• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

FILMSKA FABULA, Žak Ran­si­jer

Started by Alexdelarge, 26-10-2010, 15:25:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alexdelarge

Žak Ran­si­jer
FILMSKA FABULA

pre­ve­la s fran­cu­skog Ja­sna Vi­dić

Likovni urednik Dragana Atanasović
Likovno rešenje korice Svetlana Volic
tvrdi povez sa omotnicom, latinica
F 14,5 x 21, S 214
u prodaji, tvrd povez, 215 strana, 21 cm, latinica
Tiraž: 1000

ISBN 978-86-7102-381-8

cena
1290 RSD

o knjizi
Žak Ran­si­jer ana­li­zi­ra raz­li­či­te ob­li­ke su­ko­ba dve­ju raz­li­či­tih po­e­ti­ka ko­ji či­ni srž sa­mog fil­ma. Iz­me­đu sna Ža­na Ep­ste­na i en­ci­klo­pe­di­je oslo­bo­đe­ne svih ilu­zi­ja Žan-Li­ka Go­da­ra, iz­me­đu zbo­gom po­zo­ri­šte i do­bar dan te­le­vi­zi­jo, Ran­si­jer do­ka­zu­je da je film­ska fa­bu­la, u stva­ri, uvek ne­do­seg­nu­ta, osu­je­će­na fa­bu­la. Svo­jom ne­do­seg­nu­to­šću ona bri­še gra­ni­ce iz­me­đu do­ku­men­ta i fik­ci­je. Kao san umet­ni­ka 19. ve­ka, fa­bu­la pri­ča pri­ču o 20. ve­ku.

o autoru
Žak Ran­si­jer ro­đen je 1940. u Al­ži­ru. Po za­vr­šet­ku Éco­le nor­ma­le supéri­e­u­re u kru­gu Lu­ja Al­ti­se­ra oda­zi­va se po­zi­vu Mi­še­la Fu­koa i pri­klju­ču­je se Od­se­ku za fi­lo­zo­fi­ju tek osno­va­nog, eks­pe­ri­men­tal­nog Uni­ver­zi­te­ta u Vin­se­nu ko­ji će na­red­nih go­di­na oku­pi­ti is­tak­nu­ta ime­na fran­cu­ske fi­lo­zo­fi­je: De­le­za, Li­o­ta­ra, Ba­djua  i mno­ge dru­ge. Na­kon što se 1980. Uni­ver­zi­tet se­li u pa­ri­sko pred­gra­đe Sen De­ni i po­sta­je po­znat pod ime­nom Pa­ris-VI­II, Ran­si­jer će na nje­mu pre­da­va­ti sve do od­la­ska u pen­zi­ju sre­di­nom de­ve­de­se­tih.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Alexdelarge

KNJIGA NEDELJE: Filmska fabula
Dragi prijatelji,

Leto pred nama obeležiće različiti festivali, naročito filmski. Onima koji će posetiti neki od njih, kao i onima koje interesuje šta je o Godarovoj politici, pesimizmu Frica Langa ili o filmskom predstavljanju licemera mislio Žak Ransijer, preporučujemo njegov naslov Filmska fabula. Od 4. do 11. jula, ovu knjigu moći ćete da nabavite po ceni od 648 dinara (50% popusta).

Žak Ransijer
Filmska fabula

prevela s francuskog Jasna Vidić
puna cena 1.296 dinara
cena sa popustom 648 dinara

Alexdelarge

rade

Ne nabavljati...Nikako... Užasan prevod..prevodilac nema blage veze šta Ransijer piše...

rade

Ne vredi... prelazim na čitanje engleskog skena... ovo je sramota..dati nekom idiotu da prevodi Ransijera..

Alexdelarge

KNJIGA NEDELJE:
FILMSKA FABULA Žaka Ransijera

od 10.9.2012. do 15.9.2012.

Možete je nabaviti sa popustom od 50%, po ceni od 648 dinara.

entelehija

Meni se prevod čini solidnim. A knjiga je odlična.