• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Breaking Bad

Started by M.M, 19-11-2010, 23:45:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kunac

Nisi valjda mislio da ćemo navesti sve serije koje su ikada na svetu snimljene? Glede Majkla Si Hola, više mi prija u Deksteru.
"zombi je mali žuti cvet"

Karl Rosman

Quote from: Kunac on 05-08-2012, 00:43:06
Nisi valjda mislio da ćemo navesti sve serije koje su ikada na svetu snimljene? Glede Majkla Si Hola, više mi prija u Deksteru.

To objasnjava mnoge stvari...  :D
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Kunac

Ma, je li tako?  :!: To dođe kao neki test koji odvaja žito od kukolja?
"zombi je mali žuti cvet"

Ghoul

prilično slowburn početak - mislim na prve 4 epizode ove sezone - sa vrhuncem (dnom?) u najnovijoj... ali meni ne smeta.
previše verujem tvorcima serije i dovoljno kredita imaju od mene, pa se tako naslađujem čak i sada, kada se 'ništa' spektakularno ne dešava, jer ZNAM da imaju u rukavu zapetljancije koje se sada tek pripremaju i lagano zakuvavaju...
https://ljudska_splacina.com/

Ghoul

AUH MAJKO - ŠTA SE OVDE ZBIVA! xrotaeye :!:

VEOMA sam zadovoljan kako je ovo sad krenulo da se zapliće!  :| xflowy

M.M

Uh, nisam pogledao ni epizodu od prošle nedelje.  :(
Nijedan poraz nije konačan.

Agota

Svidja mi se kako je startovala peta sezona,posle briljantne zavrsnice cetvrte.
Skayler je sve bolja i konacno je ukapirala sta znaci kad   Mr. White  kaze '' I am not in danger, Skyler, I am the danger'' !!! :|
Ne znam sta su smislili scenaristi za finis al cini mi se da problem vise nije napolju nego u kuci.

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Ghoul

Quote from: Agota on 13-08-2012, 12:11:28
Ne znam sta su smislili scenaristi za finis al cini mi se da problem vise nije napolju nego u kuci.

svašta. problem je ODUVEK bio u samoj kući.

a posle ove epizode jasno je da će finiš -kako i priliči- ići u vrlo crnu teritoriju i da hepiend bilo koje vrste ne treba ni u ludilu očekivati.
na kraju balade za voltera neće biti iskupljenja.
o, ne...

HAL

Norman Bates

Mislim da je samo pitanje u kojoj od ove preostale tri epizode će Skajler biti likvidirana. Pripremili su teren za to, čeka se samo varnica.
A decu će potom preuzeti Henk i Mari, jer mora neko da sprema doručak Voltu Junioru.

M.M

Quote from: Ghoul on 13-08-2012, 16:41:51
a posle ove epizode jasno je da će finiš -kako i priliči- ići u vrlo crnu teritoriju i da hepiend bilo koje vrste ne treba ni u ludilu očekivati.
na kraju balade za voltera neće biti iskupljenja.
o, ne...

Mislim da je od prve sezone bilo jasno kako serija ovakvog tipa mora da se završi.  :(

Ghoul

pa nije.
pre je još moglo da se očekuje nešto tipa: 'a onda je mr. vajt ispao najpametniji i sve ih je nadmudrio'.
sad, međutim - crno mu se piše - i njemu i njegovima.

M.M

Mislim da neće biti hepienda za mister Vajta, tu se slažemo, ali verujem da će ih na kraju sve nadmudriti i da će uspeti da zaštiti svoju porodicu.
Inače, provlačenje američkog poimanja morala kroz lik Skajler mi izuzetno ide na živce. Takođe, u jednom trenutku nije mi bio jasan njen strah od mister Vajta, a oda mi je sinulo. Žene su sebične, razmažene, samožive i ništa pod milim bogom ne umeju da cene. Zašto bi onda Skajler cenila sve što je mister Vajt učinio za porodicu!? Tu karakternu crtu žena kreatori BB-a su sjajno iskoristili.
Kad je Gul juče napisao da je problem "oduvek" bio u kući, pitao sam se, šta sam ja to propustio gledajući BB!? Kad sam malo porazmislio, shvatio sam da je u pravu.
Da zaključim: mišljenja sam da neće biti srećnog završetka za mister Vajta ali da će ga biti za, nas, poštovaoce njegovog lika i dela. :)

HAL

Ја не примећујем нигде провлачење америчког морала кроз Скајлер, већ уплашену мајку која страхује за животе своје деце, жене која је одрасла у америчком предграђу као типична домаћица, и њена психичка растројеност је сасвим оправдана. Одједном се обрела у нечему што је гледала само у филмовима и прво што ће да уради је импулсивно штићење својих најмилијих, а то су деца. Колико је то било нагонски и непромишљено, сведочи сцена када је Волт пита шта ће бити њен следећи потез, на шта она у плачу одговара да не зна, да нема никакав план и да није мастермајнд као њен муж. Колико је прсла, поред сцене са базеном и других, показује њена резигнирана констатација прљавих панталона, и шала на конто копања лешева, кажем шала јер тако ми је изгледало, али од стране скрхкане особе која не зна где јој је лево а где десно.

Lord Kufer

Ako je ovo razjebavanje kulta Velike Majke, moraću bogomi da odgledam ovu seriju  8-)

Agota

Mislim da je Skajler ocekivala da ce Vajt da se povuce iz posla ,ali ne, on je nastavio da kuva -naravno, sad igramo za profit.
Dobra je Skajler ,usla je u pricu i oprezna je i po pitanju svega, kupovine skupih automobila ,kao i banalnih tipa skup sampanjac, itd  ,dok se Vajt povremeno gubi.
Naravno,da neće biti hepienda za mister Vajta,ali volela bih da se Dzesi izvuce.

Skajler zeli Vajtovu smrt a ne njegovu zastitu.Sada.

Imam jos jednu nedoumicu vezanu za IV sezonu,mozda sam krivo shvatila al rekla bih da nam je indirektno receno da je Vajt pokusao da otruje klinca.Ili nije ??

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

M.M

Quote from: Agota on 14-08-2012, 11:18:32
Imam jos jednu nedoumicu vezanu za IV sezonu,mozda sam krivo shvatila al rekla bih da nam je indirektno receno da je Vajt pokusao da otruje klinca.Ili nije ??

Naravno.
Uradio je to da bi Džesija vratio na "pravi put".

Agota

naravno.

...jos jedna stvar koja je, vidim, mnogima zasmetala ,jeste Vajtova nerealna transformacija .
Ne znam zasto al meni ni u jednom momentu nije zasmetalo, te bilo nerealno.Prosto ,volim takve likove i nije Vajt jedini.
Eto ,na primer lik Bicera iz genijalne serije OZ. Takodje , maestralna transformacija.

HAL

Није нам индиректно речено, већ директно и то у више наврата : ) јебем му миша, нисмо Амери, не треба све отворено да кажу како би скапирали шта се десило.

И да, Волт је у овој епизоди добио новог сина(хинт: последња сцена)  xcheers

Agota

eto ,meni promaklo  to direktno,bice, da sam  sam malo sporija  :oops:

Ghoul

Quote from: HAL on 14-08-2012, 12:00:03
Није нам индиректно речено, већ директно и то у више наврата : ) јебем му миша, нисмо Амери, не треба све отворено да кажу како би скапирали шта се десило.

da, ali ipak je to nagota, nepažljivost otelotvorena, ženski truman takoreći... očito je da nije shvatila poslednji kadar IV sezone... tj. da nije pažljivo gledala ni pre toga, ni tada.

anyway, idemo dalje.
TEK SAD postaje zanimljivo!  :!:
(a ja već unapred ludim što ćemo KRAJ morati da čekamo do dogodine!!!)

HAL

Можда то чекање до следећег лета и није толико лоше, таман када се наврши ова половина, направи се мала пауза и онда обнова градива пред велику завршницу.

M.M

Quote from: Ghoul on 14-08-2012, 12:09:57
da, ali ipak je to nagota, nepažljivost otelotvorena, ženski truman takoreći... očito je da nije shvatila poslednji kadar IV sezone... tj. da nije pažljivo gledala ni pre toga, ni tada.

xrofl

Quote from: Ghoul on 14-08-2012, 12:09:57
anyway, idemo dalje.
TEK SAD postaje zanimljivo!  :!:
(a ja već unapred ludim što ćemo KRAJ morati da čekamo do dogodine!!!)

E, sada sam popizdeo. Gule, zahvaljujem na obaveštenju. Upravo sam video na imdb-u šta nam je gospoda iz AMC-a spremila. Inače, kad su u pitanju serije, uvek sačekam da se završi emitovanje cele sezone i onda lagano gledam jednu po jednu, kad hoću i koliko hoću! Kod pete sezone BB-a sam napravio izuzetak, tačnije, gledao sam epizodu odmah po emitovanju... oh, kakav zajeb. :-x :-x :-x

дејан

миљане, гледај то са ведрије стране, да си се чувао до последње епизоде, неко би ти овде већ испричао шта се све десило и како се завршило
...barcode never lies
FLA

M.M

I to što kažeš.  :(

Karl Rosman

Quote from: дејан on 14-08-2012, 12:53:13
миљане, гледај то са ведрије стране, да си се чувао до последње епизоде, неко би ти овде већ испричао шта се све десило и како се завршило
:lol:
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Ugly MF

To nije tacno, ja sam tek pre neki dan ogulio sve 4 sezone, a 5 cekam da se zavrsi..i to bez spojlera, uspesno...
pa onda tek gledam, ne pada mi na pamet da se seckam sa zivci i sa sezone , uopste..

Father Jape

Čehovljevski klinac na motociklu.  :lol:

Ja sam juče i jutros odgledao svih pet dosadašnjih epizoda.

Meni miriše na to da će Skajler okončati Voltera na kraju. Mada to izgleda kao malo očigledno rešenje iz ove tačke, ali nije toliko bitno da li je očekivano, bitno je da naprave dobar bildap - što su već krenuli - i onda to dobro izvedu, na šta smo i navikli.

EDIT: Ili Skajler udružena sa Džesijem.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

M.M

Quote from: Father Jape on 16-08-2012, 11:20:48
Ja sam juče i jutros odgledao svih pet dosadašnjih epizoda.

Eh, mladosti...

Agota

Quote from: HAL on 14-08-2012, 12:00:03

И да, Волт је у овој епизоди добио новог сина(хинт: последња сцена)  xcheers

pa ,da ovaj je hladniji, radi ono sto Dzesi ne sme - tacnije nece. Jadan Dzesi on tako nije za to.
e da,   i  sad vec previse ljudi zna sta oni rade ...  :-x

Quote from: Father Jape on 16-08-2012, 11:20:48

EDIT: Ili Skajler udružena sa Džesijem.

sa Džesijem ??!!

Father Jape

Pa da, Džesi nije postao ovo što Volter jeste. Sad bi trebalo da krene finalno otuđenje Džesija od Voltera, a još kad sazna za Džejn i Broka...

Agota

ma kakvi , kakvo otudjenje ,nih dvojica zajedno  u kadru su BOMBA svako razdvajanje samo  moze da ima pad.

cak i da sazna ne bi Dzesi Mr Vajta , ne bi.

Father Jape

Ponekad mislim da agota piše postove tako što prvo iskuca koherentnu rečenicu, onda izostavi nasumičnih nekoliko reči, i na kraju balističkim pristupom poškropi sve sa nešto interpunkcije.

HAL

Quote from: Agota on 16-08-2012, 12:53:15
cak i da sazna ne bi Dzesi Mr Vajta , ne bi.
Јок, ти би : )

Само чекам када се сазнати и мали део онога што му је приредио, у педагошке сврхе како би имао саучесника на свом путу тоталне деструкције. Као што је Мајк рекао, човек је темпирана бомба, и сваки крај без њене активације, или чин пред саму експлозију није ваљан. Други сценарио због оних који не желе да виде беживотно тело Волтера, тако да моја прогноза краја би била мешавина завршетка  Сопраноса и Скарфејса, где ће оставити простора да се фанови вечно питају шта је било следеће(Сопраноси), али свакако часно по личност Мистера Вајта(Скарфејс).

Agota

Quote from: Father Jape on 16-08-2012, 13:04:27
Ponekad mislim da agota piše postove tako što prvo iskuca koherentnu rečenicu, onda izostavi nasumičnih nekoliko reči, i na kraju balističkim pristupom poškropi sve sa nešto interpunkcije.
dobro.to je tvoje misljenje.

Karl Rosman

Quote from: Agota on 16-08-2012, 13:18:39
dobro.to je tvoje misljenje.
Meni je skroz ok.  :|

Ghoul

Ponekad mislim da agota piše postove tako što prvo iskuca koherentnu rečenicu

ha ha,
ne bi ona to umela da proizvede sve da joj život od toga zavisi!  xrofl

Father Jape

SEK se dohvatio najzad Breaking Bada u svojim postovima o vizuelnoj retorici u serijama:

http://acephalous.typepad.com/acephalous/2012/08/breaking-bad-naturalism.html

(zanemarite naslov, očito je šala kao što niže i piše; ostali takvi postovi se mogu naći ovde)

Father Jape

Father Jape

Odgledah šestu... šta znam, onaj deo gde Volter priča Džesiju je bio malo previše esklpanatorno ekspozaičan. A i previše mi deluje jasno određena Volterova finalna "fatalna greška" - mnogo mu je lepo ponuđen mnogo čist way out koji on odbija. Ali dobro, videćemo šta ovo ima na umu sad...

Ghoul

Be on the lookout for Walter White. The 55-year-
  old man was noted as the "most-wanted" fugitive by the Tuscaloosa
  County (Ala.) Sheriff's Office, accused of violating his probation
  after his conviction for manufacturing methamphetamines. That's not
  ordinarily national news, but "Walter White" is also the name of the
  fictional lead character on "Breaking Bad", a TV show on AMC about a
  chemistry teacher who turns to crime -- manufacturing methamphetamines.
  "I don't know anything about the TV show," said sheriff Sgt. Andy
  Norris, who was surprised when the coincidence was pointed out to him
  in multiple media phone calls, including from "Good Morning America",
  ABC News and NBC News. The real Walter White was quickly captured,
  thanks to all the media attention. (RC/Tuscaloosa News)

Ghoul

sjajan pančlajn poslednjeg brejking beda za ovu godinu.
ništa manje nisam ni očekivo.
sad samo treba nekako izdržati do dogodine!

HAL

Много су збрзали ову половину сезоне, серија као да је била на спиду током ових осам епизода. По мени се то одразило на сам квалитет ове сезоне, па доста ствари је прилично офрље урађено, половично и на моменте је деловала прилично аматерски. Изгледа да је слава ипак мало ударила у главу творца серије, па режијски моменти који су били прилично шмекерски, у овој сезони су остављали утисак исфорсираности. Изгледа ми као да је било најбитније доћи до последње сцене, да сви џизују у гаће и следеће године буду уз екране, па је у нарацији поприлично попустила, што је неопростиво. Зато ми је овај крај прилично млак, посебно ако узмемо у обзир да свемислећи, педантни перфекциониста Волтер каквог знамо, не би оставио ту књигу на то место, пре свега зато што зна да је Хенк већ упознат са иницијалима Гејловог учитеља.

Узгред, погледајте сада опет прву сцену пете сезоне!

Father Jape

Ne slažem se ni sa čim što je HAL rekao, osim možda ovog dela da je potrebna izvesna suspenzija neverice da bi se progutala finalna scena, tj. Voltov previd. Ali opet, tako nešto je bilo u neku ruku i nužno i očekivano.

Ghoul

volt koga sada gledamo nije isti volt koga smo zavoleli u prvim sezonama - sustiže ga, sve više i sve brže, kamenje iz lavine sa planine pogrešnih postupaka.

SPOJLER:
zar bi nekadašnji volt onako impulsivno i bez prave potrebe ubio majka?

HE'S LOSING IT!

Norman Bates

Quote from: HAL on 04-09-2012, 12:32:38
Узгред, погледајте сада опет прву сцену пете сезоне!

Ono što sam ja primetio u toj sceni je da Volter nema prsten na ruci i da mu se vratila bolest. I da je u skrivanju/bekstvu.
Ako ima još nešto zanimljivo, napiši slobodno..

Karl Rosman

Quote from: Ghoul on 04-09-2012, 12:53:01
volt koga sada gledamo nije isti volt koga smo zavoleli u prvim sezonama - sustiže ga, sve više i sve brže, kamenje iz lavine sa planine pogrešnih postupaka.

SPOJLER:
zar bi nekadašnji volt onako impulsivno i bez prave potrebe ubio majka?

HE'S LOSING IT!

Mislis na onog istog Volta koji u prvim epizodama onako s ljubavlju pravi sendvic klincu zavezanom za stub u garazi, kojeg kasnije... oh, wait! Ne, ti sigurno mislis na drugog Volta.  :roll:

Father Jape

A drugo je to... taj s početka Volt je takav iz neiskustva, prvi put da je u takvoj situaciji, ne zna šta radi... A onda idemo ka prekaljenom Voltu, koji sad zna tačno šta i gde i zašto, pedantan, staložen itd. I na kraju prelazak na sadašnjeg Volta koji je počeo da gubi nit.

EDIT: A je l' nekome bilo čudno što u jednom trenutku hoće "empire", hoće maksimalan uspeh koji je on u stanju da postigne... i onda tri meseca kasnije vidi kamaru para i bude u fazonu, ok, to je to.

HAL

Quote from: Norman Bates on 04-09-2012, 12:53:27
Ono što sam ja primetio u toj sceni je da Volter nema prsten na ruci i da mu se vratila bolest. I da je u skrivanju/bekstvu.
Ako ima još nešto zanimljivo, napiši slobodno..
Можда и то да му се вратио рак, мада се то да наслутити и у осмој епизоди, када одлази код лекара, након чега саопштава Скајлер да више није у игри.

Karl Rosman

Quote from: Father Jape on 04-09-2012, 13:00:28
A drugo je to... taj s početka Volt je takav iz neiskustva, prvi put da je u takvoj situaciji, ne zna šta radi... A onda idemo ka prekaljenom Voltu, koji sad zna tačno šta i gde i zašto, pedantan, staložen itd. I na kraju prelazak na sadašnjeg Volta koji je počeo da gubi nit.

EDIT: A je l' nekome bilo čudno što u jednom trenutku hoće "empire", hoće maksimalan uspeh koji je on u stanju da postigne... i onda tri meseca kasnije vidi kamaru para i bude u fazonu, ok, to je to.

Mozda i nije? Meni se cini da se uz Voltovo sociopatsko bivstvovanje tokom cele serije, provlaci i svojevrsni the bucket list. U finalu ocekujem neocekivano, a opet dovoljno obicno.  :lol: