• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Jovan Ristić, "Godine u magli" (NKC, 2010)

Started by zakk, 28-12-2010, 22:12:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

SADRŽAJ ZBIRKE

Predgovor Gorana Skrobonje - "Hroničar urbanog mraka"

"Godine u magli"
"Čovek na prelazu"
"Opekotina"
"Nedovršeno"
Najezda (Pesma)
"Muškarac sa greškom"
"Barbara i prijatelji"
Tramvajski valcer (Pesma)
"Posetnica"
"Kad rebra postanu kavez"
"Talentovani idiot"
Na plaži (Pesma)
"Svetljenje"
"Pod reflektorima"

http://godineumagli.blogspot.com/
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Kunac

Promocija zbirke GODINE U MAGLI u Domu omladine Beograda 17. januara 2011.

Posle decembarske, multimedijalne promocije u Klubu stuenata tehnike (KST), na redu je još jedno predstavljanje zbirke priča GODINE U MAGLI - ovoga puta u Domu omladine Beograda.

Promocija će biti održana 17. januara 2011. godine s početkom u 19 sati, u tribinskoj sali Doma omladine (prvi sprat upravne zgrade), a u sklopu redovnog tribinskog programa društva ljubitelja fantastike "Lazar Komarčić"

O knjizi će, pored autora, govoriti:

ILIJA BAKIĆ, pisac i književni kritičar
GORAN SKROBONJA, pisac i prevodilac

Tokom promocije, knjiga će moći da se kupi po sniženoj ceni od 400 dinara.

http://godineumagli.blogspot.com/2011/01/promocija-zbirke-godine-u-magli-u-domu.html
"zombi je mali žuti cvet"

arf

Čudnovato odsustvo postova na Ristićevu knjigu. Niko nije čitao ili...?

Boban

Ćutanje ponekad govori više od bilo kakve rečitosti... Joca je drugar sa mnogima i ljudi očigledno neće da ga povrede, a opet, ne bi ni da se blamiraju u javnosti... na stranu to da se priča da na Sajmu u Nišu izdavač nije uspeo da proda niti jedan primerak, mada je cena bila smešnih 200 dinara.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

arf

Priča se!? Pa to je jače od bilo kog dokaznog materijala...

Boban

a šta, treba da navedem ime prodavca na štandu, pa da ga otpuste?

arf

E, ako je čak posao u pitanju onda nikako otkrivati ime insajdera sa štanda. Ne bi valjalo da neko sa štanda sutra umre nezaposlen i gladan (teško je danas naći novi štand). Ako su ovi iz NKC toliko opasni, možda nije trebalo pominjati ni ono da "se priča". Možda sami izračunaju ko je mog'o odat državnu tajnu? Nije baš tako velik broj ljudi u tom NKC-u. A i sam si nesmotreno otkrio da si dobio info na štandu. Glupavo.

Boban

A i ti bi mogao, kada se već toliko interesuješ za ovu knjigu, a možda si jedini koji ju je nabavio i iščitao, da izneseš svoje imresije, čisto da se pojavi neko pozitivno mišljenje... ili bar pokušaj istog.

Boban

arf

Možda. Ali to u svakom slučaju ne bi bilo "čisto da se pojavi neko pozitivno mišljenje...ili bar pokušaj istog". Možda bude "pokušaj negativnog mišljenja"? Pošto redovno pratim Sagitu jer je dobar vodič za nove naslove, samo sam se začudio izostanku postova o "Godinama". A znam da je Ristić dobro poznat u krugu BG fantastičara i šire. Bobe, sam si rekao da je "drugar sa mnogima i ljudi očigledno neće da ga povrede". Za razliku od tebe.

arf

Boban

Pa Ristić je jedina osoba na ovom forumu koja me je stavila na ignore listu... srećom, nisam zlopamtilo... što se tiče tvog bloga, mogao bi da svaku zgodnu priču prekopiraš i ovde, na prigodno mesto, kao što je slučaj sa ovim tekstom.

arf

Većinom je rokenrol u pitanju, tako da nažalost nema puno zgodnih tekstova. Mada vidim da ste stavili link za Vericu Vinsent Kol, možda bi mogao i Pahek...Ali najbitnije je da smo počeli postovanje o "Godinama", pa sad je prilika da i ostali iznesu svoj sud. Možeš i ti Bobe...

Meho Krljic

Ja  ću na Popboksu objaviti svoj prikaz Godina u Magli za koji dan...

Kunac

Rekao bih da sami pisci često "guraju" topike o svojim romanima i zbirkama (što je negde i normalno). Kako JR ne postuje na Znaku, ne čudi što se ovaj topik sporije razvija. Što se mene tiče, kupio sam zbirku i pročitaću je u nekom doglednom periodu - pa ću se onda i izjasniti.

@arf
Ljudi na ZS-u linkuju po svom nahođenju - meni je priča sa VVK bila zanimljiva pa sam zato i skrenuo pažnju na intervju kada sam ga uočio na Popboksu. Voleo bih da domaća krimi scena stane na noge, a gospođa Kol ima čvrstu nameru da istraje u žanru i ja to veoma štujem.

Boban

Kada je pisac potpuno netalentovan onda se u razgovoru o njegovom delu i prikazima jedino može prepričavati o čemu je pisano i graditi fama oko kao zanimljivosti svega toga, čak najčešće samo pobrojati čega se sve genije setio da uturi u priče...

arf

Previše ti je uopštena kritika. Nisi čitao "Godine"?

Boban

Nemam psihofizičke predispozicije da se duže zadržavam u njegovim pokušajima pisanja... sve sam rekao ovde: http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php?topic=8110.0

arf

Ah. To bi značilo da iz istih psihofizičkih razloga napuštaš i raspravu o ovoj temi. Pa dobro, šta da se radi. idemo dalje...

Loni

Pročitao sam 2 Ristićeve priče.
Obe su iz Skrobonjinih zbirki.
Dosta mi se dopadaju, ali mnogo više ,,Barbara i prijatelji''.

Sve počinje sltko i dečje naivno, a onda prava barbie twilight zone.
Ništa gora od dosad ekranizovanih zona sumraka.
Odličan 5.

Druga priča, ona o duhovima KST-a (mislim da su Godine u magli) je interesantna,
ali ima previše likova na malom prostoru. Neki su bili nužni radi atmosfere, ali već posle 20.zombi duha vremena, bilo je teško pohvatati ko je zapravo ko.
Priča mi nije ostala u sećanju kao ,,Barbara i prijatelji'', pa joj dajem 4.
U utorak dolazim po ostale.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Loni

O neeeeee!
Tek danas sam shvatio da sam permutovao dan i da je promocija već bila održana juče. Izvinio sam se Jovanu na fejsu.
Duša me boli zbog moje nekoncentracije i smotanosti.
E a taman sam hteo da upoznam i Meha i još neke, koji bi došli.

U svakom slučaju kupujem ,,Godine u magli''.

Meho Krljic

Onda je OK, pošto i ja nisam bio, pakujući se za put.

Kunac

Trebalo ti je kao da si pisao roman, a ne prikaz. ;) Ali, vredelo je čekati, zar ne? :))))

Meho Krljic

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Bio sam nateran. A i Jocino pisanje je ipak bolje od proseka.

Boban

Prikaz je gađenja vredna kombinacija neobaveštenosti i vitoperenja stvarnosti.

Meho Krljic

Boban

Nema veze. Svako radi onako kako ume.

Meho Krljic

Od svakoga prema mogućnostima - svakome prema potrebama.

Meho Krljic

Obaveštenost i vernost stvarnom stanju stvari, barem kako to tvrdi Boban.

varvarin

Ja sam čuo da knjiga koju Boban pljune doživi bar četvrto izdanje... Talija!

Agota

Quote from: Boban on 09-04-2011, 10:36:24
Prikaz je gađenja vredna kombinacija neobaveštenosti i vitoperenja stvarnosti.
zlo
ne verujem ja ni mehu ni bobanu
jer ima neki odlomak na uvid
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

angel011

We're all mad here.

Agota

hvala, pogledacu kad budem imala vremena,ne mogu sad da se smaram  ,moram nesto i da radim na ovom poslu
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Boban

U ovom poslednjem ja nisam komentarisao knjigu, nego prikaz.
A daj bože da što više knjiga dobije druga, treća i ostala izdanja, kakve god bile i šta god ja mislio o njima.

Kunac