• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

POKAŽITE SVOJU KUCU!

Started by Plut, 28-11-2010, 20:50:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Plut

Ne priča se mnogo o njima. Ovaj je baš veliki, ali kao i svi i on ima velikih finansijskih problema i postavlja se pitanje njegovog opstanka, nažalost. Preživaljava od donacija, malu pomoć je dobio od pštine i to je sve.

Džek

Pa čime hrane te kerove tamo? Kakvi su im uslovi? Mislim da ni to nije srećno rešenje, bolje da ker zavisi sam od sebe nego od nekog propalog entuzijaste, koliko mu god namere bile humane...
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Plut

Trude se da imaju koliko-toliko dobre uslove. Bar ih niko ne šutira, ne lutaju ulicama i ne podleću pod točkove i dobijaju bar neku pažnju i ljubav. Pokušavaju da ih udome, koliko su uspešni ne znam.

angel011

Neki od tih azila su mnogo gori od toga da ker bude na ulici, ono, prljavština, dog-eat-dog (bukvalno), nema nikakvih uslova... Ljudi budu entuzijaste da to pokrenu, a ne shvataju da je tu neophodno dosta love za hranu, za redovne preglede veterinara, da je potrebno dovući volontere koji će čistiti i paziti i pomagati ili neke ljude plaćati za to...
We're all mad here.

Plut

Slažem se, zato ja i pričam o ovom koji deluje prilično ok, a psi izgledaju veselo. Verujem, isto tako, da je jako teško naći sredstva za opstanak.

Džek

Mogao bi Fujto sebi tamo neku kerušu naći... :)

pokojni Steva

Bio sam u tom azilu u Đurđevu, i baš je lepo! Hrana mi se nije nešto svidela, ali cenim da je do toga što nikako da se naviknem jesti iz ćase na podu :-)

Pre nego što sam nabavio moje sadašnje zveri, otišao sam do Đurđeva, nažalost nije bilo štenaca (a ja sam hteo baš bebe). Sa strane posetioca ljudskog roda tamo je raj na zemlji. Kamara para je polupana da bude kao iz kataloga. Dočekalo me je 5-6 Avlijanera, puštenih, kaže radnik, 'ma ajde, to su naši'. Centralno mesto celog kompleksa su štenare...
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

pokojni Steva

...zidani objekti ograđeni pletenom žicom. Sa jedne strane su zasebno smešteni oni koji su se pokazali kao agresivni, sa druge vesela gomila! Da ne slažem, njih stotinak. Uhranjeni, veseli i lajavi. Vlasnica je Monika iz Švajcarske, đurđevačka snajka, koja se, ako sam tačno upratio priču, kao udovica preselila ovamo i posvetila zaštiti životinja. Jovan Memedović je snimio mislim čitav serijal o njoj, pre neki dan bila prva epizoda na RTSu, kako žive naši džukci koje je udomila u Švici. Planiram...

pokojni Steva

...tamo odvesti Snajku. Pribila mi se mala čupava kujica, moja dva su braća ko iz priče, rat do smrti oko nje, nema druge neg da razdor izmestim. Digresija, u Vojvodini kad se skine bostan i povrće sa njiva, lutalica svukuda. Bostandžije i ostali nevide rezona u trošku čuvanja kera preko zime, na proleće nabave nove kučiće da im paze njive i rod, pa stare pošutiraju. I tako u krug. Muka (nama gde ih izbace iz gepeka) i sramota (njima, kite im se posušile dobogda!).

Đurdevo je dobar azil. Preporučujem.

Plut

PTY

Quote from: John Reynolds on 01-01-2011, 22:46:28
..."ružan si, ali simpatičan". I pitaju koja je to rasa.  :roll: Fucks.

xrofl Da, oni koji za pagove ne znaju, uglavnom misle da su to križanci pekinezera i još koječega malog... ali pekinezeri umeju da budu itekako prgavi, tako da, osim face i dalekog kineskog pretka, nemaju sa pagovima ama baš ništa zajedničko.

@Plut; to ti je boljka odgojenih rasa, nema tu leka osim tretiranja simptoma - kičma im jednostavno ne može da podnese toliki napor, pa im se relativno rano poderu hrskavice između pršljenova, a posle navale infekcije tamo gde se kost tare o kost. Taj isti ortak mi ima dva minijaturna dašhunda i nakon sedme-osme godine sitorani mogu samo po ravnom da hodaju, i to jedva. Pagovi također imaju opak genetski krst; zbog oblika glave, mozak im je bukvalno zbijen u lobanji, pa zato pate od svih mogućih disajnih problema i infekcija, a oni sa pedigreom u velikom procentu pate i od PDE – epilepsije svojstvene samo čistoj rasi paga. Lola je od toga umrla kad joj je bilo svega dve i po godine.

Джон Рейнольдс

Alexu se uvrnuo želudac kad je bio štene. Spasli smo ga mojom pravovremenom odlukom (u pola noći) da nađemo dežurnog veterinara jer sam shvatio da se guši, a zbog nekih nelečenih oboljenja imao sam davno napade gušenja i sećam se kako to ide... Igrom slučaja, spasao ga je vet koji je sada "njegov" jer smo se u međuvremenu preselili na Brdo. Da smo čekali jutro, verovatno ne bi preživeo.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

godclone

Moj Bandakooni sami izgleda krhko.
Gradjen je kao tenk. Ima nekih 15 kila, i to mu je sve u glavu i prednje sape otislo.
Isti je kao one dzukele iz Tom i Dzeri crtaca. Sve cekam kad ce da se prevrne.
Ortaci ga iz sale zovu Dwarf Dog i kazu da mu samo kalpak i sekira nedostaju...:)

Inace, jedina igracka koja je prezivela duze od jedne veceri je neka lutka postara koju non stop zvace i sutira. E da, sutira kako sta stigne. Dohvati postara/loptu u zube, ispusti i POW osine prednjom sapom na drugi kraj stana...i onda trci kao lud.

Plasim se kako ce da reaguje kad vidi naseg postara i prepozna uniformu....:)

godclone

A inace je Whoodle.
Nisam ni znao da postoje kao rasa dok ga nisam usvojio....

Plut

godclone

Eto je na prvoj strani.

Plut

Ups, prevideh. Mnogo je sladaaaaaaaaaak.

PTY

Da, i ja sad prvi put čujem za whoodle... a fotka je skroz varljiva, izgledao mi tamo skroz malecki...

godclone

Whoodle su pudle urkstene s Irish Wheaten Terrier-om.
Moj je povukao skroz na IWT sem sto je kompaktan...hehe

Plut

Memedović napravio nekoliko epizoda emisije o Moniki i njenom azilu u Djurdjevu. Evo jedne od njih
http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/RTS+1/75353/Sasvim+prirodno%3A+Monikina+vremena

Plut

Keroljupci su totalno lenji.

Mi imamo malo problema sa fotografisanjem pošto nikako ne volimo fotoaparate, najradije bismo ih raskidali i, najčešće, javnosti izlažemo krajnike.

Doduše, i danas smo imali ovakvo ponašanje. Bili smo kod doce i dobili boce  :( i jako smo se plašili  :oops:

Džek

Ko ker iz pakla... vid' mu onog oka samo, ququ...   :?

Plut

Zamisli kako je samo bilo u ordinaciji, svi se razbežali. Vratićemo mi to oko u normalu, ja ti kažem!

Джон Рейнольдс

A mene težak život pritiso, nemam para ni drugara, ostao sam sam...

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Bože, ovi kučići su.... rođeni za fotografisanje, čak i ovo čudovište što je htelo da pojede veterinara.

Plut

Danas je bilo mnogo gore kod teta docinice  :oops:  Dobili smo kompliment da je do sada svašta videla, ali ovo... i da smo ekstrem  :oops: :oops:

PTY

Keroljupcima se razbolela matora mezimica... bila na dripu 3 dana i danas je najzad kući ali još nije svoja... :(

angel011

We're all mad here.

Plut

Savajat Erp

why the long face? још је жива, зар не?
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

PTY

Pa, po ljudskim merilima, Pepi je sad kao osamdesetogodišnjakinja, pa svaki put kad joj se nešto desi, ja to skroz preozbiljno uzimam...

Mark

xrofl

Ovo je bilo jace od mene!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Savajat Erp

зајебаваш се са људима који поседују hell hounds-e? наша освета ће бити страшна!!!  :lol: :lol:

Plut

Tako je Savajet Erpče, ud'ri ga!  xtwak  xuzi  xmgw

Mark

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

jeremiah

Cezar
Cane Corso - ultimate security system.

:: orange is faster color ::

Savajat Erp

добар му је овај наизглед благи израз на првој слици...као код оних горила италијанске мафије! :) не бих се ја ту зајебав`о...

Plut

Quote from: jeremiah on 07-02-2011, 17:26:20
Cezar
Cane Corso - ultimate security system.

I najsigurniji!  :lol:

godclone

Bandakoonie sa sve repicem...:)

Plut

Mala fotka, ne vidi se dobro  :(

Savajat Erp

eх, то су били дани...

Plut

Pih bre, kaki su mali i goluždravi, puj puj puj da ne čuje zlo, što bi rekle naše bake. :)

Šta bi s njima? I šta su oni?

Savajat Erp

Раздавали их по народу...у питању су мали тзв. брак-јазавичари. Тако да формалноправно :) гледано више нису моји, надам се да ме заједница керовођа неће изопштити због приказивања псића које више не поседујем. :)

Stipan

Ma slatki su do zla boga Savajate. Kako ti nije bilo žao da ih ispoklanjaš?

Stipan

A ovo je Gari...

Savajat Erp

Ружан је к`о пас!  :lol: :lol:

Како ми није било жао, кад сам спаковао првих троје, нешто ме стегло у грлу :)...ух, шта је сад, нешто ми упало у око...

Plut

Joooj divni su. A Gari, ko pravi gari. :)

pokojni Steva

Stipan

UHM - Hvala Stevo. Dobra ti je kapa...

Джон Рейнольдс

Alex merka priliku da Aleksandri ukrade ćevap.

#Τζούτσε