• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Srpski, hrvatski, bošnjački i crnogorski su jedan jezik

Started by Boban, 16-08-2010, 15:46:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Bob Rok

Quote from: Maršal Mito on 17-08-2010, 19:32:08
kao da si citirao hitlera, samo kad bi srbe zamijenio bavarcima, crnogorce prusima, a sve u paketu, t.j. juzne slavene, nijemcima.

u biti, hitler je pisao slicno kao ti, homogenizirati teite, pa pokoriti inferiorne.
Vidim da ti bolje poznajes delo istog.

A koga bi pokorili onda? Mislim, ko su teiti u ovom slucaju?

Bob Rok

Quote from: PingvinPatuljak on 17-08-2010, 19:41:27
pa dobro, bob je pomirljiv čovjek i on bi tu gasio vatre. čekaj malo, treba vremena da bob uhvati pravi diskurs i način ophođenja na sagiti: on tu postupa i misli nehistorijski, tj. preslikava onu scomovsku letargiju i političku korektnost izravno na sagitu (zanemarujući da se tu igra po zatvorskim pravilima)

bobe,
srbi će te se odreći jer im kvariš prosjek; ovi se tu navatali na istoriografiju, vuka, kraljevića marka i mošnje vladike, a ti im ulijećeš sa - sekularnom državom? odbacit će te gore nego Lomljavinu.
Ja sam Marsovac.

Bob Rok

Quote from: Maršal Mito on 17-08-2010, 19:53:27
bas me zanima hoce li u daljnoj diskusiji ispuniti visoke kriterije koje ovaj birani krug zahtijeva. ovo je tako obican ulet, ne znam, kao da mi se ptica posrala za vrat. nekako naivno. bojim se da varvarinu pozli, treba imati i malo obzira.
Posrala? Odlicno, to je talija, a mozda ti i nesto udje u glavu.

Bob Rok

Quote from: Lomljavina on 17-08-2010, 20:12:58
Ne mogu da reagujem jer mi nisu jasni ti postovi novog člana.
Još čekam da se pozicionira.
Pa nisam ja jedini drugosrbaš ovde.

Tu mi je i Hobit, a ne znam naciju YGG-a. Ukoliko je i on Srbin, eto mi trojne koalicije.
Za Mehu Krljića ne znam šta je. Je li samo virtualni Bošnjak ili i sveživotni.

Marsovac, drago mi je. Nisam znao da se ovde trpate u plemena... Kamo ih kosmpolite?

Bob Rok

Quote from: PingvinPatuljak on 17-08-2010, 20:20:14
Quote from: Lomljavina on 17-08-2010, 20:12:58
Još čekam da se pozicionira.

nema od toga vajde
dok ti čekaš da se pozicionira, eno mu već eriops stavlja šešeljevu značku, kobasice i rakiju
Ne sekiraj se, nisam sklon ideologijama i drugim glavama, imam svoju, hvala bogu, tudja mi ne treba da misli umesto me.

Savajat Erp

хоћеш ли се напокон наквотовати?!  :mrgreen:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Bob Rok

Quote from: Lomljavina on 17-08-2010, 20:30:35
Još jednom mu pročitao post.
Sve mi je to nekako UOPŠTENI HEJT.
Ne budite nacionalisti, ne budite ovo... ono... ološi...

Ja sam više za raspravu o konkretno iznetim faktima.
Sovinisti. I ne znam ko vam je dao za pravo da lupate gluposti i brukate zemlju u kojoj zivim.

Bob Rok

Albedo 0

Quote from: Ygg on 17-08-2010, 20:51:50
Ja sam trećesrbijanac! :!:

Elem, meni je nebitno kako se zove jezik kojim govorim. U djetinjstvu moj jezik se zvao srpskohrvatski, sad se zove srpski, savršeno me zabole da li će se sutra zvati bosanski ili bošnjački ili hrvatski. Savršeno me zabole za naziv sve dok mi taj jezik ne diraju, sve dok u njega ne ubacuju nova slova ili nova gramatička pravila.

pa to nisu nova slova, i meko š i meko ž su postojali u slavenosrpskom, ali ih je Vuk izbacio kao nepotrebne, jer i jesu nepotrebni.

To što ih ovi vraćaju ne znači da su nova, to su slova iz slavenosrpskog jezika.

-----------------

Pingvin neka proba sa tim filozofiranjem na sudu. Do tada to je srpski jezik. Uostalom, neka nađe da je iko napisao gramatiku hrvatskog jezika prije 1945. godine.

Vidi se da čovjek ne zna ko ide poslije Hegela, pa ide Marks čovječe, a poslije njega samo istorija. A istorija tvrdi da ste lopovi. Ne možeš pobjeći od istorije, istorija ti je maltene Realno. Trauma je tu zauvijek.

džin tonik

Quote from: Savajat Erp on 18-08-2010, 00:08:01хоћеш ли се напокон наквотовати?!  :mrgreen:

taj nije stretan dok par puta ne iskvotuje bar jednu sliku od 50.000 piksela sirine. na zalost nemam nista adekvatne velicine.
a kad je dobije miran je po 2-3 mjeseca...

Bob Rok

Sirov humor, vau, ti si, bre, car, kakav marsal... Mala maca je on za te.

Loni

YGG je Banjalučanin, a nije nacionalista.
To mi se stvarno dopada. :-)

Dakle pored drugosrbijanaca imamo i drugosrpskanca. :-)
YGG, moraćeš sa mnom u koaliciju. Vi'š kako nas je malo.

varvarin

Quote from: Maršal Mito on 17-08-2010, 19:53:27
ovo je tako obican ulet, ne znam, kao da mi se ptica posrala za vrat.

Ma to je bila neka veća živuljka!  

varvarin

Quote from: Maršal Mito on 17-08-2010, 18:47:00

i pismo, dodao bih, i pismo. zar se nisi upitao kako to da srbi navodno imaju dva pisma? ej, dva pisma! narod sa dva pisma?!

DOBRO, DOKLE VIŠE JA OVDE DA EDUKUJEM ??

"Ne postoji jezik sa dva pisma. --> погрешно

Postoje mnogi jezici sa dva pa i više pisama.
Japanski ima čak tri pisma: hiragana, katakana i kandži.
Korejski ima dva.
Kineski ima dva: tradicionalno i pojednostavljeno.
Nemački ima dva: goticu i latinicu. Za vreme Drugog svetskog rata je čak i gotica bila jedina zvanična.
Među njima je i srpski sa dva pisma: ćirilicom i latinicom. "

džin tonik

gluposti. jedno su azijati, drugo nijemci.
ili mozda srbija prelazi u sile osovine? poseze za tudjim?

varvarin

Alo, administracija ?!
Ovo stvarno  nije u redu!!
Ne mogu više besplatno da obavljam edukaciju ovde!!
Do sad sam izložio materijala za dooobar jednosemestralni kurs na temu: TEŠKO JE BITI AVARIN!   :cry:
Uz svo poštovanje, neću više za džabe!!!

džin tonik

scallop

Quote from: Maršal Mito on 18-08-2010, 14:21:32
pravis urnebes cim ostanes bez argumenata.

Ko nam kaže, ko nam kaže! Ti si Avarin, a on je VarAvarin.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.