• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

VAMOS!

Started by M.M, 26-01-2011, 20:47:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

scallop

Zar ne bi, ipak, Federera u finalu? Ako Nole večeras pobedi, neću gledati gluvonoćni meč, čak ni da me bešika u to vreme natera da ustanem. Ako ne pobedi, ni onda neću.

Što se tiče prednosti koju daješ Azarenki, sigurno nisi sinoć gledao (slušao) Mariju. Andreino O-paaa je bilo ciktanje u odnosu na Marijino Grrrr-augh urlanje. Nisam smeo da trepnem da mi Skijafone ne izađe na oči. Naravno, Skijafone lako gledam, jer volim kako joj vijori suknjica. Ima ukusa, zar ne?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mica Milovanovic

Čoveku u tvojim godinama ženski tenis ne bi smeo da bude na watching listi.  xyxy
Mica

scallop

Tebe može da strefi srčka. Mene to više asocira na tvrdu stolicu. xfuck5
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mica Milovanovic

Možda si u pravu...  :(
Mica

M.M

Quote from: scallop on 01-04-2011, 09:42:25
Što se tiče prednosti koju daješ Azarenki, sigurno nisi sinoć gledao (slušao) Mariju. Andreino O-paaa je bilo ciktanje u odnosu na Marijino Grrrr-augh urlanje.
Elementarno dragi moj Scallope. Pogađaš u centar, kao i uvek. xjap Nisam gledao meč, na žalost.
Quote from: scallop on 01-04-2011, 09:42:25
Nisam smeo da trepnem da mi Skijafone ne izađe na oči. Naravno, Skijafone lako gledam, jer volim kako joj vijori suknjica. Ima ukusa, zar ne?
Ovakvi tvoji komentari me beskrajno uveseljavaju. Skjavone, na žalost, jeste ružna, što ti kažeš u san se ne snila, a i matora je. Sva je sreća te žene sa foruma ne posećuju ovaj topik jer posle ovakvog komentara javlja mi se da bilo bi grebanja...  Nego, da se vratimo na Skjavone. Inače, gledanje njenih mečeva ima i dobrih strana. Suknjica joj vijori i ima odličnu tehniku igranja tenisa.
Voleo bih da Rafa bude u finalu. Više volim da gledam borbu dva gladijatora na teniskom terenu nego borbu jednog gladijatora i devojčice.
Nijedan poraz nije konačan.

scallop

Jest Rafa - Rafa, ali i četiri puta je četiri puta. :|

Anomander Rejk

Ja volim gledati Rezai i Saniju Mirzu  xjap.
Tajno pišem zbirke po kućama...

M.M

http://www.youtube.com/watch?v=eesi5AFjyvk&feature=player_embedded#at=46

Treneri tenisa kažu da se "proklizavanje" uči. Nekako, čini mi se da pojedinim teniserima "učenje" ne treba. Moraš da budeš mnogo hrabar da bi se usudio da tako nešto uzvedeš na tvrdoj podlozi.

Anomander Rejk

Dakle apsolviran i Fish, 6-3 6-1. Četvrto uzastopno finale ove godine, i nastavak niza.
Jedan sat nije toliko kasno, mogao bi pogledati Nadal-Federer. Nole bi verovatno više voleo Federera u finalu, Nadal je protiv Berdiha imao pauzu, da li nešto oko ramena, ruka, možda nije skroz fit. Ako ga ne bude mučila povreda, mislim da će dobiti noćas.

scallop

Bem mu miša, kačket je muka. Čim se smlačilo, odmah je bilo bolje. Ustvari nije, ali kad ima kontrolu nad poenom, onda je nemilosrdan. Protiv njega se sad može igrati samo boljim riternom od njegovog, a to je malo teže. U jednom komentaru neko reče da je imao tri želje za ribicu: Da pobedi Rafu u finalu, da pobedi Feda u finalu... Ma, nek igraju obojica, bila je treća želja. ;)

Mica Milovanovic

Proklizavanje je dobro na tvrdoj podlozi, ali hoće da stradaju kolena...  :(
Mica

scallop

Renda beton, mada ga silna plastika prilično omekšava. Nole ima velika stopala pa pravi manji pritisak po jedinici površine. Jebote, al' sam učen! Federer mora da trčka u onim malim patikama. Uvek se nadam da će u trenutku da napravi i dvostruki aksl. xdrinka

Anomander Rejk

Džaba sam bio budan noćas. Od sudara titana ništa, Rafa je pomeo Federera. Neverovatno da čovek sa toliko osvojenih trofeja igra bez mrve samopouzdanja protiv Rafe- čim ga ovaj brejkne, gotovo, kao da sam sebi kaže- izgubio sam, nemam više šta tražiti.

Mica Milovanovic

Ma, u pitanju nije psihologija. Beli sport je otišao napred. Federerov jednoručni bekend
naprosto nema dovoljno siline da probije igrače koje se dobro kreću (Rafa i Nole). Tu se pravi razlika.
A onda na to ide gubitak samopouzdanja.
Mica

M.M

Quote from: Mica Milovanovic on 02-04-2011, 10:55:15
Ma, u pitanju nije psihologija. Beli sport je otišao napred. Federerov jednoručni bekend
naprosto nema dovoljno siline da probije igrače koje se dobro kreću (Rafa i Nole). Tu se pravi razlika.
A onda na to ide gubitak samopouzdanja.

Jednoručni bekhend je lep za oko i verujem da će uskoro izumreti u profesionalnoj upotrebi. U današnje vreme ga mogu samo koristiti rekreativci/amateri poput mene.
Šta je problem jednoručnog bekhenda?
Dvoručni bekend omougućuje da se vrlo lako iz defanzive pređe u ofanzivu dok sa jednoručnim možeš samo da se čupaš. Dalje, dvoručnim bekhendom mogu da se izvuku bolji "uglovi" pri udaracu. Federerov problem sa Rafom je sledeće prirode: Rafa je levak. Lakše je pogađati dijagonalu koja ide u bekhend desnorukog igrača nego paralelu. Pogotovu, ako je desnoruki igrač igra jednoručni bekhend i ako mu je to slabija tačka igre. Druga prednost Nadala nad Federerom je spin. Lopticu koja ide na jednoručni bekhend i "odskače u nebo" (zbog velikog spina) je teško iskontrolisati. Što se kaže: loptica se mora udarati u penjanju. Federer se zaista sjajno bori sa takvim Rafinim lopticama, ali posle tri uzastopna bekhenda mora da pogreši.
Nešto slično radi i Novak u mečevima protiv Federera.
Jedina prednost jednoručnog bekhedna nad dvoručnim je ta što loptica može snažnije da se udari.
Federer je sa jednoručnim bekhendom bio pet godina na prvom mestu. Ne volim ga ali to mora da se poštuje. Kada se on bude povukao verujem da će era jednoručnog bekenda bito okončana.

scallop

Ovo je pristojna analiza, ali se odmah setim Bartolijeve. Ona šiba i forhend i bekhend dvoručno. Sjebaće tako kičmu, pa ćemo da pitamo njenog tatu lekara što joj je to utuvio. Dvoručni bekhend je problem i što teško hvata teške lopte. Da je tako svedoče i situacije gde je lakše bilo promeniti ruku (!) nego uhvatiti dvoručni bekhend. Ustvari, mislim da je kratkovido naslućivanje nestajanja nečega. Mogu oni da bubecaju po lopti jače nego iko na svetu, ali kada nalete na Santora (kad je bio ohoho) ili onu španjolku kojoj idu kratki rezovi, onda je "jao mama, drži tata". Dok se opasulje sudija svira kraj. I sutra ćemo videti klaš dva stila, a Novak se dve godine bori da se utrpa između Rafinog i Nadalovog. Čini se da je uspeo, ali će neizvesnost još trajati. Niko još nema recept za stalno pobednički tenis.

scallop

Ako vam smeta urlanje iz naše dnevne sobe, ne bijem ženu, nego urlaju one dve koje neću da pominjem. Lako je mojoj ženi, ona smanji svoj lični prijem i rešava ukrštene reči. Ja sam pobegao u kujnu da se požalim.

M.M

Quote from: scallop on 02-04-2011, 20:19:07
Ako vam smeta urlanje iz naše dnevne sobe, ne bijem ženu, nego urlaju one dve koje neću da pominjem. Lako je mojoj ženi, ona smanji svoj lični prijem i rešava ukrštene reči. Ja sam pobegao u kujnu da se požalim.

:D xrofl

SIMERIJANAC

Ono je bio pravi Nadal.Sad je prilika Novače da pokažeš od kakvog si mesa napravljen.Na kladionicama su uglavnom izjednačeni.

M.M

Slažem se. Novak će eventualnom večerašnjom pobedom dokazati sebi, a i svima nama neke stvari. Što bi Scallop rekao, da se konačno uglavi između Rafinog i Nadalovog.
Vratio bih se na meč Nadal-Federer.
Ne znam da li je neko primetio, ali Rafa je drugi servis Federera čekao u polju, tačnije korak u terenu, što ja nikada nisam video da Rafael radi. Ako se prisetimo, on uvek čeka servis iza osnovne linije. Prvi, tri metra, a drugi dva metra iza osnovne. Što znači da je igrao veoma agresivno. Odatle i onakav rezultat.
Inače, nedavno sam negde na internetu nabasao na Rafin interviju gde on kaže: Mislim da je od same podloge na kojoj se igra meč bitnija taktika. Odabereš da li ćeš igrati defanzivno ili napadački. Ukoliko igraš defanzvno - ne praviš greške; ukoliko igraš napadački - ne praviš greške.
Eto, to je recept kako postati broj jedan u svetskom tenisu. Jednostavno zar ne?

Anomander Rejk

Mislim da je Novak rekao jednu bitnu stvar skoro- tenis je pre svega mentalna igra.
Razlike između vrhunskih igrača su vrlo male, i često baš odluči ,, glava ''.
Federer je sjajan teniser, i bez namere da potcenjujem te silne trofeje, imao je generaciju jakih igrača protiv sebe, jakih na terenu ali ne i u glavi, i perjao ih je redovno : Blejk, Rodik, Ljubičić, Davidenko, Gonzales itd. Safin i Nalbandijan su ekstra nadareni, ali nedovoljno posvećeni poslu, posebno debeli Argentinac. A onda je naišla generacija i igrački i mentalno čvrstih tenisera. Nije slučajno u međusobnom skoru sa Nadalom 16-8 za Nadala. Nadal jednostavno više veruje u pobedu, ima više samopouzdanja od Federera. Slično je u zadnje vreme i sa Novakom- na Federerovom licu se vidi da nema vere u pobedu. Marej ga je nekoliko puta izlupao zaredom, ali je eto izgubio dva finala GS protiv Federera, pa još uvek nema tu psihičku prednost. Zanimljivo bi bilo pogledati i Federerove izjave svih ovih godina. koliko je recimo lepo govorio, s puno hvale, o ovima koje je redovno mlatio. A znao je itekako kenjati posle poraza od Mareja i Novaka. Čim oseti da mu je neko blizu, više nije tako slatkorečiv. Sećam se Dubaija 2008, kad ga je Marej zvekno, i Federer na konferenciji mrtav ladan izvali kako Marej loše igra, kako ništa nije napredovao, ali eto njemu nije bio dan, pa izgubio. Koliko god volio njegov tenis, uvek na to pada neka senka njegovog ega i tog lošeg podnošenja poraza , i titranja onima koje pobeđuje, a ,, ubadanju '' onih za koje zna da ga mogu skinuti sa trona.
I onaj plač posle AO, kad ga je Nadal porazio  :cry:. Prosto se Nadal više ne sme ni radovati previše kada ga razmontira, da ovaj valjda ne bi udario u kuknjavu.

Petronije

Ma Pederer je 0 od coveka, do je odavno poznata stvar.
Arm the Homeless

Albedo 0

Pretjerujete, Federer je sasvim pristojan čovjek (pa fudbaleri Partizana su sa njim proveli čitavo jedno poslije podne koliko se sjećam, i svi su ga nahvalili), a nije da Đoković ne izigrava partizanskog ranjenika svaki treći meč koji igra, uvijek ima neke temperaturice, alergije blabla...

Otkad ja pratim tenis, od Samprasa i Agasija, niko nije igrao kao Federer, apsolutno niko.

Možemo mi govoriti o fizičkoj i metalnoj formi, ali Federer je i dalje klasa u odnosu na Nadala i Đokovića, jer oba dobijaju na mišiće, ali realno samo Federer je maestro.

Aristokrata brate. Mrzim ga zbog toga ali je istina.

Sad je ipak postao otac, beba mu kmeči svaki dan, a i matoriji je od Nadal i Novaka. Osvojiće još ponešto ali vrhunac je prošao.

Albedo 0

Nadal odličan, ali Novak počinje da se vraća, mada ako spasi ovaj set onda je Bog.

Petronije

Quote from: Bata Trokrilni on 03-04-2011, 20:34:22
Pretjerujete, Federer je sasvim pristojan čovjek (pa fudbaleri Partizana su sa njim proveli čitavo jedno poslije podne koliko se sjećam, i svi su ga nahvalili), a nije da Đoković ne izigrava partizanskog ranjenika svaki treći meč koji igra, uvijek ima neke temperaturice, alergije blabla...

Otkad ja pratim tenis, od Samprasa i Agasija, niko nije igrao kao Federer, apsolutno niko.

Možemo mi govoriti o fizičkoj i metalnoj formi, ali Federer je i dalje klasa u odnosu na Nadala i Đokovića, jer oba dobijaju na mišiće, ali realno samo Federer je maestro.

Aristokrata brate. Mrzim ga zbog toga ali je istina.

Sad je ipak postao otac, beba mu kmeči svaki dan, a i matoriji je od Nadal i Novaka. Osvojiće još ponešto ali vrhunac je prošao.

On jeste maestro, mislim da sam vec naglasio da je za mene najveci teniser koga sam za zivota gledao ali sam siguran u to da je sisa od coveka :) A to da se Novak prenemaze je isto tacno, pa seti se samo proslo finale kakve je face slagao kad ga je Rafa drao u prvom setu.
Arm the Homeless

Albedo 0

Ma on je Švajcarac, moga je da bude mnogo gori :)

Nije da ne umije ponekad da histeriše ali generalno je pristojan.

A Novaka je provalio Rodik kad je rekao da Novak nosi dvije torbe na turnir, u jednoj su reketi u drugoj je kufer raznih bolesti-izgovora.

A evo i Novak proradio, valjda će da izgura treći gem

Petronije

Ovo je vec tenis kakav se ocekuje da prva dva tenisera odigraju na jednom jakom turniru. Za razliku od Indijan Velsa.
Arm the Homeless

Meho Krljic

Masiv rispekt za Novaka. Izjednačio je Lendlov rekord i igrao vrlo dobro.

Albedo 0

jel izjednačio ili je 24? Nije ni važno, preći će ga sigurno

samo me plaši da će čovjek da se smori do Rolan Garosa i opet će Nadal da osvoji

scallop

Bilo je sjajno. Novak je dobio i sa kačketom i prvi put fizički nadjačao Rafu.

Petronije

Konacno da ga Novak dobije onako, muski, posle maratona. Ne smem ni da pomislim sta bi dalje bilo da je izgubio, ovako je dobio neophodno samopouzdanje protiv Rafe. Igrao je fenomenalno. Svaka cast. Odlican mec.
Arm the Homeless

Anomander Rejk

Bogami, odavno nisam video Rafu u finišu meča sa dušom u nosu... ova je pobeda izuzetno značajna, tim pre što je treći set Novak odigro praktično bez ubačenog prvog servisa...ovo je već stvarno izuzetno i fantastično, GS, Dubai i dva Mastersa za redom, tri puta zaredom dobiti Federera, i dva puta Nadala- u finalu, posle izgubljenog prvog seta... postaje i igrački i mentalno najači igrač  xjap.

M.M

Iskreno, mislim da nisam gledao bolji tenis u životu. Pod ovim ne mislim na neizvesnost meča već na prikazanu igru. Sinoć smo mogli da gledamo dva gladijatora u borbi na život i smrt. Svaka čast.
Novak je zasluženo pobedio. Rafa je imao sličnu taktiku kao i protiv Federera. Čekao je u terenu drugi servis Novaka i napadao ga sve vreme. Međutim, ovog puta mu takav način igranja nije prošao. Novak je napadao Rafin bekhend i ta taktika se ponovo pokazala kao dobra.
Novak je sazreo kao teniser i ukoliko bude ovako nastavio može da se nada prvom mestu u dogledno vreme... kada se Rafa bude povukao sa tura.  :D

SIMERIJANAC

Jebote kakav tenis,bukvalno gladijatorski bez preterivanja.Grizli su kao da se igra u život,zato je i bilo onoliko za njih netipičnih grešaka, a sa druge strane potpuno ludačkih poena.
Novak je odradio i više nego što se nadao na betonu, a sad ćemo videti kako će se snaći na Rafinom bunjištu. Pre ovog meča bih mu davao male šanse za titule na šljaci ili na RG, ali posle jučerašnjeg maratona na 35 stepeni koji je odlićno izdržao dok je Rafa pred kraj jedva disao,sve je moguće.  Izgleda da je onaj bradonja iz Novakovog tima napravio čudo sa akupunkturom.  xjap

Quote from: Bata Trokrilni on 03-04-2011, 20:34:22
Pretjerujete, Federer je sasvim pristojan čovjek (pa fudbaleri Partizana su sa njim proveli čitavo jedno poslije podne koliko se sjećam, i svi su ga nahvalili),

:)
Družili su se s Federerom kao što se Vesna Radusinović družila sa Kostnerom,Pavarotijem i Tajgerom(-Jel mogu da se slikam sa vama?) 
Ali Raćina faca je vaistinu prajsles.

Meho Krljic

Quote from: Bata Trokrilni on 03-04-2011, 23:39:26
jel izjednačio ili je 24? Nije ni važno, preći će ga sigurno

Ipak je tek 24, mene ponela izjava B92ojkinog komentatora, kao da nisam navikao da oni samo lažu!!!!

Albedo 0

Jedino ako na sljedećem turniru ispadne u prvom kolu, ali proći će Lendla, a ludog Mekinroa je već pitanje...

ma pogledajte te dobroćudne Rodžerove oči, zar stvarno možete reći da je taj čovjek sisa? :)

Savajat Erp

Тај човек је сиса.
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Tex Murphy

Quote from: Savajat Erp on 04-04-2011, 17:32:11
Тај човек је сиса.

Ili nešto malo južnije...
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

M.M

scallop

Večeras je J.J. bila skoro sedam sati na terenu. Uobičajeno me je nervirala, ali je izboksovala konačnu pobedu. Nije mogla pored Aleksandre Krunić da omane. Šteta što je ona mala - čvarak, pa nema visoku budućnost.

Anomander Rejk

Biće od male nešto, makar odlična igračica u dublu. Mala je srčana neviđeno.
Na 6-2 i 5-1 stvarno je trebalo imati srca i okrenuti meč...

M.M

Šteta za Feliciana. Bio je tako blizu pobede  :x.

scallop

Žena i ja otvorismo šampanjac. Ko zna kad bismo ga otvorili da nije Novaka. Poenta je što je Rafa bio prisiljen u drugom setu da se brani balonima ne bi li dobio na vremenu da se spremi za udarac. Bravo, Nole!

Anomander Rejk

Treće uzastopno dobijeno finale protiv Nadala... xjap

Petronije

Da, ovo je vec ozbiljno. Nadal se vidno nervirao i bio je prilicno kiseo na ceremoniji, bas mu je tesko palo. Strasno me je zivcirao sa onim isforsiranim radovanjem kad osvoji poen, kao da je juce poceo da igra tenis. Bravo za Novaka, njegova fizicka i mentalna kondicija me sve vise odusevljava.
Arm the Homeless

M.M

Novak je zreo da bude prvi teniser sveta. Rafa ne može da ga slomi trenutno. Videćemo šta će biti u finalu Rima.
Prikazan je neverovatan nivo igre. Svaki poen je odigran maksimalno odgovorno. Sama meč lopta je igrana riskantno, na direktan poen i od strane Rafe i od strane Novaka. Fantastično. Pomerili su granicu pristupa igranju tenisa.
Momci svaka čast! xjap

scallop

Ni petak trinaesti ne pomaže: Eno ga Novak gde ide, puna mu torba Robina! Znao sam da će Robin da stane, samo sam se plašio da to Nole ne uradi prvi. Vamos!

Anomander Rejk

Au, kakav meč sa Marejem. Očigledno onaj duel u polufinalu Monte Karla sa Nadalom, nije bio slučajnost- Marej je strahovito popravio igru na šljaci. Sutra još jedna borba sa Nadalom, valja pronaći rezerve snage. Sedmo finale ove godine! xjap

Petronije

Zao mi je Mareja ali bukvalno je sam sebe pobedio sa onim duplim greskama. Bilo je jasno kao dan da mu posle toga nema spasa.

Ranije sam gotivio Rafu ali je poceo ozbiljno da mi ide na qrac sa svojim glupim izjavama, sad kad ga Novak dere vise nisu drugari. Imao je 3 puta laksi raspored od Novaka i igrao polufinale popodne. Mislim da ce da dobije ovaj put a bas bih voleo da ga Novak pocepa.
Arm the Homeless

scallop

Ovo je dobijeno na golu volju. Pet puta Nole nije mogao da dobije svoj gem. Da Marej ima tatu i on bi umeo da dobije. Sutra mi je svejedno, samo da Eurosport ne kenja o veličini Mareja. Ma, kenjaće i ovako. Ono, epic battle i slično.