• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Russell Brand Improvises a Shakespearean Backstory for Five Minutes!

Started by Father Jape, 17-12-2010, 09:41:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 18-09-2023, 18:46:05
Jedna od ovih žena svedoči da ju je Brand držao i silovao nakon što mu je eksplicitno rekla ne. ovo nakon što su imali sporazuman seks u ranijoj prilici, i nakon št ju je molio da dođe da se samo malo maze. Dakle, kada je ona, videvši da nije samo maženje u ponudi, pokušala da ode on ju je držao i, jelte... A posle se izvinjavao što je bio "sebičan". Tako da, verovatno da problem nije samo u neiskusnim i naivnim ženama nego malo i u muškarcima koji primenjuju silu.

Prvo se kresnula sa njim, pa ju je "silovao", jer je nije samo mazio, kako je ona htela, vec je opet kresnuo?

I nju nije bilo blam da prica o ovome u nekom dokumentarcu?!?

Bukvalno da se slozim sa dzinom tonikom, budalastine koje nikog ne zanimaju.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

mac

Prva od četiri optužbe je ozbiljna i može da ga odvede u zatvor, ako žena odluči da ga prijavi. Druge dve nisu dovoljno jake da bi same po sebi opstale na sudu, ali mogu da se upotrebe ako prva dospe na sud. Poslednja je previše opšta, i sud to ne može da iskoristi protiv Branda, ako ne bude detaljnije opisano.

Ima dovoljno materijala da se Brand odstrani iz šoubiznisa i bez suda. U tom pravcu ide društvo, i to je okej. Krotki će naslediti zemlju. Ali da bi završio u zatvoru potrebno je više detalja i dokazivanja.

Krsta Klatić Klaja

bolje rečeno, u nekom zdravijem društvu oboje bi bili na nekoj psihijatrijskoj klinici pod šok terapijom
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

dark horse

Quote from: mac on 18-09-2023, 19:21:20
Prva od četiri optužbe je ozbiljna i može da ga odvede u zatvor, ako žena odluči da ga prijavi. Druge dve nisu dovoljno jake da bi same po sebi opstale na sudu, ali mogu da se upotrebe ako prva dospe na sud. Poslednja je previše opšta, i sud to ne može da iskoristi protiv Branda, ako ne bude detaljnije opisano.

Ima i najnovija, peta optužba.

Kaže, imali smo seks 15 puta: 7 je bio nežan i mazio me, 8 puta je bio grub i silovao me.

Meho Krljic

Quote from: Dybuk on 18-09-2023, 19:08:51
Quoteverovatno da problem nije samo u neiskusnim i naivnim ženama nego malo i u muškarcima koji primenjuju silu.

Joj Meho molim te preciznije se izražavaj.
Sad ćemo žrtvama da dodeljujemo deo krivice?
Kako bi bilo da problem nije ni u ženama ni u njihovom neiskustvu, kad ih nasilnik fizički nadjača ili uopšte dođe na ideju da siluje?

A jebiga, zar je moguće da se ne primeti da se koristim kako se ono kaže, sarkazmom?

Quote from: dark horse on 18-09-2023, 19:11:44
Quote from: Meho Krljic on 18-09-2023, 18:46:05
Jedna od ovih žena svedoči da ju je Brand držao i silovao nakon što mu je eksplicitno rekla ne. ovo nakon što su imali sporazuman seks u ranijoj prilici, i nakon št ju je molio da dođe da se samo malo maze. Dakle, kada je ona, videvši da nije samo maženje u ponudi, pokušala da ode on ju je držao i, jelte... A posle se izvinjavao što je bio "sebičan". Tako da, verovatno da problem nije samo u neiskusnim i naivnim ženama nego malo i u muškarcima koji primenjuju silu.

Prvo se kresnula sa njim, pa ju je "silovao", jer je nije samo mazio, kako je ona htela, vec je opet kresnuo?

I nju nije bilo blam da prica o ovome u nekom dokumentarcu?!?

Bukvalno da se slozim sa dzinom tonikom, budalastine koje nikog ne zanimaju.

Ne vidim kako je to što si se s nekim jednom jebao carte blanše da on kada hoće kako hoće može da ima snošaj sa tobom. Upravo o tome pričamo, da neko ne vidi šta je tu pogrešno jer postoji ta ideja da ako je žena jednom htela, onda je dala neograničen pristup sebi pa i kada dođe samo da se mazi, to podrazumeva penetraciju bez zaštite nakon što ona kaže daneće i pokuša da ode iz stana. Ako to niej definicija silovanja, evo, ja ne znam šta bi bilo.

Quote from: mac on 18-09-2023, 19:21:20

Ima dovoljno materijala da se Brand odstrani iz šoubiznisa i bez suda. U tom pravcu ide društvo, i to je okej. Krotki će naslediti zemlju. Ali da bi završio u zatvoru potrebno je više detalja i dokazivanja.

Evo, jedna žena koja je otišla u policiju je popila bananu. Ali to na stranu, da li odnos između 31godišnjaka i šesnaestogodišnjakinje nije dovoljan za sud? Mislim, pričamo teoretski jer nije tužen ali da je tužen, verovatno bi to bilo dovoljno "jako".

Quote from: Labudan on 18-09-2023, 19:27:35
bolje rečeno, u nekom zdravijem društvu oboje bi bili na nekoj psihijatrijskoj klinici pod šok terapijom

Što sad oboje? Kad je ona nekog napala? Žena došla jer je s njim imala dosta dobro iskustvo pre toga, videla da je on u malo nestabilnom raspoloženju, htela da ode, a onda je on sprečavao i ostvario koitus protiv njene volje. Šta je sad ona tu za psihijatra i šokove?

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 18-09-2023, 20:11:18
Ne vidim kako je to što si se s nekim jednom jebao carte blanše da on kada hoće kako hoće može da ima snošaj sa tobom. Upravo o tome pričamo, da neko ne vidi šta je tu pogrešno jer postoji ta ideja da ako je žena jednom htela, onda je dala neograničen pristup sebi pa i kada dođe samo da se mazi, to podrazumeva penetraciju bez zaštite nakon što ona kaže daneće i pokuša da ode iz stana. Ako to niej definicija silovanja, evo, ja ne znam šta bi bilo.

Treba proveriti da li je bila drogirana, ako ima napismeno da nije za taj datum i dan, onda u redu, bilo je silovanje.

Ako nema, onda ništa.

Dybuk

Meho, nope.

Ili ti je sarkazam na tako visokom nivou da se ne primeti.
Vidi, znam da ti je preciznost u komunikaciji i proverljivost informacija važna, pa ti zato skrećem pažnju da ovo deluje kao downplaying, a ja baš nisam slepa za sarkazam u pisanoj formi.

Ako ćemo, radi preciznosti, koristiti izraz "cis" u kontekstu đendera, onda može i jasan i nedvosmislen govor kada se radi o žrtvama silovanja.

Dybuk

Quote from: dark horse on 18-09-2023, 20:19:52
Quote from: Meho Krljic on 18-09-2023, 20:11:18

Treba proveriti da li je bila drogirana, ako ima napismeno da nije za taj datum i dan, onda u redu, bilo je silovanje.

Ako nema, onda ništa.
A?
Dakle, to je tvoja definicija silovanja.
Kažem ja, pro-rape.

dark horse

Kako da ne budem pro-rape, kad su sva ova vaša "silovanja" ko kad Branka Katić viče silo-va-njeeee...

Nego, jesi ti pro-lesbian, pošto podržavaš feminizam? Missim, jasno je valjda su feminizam izmislile pametne lezbače ne bi li došle do dobrih riba pričajući im protiv muškaraca i seksa. I da ne služi ničem drugom.

Krsta Klatić Klaja

Britanac s kojim je već imala seks je pozove for a cuddle in his flat i ona pristane, i poslije kaže da nije željela seks = shizofrenija i retardiranost

no means no, apsolutno, ali ovakve žene treba daleko prije nego što dođu u situaciju da ih neki ludak siluje poslati na ispitivanja, jer normalne nisu

Dybuk

Quote from: dark horse on 18-09-2023, 20:33:29
Kako da ne budem pro-rape, kad su sva ova vaša "silovanja" ko kad Branka Katić viče silo-va-njeeee...

Nego, jesi ti pro-lesbian, pošto podržavaš feminizam? Missim, jasno je valjda su feminizam izmislile pametne lezbače ne bi li došle do dobrih riba pričajući im protiv muškaraca i seksa. I da ne služi ničem drugom.

Za društvo i okolinu je od tvoje maloumne konstatacije #50455 mnogo relevantnije da si se ti autovao kao incel, ženomrzac, homofob, a sad i potencijalni silovatelj.
A sad ignor.

dark horse

Srž problema je što društvo štiti retardiranu ženu.

Ne kritikuje, ne osvešćuje u njenim zabludama, već reaguje kao big daddy policajac koji treba da sprži sve pred sobom, ne bi li zaštitio idiota koji ne čini ništa da zaštiti sebe.

A feminizam, umesto da se suprotstavi takvom podcenjivačkom odnosu društva, koji se udvara idotskom u ženi, on podstrehuje društvo da to čini još više.

I ne, nismo jednaki, jer muškarci se ne ponašaju kao imbecili koji na sve to još i prose zaštitu društva.

Buhuhu, jadne ugrožene žene. Pa pomozite same sebi, prestanite biti debiluše bez mozga kojima treba staratelj.

Meho Krljic

Quote from: Labudan on 18-09-2023, 20:38:52
Britanac s kojim je već imala seks je pozove for a cuddle in his flat i ona pristane, i poslije kaže da nije željela seks = shizofrenija i retardiranost

no means no, apsolutno, ali ovakve žene treba daleko prije nego što dođu u situaciju da ih neki ludak siluje poslati na ispitivanja, jer normalne nisu

Složićemo se da se ne slažemo. Valjda je svako od nas povremeno bio u situaciji da mu partner usred intimnosti pokaže ili kaže da nije raspoložen za penetraciju. I niko od nas od toga nije pravio big deal, tako da ja ne vidim ništa neobično i ekstraordinarno tu.

Krsta Klatić Klaja

Meho, ta žena mu nije partner, sem ako je blaženo nesvjesna da je Brend u tom trenutku bio sa 15 drugih žena istovremeno. Jesi ikad čuo da su se u toku i poslije WWII britanski vojnici žalili što Britanke šetaju samo sa američkim vojnicima, i mislili su da je to zato što američki vojnici imaju veće plate. Onda su Britanci sastavili komisiju da utvrdi zašto žene više odlaze sa Amerima, i otkrili da ih Ameri prosto pozovu u krevet, a Britanke su to razumjele kao da im nude brak.

To jest, postoje tu i neke kulturalne razlike zbog kojih se ljudi ne razumiju, a Britanke očigledno u tom nerazumijevanju prednjače decenijama. Jer Ameri im nisu nudili brak, u to budi siguran.

Nije da samo žene shizofreno komuniciraju, ima i muškaraca, samo njima najčešće polome noseve kada krenu s tim bulažnjenjima. Ova žena jeste žrtva, ali nije baš da je normalna. Nije joj to muž, niti neko s kim je dugo u vezi, pa da se kontaju šta je ko mislio i šta je pisac teo reći.

No živimo u dobu gdje su i škole i domovi kulture ovolicni, a psihijatrijske klinike još manje. Treba podosta potrpati ovakih pa da odahnemo. Što ja moram da čitam šta muški i ženski retardi rade po čitavoj planeti.

dark horse

Meho, njena priča jednostavno nema nikakvog smisla. Ako je već htela samo da se maze, mogla je da ode sa njim bilo gde, na neko javno mesto. Ne, ona je došla u njegov stan u nameri da se kresne, ali se onda predomislila ili joj nešto nije prijalo, kako to kod žena obično ide, iznenadna migrenica, možda je nije dovoljno ložio kao prvi put, ko će znati, ali da verujemo da je došla u njegov stan samo da se mazi, pa za to treba preveliki stepen naivnosti i njene retardiranosti, udarenosti u glavu, drogiranosti ili sta već.

Ne možeš napraviti tako ozbiljnu grešku i očekivati da te društvo štiti. I još s vremenskom distancom, sa nula dokaza, priča kao da se dogodilo juče i seća se svega, njena reč protiv njegove. Jednostavno, smehotres. Bolje da je prećutala.

Da ne pričamo da su ljudi koji žive u prošlosti, sa tako nekim bezveznim epizodama koje su morali odavno da zaborave, već dijagnoza sama po sebi. Riba je u najmanju ruku opsesivna. To je njen pravi problem, a ne što je "silovana".

Meho Krljic

Quote from: dark horse on 19-09-2023, 00:38:18
ona je došla u njegov stan u nameri da se kresne, ali se onda predomislila ili joj nešto nije prijalo

U kom smo se tačno istorijskom trenutku kao društvo složili da žena nema pravo da se predomisli i da je, kada kaže da ne želi da ima snošaj, u redu to ignorisati i ostvariti snošaj na silu? Napominjem da je žena eksplicitno rekla "ne", i da se kada mu je kasnije poslala poruku da "ne znači ne", on izvinjavao, dakle, SVESTAN da je rekla ne. Ovo što ti pišeš je textbook "rape culture" apologija.

Quote from: Labudan on 18-09-2023, 22:41:56
Meho, ta žena mu nije partner, sem ako je blaženo nesvjesna da je Brend u tom trenutku bio sa 15 drugih žena istovremeno. Jesi ikad čuo da su se u toku i poslije WWII britanski vojnici žalili što Britanke šetaju samo sa američkim vojnicima, i mislili su da je to zato što američki vojnici imaju veće plate. Onda su Britanci sastavili komisiju da utvrdi zašto žene više odlaze sa Amerima, i otkrili da ih Ameri prosto pozovu u krevet, a Britanke su to razumjele kao da im nude brak.

To jest, postoje tu i neke kulturalne razlike zbog kojih se ljudi ne razumiju, a Britanke očigledno u tom nerazumijevanju prednjače decenijama. Jer Ameri im nisu nudili brak, u to budi siguran.

Nije da samo žene shizofreno komuniciraju, ima i muškaraca, samo njima najčešće polome noseve kada krenu s tim bulažnjenjima. Ova žena jeste žrtva, ali nije baš da je normalna. Nije joj to muž, niti neko s kim je dugo u vezi, pa da se kontaju šta je ko mislio i šta je pisac teo reći.

No živimo u dobu gdje su i škole i domovi kulture ovolicni, a psihijatrijske klinike još manje. Treba podosta potrpati ovakih pa da odahnemo. Što ja moram da čitam šta muški i ženski retardi rade po čitavoj planeti.

Ja evo ne razumem šta ti ovde pišeš. Britanke ne razumeju kad Ameri nude seks i misle da im nude brak, pa je onda okej da kada žena kaže "ne" na pokušaj snošaja (pre koga je rekla "ne" na sugesiiju seksa u troje) taj snošaj ipak bude ostvaren ali na silu jer je ona Britanka i Russell Brand, takođe Britanac, joj nije muž pa je nerazumevanje očekivano i jebiga, ko joj kriv što je retardirana i odbila snošaj a on ga ostvario na silu. To hoćeš da kažeš?  xrotaeye xrotaeye

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 19-09-2023, 07:18:07
Quote from: dark horse on 19-09-2023, 00:38:18
ona je došla u njegov stan u nameri da se kresne, ali se onda predomislila ili joj nešto nije prijalo

U kom smo se tačno istorijskom trenutku kao društvo složili da žena nema pravo da se predomisli i da je, kada kaže da ne želi da ima snošaj, u redu to ignorisati i ostvariti snošaj na silu? Napominjem da je žena eksplicitno rekla "ne", i da se kada mu je kasnije poslala poruku da "ne znači ne", on izvinjavao, dakle, SVESTAN da je rekla ne. Ovo što ti pišeš je textbook "rape culture" apologija.

Problem u čitavoj toj stvari jeste što žene imaju taj nesretni običaj da falsifikuju stvarnost čim nešto ne pođe kako su one očekivale. I revidiraju sve prethodne odluke koje su donele, kao da se nisu ni desile. To je jako često.

Da ne pričamo o tome da je ženski doživljaj seksualnog čina "ljubav". Ljubav ne postoji van seksa, to je samo ženski doživljaj seksa. Nju da pitaš šta znači što je drapa za sisu i pičku, rekla bi gledaj kako je sladak, zaljubio se čovek. To su ti žene.

Ja bih u ovoj situaciji pretpostavio da se ona "predomislila" baš u trenutku dok je bila na njegovom kurcu. I da je bilo ono "nemoj, to me boli". Ali, kaže narod, posle jebanja nema kajanja. On je zaveo, došla da se jebe, pa se predomislila.

Možda je on već i svršio kad se predomislila. Kako se to zove beše, nekakava post-seksualna depresija?

To što je on rekao "izvini" to meni znači da mu je ona tražila da se izvini. Sad, to zavisi od muškarca. Ja se nijednoj ne bi izvinjavao ni za šta, iskreno. Posebno u ovoj rape kulturi, kad izvini znači priznanje posle koga seks postaje silovanje.

Muškarci i žene moraju mnogo da revidiraju postojeće odnose, pošto su postali previše toksični za muškarce.

Meho Krljic

Well, ti sad izmišljaš svoj scenario koji je sdasvim različit od onog što je ona eksplicitno ispričala u intervjuu, tako da on njemu nema smisla mnogo da diskutujemo. Kako ona kaže, došla je, on je bio u fazonu "eno mi u spavaćoj sobi još jedna cura, ajmo svi troje", ona rekla "ne, ja ću da idem", on je pritero uza zid i silovao. Skraćujem zbog jasnoće, ali to je sled događaja po njenom opisu. NARAVNO da je moguće da je bilo drugačije ali zato imamo ostale žene sa njihovim pričama.

dark horse

Pa eto vidiš da je moj scenario skoro pa 100% tačan. Došla u njegov stan da se jebe, a on perverznjak tražio da se uključi i još jedna riba, i to je bio onaj triger da se revidira sve. Kako da joj bilo šta verujemo, kad je očigledno da je slagala?

Riba je mentol, i to teški. To se komotno može zaključiti samo iz fakta da se dobrovoljno seksala sa Raselom i došla na još, koji je vidno poremećen. Ali, takve su neke ribe, bukvalno izgube deo mozga u prisustvu lepuškastog muškarca. I posle im je đavo kriv.

Društvo ne može da snosi odgovornost za to, moraju one.

Meho Krljic

Er... šta je slagala?????
Naravno, ja ne mogu da se složim sa ovim psihoanaliziranje na daljinu, da je on poremećen a ona mentol, ali svakako vredi podsetiti da čak i "mentoli" treba da budu zaštićeni od nasilja ili, ako im s eono desi, da imaju mogućnost da dobiju podršku, kompenzaciju itd.

dark horse

Slagala je da je došla samo da se mazi. Došla je da se jebe, u njegov stan, a predomislila kad je shvatila da je će u seks biti uključena još jedna osoba.

Mi ne možemo sa sigurnošću da kažemo kada se ona predomislila, da li pre ili posle seksa, pošto evedentno nije iskrena.

Budući da ona laže, moramo pretpostaviti da je verovatnije ovo drugo, gora varijanta da se predomislila nakon seksa, i da takođe laže da je rekla ne pre seksa, već se jednostavno pokajala kad je shvatila da iskorićena. I sad priča ono što zna da će njega dovesti u neugodnu situaciju, ako ne i u zatvor.

dark horse

Ajde da idemo i korak dalje i da objasnimo šta ja mislim da se u ovim slučajevima dešava, tj. zašto je za mene Rasel tipičan primer, a ne poseban slučaj:

Radi se o obračunu feminiskinja sa takozvanim PUA (iliti pickup artistima). PUA muškarcima je cilj da ženu zavedu i iskoriste, posmatraju žene jednodimenzionalno, kao objekte.

Ceo ovaj diskurs kojim je žene brane je uobičajen, tvrdi se da je rečeno ne, što je nemoguće fizički dokazati ni u jednom slučaju ikad, posle čega se od seksa pravi silovanje, a zapravo se radi o svesno iznesenom namerno ulepšanom lažnom svedočenju sa ciljem obračuna sa PUA.

Nikakvog silovanja ni u jednom od tih slučaja nikada nije ni bilo. Sve je izmišljeno. Zato što PUA ne rade ništa što je van zakona.

Meho Krljic

Ti sada bukvalno kreiraš teoriju zavere koja ide korak dalje od teorije zavere koju je sam Brand ponudio - da mu mejnstrim mediji smeštaju aferu jer je uspešan nezavisni, jelte, mislilac i govornik koji ide nasuprot represivnom narativu establišmenta. Ni jedna ni druga, da se razumemo, ne deluju plauzibilnije od ideje da verujemo ovim ženama...

Quote from: dark horse on 19-09-2023, 09:06:30Slagala je da je došla samo da se mazi. Došla je da se jebe, u njegov stan, a predomislila kad je shvatila da je će u seks biti uključena još jedna osoba.

Mi ne možemo sa sigurnošću da kažemo kada se ona predomislila, da li pre ili posle seksa, pošto evedentno nije iskrena.

Budući da ona laže, moramo pretpostaviti da je verovatnije ovo drugo, gora varijanta da se predomislila nakon seksa, i da takođe laže da je rekla ne pre seksa, već se jednostavno pokajala kad je shvatila da iskorićena. I sad priča ono što zna da će njega dovesti u neugodnu situaciju, ako ne i u zatvor.

Oh, ne, ne, to su samo tvoje spekulacije, naravno. Ali sve to na stranu, ja i dalje ne razumem kako je "došla je da se jebe pa se predomislila" ikakav argument da se nasilje opravda.

Da probamo sa analogijom pošto se to, istorijski, pokazalo kao dobar način* da kompleksna pitanja oko kojih postoji mnogo napetih emocija preselimo u jedan akademskiji prostor misaonog eksperimenta gde je lakše poslužiti se logikom i videti da je situaija jednostavna za moralno određivanje:
*NOT!

Recimo da sam ja upoznao nekog čoveka sa kojim mi je bilo zanimljivo da igram poker, i to u pare. I da sam malo dobio, malo izgubio ali da mi je bilo OK to kockanje sa njim kada smo ga jednom radili.

Onda me on pponovo pozove da dođem kod njega da igramo poker. Ja mu kažem da nisam baš siguran da želim da rizikujem svoj novac jer, jelte, ne želim da ga izgubim a on kaže da nema problema, da ne moramo da igramo u pare, da ćemo da igramo samo u čačkalice. Ja pristanem jer je on generalno zabavna, šarmantna osoba i prijalo mi je da provodim vreme sa njim, ali kad dođem, vidim da je tu još jedan tip i da se DEFINITIVNO očekuje da igram u pare sa obojicom. Na to ja kažem da ne želim to da radim, i da ću sada otići a domaćin me uz pomoć pretnje fizičkom silom natera da ipak sednem sa njima i igram poker u pare protiv moje jasno izražene volje. Ja tu izgubim neke pare, onda me puste da odem i on mi se posle izvini kada mu u poruci napišem da ovo nisam hteo.

Ovo je čist primer prevare, prinude i nasilja, lak za moralnu osudu a kandidat i za zakonsku. Rasel Brend je po rečima ove žene uradio praktično istu stvar but in a sexy way tako da tu nema dileme je li to za osudu sa moralnog stanovišta. Žena je bila obmanuta, zaplašena i prisliljena na snošaj, sve to uprkos jasno izraženoj volji da se to NE desi.

dark horse

Meho, to što rade PUA svakako nije naročito moralno, ali implicirati nekakva neproverljiva "ne", implicirati silovanje, ne samo što je moralno dubiozno, već je i defakto nezakonito.

Ti tvrdiš da su samo moje spekulacije, ja tvrdim da je njena priča bulšit koji ne bi prošao na sudu.

Ovakve žene treba suditi i krivično goniti za njihove laži, posle čega će ovi slučajevi prestati da se dešavaju.

Žene moraju same da preuzmu odgovornost za nasedanje na PUA, što su ispale glupače i jebale se sa PUA, a ne društvo.

Jednostavno je: ako je lik petnaest puta lepši od tebe nema šta da tražiš sa njim, sem kresa. Odrasti. Pogledaj se u ogledalo.

Quote from: Meho Krljic on 19-09-2023, 10:02:12
Ja pristanem jer je on generalno zabavna, šarmantna osoba i prijalo mi je da provodim vreme sa njim

:shock:

Nadam se da nisi ozbiljan i da nemaš ovaj nivo nezrelog razmišljanja.

Meho Krljic

Ali doslovno nije bitno da li sam ja nezrela i naivna osoba, to pokušavam da kažem: nasilje se NE pravda naivnošću osobe koja ga je pretrpela.

I to, jelte, važi i za ostatak priče. Svakako postoji mera lilne odgovornosti za nenasedanje na ove ili one prevare itd. ali društvo ne prevaljuje svu odgovornost na prevarene u drugim slučajevima pa tako ni u ovakvim. (Pritom, naravno, ne priznajem teoriju o raselu kao pik ap artistu kao nužno tačnu, samo govorim o prinicpima) Ako te neko na nešto prisili, ON je kriv, a ne ti, bez obzira koliko si se naivno ponašao da dođeš u situaciju da budeš prisiljen.

dark horse

On je kriv što te je prevario, ali ti si kriv što si naseo.

Dakle, radi se o negativnom iskustvu iz koga je dotična morala nešto da nauči, tj. Rasel Brand joj je dao lekciju. Lekcija je bila: ako ne želiš kres, ne dolazi kod tipa na gajbu. Ako je lik glumac petnaest puta lepši od tebe, ne zanimaš ga, sem da te kresne. Očigledno dotična ništa od toga nije znala.

Umesto da nešto nauči i nastavi dalje, umesto da otvori oči, riba je ostala fokusirana u prošlosti i bavi se time kao da je neka jako bitna stvar. Kresnula se sa njim jednom, prijalo joj, tražila još, nije joj prijalo. Uf, strašna stvar.

Sad društvo treba da žigoše ili kazni Branda jer je dovukao na gajbu. Insistira se na nekom neproverljivom mitološkom NE umesto da se insistira na njenom vrlo proverljivom dolasku kod tipa na gajbu. Što bi rekli, dobila je šta je tražila, jel.

Pogrešila si sestro i ispala mentolka, sada pati.

mac

Meni se čini da je svako koga si branio na kraju zglajznuo. Hoćeš li i ti naučiti nešto iz toga?

dark horse

Čini ti se. Eno Džoni Dep procvetao. Drži se i Lečić. Obojica dokazala nevinost na sudu. Moliću da navedeš primere zglajznutih.

Krsta Klatić Klaja

Meho, to što je Brend kriminalac ne znači da ona nije luda. To je sve. Zakon bi mu trebalo da dosudi robiju a njoj psihijatrijsko liječenje.

Shizofrena komunikacija is a Thing. Ako je o tome mogao Gregori Bejtson da piše, a lik je bio suprug feminističke ikone Margaret Mid, onda samo treba dodati da u svakoj drugoj situaciji, dakle situaciji kad ne naletiš na ludaka silovatelja, shizofrena komunikacija se smatra psihičkim maltretiranjem.

Bejtson je radio na klinici i pisao o shizogenoj komunikaciji kao okidaču mentalne bolesti koju majke izazivaju kod sinova, nisam čuo da ga je neko pobio i oborio mu tezu.

Sent from my 22101316G using Tapatalk

Meho Krljic

Quote from: dark horse on 19-09-2023, 11:01:15
On je kriv što te je prevario, ali ti si kriv što si naseo.

Dakle, radi se o negativnom iskustvu iz koga je dotična morala nešto da nauči, tj. Rasel Brand joj je dao lekciju. Lekcija je bila: ako ne želiš kres, ne dolazi kod tipa na gajbu. Ako je lik glumac petnaest puta lepši od tebe, ne zanimaš ga, sem da te kresne. Očigledno dotična ništa od toga nije znala.

Umesto da nešto nauči i nastavi dalje, umesto da otvori oči, riba je ostala fokusirana u prošlosti i bavi se time kao da je neka jako bitna stvar. Kresnula se sa njim jednom, prijalo joj, tražila još, nije joj prijalo. Uf, strašna stvar.

Sad društvo treba da žigoše ili kazni Branda jer je dovukao na gajbu. Insistira se na nekom neproverljivom mitološkom NE umesto da se insistira na njenom vrlo proverljivom dolasku kod tipa na gajbu. Što bi rekli, dobila je šta je tražila, jel.

Pogrešila si sestro i ispala mentolka, sada pati.

Ne, ne, ti, što se kaže misreprezentuješ ovu situaciju. Dakle, lekcija nije:

Quoteako ne želiš kres, ne dolazi kod tipa na gajbu

jer je to paranoidna besmislica koja pretpostavlja da je svaki muškarac silovatelj koji će ženu smatrati svojim vlasništvom čim pređe prag njegovog stana. Ovo naravno nije tačno niti je poželjno da žene misle da je tačno jer ne doprinosi društvenoj koheziji. Opreznost je korisna ali ne u patološkom obimu jer tako dobijaš kospiratologe, truthere, survajvaliste itd.

I dalje:

QuoteSad društvo treba da žigoše ili kazni Branda jer je dovukao na gajbu.

Ne, nego jer je ostvario nasilan intimni kontakt sa njom nakon njenog odbijanja i pokušaja da ode iz stana. Dakle, važno je da svi shvatamo šta ovde treba da se osudi. Ne to što je neko nekog ubedio da dođe kod njega. Ne to što mu je predložio seksualni odnos. Nego što je nakon odbijanja na silu ostvario taj odnos.

Reći da je žena dobila šta je tražila nakon što je ona eksplicitno rekla da ne želi to što se nudi i pokušala da ode - a to je zvanična verzija i Brand se, da se podsetimo njoj izvinio što se zaneo - jeste apologija silovanja i nije prijatno videti je.

Quote from: Labudan on 19-09-2023, 11:41:40
Meho, to što je Brend kriminalac ne znači da ona nije luda.

Prvo, naravno, ja ne znam da li je on "kriminalac" niti da li je ona "luda" i nisam spreman da to, jelte, potpišem, ali ovde pokušavamo da napravimo drugu poentu: to što je neko "lud" NIJE opravdanje za nasilje nad njim. Štaviše, obljuba nad nemoćnim licem je posebno krivično delo (u našem krivičnom zakoniku) kreirano upravo da se zaštite osobe koje iz raznih razloga (zakon navodi "duševno oboljenje, zaostali duševni razvoj, drugu duševnu poremećenost, nemoć ili kakvo drugo stanje tog lica usled kojeg ono nije sposobno za otpor") nisu u stanju da pruže artikulisan ili efikasan otpor. Ukratko, ako bismo prihvatili tezu da je oštećena gospođa "luda", to UVEĆAVA krivicu počinioca a ne umanjuje je. A nju  svakako ne čini krivom i malo mi je i gadan taj pokušaj da se žena koja je želela intiman kontakt sa uspešnim, popularnim, harizmatičnim, privlačnim muškarcem pa se predomislila, predstavi kao "luda". Bukvalno mi deluje kao najcrnja tehnika iz prakse nekakvih konzervativaca koji smatraju da žena koja se jebe a ne pokušava da začne tokom tog jebanja automatski kriva.

Krsta Klatić Klaja

Meho, nisam ni pokušao da opravdam Brenda. Rekao sam da oboje treba strpati iza brave. Svakako Brenda na duže vrijeme.

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 19-09-2023, 12:27:18
Quoteako ne želiš kres, ne dolazi kod tipa na gajbu

jer je to paranoidna besmislica koja pretpostavlja da je svaki muškarac silovatelj koji će ženu smatrati svojim vlasništvom čim pređe prag njegovog stana. Ovo naravno nije tačno niti je poželjno da žene misle da je tačno jer ne doprinosi društvenoj koheziji. Opreznost je korisna ali ne u patološkom obimu jer tako dobijaš kospiratologe, truthere, survajvaliste itd.

Iskustveno, bukvalno nijedna žena nikada nije ušla u moju spavaću sobu da nije bila spremna na seks sa mnom. Te što nisu htele, odbile bi svaki moj poziv.

To su stvarno stvari koje valjda ne treba dokazivati. Ne razumem zašto većina Sagitaša nastupa kao branitelji suđenja po medijima. Valjda linčovanje po defaultu treba osuđivati, pogotovo medijsko linčovanje, kao mediokritetsko lupetanje, a ne iznošenje velikih i večnih istina.

Malo mi je sve ovo gadno, pa ću se izuzeti iz dalje rasprave.

Meho Krljic

Pa ja nisam postovao originalni post da bismo mi učestvovali u linču već da bismo podvukli važne društvene fenomene koji, kao što vidimo, u današnjem legislativnom okviru (i okviru prakse institucija) ne adresuju zadovoljavajuće činjenicu da žene trpe nasilje koje ne bi trebalo da trpe i koje je često posledica puke neravnoteže moći između njih i počinitelja nasilja a ne neke njihove krivice. Dakle, ja niti zovem da se Brandu presudi van suda niti da on izgubi posao već da se osudi ono što izgleda kao korišćenje moći da se nekažnjeno iskorišćavaju slabiji. Dakle, da zauzmemo stav, radije nego da pređemo u akciju.

I, ja mislim da mnogo muškaraca ima iskustvo da su žene bile sa njima u intimnoj situaciji, da su očekivali seks, a da se on nije desio i da je to jedna od najnormalnijih stvari na svetu.

Quote from: Labudan on 19-09-2023, 12:38:52
Meho, nisam ni pokušao da opravdam Brenda. Rekao sam da oboje treba strpati iza brave. Svakako Brenda na duže vrijeme.

Evo, ja i dalje ne znam što bi žena koja je na silu obljubljena bila "iza brave". Koji je zakon ona prekršila??? Jebem mu mater, hteti kežual seks nije zločin. Hteti pa ne hteti takođe nije zločin. Niti je, čak, simptom nekakve mentalne nestabilnosti. Svako ima pravo da ne želi seks u svakom momentu, pa čak i usred seksa, jelte. I ako ga BAŠ ne želi, ne treba da ga na silu uteraju.

Krsta Klatić Klaja

Rekao sam. Shizofrena komunikacija je psihičko maltretiranje i okidač za psihijatrijsku hospitalizaciju. To je nasilje nad drugom ličnošću, perfidno, ne fizičko nasilje. Toj osobi ne treba dozvoliti da bez terapije učestvuje u javnim poslovima, kamoli postane majka.

džin tonik

ja tebe meho ne razumijem. prije kilometar postinga smo se poslije prve navale slozili da nam cinjenice nisu poznate; mozda je covjek nevin, mozda nije. tvoje rijeci. jednostavno ne znamo sta se je izdesavalo, sta koga pokrece, koji motivi, nemamo ni ideju, ni trunku ideje, ni mogucnosti to saznati.
a postoji ca. trilijun mogucih varijanti.

sve da bi ti ubrzo kao od gume opet odskocio u nekakav fantasticni konstrukt koji predstavljas i branis kao u kamen uklesane istine. :cry:

isto tako ja sad mogu proglasiti cinjenicama varijantu da se zena jebavala za ucesce u glamoru i novce, klasicna kurva, sponzorusa, free drags i rokenrol, te da je kad je ocvala u tom smislu odlucila unovciti kakvu bajku koja je u trendu i interesu propalica koje zele uvesti mehanizam likvidacija na klik van zakona i suda, sve na temelju virtualne stvarnosti koju bi kreirali, potpunih izmisljotina. znaci uvalila se u "dokumentarac", pa sad pricamo o njoj, poziva ju se vamo-tamo, medijski je eksponirana, uglavnom pare se lopataju, a rulja rezi i trazi krv. sto je sigurno lakse, izdasnije i ugodnije nego, pojma nemam, recimo raditi po cijele dane u kakvoj praonici rublja za stanarinu, rezije, jogurt i 100 grama parizera.

je li tebi netko nekad rekao da postoje ozbiljne propalice na ovoj planeti, pa i kad su zene?

džin tonik

hm. a zasto taj femwoke-aktivizam iz virtualne stvarnosti ne usmjerite u stvarni zivot? konkretni svijet oko nas i konkretno okruzenje, blisko, stvarno?
evo, samo trebate izabrati stvarni slucaj i pobrinuti se da ga "mi (javnost)" osudimo:

Zločini srpske vojske – silovanja žena, muškaraca i djece odvedenih u logore u Srbiji

QuoteU logorima u Srbiji, kao i u Hrvatskoj, srpska vojska silovala je žene, muškarce i djecu. Bio je to dio organizirane strategije etničkog čišćenja i genocida koji je bio proveden nad Hrvatima na okupiranim područjima 1991. godine.

Tijekom okupacije Sajmišta, čiji su dijelovi okupirani još u listopadu 1991., počinjeni su brojni zloični, ubojstva, silovanja i mučenja ljudi na nacionalnoj i rasnoj osnovi samo zato je su Hrvati. Tako je bilo kasnije u drugim dijelovima Vukovara, a i cijele Slavonije.

(...)

Naoružani pripadnik JNA Dušan Ivković ušao je u kuću i pokazao na 23-godišnju ženu. S njim su bila dvojica suboraca. Rekao joj je neka bira s kojim će od njih imati spolni odnos. Poštedjet će se tako, objasnio joj je, silovanja više drugih muškaraca. Preplašena žena pokazala je na njega.

(...)

Brojne Hrvatice iz Sajmišta i Vukovara odvedene su u logor Srijemska Mitrovica gdje su bile silovane svaku noć.

Imala je tek 23 godine, nešto starijeg muža i petogodišnjeg sinčića. Imala je zapravo početak života. I onda je odjednom oko sebe imala taj užasni rat.

Pitali su gdje joj je muž, gdje je otac, gdje brat. Bio je tu i otac njezine školske prijateljice. Jedan joj je kazao: – Nas dvoje ćemo se družiti. Ubili su joj i tetka, nije znala hoće li tetino srce to izdržati, te njih odveli u Velepromet. Snaha njezine tete već je bila silovana, a neki je vojnik, misleći na nju, dobacio: – Ova ostaje za zabavu. – Htjela sam samo da granata padne na Velepromet i sve uništi – s mukom se prisjeća. A onda je došao i taj dan. Pozvali su je i rekli joj da se spremi jer nekom oficiru mora ići prati rublje. Smjestili su ju u kamiončić, spustili ceradu i odvezli do neke kuće. Tu je ribala uniformu i plakala. – Idi se istuširati – naredili su joj. Tada je počeo pakao, i trajao danima, sve dok nije razmijenjena. – Ne, ni dan-danas nije mi dobro. Želim biti majka, žena, a... Tu prekida priču, grca u suzama koje se slijevaju niz njezino lijepo lice. 

(...)

Zabilježen je tek jedan slučaj, onaj 18-godišnje Vukovarke koju su dojučerašnji susjedi danima silovali. No slomilo ju je kad je ugledala krvave hlače šestogodišnje sestrice koja je zavapila "da joj je čiko stavio prst". Dvojica njihovih zlostavljača izdržavaju sedmogodišnje zatvorske kazne, jedan je umro, jedan ,,ispao" iz optužnice, jedan je ,,nedostupan".

Svjedočanstvo zarobljenice Veleprometa: 'Žene su odvodili na ubijanje, silovanja'

Quote(...)

Teško je uopće pričati o tim noćima provedenih tamo. Kada dođe četnik koji smrdi na znoj, rakiju, alkohol. Na sve smradove svijeta i s bajunetom vam podigne glavu, jer vi sjedite. Kada vas vode na ispitivanje... Žene su odvođene na ubijanje, silovanja. Divim se onima koje su smogle hrabrosti ispričati to. Mnoge će odnijeti sa sobom tu istinu u grob, prisjetila se Fanika svih grozota koje je proživjela.

Zločini silovanja muškaraca i žena u ratu: Srbijanski logori smrti

QuoteNakon povratka počela je sretati svoje silovatelje koji su slobodno šetali ulicama Vukovara. Radu koji je znao šetati unuka, svog prvog silovatelja, sretala je često. Slom je doživjela u prostorijama porezne uprave. Srela se s drugim silovateljem koji je sada radio u instituciji RH.

Rade je pobjegao u Srbiju, Dušan je suspendiran, odvjetnika mu je plaćao sindikat policije. Tada je Dušan Ivković pobjegao u Bosnu, a Rade Ivković živi u Novom Sadu, krvnici i silovatelji su greškom (opstrukcijom?) hrvatskog pravosuđa, jer im nije određen istražni zatvor i brži sudski proces – ostali su izvan dosega pravde.

(...)

Svjedočanstvo žene koja je silovana u Domovinskom ratu: 'Kad sam jednog vidjela u uniformi policije, predala sam tužbu'

Quote(...)

"Imala sam 22 i pol godine kad se to dogodilo, odlučila sam sve prijaviti 10 godina kasnije nakon što sam u Vukovaru počela susretati silovatelje. Prvo sam jednog udarila kišobranom, a oni su me odveli na psihijatriju u Zagreb. Kad sam jednog vidjela u uniformi hrvatske policije, prelomila sam i predala tužbu. Kad je istraga počela, tek sam onda sve rekla mužu, on je dobio slom živaca, Hitna je morala doći i dati mu za smirenje. Prvooptuženog sam susretala na ročištu, proces je trajao skoro 17 godina, a on je imao plaću 3.900 pod suspenzijom u policiji i Sindikat policije mu je plaćao odvjetnika.

Obojica su u bijegu, izdana je međunarodna tjeralica – jedan je u Srbiji, a drugi se proglasio mrtvim, iako smo doznali da je promijenio identitet i živi van granica Hrvatske. Bar sad imam mir da ih ne susrećem više po gradu", ispričala nam je.

Mučno svjedočanstvo silovane žene u Vukovaru

Quote"14. listopada sam prvi put silovana. Silovao me čovjek koji mi je rekao da će, ako ne dopustim njemu, dovesti deset drugih. Drugi sam put morala sama izabrati s kim ću spavati. Morala sam šutjeti i smijati se kao da mi je svejedno. Tada sam imala 22 godine, pokušala sam samoubojstvo, ima još žena koje su ovo prošle ali šute. Vratila sam se u Vukovar, susrećem te ljude", ispričala je Karaula Maljak, a okupljeni nisu mogli suspregnuti suze.

Svjedočanstvo žene začete silovanjem: 'Bog me htio, a zakon mi je spasio život'

Mučne priče žena žrtava silovanja koje su počinili srpski vojnici: 'Bila sam ucjenjivana da će strijeljati cijelo selo'

Quote"Ja sam pitala jel' moram, počela sam plakati. Kad me silovao, zamijenili su se, došao je drugi."

"Ucjenjivali su da će mi mamu ubit preda mnom, da će mi supruga ubiti, bila sam ucjenjivana da će 58 ljudi iz mog sela streljati", govori Željka Vuletić, žrtva ratnog zločina silovanja.

Matej Arzenšek: Začet sam silovanjem u Domovinskom ratu, ali ne osjećam se manje vrijednim

Meho Krljic

Hm, a zašto se sada meni kao argument stavlaju silovanja koja su počinili pripadnici srpske vojske, kao da sam ja ikada branio ičije nasilje kao opravdano u okviru državotvornog političkog delanja. Istina je da je neko na ovom forumu to radio, ali sećam se da nisam to bio ja, nego, eh, neko iz hrvatske dijaspore...

Sve to na stranu, jeste interesantno da se u okviru diskusije o Raselu Brendu koji, verujem, nikom od diskutanata nije naročito simpatičan, pojavilo brdo mizoginih stereotipa, za koje bi čovek pomislio da su suvciše klišeizirani da bi se u 2023. godini pominjali and yet here we are: žene su nesnađene, naivne i ne razumeju koncept seksa; žene su prevrtljive, podmukle i koriste seks kao oružje protiv muškaraca; žene su mentalno obolele i time saučesnici u sopstvenom zlostavlanju itd. Dakle, valja da se još radi na diskutovanju o ovakvim stvarima...

Krsta Klatić Klaja

Jedini kliše trenutno je tvoj post, Meho. Dođeš i napišeš to generalno kao da se ja slažem sa linkinom i zoskom.

Ja sa ovom konkretnom ženom ne bih želio da imam posla. Ni sa njoj sličnima. Nigdje nisam napisao da su sve žene takve.

S druge strane, prisustvujemo apsolutnom sendvičarenju svaki put kad ponovo oživi #metoo, tako što konkretna žena i konkretan muškarac postanu neki kolektiviteti koje treba napadati ili braniti.

E to je kliše, to je parizer u sendviču. Ako nemaš što reći o to dvoje ljudi nemoj pripisivati da pričam o milijardama. Ili bar mojne ta kliše grupisanja, kao da nije dovoljno jasno po čemu se razlikujem od zoska, misim ne budi truman, hoću reći.

dark horse

Ma, ne radi se uopšte o sterotipima Meho, već što muškarci još nisu izmislili da je s 30 godina zakašnjenja i bez ikakvih svedoka (a kamoli nekog čvršćeg dokaza) moguće prikačiti bivšoj partnerki nešto toliko razarajuće, nedokazivo i toksično kao njeno navodno NE muškarcu, koje pretvara običan seks u silovanje.

Ali polako, doći će se i to toga, verujem. Jednakost je zajebata. I neminovna.

džin tonik

Quote from: Meho Krljic on 19-09-2023, 19:04:52
Hm, a zašto se sada meni kao argument stavlaju silovanja...

zato sto si zbunjen. veliku antifasisticku vojnu operaciju oluju, koja je vrlo humano oslobodila mnogo naroda od srbofasisticke okupacije i terora, te se silovatelji razbjezali u srbiju, prozvao si jednom prilikom zlocinom.

hm, ali to bi bilo kad bi raspravljali, no mi ne raspravljamo. meni argumenti nisu potrebni. javio sam se da ti pomognem.
ti si se ocajnicki pogubio u glupostima, nekakvim budalastinama u anglosaksonskog svijeta selebritija, narkomanije i virtualne stvarnosti, uporno drndas po nekakvom navodnom de lux silovanju gdje nikako dokuciti kako je kad i kome i sta uslo, dok tu svoju potrebu za osudom mozes sasvim jednostavno zadovoljiti na vrlo realnima, domacim, obicnim zivotinjskim uglavnom presucenim silovanjima kojih sam ti ponudio izbor na buljuke. kupujmo srpsko.

dark horse

Da se vratimo na bitno, pošto se složiti nećemo: Skandal s Raselom samo vrh ledenog brega opšteg haosa optuživanja:

Zaboravljanje Sare Maršal uništeno brojnim skandalima glumaca iz filma  :(

I ovo ludilo mi treba da usvojimo, jer rešava šta tačno??!