• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

VAMOS!

Started by M.M, 26-01-2011, 20:47:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

scallop

Ovo je za mene prvo pravoljinijsko tabanje Feredera. Nije imao nikakvu šansu. Nekako nisam potrošio adrenalin, ali sam prvi put zadovoljan. Videlo se da je Nole ovog puta bolji.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

M.M

Šteta po Novaka što sada ide šljaka. Taman je uhvatio zalet. Prošle godine je sjajno igrao šljaku i sada igra u životnoj formi. Međutim, mislim da će Rafa i ove godine biti neprikosnoven na toj vrsti podloge. Će vidimo šta će bude, kako kažu moji sugrađani. :D
Nijedan poraz nije konačan.

scallop

Novaku šljaka nije problem, problem mu je vrućina, a na šljaci poeni duže traju. Ima taj dugački nos kroz koji treba proterati dovoljnu količinu vazduha u jedinici vremena. Ćista fizika što bi rekao Mac. :lol: Ako ga ne budu ufuravali u najtoplije delove dana, a to mu rade u ranim kolima turnira, neće proći loše. Treba samo posmatrati kada nosi kačket. E, onda je frka.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

M.M

Nisam ni rekao da je šljaka problem Novaku. Problem je Rafael Nadal.
A za zapažanje, detalja sa kačketom, svaka čast. Elementary my dear Watson xjap.

M.M

Upravo gledam žreb za Indian Vels.
Rafin put do finala bi trebalo da izgleda ovako: u 1/8 finala, najverovatnije, ide na Congu; 1/4 finala na Ferera, dok će ga u polufinalu čekati, vrlo verovatno, Sonderling ili Marej.
Novak u polufinalu ide na Federera, ukoliko prethodno preskoči Rodika u četvrtfinalu.
Obzirom da je Novak u odličnoj formi da li se može očekivati da po treći put uzastopno savlada Federera?

M.M

Rolex palčica pobedila J.J :x .

Anomander Rejk

Nole melje- Gulbisa 6:0, 6:1  :).
Tajno pišem zbirke po kućama...

M.M

Vamos Nole!

scallop

Quote from: Miljan Markovic on 09-03-2011, 11:20:02
Rafin put do finala bi trebalo da izgleda ovako: u 1/8 finala, najverovatnije, ide na Congu; 1/4 finala na Ferera, dok će ga u polufinalu čekati, vrlo verovatno, Sonderling ili Marej.

Tsonga još nije ispao? Palčica? Ta može da nas nosi u zubima. Ako joj da mama.
Nego da ti sedneš i napišeš priču za radionicu. Sramno si zbrisao sa terena u prošloj turi. Vamos!

M.M

Nameravao sam da kidnem ja i ranije, ali, Scallop je izmislio da se piše humoreska u februarskoj radionici. Smatrao sam da nije bilo u redu da pobegnem pred izazovom.
Ono što me, trenutno, posebno iritira je to da si opet zadao temu koja je previše interesantna... a ja sam u fazi bežanja. :x
Što bi rekli moji sugrađani - će vidimo šta će bude. Vamos!

scallop

Koliko god nekome bilo iritantno, posle svake radionice izlazimo bolji. I neprincipijelne primedbe drugima teraju nas da razmislimo.

Da se vratim tenisu. Raonik pukao. Posle prvog prodora reako sam da momak ima moćnu ruku, ali da još ne igra dobar tenis. I zamara se u toku jednog meča. Treneri i igrači prostudiraju šta dobro zna, ato nije previše, i podese svoju igru. Sad će, valjda, početi da uči.

M.M

Na žalost, nisam gledao Raonika kako igra. Svi pričaju da je veliki talenat. Videćemo šta će ispasti od njega.

Anomander Rejk

I Troicki oduvan sa 6-0 6-1. Brutalno.

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Anomander Rejk

Federer će poludeti od muke  :). Sutra poslastica, Novak-Rafa.

M.M

Rafa igra dobro, ali ne tako impresivno kao što je igrao na US Openu. Sa druge strane Novak je u naletu. Verujem da će večeras prštati na sve strane u Indijan Velsu. VAMOS!

scallop

Rafa ima volju, želju i znanje. Novak bi da se ponekad zeza i to je detalj koji ga uvek košta. Ako mu Rafa drpi neki sočan poen, on će potrošiti još deset da uzvrati. To nije produktivno i to me jedino plaši. I, ne volim kad nosi kačket; to je znak da nije u svojim optimalnim uslovima.

Anomander Rejk

AO-Dubai-IW  xcheers. 18-0 u 2011!

scallop

Perfect season! And goes!

(Kad si ga pre ukucao?)

Anomander Rejk

Ma ja sam već kod 4-0 hteo kucati, al da ne baksuziram strpio sam se  :).

M.M

Svaka čast! Treba pobediti bika sa Majorke. Na dodeli pehara Novak reče da je po njemu Rafa najbolji igrač svih vremena. Ima li ova izjava veze sa ljubavlju Novaka i Federera?  :!:

Anomander Rejk

Mislim da ima  :).
Evo još malo statistike : ovo je njihovo šesto međusobno finale, i prvi trijumf Đokovića .
Takođe, prvi put da dobija Rafu nakon što izgubi prvi set.
Dobro je odlučio i u vezi igranja na turnirima, preskočio je Roterdam i Marselj, a dobro mu je došao i odmor od DC mečeva. U trećem setu je delovao jak fizički, a Rafa kao da mu je duša u nosu. Mada i dalje mislim da je Rafa na šljaci neprikosnoven. Možda ga Nole može dobiti ako ga krene ludački pa ga smaže 3-0, 3-1, ali u nekom maratonskom meču teško.

M.M

Mislim da je prelomni trenutak meča bio Novakov servis gem za osvajanje drugog seta. U trećem setu nešto se dogodilo na Rafom. Nikada ga nisam video da "nabije" smeč u mrežu. Atipično za njega.
Sve u svemu. Novak ga je nadigrao. Stasao je mentalno i fizički za velike rezultate.
Što se tiče šljake. Mislim da je Rafa i dalje favorit za Clay Slam. Postoji opasnost da će možda platiti cenu napredovanja na ostalim podlogama. Videćemo.

Petronije

Hm, svi su u nekom transu ali ja sam izgleda gledao neki drugi tenis. Na stranu 3. set, meni Novak u prva 2 nije uopste izgledao dobro, pogotovo na pocetku drugog jer ga je Rafa oprao u prvom. Ubedjen sam da Nadal nije ni blizu forme, jer onakav pad u drugom setu je neobjasnjiv, nije 2 cela gema ubo prvi servis jbt. I pored toga, smorenom Novaku je trebalo pola seta da shvati da je ovaj drugi u nokdaunu i da jednostavno ne moze da mu parira vise. Svejedno, siguran sam da kad Rafa bude bio u punoj formi Novak nece imati nikakve sanse protiv njega. Nisam navijac ni jednog ni drugog, ne navijam ni za koga u tenisu, cisto da se zna, samo volim da gledam.
Arm the Homeless

scallop

Nismo na istoj strani tribine.

Petronije

Pa kakve to ima veze?
Arm the Homeless

Anomander Rejk

Čekaj Petronije, jel Novak igrao finale sa Pečnerom ili Monfisom ? Igrao je sa Nadalom, čovekom koji ima 9 GS titula i 18 mastersa. Šta si očekivao, da će ga oprati sa 6-0 i 6-1 ? Protiv Rafe je svaki poen iscrpljujući, moraš debelo da se potrošiš, i mentalno i fizički da ga zaradiš. Velika je stvar što je okrenuo meč u finalu, a to što se uvek neko nađe kad Rafa izgubi, odma povrede, nije fit, koleno, mišići, već postaje malo bezveze.
Mislim, čovek je osvojio tri najača turnira na startu sezone, pobedio je u finalima Mareja, Federera i Nadala, ima skor 18-0 ove sezone, tri puta je dobio Federera, prvi put okrenuo Rafu u finalu, ove godine ima 7-0 protiv igrača iz Top 10, ali jok, opet ne valja.

M.M

Quote from: Anomander Rejk on 22-03-2011, 12:33:43
... a to što se uvek neko nađe kad Rafa izgubi, odma povrede, nije fit, koleno, mišići, već postaje malo bezveze.
Bitno je da se Rafa nikada nije pravdao takvim stvarima. Setimo se samo iz kog razloga sam pokrenuo ovaj topik.
Što se Novaka tiče, kapa dole. Pobedio je najboljeg na svetu. Preokrenuo je rezultat protiv mentalno, možda, najstabilnijeg tenisera svih vremena.
Sve u svemu, očekuje nas interesantna teniska sezona.

scallop

Quote from: Petronije on 22-03-2011, 12:27:14
Pa kakve to ima veze?

Nema veze ni tvoj komentar, pa je ipak tu. Đoković ima moment of glory i nije lepo da stiskaš tu pobedu k'o limun. Ja sam se radovao prošle godine kad je Ljubičić počistio sve na tom turniru. Prijalo mi je što je još jednom stisnuo petlju. Potraži dobre stvari u Novakovoj pobedi i svakako ćeš naći nešto.

SIMERIJANAC

Quote from: Petronije on 22-03-2011, 12:14:30
Na stranu 3. set, meni Novak u prva 2 nije uopste izgledao dobro, pogotovo na pocetku drugog jer ga je Rafa oprao u prvom. Ubedjen sam da Nadal nije ni blizu forme, jer onakav pad u drugom setu je neobjasnjiv, nije 2 cela gema ubo prvi servis jbt. I pored toga, smorenom Novaku je trebalo pola seta da shvati da je ovaj drugi u nokdaunu i da jednostavno ne moze da mu parira vise.

Naravno da ne omalovažavam Novakovu pobedu,al ovo što napisa Petronije je tačno.
Rafa je bio toliko loš posle prvog seta da bi ga dobio i slabiji teniser od Novaka.
Svi znamo da Nadal tempira formu za sezonu na šljaci a tome u prilog govori da je turnir počeo kao 17. u ATP trci a da je sad tek šesti.Za petama mu je čak i Almagro.
Da podsetim da Novak do sada ni jednom nije dobio Rafu na grend slemu,tj.u 3 seta.Kada za to bude imao snage i kvaliteta,biće zasluženo broj 1.
Biti prvi zahvaljujući gubitku Rafinih atp poena sigurno nije nešto što će zadovoljiti Noletov ego.

E,da,umalo da zaboravim.Iako je Viško osudio taj gest,meni je Noletovo napušavanje onog majmuna iz publike koji je usred poena viknuo:-To majstore!, bilo skroz na mestu.
Dosta je više te naše stoke koja ne zna kako se navija na teniskim mečevima i odmaže našim igračima povicima usred poena ili pred servis.

Djokovic and Nadal dancing salsa in Colombia HD

M.M

Quote from: SIMERIJANAC on 22-03-2011, 13:06:17
Svi znamo da Nadal tempira formu za sezonu na šljaci a tome u prilog govori da je turnir počeo kao 17. u ATP trci a da je sad tek šesti.Za petama mu je čak i Almagro.
Ko je kome za petama? Zašto bi Rafa tempirao formu samo za šljaku? Ko je počeo turnir kao 17.? Ovde mi ništa nije jasno.
E,da,umalo da zaboravim.Iako je Viško osudio taj gest,meni je Noletovo napušavanje onog majmuna iz publike koji je usred poena viknuo:-To majstore!, bilo skroz na mestu.
Moraš da razumeš Viškovića. Čovek je prezauzet čitanjem misli igrača pa pogreši ponekad.
Dosta je više te naše stoke koja ne zna kako se navija na teniskim mečevima i odmaže našim igračima povicima usred poena ili pred servis.
Takve stoke ima po celom svetu. Nisu samo Srbi takvi.

SIMERIJANAC

Quote from: Miljan Markovic on 22-03-2011, 13:17:26
Ko je kome za petama? Zašto bi Rafa tempirao formu samo za šljaku? Ko je počeo turnir kao 17.? Ovde mi ništa nije jasno.

Mislio sam na ATP trku.
http://tennislive.free.fr/race

The ATP defined the ATP Race as "an easy-to-understand, simple-to-follow annual race from season start to season end. Every player starts at zero at the beginning of the year and the player who accumulates the most points by season's end is the World Number 1" and claims that the Race "is the mathematical method of ranking male professional tennis players on a calendar-year basis."

scallop

Naravno da ne omalovažavam Novakovu pobedu,al ovo što napisa Petronije je tačno.
Rafa je bio toliko loš posle prvog seta da bi ga dobio i slabiji teniser od Novaka.

Mislio sam da neće biti potrebe da obrazlažem. Igra jednog igrača uvek zavisi i od igre drugog igrača. Nešto slabiji server (a Rafa nije vrh) će agresivnim servisima pokušati da suzbije igru vrsnih returnera (a to Novak jeste). Znači - malo silovan prvi servis. Zato nije čudno što je posle prvog seta imao oko +60% realizacije prvog, a čak 86% drugog. Značajno je da uspešnost realizacije drugog servisa traje (zbog uvek dužih poena) neko vreme, dok protivnik ne usaglasi igru. U drugom i trećem setu je Rafa podigao % prvog servisa, a realizacija drugog je pala. Novak u čitavom meču nije dostigao % prvog servisa iz predhodnih mečeva, ali je suzbio uspešnost Rafinog drugog servisa. Novak je trenutno na tvrdoj podlozi bolji igrač od Rafe. Kefalo je pobedilo instinkt. I to je čitava priča. Sve ostalo je pogled sa "različitih strana tribine".

SIMERIJANAC

Quote from: scallop on 22-03-2011, 14:06:48
Mislio sam da neće biti potrebe da obrazlažem. Igra jednog igrača uvek zavisi i od igre drugog igrača.
Naravno,sem u slučaju servisa.
Osim naravno ako se server ne usere od protivnika pa zbog toga slabije servira.Novak nije imao nikakvog udela u tome što je Nadal u drugom a naročito u trećem setu igrao maltene bez servisa (katastrofalnu statistiku od 25% prvog servisa je na kraju malo popravio ali ni tada ona nije prebacila 42%) što nije Novakova zasluga, a Novakov ritern je i pored toga bio očajan.
Do sredine drugog seta Nadal je imao vise od 80% dobijenih poena na svoj drugi servis  što najbolje pokazuje koliko je Novak loše reternirao. (u ovom meču imao je samo 31% dobijenih poena iz riterna na prvi servis i 41% na drugi).Ovo posebno dobija na težini ako znamo da je Nole prvi na listi tenisera koji osvajaju poene na drugi servis protivnika.
Da se razumemo,ne kažem da je Rafin loš servis odlučio meč,već da je imao bitnog uticaja na krajnji rezultat.

Novaku ova pobeda mnogo više znači na psihološkom planu i zid zvani Nadal koji mu stoji kao prepreka ka prvom mestu je dobro načeo,ali kao što rekoh, za njegovo rušenje treba mu pobeda protiv Španca na gren slemu.

Anomander Rejk

Dobro pleše Nole  :).

scallop

Quote from: SIMERIJANAC on 22-03-2011, 18:39:54
Osim naravno ako se server ne usere od protivnika pa zbog toga slabije servira.

Nisi razumeo. Valjda i ja mogu nekome da kažem da nije razumeo. :mrgreen:

Ako znaš da će protivnik da ti upuca servis riternom, onda postoji inercija da ga pukneš da ne može to da uradi. Ostalo si ponovio ono šta sam ja napisao.

M.M

Tennis stars to play in charity football match for Japan

World No.1 Rafael Nadal and Novak Djokovic will lead a set of tennis stars in a charity football match on Wednesday to raise money for earthquake and tsunami relief missions in Japan.
Britain's Andy Murray and Japan's Kei Nishikori will also be among those who drop their rackets and compete with their feet ahead of the Miami Open.
The stars will face the Fort Lauderdale Strikers, a second-level US pro squad, at Ransom Everglades High School.
Proceeds will be donated to the American Red Cross relief effort in Japan.
Other players set to take the field include Frenchman Richard Gasquet; Spaniards David Ferrer, Fernando Verdasco and Feliciano Lopez; Serbian Viktor Troicki, Austrian Jurgen Melzer and Marcos Baghdatis of Cyprus.

Nadam se da će biti prenosa. :!:

SIMERIJANAC

Quote from: scallop on 22-03-2011, 21:18:12
Quote from: SIMERIJANAC on 22-03-2011, 18:39:54
Osim naravno ako se server ne usere od protivnika pa zbog toga slabije servira.

Nisi razumeo. Valjda i ja mogu nekome da kažem da nije razumeo. :mrgreen:

Ako znaš da će protivnik da ti upuca servis riternom, onda postoji inercija da ga pukneš da ne može to da uradi. Ostalo si ponovio ono šta sam ja napisao.

Sad tek nisam ništa razumeo.

Novak Đoković donirao 100.000 dolara manastiru Gračanica

http://sportservis.name/wsw/index.php?p=119&ni=20631

scallop

A, bi li da ti objasnim?

Anomander Rejk

Marej je puko načisto. Izletio i na Majamiju, 1-6, 5-7 od Bogomolova...

Anomander Rejk

Jeste gledali sinoć meč Čilić-Tipisarević ? Čilićevo lomljenje reketa, kakvo se retko viđa, pukla i drška...

M.M

Vod'o ja. Nisam shvatio iz kog razloga je to uradio. Bio sam kod nekih prijatelja u gostima i nisam bio 100% skoncentrisan  na meč. Da li je Čilić bio ljut na svoju igru ili ga je iznervirala činjnica što ga dobija Srbin, a taj Srbin nije Novak Đoković, ne znam. Sva je šteta što meč nije kometarisao Višković. Tok misli Čilića bi nam bio prenesen u potpunosti i sada ne bismo razbijali glavu oko toga.

scallop

Kad popizdiš na sebe, a Ćilić je za to imao sve razloge, onda je zdrava terapija da se istreseš na glavnog krivca. Nije mu pomoglo, ali on još ima reketa za lomljenje. Nije ni Tipsa bio za ponos, on je velemajstor da igra duže nego što je to potrebno. Verujem da je sve posledica rane uverenosti da je kao teniser IN u beogradskom džetsetu, a kasnija osvešćenost da se može postići i više je kasno stigla.

SIMERIJANAC

Gledo sam i skoro ružniji meč nisam video.Pobedio je manje loš teniser tog dana.

Anomander Rejk

Quote from: Miljan Markovic on 27-03-2011, 15:51:19
Vod'o ja. Nisam shvatio iz kog razloga je to uradio. Bio sam kod nekih prijatelja u gostima i nisam bio 100% skoncentrisan  na meč. Da li je Čilić bio ljut na svoju igru ili ga je iznervirala činjnica što ga dobija Srbin, a taj Srbin nije Novak Đoković, ne znam. Sva je šteta što meč nije kometarisao Višković. Tok misli Čilića bi nam bio prenesen u potpunosti i sada ne bismo razbijali glavu oko toga.
Pa on mi je nekako uvek delovao kao miran i tih momak, ne liči mi da je nešto zaluđen hrvatstvom i domoljubljem. Mislim da je isfrustriran svojom igrom, i velikim pritiskom hrvatske javnosti, s kojim se ne uspeva izboriti. Ne može se više vaditi na ono ,, mlad je '', jer je generacija njegovih godina već osvajala GS i Masterse ( Novak, Del Potro, Marej ).
Nekako mi deluje premekan, nema onu agresivnost i želju recimo Nadala i Đokovića.

Anomander Rejk

Ana-Klajsters. U pravu je Đoković, tenis je mentalna igra. Imati 5-1, pet meč lopti, i izgubiti meč... :x
A naša Nemica, Andrea Petković, nakon Karolin, otprati kući i Jecu...
Nole rutinski s Viktorom, ako prođe Andersona, u polufinalu sa Fish-Ferer... razočarao me Delpotro, nadao sam se meču između njega i Novaka, a on izgubi od Fisha.

SIMERIJANAC

Znači Novaku otvoren put do finala.

scallop

Znao sam da će Kevin Anderson da igra dobro. Dobar deo meča je reternirao, pa, skoro bolje od Noleta. Nole je povremeno stenjao kao Azarenka (Šijafone je nenadjebiva), pa sam se zapitao da li ženska publika voli muški tenis upravo zbog tog stenjanja? Znam da muška strana voli ženski tenis upravo zbog njegove asocijativne strane (Šijafone se ne računa.)
Pokazalo se da Noletova moć počiva upravo na usavršenom suočavanju sa problemima, te je meč uspešno priveo kraju. Oni koji veruju da mu je otvoren put do finala, treba da računaju da i Fish ima svoje motive i da igra kod kuće.

scallop

Posle sinoćnjeg stenjanja Šarapove ne mogu da je zamislim u krevetu. Meč sa Azarenkom ću gledati bez tona.

M.M

Azarenka je, ipak, nenadmašna što se tiče stenjanja. Scallope, potpuno podržavam tvoju odluku.
Nego, noćas nas očekuje dobar meč. Rafa vs Federer. Neka bik sa Majorke objasni FedEx-u da je njegovo vreme prošlo i da treba ozbiljno da porazmisli o dolasku u penziju, a ko će pobediti u finalu potpuno je nebitno. :!: