• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

POKAŽITE SVOJU KUCU!

Started by Plut, 28-11-2010, 20:50:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Plut

Nešto za suprotni tabor. Nisu valjda svi Sagitaši mačkoljupci!

Ovo su moji kad su bili bebe.

A ovako izgledamo danas.

Džek

Da se ondaK i ja upišem.

Elem, dok sam imao uslove, imao sam i kera.

Zvao se Kučuš.

Evo ga.

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Džek

Meho Krljic

Baš su lepi. Za razliku od mačaka ne izgledaju mrzovoljno kad se slikaju.  :lol:

Mark

Drago mi je sto su mesanci! Oni su mi uvek zanimljiviji!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Plottz

subota 14

Savajat Erp

поставио бих и ја неке фотке, али углавном су лошег квалитета (сликано са фона)...а и не знам да постављам фотке.  :oops:
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Džek

Podigni fotku na http://imageshack.us/
Zatim je linkuj na forum: Klikni u reply na onu ikonicu sa slikom, otvoriće se prozor.
U njega kopiraj adresu slike.
Adresu dobijaš kad sliku smestiš na imageshack, pa klikneš "see full size" da ti se prikaže, pa kursorom na nju, desni klik i odaberi "copy image adress" ili sl.

Onda je samo pastuješ na forum, kako sam opisao.

Nadam se da ćeš se snaći u ovom pokušaju tutorijala...

pokojni Steva

Ili Tinypic, isto fino radi.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Savajat Erp

звучи до бола компликовано, тако да...fuck that shit! :) можда ћу пробати касније, акос е сетим.

Plut

Aman, nema komplikacije. Samo klikni na Tinypic i prati šta ti piše, ne mož' biti jednostavnije, to je mnogo lakše od Džekovog objašnjenja.

peraustrinia

Sveža slika sveže kuce :).

pokojni Steva

Argentinac? Jel ide i frižider za hranu uz njega?

pokojni Steva

@ Sal

Jo, dobar ti Fujto, pravi domaći, zajeban garant!

peraustrinia

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 29-11-2010, 03:14:46
Argentinac? Jel ide i frižider za hranu uz njega?

Onaj prenosni, za sada.

Vampirella

Cute! Ljudi, samo dajte! ;)
Satan my master.

godclone

Evo ga i moj Bandakooni...:)

Mark

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Boban

ja sam čuo da se od mrtvih pasa pravi lepak... ima mašina koja sve lepo samelje i onda se doda tu i tamo ponešto i to je to.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Mica Milovanovic

A što baš od pasa, a ne od mačaka?
Mica

pokojni Steva

Ni kafilerije nisu što su negda bile.

Savajat Erp

опет пакујемо кучиће! :)

Savajat Erp

ево једног изблиза...наравно, од ових слика је прошло бар 7-8 месеци.

Джон Рейнольдс

Quote from: Mica Milovanovic on 21-12-2010, 20:04:11
A što baš od pasa, a ne od mačaka?

Zato što se od mačaka ni lepak ne može napraviti, to jest - ne služe ničemu (ako izuzmemo kuće prepune miševa u kojima većina nas ipak ne živi).  :evil:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Plut

Quote from: Savajat Erp on 21-12-2010, 20:34:36

Daj da vidimo koliki su sad.

Quote from: Boban on 21-12-2010, 12:58:59
ja sam čuo da se od mrtvih pasa pravi lepak... ima mašina koja sve lepo samelje i onda se doda tu i tamo ponešto i to je to.

To se zove pašteta i pravi se, uglavnom, od drugih životinjki, a služi da piscima dogura inspiraciju.

Джон Рейнольдс

Alex...

Ovo su neke od retkih fotografija gde ne radi ono što najviše voli, a to je da spava i jede.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Savajat Erp

Quote from: Plut on 21-12-2010, 22:26:56
Quote from: Savajat Erp on 21-12-2010, 20:34:36

Daj da vidimo koliki su sad.

тешко изводљиво, с обзиром да је четворо већ после око 2 месеца од сликања променило власника, а овај један што је остао је теже доступан јер је на ранчу...тако да технички гледано ово и нису моји каниси, постављаћу слике из чисте носталгије, јер сам их ја одгајио...шмрц, животе, окрутан ли си! :cry: :)

Meho Krljic

Quote from: John Reynolds on 22-12-2010, 02:12:39
Alex...
Ovo su neke od retkih fotografija gde ne radi ono što najviše voli, a to je da spava i jede.

Slatko stvorenje. Koliko je star???? Beba?

Джон Рейнольдс

Quote from: Meho Krljic on 22-12-2010, 10:48:53
Quote from: John Reynolds on 22-12-2010, 02:12:39
Alex...

Slatko stvorenje. Koliko je star???? Beba?

Ma kakvi, mator je to konj pas. Sedam godina. Na gornjoj fotografiji se vidi da mu je bradica osedela.

Doduše, mops je rasa koja se najduže ponaša kao beba, i do tri godine. A i posle je veseljak, zajebant, folirant, lopov... Ima i mačkaste osobine, ume da se iz čista mira uvija i umiljava oko nogu, a grebe i nameštaj. Ovaj moj je lajav, ali ima i ćutologa.

Pre nekoliko godina bio je prvak rase na CACIB izložbi u Obrenovcu:

#Τζούτσε

Meho Krljic

I spava sa peharom???  xrofl xrofl xrofl

Savajat Erp

PTY

uh, koje mazuljice... :)

Elem, ovo su moji Čarli i Lola, danas oboje odavno pokojni; moji prvi pagovi, mada vidim da ih vi tamo zovete "mopovi".

PTY

A ovo je moja Pepi od pre neki dan; sad joj je 12 godina, seda je ko deda mraz i spava najmanje dvadeset sati dnevno... :))

PTY

a ovo je Albert, tojest Albi; najnovija prinova, star između 5 i 8 godina, usvojen u aprilu ove godine, tako divljački izubijan da danas uopšte ne vidi na levo oko a na desno ima tek nekih 20% vida. Sudara se sa nameštajem da je to muka za gledat ali snalazimo se nekako... :)

Agota

@Savajat Erp
joj kakvi su ti bre ovi kucici da ih razvlacis po ceo dan-pa kolko traju-salim se DIVNI SU!!!
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Savajat Erp

у питању су мали брак-јазавичари, значи кад одрасту буду нешто већи и шири од уобичајених кобасичастих-јазавичара :) пошто нису били преодређени да дуго остану код нас нисам им ни давао нека имена, осим по психо-физичким карактеристикама, тако да су то - Мали, Мала, Луда, Дебела и Панкерица...морам да признам да ми се стегло грло кад смо отпремили првих троје на пут до нових власника  :( иначе су били ужасно тешки за сликање, тако да имам гомилу неупотребљивих слика, али увек може нешто да се ископа...

јел неко види ове Лидијине слике? изгледа да нешто није успело...

Meho Krljic

Ja ih vidim, kučići su divni, u raznim fazama izležavanja.

Savajat Erp

сад их видим и ја и слажем се са Мехмет-агом.

Джон Рейнольдс

@ Lidija

Svaka čast za pagove. U Srbiji ih zovu "mops" (po švapski, sa S je jednina), mada mi Alexa po kući zovemo pag ili pug, sa U, jer sam u jednoj enciklopediji video tu lošu transkripciju.

Okači još fotki, naročito ako imaš neku sa blentavim pagovskim facama.

I Alex, mada nije toliko mator, voli da spava po ceo dan. Samo se budi da jede i zbog napada ludila.  :lol:

#Τζούτσε

Mica Milovanovic

Sestro slatka. Dosta s kučićima. Dođi da se družimo s piscima na Književnoj radionici.
Mica

PTY

@John Reynolds: da, videla sam odavno (valjda na gulovom blogu) jednog paga na nečijem avataru, ali do sada nisam znala da si to ti.  :)

Inače, crni pagovi po pravilu nisu fotogenični, pa se Albiju na fotkama teško razaznaju crte lica. Ali ortaci mi ga zovu "gorilla-face" i ima malko istine u tom nadimku... Albi ima zaista široko lice i nozdrve, a kako je poluslep, pogled mu je uvek pomalo van fokusa.

PTY

a Pepi je, naravno, faca i po... :) od skora je, sirota, ostala bez većine zuba, pa ne sad uspeva da zadrži jezik za zubima... 

Джон Рейнольдс

Super su pagonje. I Alexu ume da ispadne jezik, naročito kad zakunta namrtvo. Prekopaću po fotkama da okačim još neku u tim karakterističnim pagovskim pozama. Jedna od njih je, ali to je teško uslikati, kad mi jedemo a Alex stoji pored svoje prazne činije i potpuno nepomičan tužno blene u nju. Ili kad čuje nekog na vratima pa udari dreku; ako čovek ne odreaguje kako pag očekuje (to jest, pohrli prema vratima već čeka da taj neko otključa sam ili da otvori neko drugi), Alex za trenutak zastane i potpuno izbezumljeno zbunjeno gleda, a onda opet nastavi da galami i trči napred-nazad. Zabavno pseto za one koji nisu alergični na dlake, naravno. I kojima ne smeta hrkanje, frktanje, dahtanje, mljackanje i ostatak repertoara.  :lol:

#Τζούτσε

PTY

Quote from: John Reynolds on 30-12-2010, 16:29:00
Super su pagonje.... Zabavno pseto za one koji nisu alergični na dlake, naravno. I kojima ne smeta hrkanje, frktanje, dahtanje, mljackanje i ostatak repertoara.  :lol:

Pa eto, uz malteze (i to znatno pre malteza), pagovi su ovde na vrhu lestvice takozvanih "family" petova – njihov nivo agresivnosti je neverovatno nizak, pa su zaista idealni petovi za decu. Ozbiljno, nakon skoro dve decenije saradnje sa spca, mogu ti reći da većina pasa po svojoj prirodi na zlostavljanja od strane ljudi reaguje agresivno, dok pagovi reaguju naprosto... uplašeno. Neverovatno su mirne naravi, i sa ljudima i sa psima i sa ostalim životinjama.

A to valjda uslovljava da i ljudi na njih reaguju drugačije nego na ostale pse; znam masu ljudi, ali zaista masu ljudi, koji se aktivno zalažu preko spca, i svi oni vole pse, naravno, ali možeš da na kilometer prepoznaš upravo vlasnike pagova. Iskreno, oni ti budu pomalo silly kad naiđu na druge pagove... recimo, moja Pepi je do sada već na to skroz navikla - desi nam se redovno u šetnji da ljudi u poslovnim odelima iz čista mira upale poziciona na sred boga ulice i izađu iz auta da nju pomaze, i tepaju joj kao detetu, a meni se, kao, maltene izvinjavaju, da i sami imaju ili su imali paga kao što je ona, dok kolona automobila iza njih urla u crvenom usijanju... :) a moja Pepi sve to stoički istrpi, uz onaj totalno pagovski pogled "a, evo ga još jedan od onih "mojih"...  :roll: xrofl

PTY

Nego, zaboravih: Plut, jedan moj kolega sa posla je totalno lud za jazavičarima, ali zaista, ima in trenutno šest komada, i to u 4 generacije (iz milošte im svima tepamo sausage-doggies, kobaje-kerovi :)) i mogu ti reći da ima dosta problema sa onim starijima – nekako im kičma dosta pati kako se bliže desetom rođendanu; Plottzov šarpei je lutka živa, moja bivša stanodavka je imala jednog, samo je taj bio malko više "zgužvan" i teško je ponosio vrućine, pa ga je četkala svaki božji dan, godclonov mezimac mi je isto kao i maltez – uvek se štrecnem kad ih uzmem u ruke, tako su lagani i krhki, kao da su im koske ispunjene vazduhom, a ovo peraustinijino bebče ne mogu ni da prepoznam... na prvoj fotki sam mislila da kuca ima nešto malo od bula u sebi, ali posle druge fotke ni sama ne znam... :) ali totalne su to lutkice, zaista. (Džeka ne smem ni da pitam šta mu je sa Kučušom bilo, tu nikada ne bude hepi enda... :()

Джон Рейнольдс

Imam dva deteta mlađa od Alexa, tako da je pagovsko strpljenje dobro provereno. :evil: Doduđe, Marko i Alex su se prvih godina uglavnom ignorisali, ali sada hoće da se igraju, Marko mu baci, ovaj donese ali neće da mu da, a Marku je malo frka da mu vadi "kružić" (omiljenu igračku) iz usta, pa se natežu. Ali ga je Aleksandra zato gnjavila otkad je propuzala. Nju baš voli, mada se događalo da joj posle "maženja kuce" obe šake ostanu pune počupanih dlaka.

Što se tiče spopadanja po ulici, to se ovde retko događa od (bivših) vlasnika pagova jer su retki. Ali događa se nešto zaista čudno, na Alexa se najviše primaju likovi kojima orah iz ruke ne bih uzeo. I to raznih fela, od umazanih cigana-đubretara, preko pijanaca do lokalnih štrokavih matorih zgubidana. Oni ga gnjave, on skače po njima, grebe šapama i laje. Cirkus. Ali su zato praziluk-građanoidi uglavnom u fazonu "ružan si, ali simpatičan". I pitaju koja je to rasa.  :roll: Fucks.

S Alexom ima mnogo anegdota. Npr, kad je bio baš mlad, odemo da ga upoznamo s jednim "drugarom" koji je živeo nedaleko od nas. Kad ga je video, a ovaj potrčao i skočio na njega, Alex je od šoka - pao u nesvest. Bukvalno, preturio se na bok i zakolutao očima. Valjda je šok bio da postoji još neko čudo poput njega.

Alex je inače stvarno Alex. Sa X. Mađar. Kad smo išli da ga kupimo u nekom selu između Subotice i Horgoša, žena i ja smo se dogovorili da uzmemo prvu kucu koja nam priđe. Al, kitu, kad je odgajivač otvorio pen, kuce nisu htele napolje. Čudan prizor, kao da je postojala neka nevidljiva granica tamo gde su bila vrata, taknu šapicom napolje i povlače se nazad. Prva je bila ženka, a dva brata, Alex i Adam, gurali su je napolje. Unutra su nahrupili još neki psi, roditelji ovih malih, čitav čopor. Onda odgajivač izgura ovo troje napolje i svi se tiskaju u gomili, tu se čuje režanje, poneki lavež i cviljenje (valjda neko u gužvi potkači nekoga), kad - Alex ignoriše halabuku i šetka se okolo praveći se blesav. I tako padne odluka.

#Τζούτσε

Plut

Quote from: Lidija on 01-01-2011, 20:42:16
Nego, zaboravih: Plut, jedan moj kolega sa posla je totalno lud za jazavičarima, ali zaista, ima in trenutno šest komada, i to u 4 generacije (iz milošte im svima tepamo sausage-doggies, kobaje-kerovi :)) i mogu ti reći da ima dosta problema sa onim starijima – nekako im kičma dosta pati kako se bliže desetom rođendanu

Mojima je tata, jazavičar (ne zna se tačno, ali se sumnja na komšiju), mama je nemački lovni terijer. Nažalost, uverili smo se u probleme sa kičmom ovog leta (iako im je tek godinu i po), kad nam se jedan ker "polomio" kako nam reče čika vet. Lečenje injekcijama i Mercedes tabletama je trajalo nekoliko nedelja i sada je k'o nov, ali muke su to bile. Problem je, ipak, što ovakvom keru ne možeš objasniti da nije pametno toliko jurcati divljinom i lomatati se kao akrobata. Neko vreme je bio obazriv, ali sada je sve po starom.  :(

Džek

Lidija, Kučuš je prepušten ulici, silom prilika, uprkos mojim nastojanjima da ga nekome dam, jer stanodavci su takvi kakvi su, a Kučuš nije đukac za stan, odrastao je vani, pod "merajom", na lancu.
Zvuči surovo od mene, al' mislim da je srećniji na ulici, slobodi, nego da ga držim tajno u stanu, u zatvorenoj kutiji. Viđao sam ga povremeno, blizu sam bivše kuće, i imam osećaj da me ne prepoznaje više...

Možda je i bolje tako.

Plut

Postoji u Đurđevu azil za pse, mogao si ga tamo odneti. U NS ga, nažalost, nema a kao rade na tome. I tako već godinama...

Džek

Nisam imao pojma da postoji negde azil.