• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dvoglavi papagaj za banana državu

Started by SIMERIJANAC, 23-11-2010, 18:44:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SIMERIJANAC

Sad bar imamo i formalan dokaz da smo okupirani.
Posle vojske i SPC na red je došao i grb.

Novi grb Srbije u 3D varijanti sa orlom papagajskih kljunova i zmijskih jezika,proređenim perjem, zazidanim u štit kao u kavez,deformisanim ocilima i nosačem krsta suptilno obojenim u smirujuću plavožutu eu boju.

Čak i ako nije postojala namera da se srpski orao ovako unakazi, već je u pitanju samo prost amaterizam tzv heraldičara Ljubodraga Grujića i krunskog mu savetnika Ackovića i da je to urađeno samo da bi vlast preko zamene grba na dokumentima i tablama još jednom oglobila srpsku sirotinju,ostaje činjenica da smo dobili grb i zastavu sa kojima će se svi sprdati.
Naravno,ovo nije definitivno rešenje.Uskoro u skupštinsku proceduru ulazi predlog nove državne zastave.

Potom je na redu himna koju pripremaju kompozitori iz Hrvatske,Holandije i Belgije a onda na red dolaze izmene Ustava jer ima previše nepotrebnih članova.Pogotovu onih gde se spominju pokrajine.

cutter

Šta uradiše od onako lepog grba :(

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Anomander Rejk

Tajno pišem zbirke po kućama...

pokojni Steva

Franz Xaver von Baader

ma baš paše
dvostruki papagaj je idealno rješenje za grb srbije
naime, dvostruki papagaj je po definiciji onaj papagaj koji podupire jednostrukog. a jednostruki papagaj je definiran time što nepestano ponavlja jedno te isto, non stop nešto zanovijeta i dosađuje
država srbija je dvostruki papagaj koji u zanovijetanju podupire jednostrukog papagaja, tj. same srbe

na mikroplanu se to očitava kao eriops i džek; potonji je dvostruki papagaj koji podupire jednostrukog eriopsa
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

džin tonik

jos mu samo navucite zensku stramplu preko glava tako da naglasite ono ratno, pljackasko...

pokojni Steva

angel011

We're all mad here.

Plottz

subota 14

Meho Krljic

Dragoljub Acović (a ne Acković - to je potpredsednik svetskog parlamenta Roma) je predsednik krunskog saveta Srbije i vodeći domaći heraldičar. Ali to je sve manje bitno od činjenice da je moj kum, dakle, oprez šta se predamnom priča o njemu  :lol:

Nightflier

Quote from: Meho Krljic on 23-11-2010, 21:53:00
Dragoljub Acović (a ne Acković - to je potpredsednik svetskog parlamenta Roma) je predsednik krunskog saveta Srbije i vodeći domaći heraldičar. Ali to je sve manje bitno od činjenice da je moj kum, dakle, oprez šta se predamnom priča o njemu  :lol:

Do vraga, Uroše, pa ne priča se ovde o njemu, već o njegovom radu. Moram priznati da je i meni - a toliki sam zaljubljenik u heraldiku da imam sopstveni grb, koji je objavljen u knjizi čiji je Acović recenzent - novopredstavljeni grb ružan. U izvesnom smislu, predstavlja idejni nastavak nekadašnjeg grba SRJ, čiji je Acović bio autor. Ovom grbu - koji nije zvaničan ni u kom slučaju, jer najviša državna znamenja ne mogu da se usvoje uredbom Vlade, već samo Zakonom, koji mora da izglasa Skupština - ne može se ništa zameriti sa idejne strane, ali njegovo izobraženje je grozno i zaista papagajsko-kokošasto. Na stranu što se gubi iz vida da je odlučeno da se izradi nov grb sa monarhističkim obeležjima za jednu republiku.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

mac

Zar ove dve krune ne bi trebalo da budu dve različite krune, ne znam lupam od Nemanjića i Obrenovića? Ove su identične. Uzgred, za nekog ko se ne zanima mnogo za grbove mogu reći da mi je ovo rešenje prilično slično postojećem, samo što je u 3D:

Plottz

subota 14

raindelay

Da se pohvalim. Moji roditelji imaju  nimfu koji nikada nije bio u kavezu(np celo leto pre podne kad su moji na poslu provede sam na terasi potpuno slobodan, samo mu hranu i vodu ostave unutra da se ne skupljaju vrapci)  već 23 godine. Smatramo ga ravnopravnim članom porodice, samo što ponekada ume da bude dosadan jer obožava telefon pa onda moji moraju da me zovu(a ne živim sa rod zadnjih 17 god) što ume da se pretvori u polusatno sviranje i imitiranje svih pesama i zvukova koje je naučio za 23 god života.
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

Nightflier

Quote from: mac on 24-11-2010, 00:41:02
Zar ove dve krune ne bi trebalo da budu dve različite krune, ne znam lupam od Nemanjića i Obrenovića? Ove su identične. Uzgred, za nekog ko se ne zanima mnogo za grbove mogu reći da mi je ovo rešenje prilično slično postojećem, samo što je u 3D:

Ovo je stari, to jest - trenutno važeći grb. A obe krune su zapravo jedna, nemanjićka, koja je simbol državnog jedinstva.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

scallop

I nisu tako "identične". Broj klikera i đinđuva se razlikuje. Ne znam samo dal' se kljun smanjio il' je jezik porastao. Simbolično. :roll:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

Meho, pokvario si veselje, bilo bi divno - od švapskog do ciganjskog grba Sirbistana u samo sto leta! Birdy nam nam, OK pa'tn'! :-)

Meho Krljic

Quote from: Nightflier on 23-11-2010, 22:34:14
Quote from: Meho Krljic on 23-11-2010, 21:53:00

Do vraga, Uroše, pa ne priča se ovde o njemu, već o njegovom radu.

Ja sam samo preemptivno upozorio jer zna se kako se ovde diskusije razvijaju.  :lol:

Što se tiče njegovog rada, grba, Srbije, krune, papagaja, orla itd., jasno je da mene za to zabole dupe. Da se ja pitam na našoj zastavi i grbu bili bi polumesec i zvezda.

Cornelius

Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Meho Krljic

Mica Milovanovic

Vidim ja da se ovde ne poštuje opredeljenje vlasnika sajta... Zavšićete svi na deponiji...
Mica

---

Ti si iz Bolivije? Gde je heroin i zašto ste ubili Če Gevaru?

akhnaton

Republika sa krunom????? Papagaj???? Štit sa ocilima????!!!!! Ma to nisu ocila, to su slova beta, akronim od : Βασιλευς Βασιλεων Βασιλευων Βασιλευσιν, što bi značilo: Car Careva, Caruje nad Carevima
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Cornelius

Quote from: Mica Milovanovic on 24-11-2010, 12:18:08
Zavšićete svi na deponiji...

Svi su zavrsili na deponiji. Od blata smo stvoreni, u blato cemo se i pretvoriti.
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

Plottz

VIZANTIJA da ne idemo daleko

subota 14

Джон Рейнольдс

Baš navijam za to da koalicija tri komunističke frakcije (DS + SPS + LDP) napravi što više mogućih sranja, ali postpuno, jer će onda jednim žestokim potezom sve to biti vraćeno u normalu. U tom kontekstu gledam i papagaja i još mnogo toga što se iza brda valja.

Naravno, da li će akteri posle svega okopavati kukuruz, čistiti ulice, jesti cezijum ili pridržavati ploče odozdo, manje je bitno.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Plottz

Misliš da zaista postoji razlika među sektama?
subota 14

akhnaton

Quote from: Plottz on 25-11-2010, 00:46:18
Misliš da zaista postoji razlika među sektama?
ma kakva razlika, sekte su sve napravljene na isti kalup... bilo da su komunističke, bilo da su "nacionalističke".... sve je to izašlo iz nečijeg qurca.... to su sve izdrkotine. :twisted: :twisted: :twisted:

Albedo 0

pa dobro vi heraldičari, koji moj taj jezik isplaženi znači?

a kljunovi su stvarno ružni, osim ako nije neka zaebancija...

akhnaton

A i kruna na grbu republike..... cccccc

Lord Kufer

Budale neviđene. Računaju da se narod pali na to. Kak primitivno ...

SIMERIJANAC

Evo papagaja u njegovom prirodnom okruženju.

:)
Шта би ти урадио да изгледаш овако

а неки ,,уметник" те 'стилизује' и прикаже - овако?!

Tex Murphy

Pa taj orao očigledno izgleda kao da ga je neko zažagao lopatom posred (oba) kljuna. Da li je u pitanju namjerna simbolika ili ne, pitanje je...

Quoteа неки ,,уметник" те 'стилизује' и прикаже - овако?!

Heh, a možda je jednostavno u pitanju karikatura?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

cutter

Nije karikatura, u srednjem veku naprosto nisu tako dobro crtali kao danas niti su imali tehniku za verniji prikaz - sledeći logiku koju je Simerijanac citirao trebalo bi da uslikamo orla bar sa osam megapiksela a to bi bio ozbiljan raskid s tradicijom.

scallop

Itekako su to bolje radili nego danas. Danas nađeš vezu i pobedio si na konkursu.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Plottz

subota 14

SIMERIJANAC

Quote from: cutter on 27-11-2010, 11:50:43
Nije karikatura, u srednjem veku naprosto nisu tako dobro crtali kao danas niti su imali tehniku za verniji prikaz - sledeći logiku koju je Simerijanac citirao trebalo bi da uslikamo orla bar sa osam megapiksela a to bi bio ozbiljan raskid s tradicijom.

Pa upravo je problem što ovaj orao razbijenih kljunova nema veze sa tradicijom, a opet izgleda kao da ga je crtalo neko dete.
I drugo,poštovanje tradicije ne znači bukvalno precrtavanje starih simbola koji bi danas delovali suviše arhaično i pojednostavljeno već njihovu stilizaciju koja će biti vizuelno moderna a opet ostati prepoznatljiva i verna izvoru.
Ako ćemo po svaku cenu da se držimo tradicije onda daj da stavimo na državnu zastavu najstarije Nemanjićke orlove koje nose navijači po tekmama.

Ili još gore rešenje,koje je Grujić napravio na novom grbu i izmenio ocila tako da budu identična izvornim slovima Beta sa grba vizantijske dinastije Paleologa- Bazileus Bazileom Bazilenom Bazilenovius(Car Careva Caruje nad Carevima)  koja su u vreme kada su stavljena na srpski grb predstavljala simbole vizantijske krune i prosvećenosti kao što je dvoglavi orao predstavljao jedinstvo zemaljskog i božjeg carstva.

Ali ona su jednostavno u tradiciji srpskog naroda prihvaćena i ukorenjena kao četiri ocila ili četiri S(samo sloga Srbina spašava) i zato se tako nešto ne sme menjati. Tim pre što je ovaj simbol stariji i od Vizantije jer se nalazi i u našem Vinčanskom pismu.

Često neki ljudi zbunjeno pitaju šta će muslimanski ljiljani na srpskog grbu sve ove godine jer ih poistovećuju sa zastavom muslija iz Be Ha Ha.

Radi se naravno o simbolima srpske kraljevine Bosne,to jest vladarske porodice Kotromanića

Ujedinjenji simboli nemanjićke i kotromanićke srpske kraljevine na grbu Kraljevine Srbije u 19. veku su predstavljali težnju za konačnim ujedinjenjem ovih srpskih zemalja.

A to što su posle musliji ukrali ljiljane srpske bosanske kraljevine i stavili je na svoju zastavu je samo još jedna u nizu krađa srpskih simbola radi veštačkog kreiranja njihove nepostojeće istorije i tradicije.

Kao što su uostalom hrvati maznuli šahovnicu koju je njihov sitni plemić Grgurić ukrao iz grba cara Dušana ne bi li na španskom dvoru dokazao svoje nepostojeće kraljevsko poreklo.

akhnaton

Ma najbolje je da pored orla, metnemo i simbol koso udesno od navedenog vinčanskog, e onda ima da bidemo kompletni..... :evil:

scallop

Quote from: SIMERIJANAC on 27-11-2010, 17:17:52
Kao što su uostalom hrvati maznuli šahovnicu koju je njihov sitni plemić Grgurić ukrao iz grba cara Dušana ne bi li na španskom dvoru dokazao svoje nepostojeće kraljevsko poreklo.

"sitni plemić Grgurić" je don Pedro Ohmučević i o njegovom grbovniku sam napisao ceo roman. :lol:

džin tonik

dobri su ti krivotvoreni grbovi.

Plottz

Nisu  turci krali ljiljane,samo su se SRBI  poturčili i poneli!
Ujke ko ujke,crkli bi da nas nema :!:
subota 14

sleep

"Ona htela fensi face, a ja Srbin sa dna kace"

pokojni Steva

pokojni Steva

Kad su balege u pitanju, bem ti, šta je sve na ponudi!