• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Bilderi i bilderke...

Started by Boban, 14-11-2010, 03:23:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

tomat

Lateral rejz sa elastičnom trakom, bogovski. Mislim da bi trebalo da investiraš u gumu.

Inače, na Skucijevom sajtu imaš kastom mil planer, ukucaš podatke, šta oćeš da postigneš, i on ti da predlog šta da jedeš, mislim da je počeo da stavlja i neke recepte.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Krsta Klatić Klaja

https://youtu.be/89e518dl4I8

Džef tvrdi skvizing ne vrijedi ništa bez puša 4.min
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Petronije

Kako napreduješ (Ovo sad ozbiljno pitam, bez zajebancije) ?

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Krsta Klatić Klaja

Nikako! :)

U stvari nisam ušao u teretanu 15 dana

To je ionako spor proces tako da čuda neće biti

tomat

Quote from: Pizzobatto on 03-11-2018, 21:48:07
https://youtu.be/89e518dl4I8

Džef tvrdi skvizing ne vrijedi ništa bez puša 4.min

Men se čini da tvrdi da puš ne vredi ništa ako nema skviza :lol:

Svakako još jedan razlog da investiraš u trake.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Krsta Klatić Klaja

Pa ono kao obe bitne al skviz se radi s manjim težinama, zato je puš bitan

I steroidi naravno [emoji38]

tomat

Quote from: Pizzobatto on 04-11-2018, 11:37:13
Pa ono kao obe bitne al skviz se radi s manjim težinama, zato je puš bitan

pa u ovoj situaciji da, pošto mu ovo dođe kao drop set, odnosno izginuo si sa pušom, pa da se doradiš sa skvizom.

al recimo Skubi radi dambel flaj sa oko 50 kila po ruci, možeš i tu lepo da se opteretiš.

Krsta Klatić Klaja

pa da kad se Skubi puca steroidima! ;)
jesi vidio na sajtu kako se šuntavo brani :)

Džef to kritikuje, tvrdi da stvara povrede, da je i Arnold pocijepao mišić 2 puta

a da nije zaista toliko efektno

zato on radi s poda, za njega je bitniji zadnji dio vježbe, kad ruka pređe na drugu stranu, full contraction

Krsta Klatić Klaja

tomat

Krsta Klatić Klaja

ima još sredinom videa, ne znam da li da spojlujem haha

prvo rade zajedno početnički trening
pa onda trening za žene pa za muškarce na kraju

e to kad Arnold radi sa curom i ona vježba gluteus - erocki hit :lol:

Krsta Klatić Klaja

https://www.youtube.com/watch?v=cw6NTC8JraQ

budala od čoeka, inače ima još na kanalu

pjeva srpske narodnjake, omiljena mu je Otišla je Danijela

Krsta Klatić Klaja

gledam sad Kboges, zašto svi propagiraju 8/16 ishranu i dalje... jedino Greg Doucette protiv

doduše, Kboges bar ne govori da je to "autofagija", što je tek posebna priča

elem, ja ne mogu nikako da se odreknem leba, od ovsene kaše ogladnim, ima li kaka fora

tomat

To furaju i oni CaliMove njemci, valjda je lakše tako u smislu da ne smanjuješ izbor onog što jedeš al više vremena gladuješ, jebemliga.

Leba sam jedno vreme smanjio, i to raženi pizde materine, sad se opet navukao na beli, to je bukvalno droga. Ima neki durum lebac iz maksija, to sevne za večeru.

Krsta Klatić Klaja

džaba, ja više ni ne volim ljeb ali ništa me drugo ne zasiti

bukvalno eo 15 dana jedem ovsenu kašu s proteinom, preukusni neki whey borovnica i još ponešto, dakle radije bih to jeo nego leb, i još spucam 4 jaja, 60gr proteina i ja opet gladan bez leba

mislim da čak nije ni leb nego čvrsta hrana, jer šta ove kaše i jaja, meni treba neko kamenje da nabacam u želudac i onda imam osjećaj sitosti

Petronije

Ja se ne razumem u ishranu, ali meso i krompiri su zabranjeni kod vas profesionalnih bodibildera?

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Krsta Klatić Klaja

Tesla reče da je to najbolja hrana. Čak mislim da mu je to veće naučno dostignuće nego naizmjenična struja!

ali šta za doručak, jajca i krompira? :)

Petronije

Burek. Ali svakako se od doručka do ručka ogladni, ne vredi da se prežderavaš, idealno je da užinaš neku voćku. Bar ja tako praktikujem, da premostim do ručka. Jedno vreme sam na poslu se navukao na grisine sa kikirikijem za užinu, i odma' dobio šlauf.

Krsta Klatić Klaja

pa burek je gori od leba haha

sad ću da provjerim ovo za prežderavanje, lijepo sam sad stuko i jaja i ovas i leb

Petronije

Šta znam, ja za doručak ne biram šta jedem, uglavnom šta mi padne šaka. Ručak uglavnom bez leba (ili minimalno) a večera strogo kontrolisana. I nemam problema sa težinom, stim što moram da naglasim da 6 godina ne jedem industrijske slatkiše niti pijem gazirane sokove (ali zato pivo derem).

Možda ti pomogne, mada kontam da smo svi različiti.

Krsta Klatić Klaja

pa možda si i u pravu za burek, ću eksperimentišem

danas je bio prilično clean breakfast, i moguće da to uopšte ne šljaka kod mene

ja sam zapravo najviše smršao na kulenu a ne salatama i koječime

Petronije

Ja sam danas jeo fruit musli iz lidla recimo, sa mlekom. Ali odvalim baš onako mušku porciju, otprilike 200gr i pola kile mleka. I tek posle ručak oko 16h. Ogladnim naravno, ali izdržim do ručka uz neku voćku, a često ni ne pojedem ništa. Svakako bude tu i jaja sa slaninom (imamo u menzi odličnu kajganu), burek obavezno minimum jednom nedeljno, a recimo kad je ovo letnje vreme, obožavam paštetu, kifle i domaći paradajz.

Petronije

Evo jedna full ontopik.

Krsta Klatić Klaja

ovaj je na steroidima, ne brine taj za hranu!

Kulen za "ručak", riba i krompir večera

sve u svemu, ne mogu da preskočim ručak a nemam vremena da ga spremim. Kad bih imao menzu bilo bi super, ovako moram da smislim bolji drugi obrok.

Ili što kažeš da oderem pola paketa ovasa ujutro

Petronije

Zaebano ako glaviš na poslu a nema menze, zato sam se uvek borio za socijalističko radno vreme. Idealno 07-15h, ali pošto to više ne postoji, daj šta daš, samo da nije ono "evropsko" od 9h.

Dok sam nešto kratko išao po terenima, u imlekovoj mlekari u Dubici, imali su vrhunsku menzu. Nisu im neke plate ali zato kuhinja radi full i imaju tri obroka dnevno, ništa ne plaćaju. Ako ne računamo familiju, tamo sam najkvalitetnije jeo za džabe. [emoji38]

Krsta Klatić Klaja

https://www.youtube.com/watch?v=SWz23zp4UJc

morao sam novog Skubija linkovati zbog epohalnog naslova

tomat

Al završi poziranjem :lol:

Zar nije i on bio na TRT?

Krsta Klatić Klaja

i sad je haha

mala tajna muscle gain wisdoma!

nije se osunčo

Krsta Klatić Klaja

tomat

B naravno, A teško da je kostim :)

tomat

Bato, jesil gledao/čitao Majka Mencera?

Veli lik jedan set do apsolutni otkaza dovoljan, i vežbati jednom do dva puta nedeljno :lol:

E sad, on to priča za tegove, kaže uzmeš težinu koju možeš da podigneš 6-10 puta i da pogineš. Negde video posle da savetuje nakon toga još koji rep uz rest-pause tehniku.

Inače njegova originalna rest-pause tehnika kaže uzmeš težinu što možeš da.podigneš jednom, i to uradiš, onda odmor 15 sekundi pa još jednom ali uz spotera da se ne ubiješ, pa odmor 15 sekundi pa onda podigneš 20% lakšu težinu, i tako ukupno 5 puta.

Pitao za mišljenje na barevejt sabreditu, podeljena mišljenja. Mada nešto slično savetuje Kboges, kaže jedan hard set dnevno može biti dovoljan, mada on kaže svakog dana. Pretpostavljam da zavisi i od genetike, a bome i od ishrane, a ja jedem isključivo gomna.

Petronije

Kad smo kod vežbanja, poslednja 2 ipo meseca radim zgibove 6 dana nedeljno, jedem dosta ali kvalitetno. Solidni rezultati, iako to nije bio cilj već da se vratim u formu, ali ispada da se može vežbati skoro svaki dan. E da, i pijem pivo.

Krsta Klatić Klaja

Gledao sam Mencera poneki kratki klip i ima logike što on priča. Ne znam da li bi se komplet složio, jer mi djeluje premalo, ali s druge strane 6 dana je apsolutno previše za bodibilding.

6 dana može ovo rekreativno što Petronije radi, i to je više za kondiciju ali nije za rast mišića. To jest, to bi šljakalo nekoliko mjeseci i onda bi krenulo nizbrdo. Na duži rok mora neki plan sa manje vježbanja snage nedjeljno.

Čak i Huberman ne ide više od 3 dana treninzi snage, onda više kardio dani i slično. Kod mene lično poslije nekoliko mjeseci treniranja sa 4-5 dana sedmično ide takav overtraining da je ono neprijatno. Tipa ne samo da nemaš snage dovoljno, istrošio si se nekako, nego ne mogu da spavam kako treba, već me drma nešto, adrenalin, kofein šta god, jedan moj drugar mislio ima srčanih problema a ono se još iskrivio od overtraininga.

Bukvalno se smorim najžešće pa ne treniram mjesecima. Sad nemam nikakav plan, to jest plan je npr uradim zgibove i ne vježbam dok god osjećam upalu leđa. Onda radim sklekove pa ne  vježbam sve dok osjećam upalu prsa. To može biti 3-4 dana između bez problem, leđa počnu redovno da me bole tek drugi dan, i treninga zapravo imam 2-3 sedmično.

Češće kad vježbam ne mogu da se oporavim za naredni trening, ne prija mi, bezveze mi je, sad u danima odmora lijepo šetam sat i po, plivao ljetos i slično, isto ne neki intenzivni kardio. I tako zapravo leđa uradim možda 3-4 puta mjesečno, dok bi neki push-pull tražio 8 puta mjesečno, što je pretovar. Pritom sam odmorniji, bolje nahranjeni mišići i dignem više. Tako ispadne to što Mencer kaže blizu istine, u smislu da čak i manje zgibova odradi latove bolje.

e sad to uklopiti sa ishranom, to bi bilo nešto tipa da se dani poprilično razlikuju, npr više biljno kad ne vježbaš i slično, to nemam pojma i nikad nisam poštovao. Ja sam definitivno da se podijele dani kada se radi sa težinama i kada je rekreacija/kardio u pitanju. Apsolutno sam i da to bude 6 dana sedmično ukomponovano, pri čemu, kao što rekoh, i dužu šetnju računam kao vježbu. Samo ne ono što se prodaje sa 6 dana teretane, jer ne znam nikoga iznad 25 godina da to radi a da je konstantan čitave godine.

Čak najjači lik koga znam uopšte ne diže ništa ljeti, puna 3 mjeseca pauza i onda se vrati u teretanu. Prosto ne može to niko prirodan da izdrži a nama je tek nepotrebno.

I da, kad sam se već razbrbljao, vremenom dosta i popravljam sam stil vježbi, i mnogo bolje pogađam latove. Čim sam stvarno skontao mind-muscle connection sve sam bliži tome da treba manje setova i da raspališ jednom i moćda je dovoljno. Ali stvarno treba pogoditi mišić, što mislim većina ne radi, ni ja sam možda sam latove skonto ove godine zaista, a druge mišićne grupe ni do danas.

Krsta Klatić Klaja

Drugar počeo kreatin, uz to ašvagandu, i stukao kofein prije treninga. Odradio duplo bolje nego inače.

Dal slučajno, ili je nešto od toga odradilo poso to tek treba da se utvrdi ako se bude skidao sa nečega uskoro.

Za kreatin to redovno govore, više snage imaš i zadržava vodu pa si i krupniji, ko već to želi.

Petronije

Quote from: Labudan on 25-09-2023, 14:55:39
Quote from: lilit on 25-09-2023, 14:32:12
10 strana nepročitanih postova, fala petronije i čuo i nečuo:)

kreatin? može.
spada u neesencijalne aminokiseline, to znači da smo u stanju sami da ga sintetišemo (hrana bogata argininom, glicinom i metioninom) ili ga iskoristimo iz mesa ili ribe. u svakom slučaju, mesojedi proizvedu 1-2g dnevno, većina ode u mišiće.
studije kažu da 5g dnevno nije štetno a može da ima pozitivan efekat čak i na mozak. ranije su mislili da unošenje kreatina može da dovede do daljeg oštećenja bubrega kod ljudi koji več imaju oštećenje bubrega, al nove studije su to opovrgle. takođe, nema podataka da kreatin oštećuje druge organe.
pročitati: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5753968/
Short-term use of creatine is considered safe and without significant adverse effects, although caution should be advised as the number of long-term studies is Limited.

Mislim, u tome je poenta, može li dugoročno.

Koliko sam shvatio, bodibilderi imaju nekoliko režima uzimanja kreatina. Punjenje, to je valjda nedelju dana po ~20g, pa onda održavanje, 2-3 nedelje ~10g, pa nekoliko nedelja pauza, pa sve ispočetka. Ovo su sve okvirne vrednosti jer svi pišu drugačije, a i navodno svako dozira po sebi, vremenom se skonta koji sistem daje rezultate, nikome nije isto. Poenta je, koliko sam shvatio, da ako staneš, mišići se izduvaju i kao da nisi ni uzimao. Možda ne 100% ali dobar deo splasne, što dovodi u pitanje smislenost cele priče. Ja padam u iskušenje da probam jedno mesec dana po 5gr, čisto da vidim da li će se nešto desiti, bez tog divljanja sa punjenjem, ali opet, šta posle, msm. svakako ne planiram da uzimam kreatin duže vreme. Ne znam Bato kako si ti to zamislio?

Petronije

Sad vidim da spominješ kreatinin u analizama, sutra ću na poslu baš da proverim kako stojim, skoro sam bio na lekarskom.

Krsta Klatić Klaja

Drugar koji koristi vjeruje da nema potrebe za pražnjenjem ili washout fazom, a opet pun internet upozorenja da moraju da postoje ciklusi korišćenja. Uskoro će i on da vadi nivo kreatinina pa baš da vidim koliki će biti.

Znam jednog bidlera ima kreatinin iznad normale 15 godina i boli ga uvo, ali ne znam koliko mu je to pametno.

I Lilit spominje 5gr dnevno ali ne koliko dugo, po kakvom režimu i slično. Ali to i jesu nedoumice.

Ako je zdravo i ne šteti - zašto onda postoje ciklusi pražnjenja.

Ako mora da se rastereti organizam s vremena na vrijeme možda kreatin treba koristiti kao Đoković, ponekad, pri kraju meča, da dođeš sebi. A ne da se uzima redovno zarad nekog full izgleda mišića i snage.

iskreno i dalje nemam pojma, nije mi Lilit mnogo pomogla haha

lilit

pa kad su tvoje nedoumice na nivou generalnih svetskih nedoumica, mislim, safety studije dugo traju :)

što se tiče kreatina, vegetarijanci (koji ne jedu ribu i jaja) i vegani ga verovatno suplementiraju, a sve što je previše, izađe kroz urin.

kaže (organičena, limitiran broj studija) nauka: 5g dnevno može i 5 godina. ja ne bih išla na 20g dnevno, pa nećete da menjate profesiju i idete u bodibildere?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Krsta Klatić Klaja

ja ću na kraju zbog lilit duzmem pa ako preživim javljam

mada meni je ćale nefrološki pacijent pa sam i dodatno skeptičan

lilit

pa odradi GFR i vidi. to što ti je ćale nefrološki pat, ne znači da ćeš i ti biti. plus, sve studije kažu da ovih 5g nema negativnog uticaja na bilo koji organ, pa ni na bubrege. kreatin daje energiju mišićima, to je sigurno. plus, ja ne verujem da se svih 5g koristi u organizmu, računam da se sve nepotrebno/neiskorišćeno izbaci

Petronije

Quote from: lilit on 25-09-2023, 18:30:23ja ne bih išla na 20g dnevno, pa nećete da menjate profesiju i idete u bodibildere?

Taman posla, čak me i smara to cinculiranje sa količinama i vremenom.
Krenuću sa 5gr. pa ćemo videti rezultate. U ovo doba godine mi kreće škola, i po pravilu sam mentalno i fizički iscrpljen zbog silnih obaveza, pa treninzi trpe, i to me užasno nervira. Idealno vreme. Okačiću fotke kad budem bio Zek Efron. [emoji38]

Hvala Lilit, svrati ponekad i bez da te zovemo. [emoji8]

Petronije

A znao sam da ovi bodibilderski portali lažu, zapravo izvrću činjenice, kao nije opasno, uzmite 30 grama. Lažovi, samo da bi prodali.

lilit

javi kako ide. a mislim da ću i ja uskoro da krenem, moram mozak malo da boostujem :)
https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements-creatine/art-20347591

next time priznajem samo blood sacrifice xrofl

edit: mi ne znamo da li je opasno jer ne postoji studija koja ima dovoljan broj participanata (zbog statistike) koji su uzimali 30g dnevno tokom godine ili tokom pet godina. mož bit opasno al ne mora da znači. ne znamo.

Krsta Klatić Klaja

ok, odradim gfr pa onda vidim hoću li duže koristiti kreatin

do tada, meni je ovaj tekst bio korektan, čak bih reko da se umnogome poklapa sa lilit

https://www.pansport.rs/tekstoteka/dodaci-ishrani-suplementacija/nekoliko-stvari-o-kreatinu-koje-vam-se-precutkuju

Petronije

Quote from: lilit on 25-09-2023, 18:54:29
javi kako ide. a mislim da ću i ja uskoro da krenem, moram mozak malo da boostujem :)

next time priznajem samo blood sacrifice xrofl

edit: mi ne znamo da li je opasno jer ne postoji studija koja ima dovoljan broj participanata (zbog statistike) koji su uzimali 30g dnevno tokom godine ili tokom pet godina. mož bit opasno al ne mora da znači. ne znamo.
Pa to, kako mogu da tvrde da nije opasno kad niko još nije proverio? I to me ubeđuju osobe koje uzimaju testosteron uz jutarnju kafu i ratluk. Kao da pitaš heroinskog zavisnika jel trava opasna po zdravlje.

Petronije

Još samo da odredimo koji kreatin, negde sam pročitao da treba koristiti najobičniji, kreatin-monohidrat, kao taj je bez dodataka, ovi "boostovani" su bacanje para. Tek to su mi španska sela, to bi Bata mogao da istraži, on se druži sa bodibilderima. [emoji3]

Krsta Klatić Klaja

monohidrat, koji se teže rastvara u vodi. Ako se rastvara lako onda je neki bustovani, koji se zapravo lošije apsorbuje

dark horse

Quote from: lilit on 25-09-2023, 18:54:29
mislim da ću i ja uskoro da krenem, moram mozak malo da boostujem :)

:?  :? :?

Od tih suplemenata razmislio bih jedino o NMN/NAD+.

Čujem da je toliko učinkovit i da ima toliko očigledno blagotvorno dejstvo na čitav organizam za sve 30+ da ga je FDA prošle godine zabranila u SAD, ne sme da se koristi kao dodatak ishrani jer je zapravo lek, a da ga odobre kao lek sad čekaju na neodređeno da ga dovoljno "ispitaju". U isto vreme, David Sinkler očekuje da će NMN produžiti ljudski život do fantastičnih 150 godina. :lol:

https://www.nmn.com/

P.S. Welcome back.  :)
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

lilit

hvala send :)

@petronije + bata
monohidrat jer su svi ovi podaci koje imamo dobijeni tako što su ljudi uzimali monohidrat.

kreatin-hcl i slični imaju bolju rastvorljivost, i moguće je uzimati manje doze za dobijanje istog efekta, al ne vidim da ima nekih (a posebno ne nekih dužih) sejfti studija. ne da mislim da je logično da je kreatin-hcl išta opasniji (ne znam), tako da bih se zadržala na monohidratu.