• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Breaking Bad

Started by M.M, 19-11-2010, 23:45:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

cutter

Quote from: Father Jape on 21-09-2011, 00:51:29
Quote from: cutter on 26-07-2011, 02:16:14
Hajzenberg je sada karikiran dovoljno da postaje kostimiran, navlačeći šešir pre polaska u akciju i šteta je što se nije dalje ispitala prošlost Voltera Vajta kao mladog hemičara, i uopšte njegova sredovečna gorčina najavljena na početku serije. Psiho-socijalna komponenta je potpuno zamenjena krimo-devijantnom

Da, taj momenat mi je bio vrhunac prve sezone, a onda se ona naglo srozala pri samom kraju u taj krimo over the topness.

Zato sam drugu i trecu sezonu odlgedao na preskok. I nije mi zao. Ima tu svakako boniteta u tragovima, poput bisera u loncu sutlijasa, ako si mogu dozvoliti takav pseudopoetski uzlet, ali ono... nije mi se dalo prosedeti kroz celih 26X45 minuta. Gas mi je svakako jedan od hajpointa serije. Sve pohvale za izbor glumca i njegov performans. A i Majk je odlican. A nije bilo ni lose videti evoluciju uberiritantne supruge Skajler kroz sezone.

No, sad gledam cetvrtu sezonu opet kako treba, tj. bez preskakanja, pa cemo videti...

Pfffft na preskok... da se ne znam kako sroza, čisto zbog kinematografije je greota šaltati. Albukerki nikada nije bio čarobniji.

Baš je friška epizoda pokazala kako Giligan jednostavno ne ume da rasplete kao što ume da zaguli - konkretno Gas vs kartel situacija. Nekad pomislim da ključne lomove u seriji autsorsuju Kurtu Vimeru da ih napiše ili tako nekom bleferu.

Father Jape

Quote from: cutter on 21-09-2011, 00:59:45
Pfffft na preskok... da se ne znam kako sroza, čisto zbog kinematografije je greota šaltati.

Zato mi je i bilo malo zao. -_- Malo.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

cutter

To skoro da mogu da ti oprostim. S druge strane, hvaliti glumačke performanse a ne pomenuti Kristen Riter... ಠ_ಠ

Father Jape

A... u kom kontekstu bi da je pomenem?  :cry:

Pohotno balavljenje? Lament nad nedobijanjem emija za sporednu ulogu? Pohvala sto nije previse zaklanjala Dzesija u zajednickim kadrovima?  :lol:

cutter

(╯°□°)╯︵ ƃuıɥƃnɐl  ¿ɐɯıʌoɹpɐʞ ɯıʞɔıupǝɾɐz n ɐɾısǝzp ɐlɐɾuɐlʞɐz ǝsıʌǝɹd ǝɾıu oʇs ɐlɐʌɥod ¿nƃoln nupǝɹods ɐz ɐɾıɯǝ ɯǝɾuɐɾıqopǝu pɐu ʇuǝɯɐl ¿ǝɾuǝɾlʌɐlɐq ouʇoɥod pɐs ʎɹǝʌ ɹo ƃuıʎɹɔ  ¿ɯǝuǝɯod ǝɾ ɐp ıq nʇsʞǝʇuoʞ ɯoʞ n ˙˙˙ɐ

Father Jape

I'm getting too old for this Internet shit.

Father Jape

A odavno se nisu ovako lepo potukli.

дејан

ова последња је захтевала од мене највећи суспенжн оф дисб'лиф до сада
...barcode never lies
FLA

Father Jape

дејан

џесијева параноја и гусов харагеи били су превише за мене у истој епизоди
...barcode never lies
FLA

Father Jape

Hm, da, za ovo prvo se slazem zapravo.

Milosh

I meni je to prvo problem, pošto je bilo očigledno da je bilo potrebno nekako ponovo ujediniti Džesija i Volta, e sad, tek treba da dobijemo objašnjenje kako je zapravo povučen taj "okidač" tj. da li je bio u pitanju nečiji (pre)proračunati plan ili igra slučaja. Ovo drugo mi nije smetalo - i ta završna scena mi je potpuno sjajna - jer imajući u vidu sve što znamo o Gasu a i ono što je tome prethodilo, uopšte mi nije čudna ta vrsta, na prvi pogled, natprirodnog opreza...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

cutter

Meni ni jedno ni drugo nisu problem; Džesi je po potrebi loose canon, pogotovo kad su mu u pitanju mili i dragi a Gus je po izlasku iz bolnice mogao da posumnja da je tu zapravo namamljen, tim pre ako nema veze sa trovanjem klinca. Veći problem je fantastična Hajzenbergova ekspeditivnost, logistika i elektroničke veštine dostojne iračkih insurgenata. U jednom trenutku pili neke daske i krčka kiselinu, a onda ga sledeći put vidimo nakon što je već minirao kola i zauzeo busiju. Nadam se da će u finalu umreti i Tajrus, kad već Gus mora da ode.  :(

cutter

^^Pančlajn sezone bi moglo da bude otkriće da je Volt ubio malog vetbeka. Poslednji čavao u kovčeg njegove humanosti.

Milosh

Quote from: cutter on 04-10-2011, 23:31:37
^^Pančlajn sezone bi moglo da bude otkriće da je Volt ubio malog vetbeka. Poslednji čavao u kovčeg njegove humanosti.

To bi bilo u skladu sa time da iz sezone u sezonu Volt učini nešto što ga sve više dehumanizuje, u prvoj je ubio u samoodbrani, u drugoj je pustio osobu da umre (plus još izazvao butterfly effect), u trećoj ne samo što je svojeručno ubio dvojicu krimosa, već je bio spreman da hladnokrvno ubije samo zarad svog opstanka a kad to nije uspelo uradio je još goru stvar i povukao je sa sobom Džesija. Kad se tako rekapitulira, nije nemoguće takav obrt, s tim što se postavlja pitanje da to nije ipak preekstremno tj. možda ga nije ubio možda ga je otrovao nečim drugim ne bi li isprovocirao Džesija da pomisli to što je pomislio... U svakom slučaju, meni je drago što su izgleda poštedeli meni omiljenog Majka i nadam se da će dobiti dostojnu ulogu u narednoj sezoni.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Father Jape

Nah, Volt to ne bi uradio. Takodjer, jos se strogo gledano ne zna zasigurno da je u pitanju bas onaj otrov. EDIT: Tako da bi bilo moguce ovo sto Milos predlaze. Da je Volt iscenirao sve ne koristeci bas onoliko ubojit otrov na malom.

Nego, sto Gas mora da ode?

дејан

хајзенбергову вештину справљања хемијских мамбоа и џамбоа сам узео здраво за готово од прве епизоде, али за логистику си сасвим у праву. 
гус је овом ситуацијом, као карактер, више изгубио него добио у мојим очима после оне мало натегнуте али пријатне епизоде у мексику.
али управо џесијево 'коришћење по потреби' односи шњур неподобштина у овој 4. сезони
...barcode never lies
FLA

Kunac

Meni su poslednje četiri epizode nove sezone odlične. Serija se vratila u formu, a očekujem i ništa manje sjajno finale. Pretpostvaljma da će u 16 epizoda pete sezone sve lepo da se raslete - pa zato verujem da će Gas preživeti sledeću epizodu. Šta bi Volt radio bez njega u narednoj sezoni? Što se klinca tiče, sve je moguće. Sjajna serija.
"zombi je mali žuti cvet"

cutter

Apropo Gusa i njegovog neodlaska, šansu za to vidim kroz Don Eladiovu napomenu o njegovom čileanskom poreklu, pedigreu koji je sprečio da mu Hektor prospe mozak. Ako je potrebno da se to istraži onda će preživeti finale. No čini mi se da mora da se desi nešto što će uveriti Henka da je raskrinkao operaciju, da ima i mastermajnda i kuvara.

cutter

Quote from: Father Jape on 04-10-2011, 23:42:56
Nego, sto Gas mora da ode?

Pišem pod pretpostavkom da tenzije u ovoj sezoni moraju dobiti razrešenje, u suprotnom finale nema posebnog smisla i suštinski neizmenjeni sukobi se prenose u narednu sezonu. Kako sada stvari stoje, Volt i on su završili svaku saradnju. Džesi se po svoj prilici priključio ratu do istrebljenja. Henk neće prestati da ga juri. Kartelu ne odgovara a sumnjam da je zabavom na bazenu rešio sve probleme koji ga čekaju južnije. Čini se logičnije da će njegova linija priče biti prekinuta pre nego njihove, odnosno da će u najmanju ruku biti raskrinkan. A pošto ga ne vidim u zatvoru ako se to desi, onda jedino da dobijemo transkontinentalnog negativca. Boli me glava...

Inače ja sam tipovao da ove sezone umire jedna od žena-sestara. Pih.

Father Jape

I ja sam to mislio, ali još nije kasno...

Elem, ja mislim da se neće ukinuti Gasa u potpunosti. Previše je interesantan da bi ga se tek tako lišili i ostavili sebe celu zadnju sezonu bez njega. Kao moguću opciju vidim nekakav poraz Gasa u finalnom obračunu, koji će ga navesti da podvije rep i pobegne na nako vreme (da bi se vratio sa osvetom u petoj sezoni recimo). Svakako mislim da ćemo saznati njegov origin story u celosti pre ili kasnije.

Kunac

Ako Gas bude likvidiran (u šta ne verujem), u poslednjoj sezoni ćemo imeti obračun Džesija i Volta (što verujem još manje). U svakom slučaju, nadam se da će Gas ostati do kraja serije. Super je lik.

HAL

Ja ne bih ni voleo da ga uopšte uklone, želim da je završe u stilu, a ne holivudski bajkovito hepiendovski.

Father Jape

Bojim se da će Gas ipak pre ili kasnije nestati. Ali to ne znači nužno hepiend. Računam da će autori konkoktirati kakav Pirov trijumf za Volta.

дејан

а шта би у овој серији могло да буде хепиенд?!
...barcode never lies
FLA

Karl Rosman

Quote from: дејан on 05-10-2011, 18:09:46
а шта би у овој серији могло да буде хепиенд?!

Obama leglizuje kristal met zarad jos jednog mandata?
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

cutter

Džesi bi možda mogao da se izvuče.

Father Jape

Quoteа шта би у овој серији могло да буде хепиенд?!

Pa ono, svi prežive osim Gasa, Voltu se rak potpuno i trajno povuče, a Henk nikad ne otkrije da je ovaj bio kuhar. Mislim Rosmanov kraj je verovatniji od ovog, da se razumemo.

HAL

Quote from: Karl Rosman on 05-10-2011, 18:14:12
Obama leglizuje kristal met zarad jos jednog mandata?
:-D

Father Jape

Spojleri, jelte:

Kater je bio u pravu, a i Milosh. Samo su bad guys zaginuli, Gas included, a Volt zaista jeste podmetnuo manje jak otrov kako bi privoleo Dzesija na svoju stranu. Na dobru upotrebu muzike u finalu smo vec navikli.

Ono sto sad ostaje kao pitanje je, sta ce biti dramska potka finalne sezone, i da li cemo zazeleti da su autori stali sa serijom ovde?
Posto je Volt pobedio, kako sam kaze, u cetvrtom cinu, mozemo ocekivati nekakav sunovrat u petom. Imamo svakako snage reda i zakona, kao i rak kao moguce igrace, plus naravno Voltove poteze iz proslosti poput poigravanja zivotom Dzesiju dragog deteta.
Sto se mene tice, mislim samo da bi bilo lejm da se u petoj pojavi neki baja iz Cilea u pokusaju da bude veci Gas od Gasa.

cutter

Ne razumem koncept spojlera na ovakvoj temi – jasno je da se radi o seriji gde novog sadržaja neće biti izvesno vreme, oni koji je prate bi trebalo da znaju bolje nego da otvaraju diskusiju o finalu koje još nisu odgledali, a oni koji ne prate seriju imaju stvarno zanimljiva očekivanja ako čitajući temu misle da neće narušiti dalje gledanje.

Tačno je, maestralno sam anticipirao Gasovu smrt još davno ali mi je užitak prilično pokvario skot koji je prošle nedelje na net izbacio skrinšot kiselinom izjedenog, terminator-lica za koji sam se nadao da je ipak samo vešta montaža. Čak sam razmišljao da ga postujem ovde ali sam se iz čistog altruizma uzdržao. E to bi bio spojler! Verovatno je to uradio neko iz Walking Dead šminkerske ekipe koja je bila zadužena za dosta slab prikaz posledica eksplozije (u skladu sa pobačajem od serije sa koju su dovedeni).

Dopada mi se što na kraju nije bilo klifhengera, već samo otvorenih mogućnosti. Shodno tome, iskoristio bih priliku i izneo tačan redosled razrešenja priče u poslednjoj sezoni:

Početak pete sezone zatiče Volta i Džesija svakog sa svojom porodicom, u imitaciji normalnog života. Henk i dalje sumnja na postojanje Hajzenberga ali istraga je otišla nigde. Idilu remeti Gasov brat blizanac iz Čilea koji pušta pipke u Albukerkiju, uz izdašne flešbekove. To je prilika da se Majk pojavi kao Voltov i Džesijev 'mišić' pošto će ih razvoj situacije ponovo uvući u biznis, ovoga puta kao samostalne preduzetnike na mnogo širem planu. U drugoj polovini sezone Ras (blizanac) biće ubijen a poslovni odnosi sa Meksikom stabilizovani. Tada Henk počinje intenzivno da sumnja u Volta i otkriva ko je zapravo Hajzenberg, a Džesi nešto kasnije saznaje za Džejn (mnogo veći katalizator od klinca). Majk gine žrtvujući se za Džesija, bilo u obračunu sa kriminalcima, bilo sa DEA. Volter Vajt, prezren i odbačen od porodice koju je pokušavao da zaštiti, umire od raka u zatvorskoj bolnici. Kraj je gorko-sladak zbog toga što Džesi verovatno postiže neku vrstu nagodbe ili pronalazi izlaz i u jednoj od poslednjih scena vozi se u Kaliforniju sa svojom vetbek porodicom. Sudski proces za Skajlar deluje kao višak tako da ona verovatno biva ubijena nešto ranije. Henk ne nalazi trijumf u pobedi koja znači razaranje sopstvene šire familije. Creative Director Vince Gilligan.

Father Jape

Ako se zaista pojavi brat blizanac iz Čilea, dižem ruke i od tebe i od Vinsa.

Ali ovaj deo sa Džesijem koji se odvozi ka okeanu, i od porodice odbačenim Voltom zvuči dobro. Odnosno od sina odbačenim Voltom, pošto je Skajler kupila farmu.

cutter

Flynn mora da nasledi Heisenberga! Sada je vreme za Malcolm in the Middle maraton u sklopu visinskih priprema za zadnju sezonu...

Milosh

Samo prividni off-topic:

http://www.beogradskisajamknjiga.com/active/sr-latin/home/levi_meni/domaci_ucesnici/zarko_milicevic.html

:lol:

Super je bilo ovo finale (iako se ponešto moglo pogoditi), a posebno je efektna Gasova smrt, sa sve instiktivnim nameštanjem kravate... Breaking Bad inače ima sjajnih detalja u smislu nagoveštaja koji mi ponekad promaknu, pa se posle vraćam na njih, od onih ne tako suptilnih - Voltov pištolj se posle trećeg okretanja zaustavlja na biljci - pa do onih koji tek kad se sve izdešava dobiju smisao - u 11. epizodi Hektor gleda "Most na reci Kvaj" i ide ona scena gde je detonator u prvom planu.

cutter

Heh, nisam zapazio to za reku Kvaj. U ovoj epizodi je čitava scena kad Gus izlazi iz kola i ide ka staračkom domu koncipirana kao hod kroz Dolinu smrti, neposredno pre nego što uđe se vidi i tabla uslikana tako da podseća na nadgrobni kamen.

Father Jape

Ja se secam da je matori gledao pukovnika Nikolsona, ali daleko od toga da sam zapamtio detonator ili povezao s krajem.
Hm. Ima li negde sajt sa vise takvih detalja za nas povrsne?  :lol:

A da, i naravno ime zadnje epizode - Face Off.  xrofl

Kunac

Full je zvršnica četvrte sezone. Sezona je počela malo njanjavo ali se lepo dovela u red negde oko polovine. Veoma sam zadovljan kako se tvari razvijaju. Praktično, BB je zaokružen: peta sezona će biti neka vrsta produženog epiloga. Mislim da je sada gotovo neizbežno da se Volter i Džesi sukobe. Volter mu je prvo sredio voljenu, onda otrovao posinka... Baš me zanima kako će Džesi saznati za ova Volterova zlodela...

cutter

Quote from: Father Jape on 11-10-2011, 09:57:40
Hm. Ima li negde sajt sa vise takvih detalja za nas povrsne?  :lol:

Imaš konciznu vikiju i razne subreddite i forčenove na kojima gikovske horde neumorno rasparčavaju seriju od jpgova, preko pngova pa sve do gifova. Skrolovati takve diskusije zna da bude besomučno zamorno iskustvo i prava je sreća što je ovaj forum dovoljno mrtav da se ne stvori kritična masa prilježnih linkera koji bi sve te duhovitosti podelili i na ovom topiku.

Father Jape

O. Ima Viki. Kao za Lost. Pa to je lepo. Sad imam šta da ne čitam, dok bivam spokojan što tako nešto postoji.  :lol:

cutter

Nego, nadam se da će se peta sezona vratiti na započeto u ovoj epizodi: http://breakingbad.wikia.com/wiki/Gray_Matter i tako ironično povezati nedorečenu Voltovu prošlost i gorčinu sa početka serije sa Henkovim ispipavanjem nemačke multinacionalke dok je kopao informacije o Gustavu. To bi moglo da bude awsum.

Kunac

Žao mi je što u četvrtoj sezoni nije bilo Wendy. :(

Niko ne servira hamburgere kao ona.

HAL

R.I.P Gustavo Fring
.........................
this guy drank his own piss because he said if walt ends up posining the kid he would do it
Walt is Evil. Better Drink My Own Piss!
........................
Gale whole song from Breaking Bad

cutter

Quote from: cutter on 11-10-2011, 15:11:39
prava je sreća što je ovaj forum dovoljno mrtav da se ne stvori kritična masa prilježnih linkera koji bi sve te duhovitosti podelili i na ovom topiku.
oh the irony.

Karl Rosman

Prava sreca je sto krave ne lete.
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Karl Rosman

cutter

Eto vidiš Rosmane, hivemind pogađa čak i nas originalne.

Karl Rosman

дејан

'бем ти, хепиенд!  :cry: :cry: :cry:
...barcode never lies
FLA