• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Avanture ?

Started by Son of Man, 22-10-2010, 13:39:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Perin

Baš. A unutra, pored metalnog, lepog pakovanja, čeka te iznenađenje: veliki poster :)

Meho Krljic

Ima i drugi očigledan razlog - ako niko ne bude plaćao igre, neće više biti pravljene, pogotovo avanture koje ionako skoro niko ne pravi. Mislim, meni ni iz džepa ni u džep, poznato je šta mislim o avanturama, to jest, igram ih sporadično, ali nije red.

Son of Man

Fala na iscrpnom odgovoru, mada ja kontam da je to isto ko i sa filmovima, uvek ima raje koja ce da kupi original DVD a i ovih drugih koji nece, i evo ja da zivim npr. u  SAD, ja bi sve pare trosio na ploce i tako te akcije, a ne da se cimam sa mptrojkama.

EDIT : a i ja sam od onih koji ce uvek pre da popije 2 litre piva u parku nego da plati papreno u kafani, dok je Meho to tebi ispod casti, cak si me prozivo ono jedared  :lol:

cutter

e, ali filmovi nemaju multiplejer koji je bogougodan uglavnom tek kada se plati.

Tex Murphy

Ja lično nisam neki fan multiplejera. Izuzimajući pucačine kao Q3:Arena i L4D, uvijek više volim da se igram sam :evil: Čak i kad su u pitanu strategije.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Dr00d

Pa i meni je isto i za igre i za filmove: ništa od toga ne bih plaćao :) Pogotovo što većio deo tih filmova i igara ću pogledati/odigrati samo jednom. Čak i da sam kod onih pirata kupio svaki film koji sam odgledao bila bi to velika cifra, a kamoli originale da sam kupovao. Za igru bi neku još i dao pare i to zbog multipleja (mada je to novija moda pre je i to bilo za džabe) i ako se plaća samo jednom, tipa nikad ne bih u životu plaćao pretplatu za WoW. Mada priznajem da bi bio red da se igre i filmovi plate, ipak se neko trudio, al jbga...

Kad reče čovek Q3: ako ima zainteresovanih da raspalimo multiplej, hostovaću ja nije problem :)
There's no saint like a reformed sinner.

Son of Man

Ma bre Dr00de, da mi zivimo u nekoj regularnoj zemlji pa da od postenog rada mozemo da zaradimo i za te razne hobije ja bi sve zivo kupovo, bio bi kolekcionar svega i svacega, na prvom mestu naravno vinila, a da ne pricamo o filmovima, stripovima, i ostalim gadgetima tipa one figurice and shit, zato je meni SAD obecana zemlja (moze i Kanada), ono radis u nekom supermarketu il tako neki jadan poso, al zato imas brate da si kupis te zajebancije kolko osh...

Harvi, ni ja nikad ne bi voleo da igram taj multiplayer, jer po meni je cilj igara da igras solo, da te svi ostave na miru i da zivis u tom nekom svom virtuelnom svetu, a ne da mi se neko tu mesa i da me cima  xuss

Son of Man

Harvi, se secas kako si instalirao Harvestera, evo ja sam mauntovo 1. CD i instalirao, pokrenuo igru - nece, trazio crack po sva tri diska, nema ga, isao na pirate bay stranicu da vidim dal ima uputsvo, ni to nema, imas ideju ?

Tex Murphy

Sine, blage veze nemam za krek, ja sam igru kupio prije više od deset godina, u vrijeme kad se 1 CD plaćao cirka 10 eura. Tad nisam imao nikakvih problema s instalacijom, ali to su bila neka druga vremena.
Zašto tačno neće da se pokrene, javlja li neki eror? Problem je vjerovatno u ovim novim operativnim sistemima. Probaj nekako da podesiš compatibility mod na Windows 95 ili 98.
Genetski četnik

Tex Murphy

E, inače, sad se sjetih - zvuči suludo, ali moglo bi da upali. Probaj da je pokreneš u DOSBoxu - Harvester je napravljen i u DOS i u Windows verziji, ali ako me pamćenje dobro služi, DOS verzija je bolje funkcionisala.

Inače, ovde je neki forum sa sličnim problemima, pa pogledaj, možda ima kakav pametan savjet.
http://www.annoyances.org/exec/show/article07-014
Genetski četnik

Son of Man

Fala vi bate.  xwink2

Meho Krljic

Vi što se pržite na avanture sgurno ćete biti zainteresovani da znate da su ovog vikenda na GoG-u u toku helouvin popusti pa je tako paket od 6 Activision igara (a koje su zapravo mahom Sierrine stare igre) svega 24 dolara. U njemu su sva tri Gabriel Knighta i dve Phantasmagorie. Gabriela Knighta valjda ne moram da opisujem, to je jedan od najcenjeniji avanturistikih serijala ikad a ja posebno moram da podvučem da u njemu valja ceniti određenu nelinearnost i privid slobode koji nisu karakteristični za avanture. Plus GKovi imaju dobre, zanimljive priče i interesantne karaktere.

Phantasmagoria igre su, pak, više eksploatacijski dragulji nego zaista ogromni koraci napred u igračkom smislu. Naime, pravila ih je Roberta Viliams, ali su, za razliku od King's Quest serijala po kome je Vilijamsova najpoznatija, ovde korišćeni živi glumci. Dakle, u igračkom smislu, Phantasmagorie nisu preterano bitne, ali se sećam da sam bio prilično zapanjen kada sam video koliko seksa i nasilja ima u prvoj igri svojevremeno. I mean, u bioskopskom smislu, ovo je jedan solidan eksploatacijski erotski horor triler i pošto piratskim verzijama treba malo ubeđivanja da se pokrenu, verujem da po ovoj ceni sasvim ima smisla da ih pazarite i iskusite jedan malo ekscentričan deo videoigračke istorije devedesetih.

Son of Man

Za sve ljubitelje Lovecrafta, preporucujem odlican serijal "Dark Fall".  :|

Tex Murphy

E, Sine, kad spomenu Lovecrafta, ima igra koja se zove CALL OF CTHULHU: DARK CORNERS OF THE EARTH. Doduše, to nije klasična point & click avantura, nego nešto nalik na FPS, ali trebalo bi da sadrži dosta avanturističkih elemenata i atmosfera jednostavno RAZBIJA.
Genetski četnik

Meho Krljic

Butt seriously, za najbolji Lavkraftovski ugođaj, posegnite za igrom Amnesia koja je izašla pre nekoliko nedelja. Igra se iz prvog lica, kao akciona igra, ali je u stvari avantura. Atmosfera u njoj je actually neprevaziđena. Dizajn not so much, ali je u pitanju solidna igra.

Son of Man

Skino sam obe pre par dana, al' ko ce sve to postici  :shock:

Meho Krljic

Brate, ti bar nemaš prepreku u vidu osmočasovnog radnog vremena i supružnika kao mi ostali. Ako TI ne možeš da postigneš, kakvu nadu imamo mi?

Son of Man

Da brate, ali vi igrate aktivno vec 10 i jace godina, a ja od 2003. apstiniram, tako da treba sve to propusteno nadoknaditi, prosto ne znam sta cu pre...imam 10 voznji i svaka je jaka na svoj nacin, imam 20 avantura isto sve predkrane...nije isto jebiga.

Meho Krljic

S obzirom da ja jedva da igram i vožnje i avanture... nemam neki pametan savet.

Dr00d

Sinoc sam priveo kraju Lost Horizon (torrent), pa mogu da je preporučim. Igra nije ništa specijalno (poput Myst-a :)), ali je opuštena i lepo klizi, tj. prilično je lagana pa nema nekih muka sa njom, pružiće razbibrigu za par dana. Tako da... ko voli nek izvoli.
There's no saint like a reformed sinner.

Son of Man

Jebote, tek sad videh koje je smaranje Syberia 1, a kad sam ju igro pre jedno 10-ak godina bejase VR'. Ih, sta ti je percepcija, odo' da igram dvojku, to nisam ni probo.

Meho Krljic

Ja pričam to o avanturama, al ljudi me ne slušaju.  :lol:

Doduše, malopre sam kupio prva dva nastavka Dark Fall za male pare na GoGu tako da... licemjeran sam preko svake granice.

I da dojavim da je na GoGu ovog vikenda popust na Jowood igre, pa imate Aquanox 1 i 2, Painkiller (sa ekspanzijom), Dark Fall 1 i 2, Neighbors From hell, The Guild i još neke igre za siću.

Son of Man

Ovo je pre za topik horror u igrama, al posto se radi o akcionoj-avanturi, a navedeni topik mi nije na vidiku, evo vi ga odje :

Dakle, Call of Cthulhu, vec dva puta skidam igru, prvi put sa torrenta a sad sa wareza i svaki put mi javlja istu gresku iako sam sve radnje obavio po protokolu. Naime, posle onog uvodne price u ludnici, samo izbaci prozorce cocmainwin32.exe has encoutner a problem and...

De sam pogresio, jel igro neko, imal ko ideju ?

Meho Krljic

Ako ti je lakše, nisi jedini koji ima taj problem. Evo šta sam našo na pajrtbeju:

Quoteanybody still getting crashes in games ( very early too)?
i am runnig vista46 and got crashes in first floor of first mission (the fist building in game)

i did this and in got fixed so far
1goto installed directory of the game
2goto engine folder
3 right click and select properties of CoCMainWin32.exe file
4 goto compatibility tab
4 click show setting for all users
5 then select these :
run in comparability mode winxp sp2
select 3 disable options
and select to run as admin

hope this helps somebody

Sad, mislim da ti nisi na Visti nego na XP-u, ali probaj taj kopatibiliti mod.

Meho Krljic

A ako to ne prođe, probaj ovaj peč:

http://sucklead.pwp.blueyonder.co.uk/DCoTEPatch.exe

QuoteIt patches the cocmainwin32.exe. It can add the debug menu (which allows noclip) and it also can add the hands in for opening doors.

Plottz

MEho,imao sam sličnih problema,slažeš se da su svi slinčni problemi sa servis pekovima u XPu??? To mi nekako dođe logičan zaključak.
Ima li takovih stranja sa W7?
subota 14

Meho Krljic

Pa, ne znam. Mislim, ne koristim Sedmicu. Srvis pekovi načelno popravljaju stvari ali, da, bilo je momenata kada su kvarili, to jest sprečavali stare igre da rade... No za većinu se da naći nekakvo rešenje... Recimo, na mom računaru System Shock 2 nije hteo da radi (pado, krešovo, blokiro se) dok neka dobra duša nije napravila bat fajl za butovanje na dual core procesorima. Sad radi, da kucnem u drvo, lepo.

Plottz

Kanim se da definitivno stavim W7,vidim da ljudi slabo kukaju na njega,kad budem opričaću iskustvo!
subota 14

Meho Krljic

Ja sedmicu neću instalirati sigurno još godinu-dve a i tada nameravam da to bude dual boot sa XPom... Ne može čovek da bude dovoljno oprezan.

Plottz

Narafski to je opcija,sigurno je samo osigurano :) ,pa šta ti po volji.
Ja doduše sada imam neki XP nasa,razbiven ,dobudžen pa ću dodati 7 ili ga možda stavim na drugi,treći hard.
subota 14

Son of Man

Meho, necu vise da ti govorim hvala da ne bi spamovo, dakle smatraj da sam ti zahvalio cim odgovoris  xremyb xnerd

Son of Man

Jebiga, ja nemam ovo na compatibility tabu :

4 click show setting for all users
5 then select these :
run in comparability mode winxp sp2
select 3 disable options
and select to run as admin

Imam samo ono da izaberem dal cu 95, 98 ili 2000 i nista drugo, no snacicu se vec nekako.

EDIT : Sta mu dodje ovo winxp sp2, svi koji imaju sp2 ili sp3 njima radi, ja ocigledno nemam, a ?

Meho Krljic

SP je service pack. Ali ako si uspeo da pokreneš GTA IV onda imaš SP3. U svakom slučaju probaj onaj peč koji sam ti dao link...

Son of Man

ma imao sam taj pech i ranije, opet sam ga cimno i dzaba, nece, nabijem ih bas, sjebase ovaku jednu igru  :x

Plottz

Definitivno mora da se ima dva XPa,jedan sa SP2 i drugi sa SP3.
subota 14

Meho Krljic

Quote from: Son of Man on 14-11-2010, 14:31:49
ma imao sam taj pech i ranije, opet sam ga cimno i dzaba, nece, nabijem ih bas, sjebase ovaku jednu igru  :x

Moguće je da imaš dual core procesor pa da je to problem jer vidim da neki pominju da su koristili optimizatore za DC procesore pa su i dalje imali problema sa ovom igrom... Mislim, igru je izdala Bethesda pa je normalno da ima bagove i da krešuje... Vidim po Internetu da su i drugi imali probleme sa zamrzavanjem i kreševima, ali su barem mogli da uđu u igru... Možda novaverzija DirectX-a mrzi ovu igru... Ne znam, žao mi je...

cutter

Uspelo je da mi promakne da se pre par dana pojavila nova avantura Džejn Džensen, Grey Gray Matter... ako je još neko načinio ovako velik propust zna šta mu je delati.

Son of Man

To mi reci brate moj, joj sto volim da vidim kad mi igra iz 2010. sljaka ka sat  :!:

Son of Man

E raja, u cemu je kljucna razlika izmedju Full iso i Full rip, jer ja kontam Full iso ti daje onaj iso fajl i onda mountujes, a rip ti samo raspakuje igru i cepas ?

Meho Krljic

Quote from: Son of Man on 15-11-2010, 09:32:02
E raja, u cemu je kljucna razlika izmedju Full iso i Full rip, jer ja kontam Full iso ti daje onaj iso fajl i onda mountujes, a rip ti samo raspakuje igru i cepas ?

U teoriji, da.

Karl Rosman

U rip-u mogu da ti zafale sinematici, muzicke numere i sl.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Meho Krljic

Ali ne u ful ripu. Ful ripovi samo izbacuju druge jezike osim engleskog i eventualno prepakuju kinematike u nižu rezoluciju.

Son of Man

Dakle vasa preporuka je da skidam full ISO ? Jes da je malo vece, ali to se vise ne racuna kada imamo externe HD-ove, awesome-o !  :|

Meho Krljic

Pa, ja sam samo jednom u životu skinuo full rip umesto ISOa i to za igru za koju sam znao da je nikada neću igrati na PC-ju nego da je imam ako mi neko zatraži (Silent Hill 5, ako nekog zanima). Dakle, da, uvek ISO.

Karl Rosman

Zavisi od rippera, ali najcesce je u pitanju ono sto Meho rece.
Sone, samo udri po full-u. Ne moz' da omanes. ;)

Nego, sad se setih avanture "Post Mortem". Meni je ostala u secanju kao relativno zabavna noire inacica, ali u nekoj softcore varijanti.  Dok sam njen nastavak "Still life" iskulirao kao ni jednu do tad.. (jebeni recept za kolac :x) Pokusaj, ako si dokon.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Tex Murphy

Ja upravo privodim kraju Beneath a Steel Sky, zabavna futuristička igra i ne pretjerano teška, ali ja sam glup i zaglavio sam se na jednom mjestu, pa sam za jedan prilično očigledan problem morao da konsultujem rješenje :-(
Genetski četnik

Son of Man

Ima neko Crack za Gray Matter ?

Meho Krljic

http://hotfile.com/dl/81835412/6d6bf74/Gray.Matter-RELOADEDCRK_By_Angel.rar.html

Pasvrd, ako treba je "Angel"

Son of Man

ALTER EGO je najbolja avantura koju sam igro do sad, prema njoj Syberia izgleda smesno i dosadno. Grafika savrsena, a sto je najbitnije sve akcije su i te kako logicne, sto je obicno kod avantura i najveci problem. Dakle, ko voli nek mu ga opusteno da.  ;)

Albedo 0

e ljudi, ima li ko SVINJOLAND? :)