• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Harem ili brak?

Started by Loni, 01-08-2010, 21:42:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Da vidimo...

Žensko sam. Ideal mi je ,,brak''
3 (16.7%)
Muško sam. Ideal mi je ,,harem''
10 (55.6%)
Žensko sam. Ideal mi je ,,brak''
1 (5.6%)
Žensko sam. Ideal mi je sloboda
4 (22.2%)

Total Members Voted: 18

Mariana Dan

Pa to se radi u Saudi Arabiji, ne ? Srbija uza sve svoje mane i probleme, ipak nije u takvom nečemu.
Ne idealizujem, nego reagujem na površne i nezrele predstave ljudi , tj.žena ovde, tipa seksualnih odnosa i ljubavi, na predstave onih koji pretenduju da su ipak iznad većine, mase. Ovde se pokušava proturiti kako maltene svaki muškarac želi neku lepuškastu glupačicu u krevetu, i da ga ništa drugo ne zanima u vezi žene. To ne da je površno, netačno i kliše, već je i uvredljivo. Jednako površno kao oni očajnici koje ostavi žena, devojka, pa onda kukaju po forumima kako su sve žene sponzoruše, kako ne umeju da vole i sl.

Svidja mi se kako razmisljas, i mene bi to uvredilo da sam musko, ko sto me vredjaju klisei i uopstavanjao zenama. :)
Bravo, super je sto si takav.

Al nismo mi to proturile u ovoj temi, nijedna od nas tri koja je ovde ucestvovala,
vec drugi muskarci koji su pisali.
Bog voli da dodiruje stvari kroz naše ruke

Savajat Erp

Може ли образложење последњег става? Хвала.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Mariana Dan

Ja sam, recimo, dovoljno mudar da shvatim da sam trenutno dovoljan sam sebi i da mi život u paru sa principom 'till death do us part ne odgovara. Što ne znači da ne želim ljubav i tako to (Mims, mig, mig).  :mrgreen:

Cekaj, cekaj, dok ne napunis 38...

Salim se malo, dobro je kad je covek iskren i prema sebi i prema drugima i zna sta zeli ili ne zeli.

Ja sam oduvek zelela da umrem od jedne jedine velike ljubavi, kao u Dami sa psetancetom i Crvenim markama sa likom Lenjina. Da me boli uvo koliko ce da boli, koliko cu patiti, ali da, jednostavno, umrem od ljubavi za nekim i da znam da sam imala najvecu ljubav kakva se moze zamisliti, i koja se ceka vekovima do narednog zivota. :)

Cuvajte se svojih zelja, mozda se i ispune, rekose mudriji od mene.

Mariana Dan

Quote from: Savajat Erp on 04-12-2011, 02:16:40
Може ли образложење последњег става? Хвала.

Pa ko drvi na ovoj temi o sisatim plavusama i vice
aaaa
kakav uzas
stalna veza
brak
ljubav
hocu harem i zgodne zenske.

Nas tri ili muski clanovi?

Ne mislim na tebe, Anomandera i jos nekoliko vas  drugacijih.

A zanimljivo mi je sto su svi ovi zagovornici menjanja partnera izgleda istraumirani dugim vezama :), a ja koja se zalazem za monogamiju nikada nisam imala dugu vezu. Ahahahaha.

Savajat Erp

Немој ми рећи да си ишчитала цео топик?!  :shock:

Josephine

Quote from: Mariana Dan on 04-12-2011, 02:18:26

Ja sam oduvek zelela da umrem od jedne jedine velike ljubavi... Da me boli uvo koliko ce da boli, koliko cu patiti, ali da, jednostavno, umrem od ljubavi za nekim i da znam da sam imala najvecu ljubav kakva se moze zamisliti, i koja se ceka vekovima do narednog zivota.

Pazi da tom prilikom ne umreš, a ostaneš živa...

Mariana Dan

Quote from: Savajat Erp on 04-12-2011, 02:30:02
Немој ми рећи да си ишчитала цео топик?!  :shock:

Nemoj sad da sitnicaris, to je tako u nacelu na celoj temi.

A evo zbog cega sam ja ovde glasala za slobodu. :)

Odlomci iz knjige Porok savrsenosti, Marion Vudman, jungijanske analiticarke i terapeuta:

"Prvi put u istoriji, muskarci i zene ozbiljno istrazuju mogucnosti uspostavljanja veze koja je zasnovana na odvojenosti, a ne na zdruzenosti.
Umesto da se drze Jahvea, strogih zakona koje je ustanovio jedan surevnjivi Bog Otac, zapenjen od besa ako naidje na neposluh, oni prosto ne obracaju paznju na viku i buku i odlaze svojim putem, pokusavajuci da poverenje poklone iracionalnom.
Drugim recima, pokusavaju da zive u skladu sa duhom.
Priznajuci pojedinacan ljudski zivot, ne mogu a da ne uzmu u obzir i ljudsku nesavrsenost. Oni koji su raskrstili sa krutim zakonima, preziveli slom i osnazili svoj ego, nalaze nov zivot kroz vezu sa drugima.
A dok god se u tim vezama jedno grcevito ne hvata za drugo, jedno ne pokusava da poseduje ono drugo, dotle njih vezuje uzajamna ljubav, i svakome se od njih otvaraju nove dubine licnosti. Tako postepeno nastaje jedan individualan moral, za koji su bespogovorni unutrasnji zakoni.

Svaka nova situacija ispunjena je novim energijama, novim zahtevima.
Ziva energija se ukrsta sa drugom zivom energijom, i eto preobrazaja, jer prepoznajemo i razumemo jedni druge, a u tom prepoznavanju je ljubav koja nas i druge ljude dovodi do nase pune mere. Gledamo novim ocima.
Gledamo voljeno lice, vidimo nove linije, nove prelive u ocima.
..........................................................................
Seksualnost vise nije ogranicena....Ona postaje nas ukupan odgovor na ceo okolni svet.
Ljubav radja dusu.
Dok god sve konkretizujemo, nema ljubavi.
Trudimo se da se nesto dogodi onako kako nama odgovara da bismo zadovoljili zudnje sopstvenog ega".
..........................................................................

Upravo to, bez ljubavi nema preobrazaja, kretanja, razvoja, unutrasnjeg rasta
Ona nema nikakve veze sa sablonima, pravilima i 'zudnjama naseg ega'.
Problem je sto u dugim vezama ova dinamika najcesce nestane.
Jer ljubav i jeste upravo to, predavanje iracionalnom.
Neko postane basnoslovno bogat, a neko zavrsi na dnu mora. Pa ko se usudi, usudio se.

Mariana Dan

Quote from: D. on 04-12-2011, 02:30:21
Quote from: Mariana Dan on 04-12-2011, 02:18:26

Ja sam oduvek zelela da umrem od jedne jedine velike ljubavi... Da me boli uvo koliko ce da boli, koliko cu patiti, ali da, jednostavno, umrem od ljubavi za nekim i da znam da sam imala najvecu ljubav kakva se moze zamisliti, i koja se ceka vekovima do narednog zivota.

Pazi da tom prilikom ne umreš, a ostaneš živa...

Jako lepo receno.
A vec se umiralo, mnogo puta, koga je briga. :)

Bolje od ljubavi, nego od samoce.

lilit

ako ništa drugo, ubiste mene na sabahu. :cry:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Savajat Erp

Јеси ли га бар дочекала са шејтаном?  :)

lilit

da.
i reko mi je da zivot teče dalje, reko mi je da ima još latinoameričkih ljubavnika, a ja sam mu široko otvorila dušu i pustila u nju šejtana.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Stipan

angel011

Quote from: Mariana Dan on 04-12-2011, 02:20:44

A zanimljivo mi je sto su svi ovi zagovornici menjanja partnera izgleda istraumirani dugim vezama :) , a ja koja se zalazem za monogamiju nikada nisam imala dugu vezu. Ahahahaha.

Ja sam u dugoj vezi. I nisam istraumirana. Naprotiv.  :)

(da, znam da se ovo o onima koji su istraumirani dugim vezama ne odnosi na mene  :)  ).
We're all mad here.

Mica Milovanovic

Čitam danas Nušića u kolima dok se vozim kući - Ramazanske večeri. Pun je sentencija[size=78%]:[/size]

Samo ga jedno nemoj pitati za savjet, a to kako ćeš da se ženiš. Ovako će ti reći:
- Žena je žena, pa bila lijepa ali ružna; bila iz dobre kući jali iz najgore, sve ti jedno!
Ima li neke razlike koja će te mačka izgrebati, crna jali bijela? Da je žena bila za svijet,
ne bi je prorok pokrio te da se ne vidi!

Žena nikad ne spije, ona noću smišlja kao i danju. Može čovjek deset godina smišljati,
pa se neće dosjetiti čemu će žena za deset dekika.
Mica