), na ispitu koji dolazi odmah posle predavanja (dakle, nema kao kod nas da blejiš dve godine pa da tek onda izlaziš na ispit, pa da kažemo kako su studenti zaboravili, pomešali, nisu dobro naučili) - lupaš gluposti. pride, koliko sam shvatio, ovo su ljudi koji se školuju za inostrane poslove, buduće britanske diplomate, i to je prilično skandalozno šta pišu na ispitima.

čak je i kod nas smešno da neko u srednoj školi odgovara istoriju ujedinjenog kraljevstva XX veka i da kaže kako su irci bili muslimani.

scallop

Zanimljivi su ti njihovi anketni testovi. Daju šansu da se tipuje, pa ako pogodiš pogodiš. Čini mi se da su mnogi današnji političari završili tu školu slobodnog lupetanja. Mene poražava da je lakše opaliti bilo šta nego reći "ne znam". Tako mi to liči na internet forume. :lol:

Albedo 0

Ali vi mislite da diplomate moraju nešto posebno da znaju o istoriji zemlje u kojoj se nalaze, pa i ne moraju, eno kao Džoni Dep kada je došao pa na RTSu priča kako je u očima ''prelijepih'' Srpkinja vidio čitavi ''dve hiljade godina vaše istorije'', samo što niko ne zna o kojih 2 000 godina je riječ.

Tako se i diplomate drže opštih mjesta a brinu o interesima sopstvene države. Ako nekog diplomatu nešto zanima ide pa pita nacionalnu biblioteku a tamo sjede stručnjaci za etnologiju. U suštini, on samo uči odgovore na pamet.

Diplomatija je potpuno bezlična stvar, briga nju za istoriju itd...

Vjeruj mi, ni naši studenti pojma nemaju

scallop

Ne moraju da znaju ako su iz SAD ili Vel. Britanije. Tamo gde su oni ambasadori stanovnici moraju da znaju ono što oni misle da znaju.  :|

---

da, naši studenti nemaju pojma, ali ne vidim kako to oduzima na humoru lupetanjima ovih engleskih

Albedo 0

engleski studenti mogu da lupetaju, naši ne mogu, i red bi bilo da prestanu da lupetaju.

Koliko nas košta neka greška a koliko njih? Mi se sprdamo sa njima ali njih ni uvo ne svrbi zbog toga.

A mi možemo na RTSu juče da čujemo ni manje ni više nego najretardiraniju frazu ikada -  da je životni standard u Srbiji u donosu na EU ''trećina proseka''. Mislim kakav je to termin uopšte ''trećina proseka''?

Možemo samo da plačemo.

Mark

Sve su ovo buduci ambasadori ili sluzbenici ambasada u Beogradu! Tragedija je u tome sto je Srbija uvek vise ili manje ambasadorokratija, ni jedna odluka ne moze da prodje ako se za to ne pitaju ambasadori!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

scallop

Sve je u oba pravca. Mi im šaljemo virhunske intelektualce za ambasadore, pa oni tamo lupaju koješta. Ovi drugi samo dok se pripremaju. Pre, sedam-osam godina bio sam zapanjen kad se St. Protić zgranjavao što naši službenici u ambasadi u SAD roštiljaju! Koliko ja znam, barbecue "grilovanje" u dvorištu je za Amere ključni socijalni događaj druženja, kao što je za seks - dating. Jedino moguće objašnjenje je da St. Protić nema znak jednakosti između roštilja i grill-a, što je veća stupidarija od ove u školi u Kentu.

Svaki jutarnji dnevnik mi je krcat debilnih izjava i samo moje slabo pamćenje me štedi šokova. Doznao sam da Tadić ima tanku crvenu liniju. Mi je do sada nismo zapazili. Nismo pitali EU da li smemo da pitamo UN. Grčki ministar nam objasnio da EU nije pitala. Kao da neko pita grčkog ministra.  I tako redom. Možda treba da sve zapisujem e da bi vas zabavio.