• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Breaking Bad

Started by M.M, 19-11-2010, 23:45:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

BladeRunner

Jasno - problem je, kao i obično kada si ti u pitanju, semantika. Čisto TEORETSKI GLEDANO (računam da je ova sintagma pogrešno napisana ako nije uključen caps lock?).

QuoteEvo ja moram da ti vadim moje sopstvene kontradikcije da bih te naučio kako se misli

10/10. I stvarno bi volio da vidim kako izgledaju ti koje si ti naučio kako se misli. Ili ne bi? Dilema koje se ni Hamlet ne bi postidio.

Pozdrav.

All those moments will be lost in time like tears in rain.

Karl Rosman

Quote from: tomat on 24-01-2014, 15:01:42
nije u redu da D. nazivaš nacistom :wink:

Oprostice mi.  :lol:

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Albedo 0

Blejd, nadam se da možeš nešto da mi učiniš, samo da u narednom postu napišeš jednu riječ: ''hiperrealizam'', bio bih ti zahvalan.

BladeRunner

Naravno Bato, pa ljudi smo: "kontradikcija".

Albedo 0

dobro, sve u svemu, na tabli i dalje imam 16 figura

šta da se radi, takav je život

BladeRunner

Vala baš, takav je život.  Znaš kako kažu na primorju: rodi me majko srećnog i baci me u more...

Albedo 0

više mi to liči na neki šumadijski prepjev...

Truman

Ona epizoda nakon ubijanja deteta kad Vajt to opravdava...taj čovek je toliko izgubio dušu da se utisak o neubedljivosti samo pojačava.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Truman

Imao sam dobru intuiciju da će Volt da padne na Volta Vitmana...možda nisam mnogo bistar, ali radi mi treće oko.

Truman

Epizode 5.13 i 5.14 su odlične. I ostatak pete sezone izvlači prosek. Ako i poslednje dve budu dobre serija će od mene dobiti jaku osmicu.

Truman

Solidan kraj jedne sve u svemu precenjene serije. Lepo je što je na kraju priznao zašto je prešao na stranu zla.

Albedo 0

vrlo je zanimljivo kako ti zli ljudi i dalje vole žene iz prethodnog života

Truman

Pa kad im rode decu. A i sam njegov svršetak je na mestu. 8+

Ghoul

The Directors Guild of America held its annual DGA Awards last night and Breaking Bad won the prize for Outstanding Directorial Achievement in Dramatic Series. Showrunner and director Vince Gilligan nabbed the award for his work on "Felina," the final episode in the series.

Fellow Breaking Bad director Bryan Cranston was also nominated in this category for directing Season 5, Episode 9, "Blood Money."
https://ljudska_splacina.com/

Will-O'-The-Wisp

Breaking Bad je genijalna serija. Ko god misli suprotno, taj nema pojma.

I tu svaka diskusija prestaje.

Nema. Pojma.

Hvala na pažnji.  xyxy

:!:
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Albedo 0

Milo je genijalan državnik. Ko god misli suprotno, taj nema pojma! 8-)

tomat

ja dalje od prve sezone nisam makao, i to sam na silu dovršio. verovatno je do mene, ali je ovo meni neopisivo dosadno.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Albedo 0

zato što nisi probao fast forward 2X!

u stvari, prva sezona može da se gleda i na 3X

SuperSynthetic

Dosadno, dosadno. Kuvaju meth. Sta rade? Mnogo bolji je OZ na primer. I Sopranovi. Ovo je shit.
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

tomat

Quote from: Bata Živojinović on 27-01-2014, 12:35:00
zato što nisi probao fast forward 2X!

u stvari, prva sezona može da se gleda i na 3X

moguće!

takav način gledanja sam tek skoro otkrio i počeo da praktikujem, i prilično sam zadovoljan rezultatima. recimo, Man of Steel sam pogledao 2X i 4X ffwd, i to je svelo film na pravu meru.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Albedo 0

Will-O'-The-Wisp

Quote from: Trokrilni on 27-01-2014, 11:16:01
Milo je genijalan državnik. Ko god misli suprotno, taj nema pojma! 8-)

Milo jeste genijalan državnih. I političar. Maher. Kad sam pomislim na njegov poslednji manevar, kako je jednim potezom obesmislio funkciju srpske opozicije u Crnoj Gori, suzu pustim. Poezija.

Dakle, da. Ko god misli suprotno, taj zaista nema pojma. ;)
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Albedo 0

Milo je oduvijek bio Srbin!

čovjek igrao šah, ispali mu srpska kraljica i topovi 1997, sad došao do kraja table s pijunima i vratio ih u igru

najveći Srbin savremenog doba, zar si uopšte sumnjao u četničkog unuka?

Albedo 0

može li neko da mi odgovori je li bilo ikakve golotinje u BB, ikad igdje?

pokušavam da premotam u glavi 4 sezone i ne sjećam se nijedne takve scene

kakav je inače parental advisory, jel golotinja ide na 18 a nasilje 16?

EDIT:
mislim na golotinju glavnih likova, ali sam se setio samo Volta u supermarketu

Albedo 0

znao sam

BREAKING BAD 

Ghoul

On Sat., Feb. 1, the Writers Guild of America announced the winners of the WGA Awards, and Breaking Bad nabbed two top honors in the TV categories: Drama Series and Episodic Drama.

This marks the third time that Vince Gilligan and fellow writers Sam Catlin, Peter Gould, Gennifer Hutchison, George Mastras, Thomas Schnauz, and Moira Walley-Beckett have won for Drama Series. Breaking Bad's competitors this year in this category were Mad Men, Homeland, House of Cards, Game of Thrones and Boardwalk Empire.

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

M.M

I meni treba jedna ovakva...

Ghoul

kakva madrfak smejurija - španci napravili skroz-naskroz rimejk brejking beda!!!

http://youtu.be/PoH2gu7snwc

M.M

Ghoul

krenuo je Better Call Saul.

polagano, opušteno, samouvereno... ništa spektakularno, za sada, ali gledljivo, fino. pratićemo kuda to vodi...

Ghoul

Better Call Saul i ja smo se pozdravili na 5. epizodi.

bio sam strpljiv, više nego sa mnogim tv serijama, čekao sam, nadao se, odlagao, trošio kredite iz BB-a, ali džaba, ne vredi, ovo je i dalje bez dovoljno duha i zanimljivosti za moje visoke prohteve - nije to ubi bože loše, ali naprosto suviše je osrednje da bih svoje dragoceno vreme traćio na ovo.

PTY

Potpuno se slažem.
Ja čak i nisam odgledala petu u celosti. Od samog početka ne mogu da se uživim, sve mi smeta, i sporost, i flešbekovi, i vazda ti kvazi-tvistovi koji nikud ne vode, i čudna dinamika između likova, i neshvatljive rokade drame i humora... neverovatno nezanimljiva serija.  :(

Linkin

Ja sam se sa "Better NOT Call Saul" pozdravio na prvoj epizodi, koju sam "odgledao" na "premotavanje".

Dragocenih 15 sekundi mog života ode na to, za kojih mi se ukazalo da je to totalno nezanimljivo i nevredno gledanja , koje mi se nikada vratiti neće. 8-)

Natas

Meni Saul nije toliko loš. BB je odlična serija, iako je malo precenjena i overhypovana.
Slažem se da Saul nije ni blizu, ali daleko je od negledljivog za mene.
Meni su negledljive budalaštine tipa Arrow, Banshee i slične bljuzge koje imaju visoke ocene na IMDB-u i prosečnom Ameru predstavljaju uživanciju  :P

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Mme Chauchat

QuoteNije čovjek tko ne čita, nego je magarac što se propeo na dvije noge. Magarac i mentalno oštećeni posjednik osobne iskaznice. Osoba bez posebnih potreba, kreten. Manje vrijedna jedinka. Nitko i ništa. A gledanje dobrih televizijskih serija slijedi čitanje. Istina, ima i onih koji gledaju serije, ali ne čitaju. No, takvi ništa ne shvaćaju. Oni su također magarci, pasivni govornici materinjeg jezika, mamlazi. Pisači govnima po zidovima javnih zahoda, anonimni fejsbuk komentatori, kukavice koje bi [/size]Fred Matić[/size] gađao praćkom, e da ih se slučajno plaši, persone koje imaju mozgove dugogodišnjih ovisnika o metamfetaminu...

>_< Evo kad je meni neprijatno od ovog pasusa. Šta će on u tekstu o tome kako je Breaking Bad super serija?

džin tonik

citas umne vratolomije tipa jergovic, dezulovic i sl. bez ocekivanja gluposti, valjanja po blatu i roktanja? pa to su isprazne galamdzije za zabavu sveznadarske djece dok ne izadju iz rebel-razdoblja, zive od toga.

Albedo 0

eto, čak i Jergović hvali Bednike

Barbarin

Mesec dana je previše za tako kratku seriju, a možda čovek nema vremena...
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Linkin

Vidim, završi se "Better Call Saul".

I ko je sve na kraju bio od tih silnih najavljenih camea likova iz "Breaking Bad"? Sem odličnog Jonathana Banksa kao Majka i Tuka Salamanke ne vidim više bilo koga.

Očigledno, ko je god mogao, oprao je ruke od Saula kao ceđenja para iz suve drenovine. 

Father Jape

Majk nije kameo, vidi se da jeste i da će biti punopravni lik u seriji.

Što se mene tiče, ovo je vredno gledanja, i ima svoje kvalitete, ali jeste presporo odnosno prerazvučeno, u smislu da je ovo što smo dosad videli više za pola sezone nego za jednu celu. Sad kad pokušam da se setim, i Breaking Bad se sporo odvijao, ali ne baš ovoliko sporo. A i BB nisam gledao od početka, te bio primoran da čekam godinu dana između prve i druge sezone, pa onda druge i treće itd.

Linkin

Malo mi ta veza između Majka i Saula deluje predimenzionirana. Ok, bili su oni i u BB povezani, ali da li se baš tada naslućivalo da su toliko bili vezani u prošlosti da Majk bude stalni lik u prikvelu?

I mogli su neke još likove da ubace, npr. one zgubidane-narkomane iz komšiluka, Bedžera i Skini Pita. Možda čak i Komba. Pa bi i njegov lik u BB dobio neki veći smisao.

Father Jape

Što se mene tiče, i ne moraju da toliko akcentuju vezu s BB i jašu njegove kouttejlove.

Ali činjenice da je ovo prikvel me zato i brine malo — koliko dramskog naboja tu može zaista biti ako znamo kako će Sol i Majk na kraju završiti?

Linkin

Kako je Sol završio, podseti me? Slažem se za Majka. To je drugi razlog što mi njegov preveliki angažman izgleda suludo. Bez obzira koliko mi ta njegova uloga draga bila.

Father Jape

"After Hank and Gomez are killed and Walt's criminality is publicly exposed, Saul decides to set himself up with a new identity. He and Walt spend several days in a basement together while Saul's extractor, Ed, makes the necessary arrangements. Walt asks Saul to help him find hitmen to kill Hank's murderers, but Saul instead advises Walt to turn himself in to avoid a lengthy and humiliating federal investigation against Skyler. Walt again attempts to threaten Saul into complying, but breaks down in a coughing fit. With his transportation ready, Saul leaves Walt and heads for a new life in Omaha, Nebraska."

Ukronija

Ja konačno naterala sebe da dovršim drugu epizodu (koja me je ukočila iz neznanih razloga... prespora? mučna?), sve iz vere da kasnije postaje sjajno. I postaje.  :!:

Super su mi uvodi u epizode (najpre kraj epizode, pa se radnja do prikazanog kraja odmotava), super mi je dinamika između Džesija i Volta, super su mi te duge konverzacije između likova, a najsuper  :lol: mi je čuvena transformacija likova iz epizode u epizodu.

Zasad mi je najbolja scena kada se Džesi benigno, kao dečak, igra sa bubom, a treba da krene u akciju (povrati novac i met). Serija je puna takvih, naizgled nebitnih, scena koje, zapravo, služe oslikavanju psihologije junaka i njihove unutrašnje promene. Te scene su kao neki sitni, skriveni tragovi od mrvica u šumi. Tu se svi menjaju, svi se "lome", ne samo dva glavna junaka. Inteligentna serija.