• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Američka spoljna politika

Started by Truman, 11-08-2010, 00:55:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

Ko je rekao da je Rusija jača od Kine?! Ja samo kažem da su te dve zemlje ozbiljan konkurent Americi, a Rusija je svakako jača od Brazila.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Loni

Ja Angel, nisam primetio ono šta ti pričaš, a taj termin SRPSKANAC je vrlo simpatičan i ne nosi ništa uvredljivo.

Slažem se Trumane. Trenutno je Rusija jača od Brazila. Ne znači da će biti u budućnosti.
Brazil je funkcionalno najveća zemlja na svetu, koja može da ima i 2 milijarde ljudi i da im ostane prostor za netaknutu šumsko-džunglovitu prirodu.

To se za hladne zemlje, u kojima je život skup ne može reći.
Jednom su rekli da više nije pitanje decenije već godine kad će Brazil od ,,biljojeda'' preći u ,,mesojede''.
Brazil trenutno ima uticaja na Angolu, Mozambik, Gvineju Bisao i Sao Tome i Principe, ali ne i na susedne hispano države. Čak ne i na Portugal, koji je veran EU.

ginger toxiqo 2 gafotas

Za Lomljavinu:

A što bi tebi kao evropejcu sa dna kace i na hiljaditu decimalu smetalo što su rusofili, nazadnjaci, tabadžije neistomišljenika i novinara... (u koje sam na talasu tvog uopštenog uopštavanja i sam svrstan, a tetet dokaza pada na onog ko je optužen, a ne na onog ko optužuje, zar ne?) prigrabili tapiju na SRPSTVO? Šta bi ti sa njim? I sam si nam se na jednom drugom ZS topicu predstavio redosledom identiteta koji ti smatraš najbližim, najracionalnijim i najtačnijim kada si ti (ali i zdrav razum, naravno!) u pitanju - čovek, stanovnik Zemlje, Evropljaninin...).

Ovako, provociraš rasprave paušalnim argumentima, svoj diskurs zasnivajući na raspomamljenoj eholaliji onoga što si čuo, prepoznao kao tačno, oduzimajući drugima pravo na drugačiji svetonazor, rafalno ispaljujući najčešće arbitrarnim optužbama i etiketama, sve grleno nas ubeđujući prisutne da je lek od jednoumlja zapravo drugo jednoumlje, koje je, gle čuda, ono koje ti zastupaš. Ipak je potrebno dosta više da bi se zauzelo mesto za katedrom moralnog čistunstva i intelektualno-spoznajne superiornosti. Keep trying, though!!!
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Tex Murphy

Quote3 opomene su BAN koliko znam.

Tri kornera penal!!! :!: :!: :evil:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

varvarin

Quote from: angel011 on 12-08-2010, 13:03:32
Lično nemam običaj da nazivam ljude magarcima, mada se povremeno desi da se ponesem krajnje neprijatno prema nekome. Što ne bi trebalo.

Nisam video... Auu, pa ja sam puuno propustio!!! xrofl

Quote from: Lomljavina on 12-08-2010, 12:43:48
Jedino što je Rusima za pohvalu je BROJ TENKOVA (22 000 je stvarno velika cifra) i AVIJACIJA. To svako mora da prizna.

Ti si divan!!!  :)  Dodaj ovome respektabilne nuklearne snage, i dalje dovoljne da se svaka budala duboko zamisli... :evil:

Lomi, evo ti jedan link: http://dalje.com/hr-svijet/rekordan-porast-nataliteta-u-rusiji-2008/219507
Rekordan porast nataliteta u Rusiji 2008.

"U Rusiji je natalitet u 2008. bio najviši nakon raspada SSSR-a 1991., navelo je u utorak rusko Ministarstvo zdravstva i socijalnog razvoja... "

angel011

Quote from: Lomljavina on 12-08-2010, 13:45:24
Ja Angel, nisam primetio ono šta ti pričaš, a taj termin SRPSKANAC je vrlo simpatičan i ne nosi ništa uvredljivo.

Problem i jeste u tome što ne primećuješ šta radiš ni čime smetaš ljudima.

Termin Srpskanac si ti smislio i ti ga smatraš simpatičnim, i uopšte ti nije bitno to što ljudima smeta da ih tako nazivaš. Bitno je samo ono što ti o tome misliš, ne kako se oni osećaju.

Može meni da bude simpatično da neku devojku nazovem buckom, ali ako mi kaže da joj to smeta i zamoli me da to više ne radim, neću to više raditi, ma koliko meni lično taj naziv bio simpatičan i ma koliko ga ja ne smatrala uvredom.
We're all mad here.

Loni

O džindžeru rusofilu (s ruskim nikom) s vrha zlatne staze na vrhu lovačkog brda svetog kralja Nikolaja na kubni, naravno da mi smeta kad bilo ko uzme tapiju nad terminom SRPSTVO jer tapija ta podrazumeva LINČ nesrba.

,,Devedesetaši'' su time, što su sebi dali za pravo da odrede šta je ISPRAVAN Srbin (retro religiozan vernik, domaćin ,,a la Velja Ilić'', ekstremni ćiriličar i anjtizapadnjak, šovinista, branitelj Karaže/Mladže, patrijahalac, mizoginista, nedemokrata, homofob, pristalica teorija zavere, ateistafob, NVO-ofob itd) AUTOMATSKI i odredili šta je i NEISPRAVAN Srbin (sve različito od navedenog).
  A kad je neko neispravan Srbin, time se jasno daje do znanja širokim narodnim masama koga treba LINČOVATI.

E zato mi smeta ta tapija nad terminom ,,srstvo''.
  Upravo zbog tapije te neki omladinci želeli su da prebiju T.Pančića, zviždali su izvrsnoj Biljani Vučo, Biljani Srbljanović i Brankici Stanković.
  E pa boli me kad pomislim da neko hoće da se razračunaama s Biljom S. il Brankicom.

S druge strane niko ne bi da tuče Vukadinovića i Koštunicu (Ne zato što ih svi vole daleko bilo, već zato što protivnici Vukadinovića i Koštunice nisu na nivou fizičkog razračunavanja).
  Basara to radi perom u svojim tekstovima u Danasu, ali ne pada mu na pamet da u svojim prostorijama primi i vaspitava tabadžije.
  (Postoji podatak da je OBRAZ slavio slavu u prostorijama DSS-a, 2003 godine).

Nemate vi osnova da napadate Evropejce ni za šta slično onome što rade nacionalisti.

Je l postoje tabanaški pokreti Evropejaca? Je l postoji evropejski OBRAZ, koji će da upadne u Udruženje Književnika Srbije i da preti nacionalističkim književnicima?
  NE POSTOJI.

E pa obrnuto se desilo. Obrazaši jesu upali u Nezavisno Udruženje Književnika Srbije i pretili. A da je samo to...

Loni

Varvarine, za podatke s tog linka znam i sam.
No nije tu ništa fascinanto.

Veći im je natalitet nego u prewdhodnim godinama (posle 1990),
ali tu ima par caka.

Najveća je ta da ogroman natalitet imaju MUSLIMSNSKI delovi zemlje.
Drugi je što će broj stanovnika i pored nataliteta opadati još oko 4 godine u tom slučaju jer dolaze generacije s malim brojem mladih.

Čak i po tom optimističnom podatku, oni će imati 145 miliona ljudi 2025. godine.

Pa šta je to za 2025. godinu?
Pogledaj koliko će tad imati stanovnika SAD, Brazil, Indija, Turska, Iran i ostale zemlje, koje beleže veći porast.
Mislim da Amerika svake godine ima oko 2 miliona više nego predhodne.
Ako će Rusija sa 141 milion da dođe do 145 miliona za 15 godina, to i nije naročiti uspeh.

No nije sve u ljudstvu. Ima nešto i u nuklearnom programu. Tu si potpuno u pravu.

varvarin

Lomi, otkriću ti malu tajnu!
Kakve priče rasni rusofil priča deci pred spavanje?

Na primer, ovakvu (anegdota proverena, min njet!)
...Sedeo Lenjin u kabinetu i radio, tamo negde 1920, onda napravio pauzu i zamolio sekretara za čaj. Unosi sekretar čaj, i vidi - tovariš Lenjin čita neku knjigu.
  Pita sekretar: Šta čitate, druže predsedniče? Lenjin kaže - neka zbirka priča, i navede ime autora. Momak je u to vreme u emigraciji, vatreno lobira po Parizu protiv boljševika.
 Sekretar, užasnut, kaže: Ali to je naš neprijatelj!!!
 A Lenjin kaže: Tačno. I odličan pisac!!

A što te boli duša zbog Vučo i Brankice... Čuj, dobro je dok ne zaboli dupe!

varvarin

Quote from: Lomljavina on 12-08-2010, 14:13:13
Pogledaj koliko će tad imati stanovnika SAD, Brazil, Indija, Turska, Iran i ostale zemlje, koje beleže veći porast.

Ovaj... jesi ti čuo procenu da za najdalje 20 godina broj crnih Amerikanaca ima da nadmaši broj belih Amerikanaca?

Loni

:-)
Dakle da pazim da Bilju i Brnakicu ne podržim glasno?
U tom slučaju pendrek me čeka.

Loni

Quote from: varvarin on 12-08-2010, 14:16:07
Quote from: Lomljavina on 12-08-2010, 14:13:13

Ovaj... jesi ti čuo procenu da za najdalje 20 godina broj crnih Amerikanaca ima da nadmaši broj belih Amerikanaca?

Čuo, ali rasa ne podrazumeva religijsku ideologiju.

Osim toga svaki crnac, koji dođe u hladni Čikago (6 meseci traje zima) ,,vremenom'' pobeli od tolike zime.
To ,,vremenom'' traje otprilike 6-7 generacija.

RASE inače postoje samo zbog klimatskih faktora.
Što ideš na sever to su ljudi belji, što ideš ka tropima to su tamniji.

Dovoljno je oko 6 generacija crnaca u hladnom području, da se nivo melanina potomaka smanji toliko da se luči kao i kod belaca.

Isto važi i za obrnut slučaj. Belac, koji je stalno u tropskom području imaće tamniju kožu
(I sami crnimo leti, ali pošto živimo u podneblju gde su i zime, onda nam se boja vrati na staro).

U svakom slučaju kad su pod istim suncem koža crnaca i belaca se izjednačava tokom generacija.

No koža je jedno, a religijski identitet nosi nešto sasvim drugo. Daleko nebezazlenije.

Rusija bi kao većinski muslimanska zemlja stvarno mogla biti mnogo jača nego dosad. Bila bi lider i Iranu i Pakistanu i Iraku, Avganistanu.
Sa njihovom podrškom, mogla bi zaista da učini čuda.
Jedino što u tom slučaju srpski nacionalisti ne bi mogli da navijaju za nju.

,,Samo'' toliko.

shrike

Sve kapitalističke zemlje imaju potrebu za radnom snagom i zato uvoze stanovništvo: Amerikanci Latinose, Francuzi Arape, Nemci Turke, Britanci sve žive iz Komonvelta od Jamajke do Indije, pa će tako i Rusi kad im bude zatrebalo ljudstvo, verovatno iz bivših SSSR republika koje su usvojile ruski jezik i pismo.
A belo stanovništvo se u principu smanjuje svuda u svetu.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Loni

Da, ali ima i razlika.

Kad SAD i Španija uvoze radno stanovništvo, to su latinosi, koji se jako brzo prilagode. Deo su iste hrišćanske civilizacije.

Rusi i Francuzi uzimaju radnu snagu pretežno iz muslimanskih zemalja.
Francuzi iz Maroka, Alžira i Tunisa najviše,
a Rusi iz Uzbekistana, Azerbejdžana, Kirgistana, Turkmenistana i Tadžikistana.

Menja se odnos religija, samim tim na duže staze i politička orijentacija zemlje.

Sećam se ankete o Kosovu u Moksvi, kad su naleteli na grupu Tatara. Odgovor je bio: Mi kao Tatari i muslimani podržavamo Kosovo.

E a kad takvih bude sve više i više, a ide se ka tome, onda će srpski nacionalisti konačno izgubiti moćnog saveznika.

Inače interesantno je da Emirati zapošljavaju sve više Indusa.

shrike

Quote from: Lomljavina on 12-08-2010, 15:00:50

Inače interesantno je da Emirati zapošljavaju sve više Indusa.
Arapima je ispod časti da rade obične poslove: taksisti, građevinci, komunalci...
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Loni

Arapima iz Emirata, ali ne i onima iz siromašnog Jemena.
Pola Kaira je teška beda i sirotinja.

ginger toxiqo 2 gafotas

Quote from: Lomljavina on 12-08-2010, 14:06:29
  O džindžeru rusofilu (s ruskim nikom) s vrha zlatne staze na vrhu lovačkog brda svetog kralja Nikolaja na kubni, naravno da mi smeta kad bilo ko uzme tapiju nad terminom SRPSTVO jer tapija ta podrazumeva LINČ nesrba.

,,Devedesetaši'' su time, što su sebi dali za pravo da odrede šta je ISPRAVAN Srbin (retro religiozan vernik, domaćin ,,a la Velja Ilić'', ekstremni ćiriličar i anjtizapadnjak, šovinista, branitelj Karaže/Mladže, patrijahalac, mizoginista, nedemokrata, homofob, pristalica teorija zavere, ateistafob, NVO-ofob itd) AUTOMATSKI i odredili šta je i NEISPRAVAN Srbin (sve različito od navedenog).
  A kad je neko neispravan Srbin, time se jasno daje do znanja širokim narodnim masama koga treba LINČOVATI.

...zadivljuje mi koliko si puta uspeo da omaneš u svom slepom pokušaju uglavljivanja moje malenkosti u tvoju ready-made, pa samim tim iizvitoperenu i netačnu tipologiju... za početak, formalno gledano, ja baš i nisam Srbin, not that it matters much!

... šteta što te Vlajsa ,učešćem na čijoj književnoj radionici si nam se izvoleo pohvaliti, nije naučio pravilima bazične pismenosti (ili je to, a da mene nisu obavestili neu evropejski srpski?), Vlajsa nije baš vičan raboti koje se drži već gotovo dve decenije, ali barem ostavlja utisak pismene zamlate, and that stands for something...

...kao što već rekoh, keep trying!

*** back in the days, kao jedva punoletan upoznao sam Basaru na osnivanju stranke koja ga (mada sa sve manje uticaja, poslanika i članstva) sada toliko žulja. Tu smo negde po broju članskom broju u registru te stranke, baš kao što smo ne mnogo bili blizu, baš blizu i u registru stranke iz koje sa ta žuljačka stranka izrodila u vidu frakcije nezadovoljnika

džin tonik

nije li nediceva srbija izjavila da je "prva evropska zemlja 'oslobodjena' od židova" i jos izdala postansku marku povodom toga?

Loni

Uh Ginger, jako lepa zamena teze. Kad se s nekim ideološki ne slažeš hajde da mu nađeš pravopisnu manu.
   No logori i ratovi nisu nastali zbog lošeg pravopisa. Zbog loših misli jesu.
  Nema to veze šta si ti po nacionalnosti. Govorio sam generalno.

Ja sam slušao Vlajsu na Peščaniku relativno skoro i mogu ti reći da su nam gledišta vrlo slična.
   Čak sam i ,,ispravniji Srbin''  :evil: od njega.
   Dok je on u emisiji hvalio lepote Hrvatske (ako si slušao), marginalizujući Srbiju, ja mislim da nije sve u moru. Ima nešto i u jezerima, planinama, gradovima punim života i banjama...

Basaru tek pratim. Redovno ga čitam. Ne vidim neko moje neslaganje s njim.
   On je najpre bio član DHSS, a kasnije član DS-a, koji je priznao da je glasao za LDP, uprkos tome što je član druge stranke.
  To zvanično.  

Da l je u međuvremenu postao formalni član LDP-a ne znam.
   A kako i da znam kad ja nisam član LDP-a, niti imam ijednog bliskog prijatelja u toj partiji.

ginger toxiqo 2 gafotas

...au, učitelji zabušavali - ne kaže se "slagati se" (slaže se žito, predmeti u plakaru, npr.), već "biti saglasan"...

...a ovo je kanda taj generalni deo - "O džindžeru rusofilu (s ruskim nikom) s vrha zlatne staze na vrhu lovačkog brda svetog kralja Nikolaja na kubni... ", a valjda bih trebalo da se pronađem i u ovom fotorobotu - "retro religiozan vernik, domaćin ,,a la Velja Ilić'', ekstremni ćiriličar i anjtizapadnjak, šovinista, branitelj Karaže/Mladže, patrijahalac, mizoginista, nedemokrata, homofob, pristalica teorija zavere, ateistafob, NVO-ofob itd"... kao u pesmi Roisin Murphy - "You know me better than I know myself"

...vidoviti Lomljavina, rešava problema, skida magiju, vidi što drugi ne vide...

...Lomljavinu za Kleopatru, Peščanik za Bibliju!!!!

***na istom osnivačkom skupu zvanično učešće uzela i Biljana Srbljanović, čekaj, je li to sada difamacija?

*** pre nego što pretpostaviš - nikada nisam pisao za Poglede...

angel011

Quote from: Lomljavina on 12-08-2010, 15:13:51
Arapima iz Emirata, ali ne i onima iz siromašnog Jemena.
Pola Kaira je teška beda i sirotinja.

Čuj, pola! Bar devedeset posto.

Ali su i lenštine koje mrzi da rade (nije retkost da za njihove radnjice ne znaš kada će se tog dana otvoriti, ni da li će uopšte tog dana raditi), a ne mrzi ih da traže bakšiš bez obzira na to što ništa nisu uradili.

Uzgred, kada si pominjao menjanje boje kože: koliko generacija se Arapi peku po pustinjama, pa su opet i dalje bela rasa (tamnoputa doduše), ni blizu crncima koji isto toliko žive na tom istom području?
We're all mad here.

Джон Рейнольдс

Quote from: Lomljavina on 12-08-2010, 11:53:31
Quote from: John Reynolds on 12-08-2010, 11:18:29
Quote from: ginger toxiqo 2 gafotas on 11-08-2010, 15:25:12
...zahvaljujući partijskim plenumima, umesto jednog drugosrbijanskog tribuna (kao da AXLDLRG nije dovoljan i sposoban da sam iznese teret opismenjavanja i uvođenja u red i rezon nazadnog većinskog plebesa) sada imamo i pešadijsku podršku među kojo prednjači ova tugaljiva Lomljavima sa svojim as dull as can get wiki-znanjem, upitnim predubeđenjima, iritantnim diskursom i dosadom kao najpotentnijim adutom... živela usmena preporuka i partijsko strateško planiranje, dole "majčica", ruska gubernija i azijski satrapi!!! I Čedu za predsednika, naravno!

Lepo napisano. Kako se zovu one pločice koje se stavljaju magarcima oko očiju da, dok okreću žrvanj, ne blenu mnogo okolo, to jest služe im da se usredsrede na svoj magareći zadatak? E, to mu dođe Lomljavina, magarac u punoj opremi, na zadatku.

Meni je zanimljivo nešto drugo. Potreba da se nabrajaju istomišljenici (iako su ne neki čak i ogradili od Lomljavinog svrstavanja). Naime, ako se baci pogled na neke internet brloge (mada priznajem da se tim ekstremnim sportom odavno nisam bavio), upečatljivo je da je snaga građanoida često u brojnosti i spremnosti da dijalog vode u stilu ovaca iz "Životinjske farme". Sagita je, naravno, potpuno pogrešno mesto za gomilanje te vrste, ali stare navike teško izumiru.

I nikako ne bih trpao ADL-a u isti koš sa ovim davežom, al da se ne ponavljam mnogo.

Aha ha ha ha!

Pa naravno.

1) Ovaj post sadrži lično vređanje (nazivanje magacem) što je protivno PRAVILNIKU svakog foruma.
Dakle priajvljuijem taj post za OPOMENU.
3 opomene su BAN koliko znam.

Dakle, ne samo što si magarac, nego si i plačipička i tužibaba.

Ajde stiskaj dalje prijave, magarče, plačipičko i tužibabo. Ništa drugo od tvoje sorte nisam ni očekivao.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

varvarin

Quote from: Maršal Mito on 12-08-2010, 16:32:45
nije li nediceva srbija izjavila da je "prva evropska zemlja 'oslobodjena' od židova" i jos izdala postansku marku povodom toga?

Srećo, nisi promašio topik?
Kad smo kod filatelije, ima  serija od 4 marke pod naslovom "Hrvatska legija" - sa motivima ustaških legionara kod Sevastopolja, Dona, Staljingrada i na Azovskom moru... Nije skupa serija.
http://www.kolekcionari.com/showthread.php?t=6901&page=5

Loni

Ok pisala je Srbljanovićka za taj pročetnički list, ali koliko godina je tada imala?
 Zar nema mladost pravo na iluzije?
 Uostalom Bilja jeste tada branila Šešeljevu slobodu, ali ne zato što je istomišljenica s njim već zato što je principijelno protiv političkih zatvorenika.
 Međutim o čemu mi pričamo Ginger?
 Pa ona je tad imala samo 19 ili 20.

Inače nije bila obaveza da se pronađeš u definiciji antisrpstva. Za pravopisne ispravke baš ti hvala!
  One su krive za sve daće, nedaće, logore i loše ideologije ovog sveta.  :|

ZA JOHN-a.
Aha, dakle  PLAČIPIČKA i TUŽIBABA je neko ko se zalaže za funkcionisanje foruma u okviru PRAVNOG sistema i kulturne komunikacije?
  Svako ko se poziva za pravilnik?
 Hm.
 Zanimljivo. Šta sve neću čuti od porusica u poslednje vreme.

Smeta ti verovatno i svaki naš poslenik. Svi se pozivaju na kršenje pravila i tužakaju jedni druge.
  Pa šta je alternativa pozivanja na pravilnik?
  'A golim rukama se biyemo, davimo?

No ok. U tom slučaju jesam plačipička, ali ona izratita...  :cry:
  Plačipička sam što voli plačipičvajz.  :evil:
  To će biti moj novi identitet.

mac

Quote from: Lomljavina on 12-08-2010, 17:50:09Aha, dakle  PLAČIPIČKA i TUŽIBABA je neko ko se zalaže za funkcionisanje foruma u okviru PRAVNOG sistema i kulturne komunikacije?

Naš problem s tobom je što ne reagujemo na svaku tvoju bogovetnu ispalu, i zbog toga se osećamo krivim, jer onaj ko prećuti laž pomaže u širenju te laži. Kada neko i pokuša da ti ukaže na neistinu nailazi da drugi deo problema s tobom, a to je da si imun na promenu mišljenja. Ako neko i nastavi tvrdoglavo da se raspravlja s tobom neumitno dolazi do čuvenog Bobanovog pitanja: "šta mi je sve ovo trebalo u životu".

Drugim rečima, nama smeta tvoja zloupotreba "pravnog sistema i kulturne komunikacije". Na sličan način se recimo zloupotrebljava i demokratija, kad većina uvek nadglasava manjinu. Ovde si ti jedan, a nas je više, ali opet ti jedan lomiš za nas dvadeset.

Джон Рейнольдс

Stigao sam do onog "kulturne komunikacije" i tu sam stao. Uhvati me disleksija kad čitam Lomljavinina lupetanja.

Ti, Lomljavino, očigledno ne uspevaš da shvatiš da je bitan deo kulturnog ponašanja u društvu i ono - ne biti dosadan. Ne biti gnjavator. A ti to jesi, ljudi ti uporno biranim rečima skreću pažnju, ali ti teraš dalje. Kao da ne shvataš da te većina "sagovornika" direktno zajebava.

A što se tiče banovanja, jedini čovek koji je zaslužio ban ovde si upravo ti. Sam si priznao da si sa nekim davežima sličnim sebi dolazio ovde kao provokator. To je vama dripcima izgledalo simpatično jer, sam si rekao, ovde ima "mnogo konzervativaca", a vi ste, jelte, progresivna masa koja smatra da su "konzervativci" legitimna meta za zajebanciju, provociranje i gubljenje njihovog vremena. Naravno, takve fašisoidne ideje, ničim utemeljeni elitizam i snishodljivo ponašanje karakteristično je za drugosrbijanski ološ, tako da je tvoj nastup, ako ništa drugo, konzistentan. Baš kao što je konzistentna i dosada, to okretanje žrvnja koje je tvoj celokupni "doprinos" ZS.

Ovim pozivam moderatore da, ukoliko bude razmatrano moje banovanje, mi dozvole da dokažem da Lomljavinu ničim nisam uvredio, to jest da on jeste davež, magarac, plačipička i tužibaba.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

mac

E, ali s druge strane dobar je kad treba neko da se valja sa Pingvinom i/ili Zoskom. Pustiš njega da radi ono što radi najbolje, i lepo se baviš drugim temama. Svako ima svoju dobru stranu :-)

Savajat Erp

па није се баш претргао од ваљања са њима или се бар ја тога слабо сећам...
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

angel011

Koliko se često Pingvin ili Zosko uopšte bakću sa Lomljavinom?
We're all mad here.

Loni

Ae John, bre molim te, ako su nekom dosadni nečiji postovi, ne mora da ih čita!
Je l forum telefon, skajp?
Je l forum obavezno predavanje radi dobijanja potpisa?

Ko te tera da čitaš ako nećeš?

Uzgred ti si taj, koji se žalio da se ja pozivam na neku grupu mojih istomišljenika (Hobit, u dobroj meri Meho Krljić), a sad kad MAC radi to isto.
(Uživa čoek u poziciji grupne moći - MI - protiv tebe jednog, iako to baš i nije potpuno tačno) pa ti ne smeta?

Hajde budi malo nepristrasan.
(Očekujem to i od Angel)

Ako se ne slažemo u politici, složićemo se možda kod analize filma, knjige itd.
Što svi moramo da se slažemo u svemu i da se vređamo?

Nisam za to da se ti banuješ, niti sam se potresao što si mi rekao magarac, ali jesam za neku kulturu komunikacije i pravilnik, koji podrazumeva sankcionisanje.

Što se tiče PROVOKACIJE (kako da je ne volim kad se završava sa CIA  :evil:) - to što Mac kaže i jeste delimično tačno.
Volim provokaciju, poigravanje sa identitetima i stavovima, a izazov mi je kad kao pojedinac nasrnem na grupu, ali brate postoje PROVOKACIJE I PROVOKACIJE.

Znam dokle je granica dobrog ukusa.
Jedino što sam ismevao jesu stavovi pojedinca, ali nikad samog pojedinca.
Nećeš od mene čuti da kažem da je neko glup, lud, neuspešan u životu, drolja, kurva, budala...
Nećeš dočekati od mene da se petljam u tuđ privatni život, da ću objavljivati ime, prezime, podatke iz biografije...

Dobra PROVOKACIJA je ona, koja nikog ne vređa i ne omalovažava, a ipak nateraš onog, čije stavove kritikuješ, da se zamisli nad sopstvenom teorijom.
Ja ako pređem tu granicu dobrog ukusa, sam ću sebi pljuvačku na obrvu zalepiti.

I šta ste svi zapenili zbog obične politike?

Ono što ja hoću da kažem je prosta stvar.
- Ako ste za Srbiju van EU, onda želim da predočimo šta to u praksi znači kad su ti svi susedi u jednom sistemu, a ti u drugom.
- Ako si za Srbiju u EU, ok, ali čemu onda navijanje za suprotstavljenu silu Rusiju?
Je l nam u federalnoj Evropi glavni grad Brisel? Jeste.
Dakle raduješ se uspehu tvoje federacije, a ne konkurenata.
O tome ovde pričamo.
Objavljujemo podatke (Evo ja se složio s Varvarinom da Rusi imaju ogromnu nuklearnu moć).
Nema potrebe za prelaskom na lični nivo prepucavanja.

angel011

Ne, ne znaš dokle je granica dobrog ukusa, i često je prelaziš.
We're all mad here.

mac

Nigde mi ne idemo bez Kosova. Ni u Evropu, ni u Rusiju, ni na Mars.

ginger toxiqo 2 gafotas

Quote from: Lomljavina on 12-08-2010, 18:26:28

Znam dokle je granica dobrog ukusa.
Jedino što sam ismevao jesu stavovi pojedinca, ali nikad samog pojedinca.
Nećeš od mene čuti da kažem da je neko glup, lud, neuspešan u životu, drolja, kurva, budala...
Nećeš dočekati od mene da se petljam u tuđ privatni život, da ću objavljivati ime, prezime, podatke iz biografije...

...ali ćeš zato uporno nekoga nazivati Srpskancem, iako ti ta osoba u više navrata skrene pažnju da to smatra uvredljivim, ali, avaj, to ne može biti uvreda jer je dosetka koju je smislio tvoj elitni, prosvećeni, svevideći, a bigotni um koji odlično zna da detektuje uvredljivo u odnosu na šarmantno...

...što dovodi do naredne dimenzije - otkud ti uverenje da si baš ti Bogom dan da prosvetliš i na pravi put vratiš zabludele i da su baš istine za koje se ti uhvatiš one neprecive i jedine;  kreni u narednu wiki potragu za instant znanjima, prouči da je Evropa (EU, whatever) izgrađena na hrišćanskim svetonazorima koji ne priznaje solipstičko uverenje da je čovek mera svih stvari (u ovoj priči, u tvom doživljaju sveta i samonametnoj ti ulozi glasonoše nepobitnih istina, ti bi svakako bio nadčovek)...

...a na stranu što si zbilja dosadan (ta kobna mešavina zadrtosti, neukosti, glasnosti, samoljubivosti i netolerancije) i što (barem ja) ne vidim čime ti to doprinosiš ovom forumu (nema na ostalim sekcijama foruma, onim naglašenim u zaglavlju)...

Loni

Angel, onda sam ćorav jer ne vidim.

Ako nikom nisam rekao nijednu direktnu psovku,
nijednu klevetu
ako se nikom nisam mešao u privatan život niti nešto tako iznosio,
gde je onda pređana granica lošeg ukusa?

U tom što sam stanovniku Republike Srpske rekao da je Srpskanac?
Uf...  Obična igra reči.

Uostalom gde je ugrožena strana?

Taj koga sam nazvao Srpskancem posle toga je lepo komunicirao sa mnom i preko foruma i privatno?
Što se on ne žali?

Haj poredti to Anželik s ovim ostalim što je meni upućeno u poslednjih par postova?

Ginger, ko ti je dosadan ne čitaj mu postove.
Preskači!

I nije istina da ne pišem na drugim topicima.
Gledam redovno anime, čitam romane, gledam filmove....
Uskoro ću otvoriti sajt, na kome će moći da se reklamiraju razna domaća dela.
Imaš moje postove na razne teme.
Ukazao sam na animu MONSTER, koja je mnogima postala jedna od omiljenih.

Šta te briga za moje političke i društvene stavove?!

A kad smo već kod njih, znate i sami da nit sam ZADRT (priznao sam i mane SAD i mane Evrope, lepo polemisao s Varvarinom, sa Trumanom ovde na zadata pitanja. Došao do odnosa 1:1 u krivici. Druga strana nije napravila kompromis ko ja).

Nisam ni nestručan jer kako može neko biti nestručan ko se poziva na eminentne sajtove i linkove?
Valjda je nestručan neko ko obelodanjuje pogrešne informacije.

Ono što smeta je što nisam ISTOMIŠLJENIK.

To je ono što mnogima smeta, onda bar tako i kažite.
A ne da se foliramo da sam ja kao nešto nekorketan.
Šio mi ga Đura.
Prema kome? Kad?!

Da termin SRPSKANAC (koji inače nisam ja izmislio) nije isto što i nazvati nekog magarcem, plačipičkom, dosadnjakovićem?

Šta uostalom i znači Srpskanac? Čovek koji živi u Srpskoj.
A šta podrazumevaju termini magarac, plačipička, dosadan?

...Ma jašta...

angel011

Srpskanac je manji problem. Manji je problem i to što sad kažeš da nisi ti taj termin smislio, a ranije si tvrdio da jesi, i da ti je smišljanje reči fetiš (ne vidim šta je pristojno u naturanju svojih fetiša drugima, al' 'ajde).

Veći je problem što uporno insistiraš da ljude potrpaš u određene kategorije za koje oni ne osećaju da tamo spadaju; tako i ne moraš da izgovoriš direktnu uvredu, dovoljno je da se negativno izraziš o određenoj grupi, nazoveš ih tabadžijama, konzervativnima, šta sve ne, i, recimo, gingera svrstaš u tu grupu jer nije tvoj politički istomišljenik. Naravno da će se on onda osetiti uvređenim iako ga nisi direktno, po nick-u, ili privatnom imenu, nazvao zatucanim konzervativcem, sa sve postavljanjem njegovih ličnih podataka.

I veći je problem što ti ne pada na pamet, ako se toliko inače različitih ljudi oglasi da im smeta tvoje ponašanje, da je možda problem u tebi, a ne u zatucanim forumašima.

Toliko od mene, ako ti i dalje nije jasno, ja zaista ne umem da ti bolje objasnim.
We're all mad here.

Loni

Angel, govoriš o apstraktnim stvarima i učitavanjima konteksta, koji mogu da bidnu, a ne moraju da znače, a ne oglašavaš se da osudiš direktnu i očiglednu paljbu na mene?

Mani to to ko je većina ko je manjina.
  Pre par dana sećam se teme gde smo Meho, Hobit i ja bili na istoj strani, pa su još tu bili neki iz Hrvatske. Dakle situacija je bila obrnuta. Neko drugi je tamo bio manjina. To se stalno menja.
    Za par godina retko ko će možda misliti kao MAC da niko nigde ne ide bez Kosova.
   No što i da je neko većina?
   Većina je podržavala Hitlera, Staljina, Slobu... Šta s tim?

Inače zaista ne mogu da se setim kad sam i gde čuo termin srpskanac.
Da li li je možda bio termin srpskaš, pa sam srpskanac sam izmislio ili obrnuto baš se i ne sećam, ali kakve to veze ima ako se time niko ne vređa? Meni je to toliko nebitno da se takoreći i ne sećam ni kad ni šta. Jednostavno mi je bezveze.

Koga sam ja to utrpavao u kompletan negativni koš?
   A koliko puta su mene utrpali?

Gde kažem da su svi desničari i antievropejci tabadžije?
  Naravno da nisu.
  Neki nose frakove i maze mace.

Ja mislim da je problem kod pogrešnog učitavanja tuđih poruka, naročito kad se prema nekom ima predrasuda.

Hajde ti prvo OSUDI ono, što se s kilometra vidi da je uvreda.
   Izjasni se da l je u redu nekom direktno reći one stvari, a onda možemo natenene da govorim o apstraktnim uvredama između redova. Šta je zapravo tu uvreda, a šta učitavanje?  

I da mi je znati gde je problem u mojim postovima na ovoj temi?
  Šta sam ja to radio?
  Vadio tablice i fakte. Odgovorio direktno Trumanu na temu. U čemu je problem?
Kad sam koga negde opleo i omalovažio od forumaša?
Haj mi predoči jer sam očigledno ćorav.

I na kraju krajeva što bismo uopšte pričali o meni?
   Kad tema bude glasila TAJ I TAJ - LIK I DELO... pa hajd.
   Ova tema zove se AMERIČKA SPOLJNA POLITIKA.
Raspravljamo o odnosu snaga Amerike i ostalih zemalja, koje joj pariraju.

Džek

Ja ne kontam šta se tu uopšte ima raspravljati.

Amerika drma, rusi pariraju, "nepodobni" narodi i nacije su pijuni u toj igri i to je to.

Mnogi moji su ostavili kosti u tim igrama, a i "balije", i "ustaše".

Status kvo. Živimo kako živimo.
Kome to stanje ekstremo smeta, neka savlada microsoftov flight simulator, otme aviJon i zaleti se u neku američku vojnu bazu. Preporučujem padobran, jerbo valja još pečenja smazati, žena voleti i decu odgajati. A bogme i čitati, a i pisati, slikat, muziku pravit. Stvarati nešto. Biti svoj u tome.

Kome to stanje malo manje smeta, neka jebe mater amerima, ujutro umesto očeNaš, šara grafite, i mrzi sve zapadno, što se mrzit more.
A ko mrzi njiOve žene, filmove i eure, auta i čiste mokre čvorove, javne, nek ide u šumu, zajedno sa traperom Bilom.

A opet, kome niš ne smeta, nije čovek.

Pa ajmo se negde tu definisati, negde između... onako ljudski, a ne virtuelni šampiJonat tipa "pljuc u dalj, hahha, skriven sam iza neta, provajdera i monitora". Imam maskirnu. Jaku. Lap. pivo i net. Ja sam prvi jezik ratnika.  xuss

Virtuelni.

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

džin tonik

dragi rusofili: uskoro cernobil 3.0

Džek

dragi prodavci obale svoje, naroda i ponosa svoga, olujnog,  plave oči mengele-a: pantrljak, granatom otkinut, ne raste više... švabo za "danke deutschland" naplati veštačku nožurinu, jeb ti to...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Usul

Prvi put otkad sam na forumu stavih nekoga na ignore... ne vredi
God created Arrakis to train the faithful.

Loni

Za eksploziju Černobila delom su krivi su stručnjaci iz SRFJ.
Jugosloveni su loše konstruisali tu nuklerku ako se ne varam.
Takve su bar bil glasine.
Samo treba ravnomerno podeliti greh na 6 država?
Ili ih je 7?

Inače protiv sam toga da se kao sile spominju samo SAD i Rusija.
Pa valjda je i EU neka sila, makar u začetku.

džin tonik

izgleda da ce rusi postati jedina nacija na svijetu koja ce uspjesno unistiti svoju zemlju jos bolje od srba, ne samo privredno, vec do temelja.

džin tonik

putin upravljao kanaderom i gasio pozar!
http://www.vecernji.hr/vijesti/putin-upravljao-kanaderom-gasio-pozar-clanak-177622

wow! hura!
ovo mi zvuci kao: pluca israla govno od tri kile ili debelo crijevo proizvelo crvena krvna zrnca.
zasto rusija, kojoj je savrseno dobro poznato koliko kontaminiranih terena ima, nije adekvatno pripremljena na eventualnost sumskih pozara?

zivio zapad!

Loni

Za to ih već ne krivim.

Nisu navikli na nepredviđenu vrućinčinu.
Niko ne zna šta je tačno uzrok toga da ovo leta u Evropi bude prohladno, a u Rusiji tako vrelo.
Moguće da je vulkan ejjjfgrgggrskotl ... nešto poremetio.

džin tonik

tko polaze pravo na titulu svjetske sile mora biti pripremljen na malo zesci sumski pozar. nema tu "nisam znao, nisam slutio".

mac

Možda su ljudi-krabe iz dubine Zemlje namerno izazvale erupciju vulkana Eyjafjallajokull, da bi prikrili svoje mešanje u Zemljinu klimu, koje je presudno za njihovu invaziju. Amerikance zezaju sa izlivom nafte u Golfski zaliv, Pakistance sa poplavama, Kineze sa odronom zemljišta...

džin tonik

i sad pogledajmo kako su ameri rijesili bp: doslovno su ih razapeli na kriz, uzasan pritisak, milijarde odstete, medijski linc... i nafta vise ne curi.

a rusi? "putin upravljao kanaderom i gasio pozar!" gdje je kritika? zasto zemlja koja ima ogromne kontaminirane povrsine sume nije adekvatno pripremljena na eventualnost zestokih sumskih pozara? zasto po ne znam koji put zbivanja u rusiji prijete da ozrace cijelu europu?

pokojni Steva

Priznao BaĆuška, sjebaše ih autonomaši i Ustav iz 74.... Bez centralizma nema pravog kapitalizma!
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Loni

Ljudi-krabe žive i u zemlji? Mislio sam da naseljavamo samo morske dubine.

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?