• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

VAMOS!

Started by M.M, 26-01-2011, 20:47:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Anomander Rejk

Mislim da je Troicki već obezbedio 12.poziciju, a eventualna pobeda nad Marejem bi donela 11.mesto. Ako uspe proći i četvrfinale, ulazi u najboljih 10 na svetu!
Tajno pišem zbirke po kućama...

Alexdelarge

a ako osvoji turnir?
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Petronije

Viktoru prekid moze samo da koristi, jasno je bilo da je Marey usao u ritam i tu ovaj nema nikakve sanse. Sutra nekim cudom moze da se desi da Viktor dobije taj prvi i odlucujuci set jer Marey-u ocigledno treba vremena da postigne radnu temperaturu. I dalje mi nije jasno odakle Francuzima obraza da izjave kako ce da stave reflektore tek 2016 ???!!! Jel moguce da niko ne moze da im naredi da stave jebene reflektore, jer ovako turnir uopste nema smisla, pa sustina je u tome da losije pripremljen igrac ne moze da izdrzi ceo mec i zato gubi od boljeg, ovako se odmaraju na pola, koja glupost.
Arm the Homeless

scallop

Viktor ni moju pokojnu babu ne bi mogao da dobije sa onakvim mentalnim sklopom. Treba imati nešto i između ušiju. Marej je pokušao da izgubi, ali nije uspeo.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

M.M

Quote from: scallop on 31-05-2011, 09:00:38
Treba imati nešto i između ušiju.

Troickom je taj parametar uvek manjkao.
Nijedan poraz nije konačan.

Anomander Rejk

5-2 i 30-0, i na kraju uspeva izgubiti 5-7!

Tex Murphy

Quote from: Anomander Rejk on 31-05-2011, 16:37:36
5-2 i 30-0, i na kraju uspeva izgubiti 5-7!

Škola Bobe Živojinovića.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

M.M

Troickom svaka čast i za ovoliko. Prevagu je načinio upravo onaj kvalitet Endija Mareja zbog koga je on četvrti igrač sveta.
Ja mislio da je Harvi mlad momak, kad ono, ispade da se on seća mečeva Bobe Živojinovića  :!: .

Anomander Rejk

Samo mu je bilo bezveze što se onako izderao na klinca, i još oni komentari ,, glupo dete ''. Meč je važan, živci rade, ali ipak... makar da je posle prišao detetu, pomilovao ga, poklonio mu reket ili neki sličan gest, onako je ispalo baš papanski.
Nešto se nadam danas da bi Soderling mogao puknuti Rafu, nije mi ovaj delovo blistavo ni protiv Ljubičića, jedino ako naglo ne podigne formu...

M.M

Anomandere, nemoj da malerišeš. Sekula kovač, poznatiji kao Robin Soderling, je jednom iznenadio bika sa Majoke i to, baš, na Roland Garrosu. Mala je verovatnoća da se to može ponoviti :D. Šalu na stranu. Ni Rafa ni Sekula nisu u nekoj sjajnoj formi, ali mislim da Sekula nema šta tu da traži. Imao je šansu prošle godine na Wimbldonu da pobedi Rafu kada je bio, možda, u životnoj formi, a sada... teško...

scallop

Harvester truća kao i obično. Ja se sećam kad je Boba igrao sa Mekinroom, pa ovaj zapenio sa sudijom, a Boba u nekoj parternoj loži popio sa ljudima šampanjac. Kad je Mekinro završio, Boba ode kod sudije i pita: "Šta je 'teo ovaj? Ja sam bio zauzet oko šampanjca."
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

M.M

Toga se sećam i ja. Dok se Mekinro raspravljao sa sudijom Boba je podignutih nogu na obližnji sto jeo sendvič i čini mi se da je odbio ponuđenu čašu šampanjca. Pobedio je Mekinroa tada.

Tex Murphy

Quote from: scallop on 01-06-2011, 13:44:09
Harvester truća kao i obično. Ja se sećam kad je Boba igrao sa Mekinroom, pa ovaj zapenio sa sudijom, a Boba u nekoj parternoj loži popio sa ljudima šampanjac. Kad je Mekinro završio, Boba ode kod sudije i pita: "Šta je 'teo ovaj? Ja sam bio zauzet oko šampanjca."

Kad sam rekao "škola Bobe Živojinovića", aludirao sam na Bobin meč sa Vilanderom, u kome je vodio 2:0 u setovima i 5:2 ili kolkoliveć u trećem i na kraju izgubio.
Genetski četnik

Lord Kufer

Boba je bio lenčuga i više je voleo da "ceni" gde će lopta da padne nego da potrči.

Petronije

Koje SF bem ti sunce, bukvalno svako moze da osvoji...
Arm the Homeless

Tex Murphy

Svi polufinalisti imaju velike šanse osim Nadala, Mareja i Federera.
Genetski četnik

Anomander Rejk

Ženski tenis nikad lošiji. Kako je ova Bartoli došla do polufinala ?  :x
A Šarapova završava polufinalni meč duplom greškom.
I tako možda ponovo Skjavone osvoji, i onda je opet nigde neće biti do sledeće šljake.
Ajmo Na Li !  :)

M.M

"The best player of the world today against the best player (in) history," is how Rafael Nadal described the forthcoming semi-final between Novak Djokovic and Roger Federer.

http://www.rolandgarros.com/en_FR/news/articles/2011-06-02/201106021307032317743.html

M.M

Petronije

Federer je u prvom setu sve kljucne poene odigrao bez greske a brejk je vratio ekspresno, zato je i dobio taj set. Valjda ce se Novak konsolidovati, ne bih voleo da kamena faca ode u finale...
Arm the Homeless

M.M

Scenario: Federer večeras pobedi Novaka, a u nedelju pobedi Rafu. Мislim da bi u tom slučaju Nole opet bio no.1 :D

Meho Krljic

Bio bolji Federer. Ali trudio se Novak, rispekt.

M.M

Federer je igrao sjajno.

M.M

Federer je darovao Rafi najlepši rođendanski poklon.

SIMERIJANAC

Petak 3. jun je zbog Mladićevog pojavljivanja u Hagu bio jedan od najgorih dana u srpskoj istoriji.Sa ovako jakim Federerom i tako lošom karmom za Srbe nije bilo šanse da Novak danas dobije.
Ali oni Francuzi,svake godine se iznenadim koja je to stoka od publike.
U finalu naravno navijam za Nadala, a siguran sam da ni Novak ne bi bio ponosan da preko ogavnog Švajcarca stigne do prvog mesta 

Anomander Rejk

Svaki niz mora imati kraj, a jedan poraz ništa bitno ne menja-Novak je po broju pobeda i trofeja ove godine daleko ispred svih. Biće prilike za prvo mesto, Rafa brani veliki broj bodova na Vimbldonu i US Openu.
Za Plačka ne mogu navijati, jest da igra najleši tenis, nije moderni sportski gladijator, već umetnik, ali je pored svih trofeja i slave sitna duša što je pokazao mnogo puta, i zato sutra-Vamos Rafa!

Anomander Rejk

Meho Krljic

Punter's winning streak ends with Djokovic

QuoteA plucky gambler winning streak finally came to and end after Roger Federer beat previously unbeaten Novak Djokovic in the French Open semi-finals on Friday.

The anonymous 33-year-old had put together a 26-bet unbroken run that bookies believe is a world record, turning an initial stake of £8,500 into £161,000 over less than two months despite restricting himself to bets that carry only tiny risks.

But having staked £120,000 on Djokovic to beat Federer at odds of 1/3, the man dubbed "Dead Cert Man" by bookies William Hill finally saw his streak come to an end.

Orginally just backing Djokovic to beat Federer, the man later returned to the shop to add Rafael Nadal to beat Andy Murray at odds of 1/6, making it a win double (at odds of 11/20), potentially returning a profit of £66,000 had both Djokovic and Nadal been victorious.

The man, who prior to the bet vowed to make it his last bet regardless of the outcome, stood to make £210,000 had the bet come off but has still made £40,000 despite the most recent loss.

"The gambler, who appeared as if from nowhere on March 27, and placed his first bet of £8400, has staked a total of £1.8million during the course of his incredible winning run. The great majority of his bets have been on tennis - most of them involving Djokovic - but he has also gambled successfully on Boxing, Cage Fighting - and, bizarrely enough, Curling," said Hill's spokesman Graham Sharpe.

"He has built up a relationship with staff in the shop over the last nine weeks or so and they say he is in his thirties, speaks with a French accent, and intends to use his money to go towards buying a house," added Sharpe.

"He also told them that this would be his final bet, win or lose. We rather hope he may reconsider as we stand to lose at least £40,000 even if his last bet is a loser!"

Nadal delivered the required win but Djokovic went down in four sets to Federer.

Most of his early bets were been straightforward: he landed nearly £1,500 on a first round treble of Novak Djokovic (at 1/14 on), Rafael Nadal (1/20) and Roger Federer (1/33) all to win their first-round matches at the Miami Masters in March, and scooped £6,000 by backing boxer Nathan Cleverly (pictured right) at odds of 1/16 on to beat a no-hoper who was a late replacement for original opponent Juergen Braehmer.

But the streak had not come without its sticky moments; just last week at the French Open Dead Cert Man backed Rafael Nadal against John Isner, only for the American to take Nadal to five sets at Roland Garros for the first time in his career.

In-form Maria Sharapova also gave him a scare as she trailed unheralded Caroline Garcia by a set and 4-1 in the French Open second round before coming back to win.

The punter - who turns up in a tracksuit every day to a central London branch of the bookmaker - always reinvested his cash, and had suggested that he could be determined to keep on going until he reached £1 million.

M.M

VAMOS RAFA!!! 1:0  :|

Albedo 0

pih, uzeo Nadal prvi set, Federer već pao u igri...

M.M

Devojka sa bisernom minđušom samo odlaže neizbežno...

scallop

Ne diraj mi Skarlet Johanson.

Albedo 0

Da je Fedex igrao kao protiv Novaka druga priča bi danas bila, ali istrošio se.

Sve u svemu, sada postaje jasno da je Đoković obično spadalo koje poklekne kada je najteže. Pa on je godinu dana mlađi od Nadala a ima 2 gren slema, OSAM manje od Rafe, a i Rafa i Fedex su odavno bili #1 u tim godinama. Novak će ostati srednja žalost, džaba se palimo, ako do sada nije uspio i neće, jebala ga zimska i proljećna sezona kad je pukao na RG, a pući će i na Vimbldonu.

Anomander Rejk

Spadalo je pobedilo Nadala četiri puta zaredom u finalu, i ostvarilo jednu od najdužih serija pobeda u istoriji tenisa, i to u nikad jačoj konkurenciji.
Federer i Nadal su verovatno najbolji igrači u istoriji tenisa. Pogledaj recimo od 2007, jedini koji su osvajali GS a da nisu ova dvojica su Novak-2 puta, i Huan Martin jednom.
Čak ni Marej koji je ekstra talentovan teniser ne može da osvoji GS pored njih.
Novak će biti broj 1, a što se tiče osvojenih GS , on ima 24 godine, ima vremena da ih bude još nekoliko.

M.M

Bodovna razlika između Novaka i Rafe je 45 bodova.

Anomander Rejk

Onda je slična situacija kao i na RG za Vimbldon ?
Ako Rafa ne osvoji titulu, gubi prvo mesto, bez obzira na Novakov rez ? Ako osvoji titulu, Novaku treba ulazak u finale ?
Neverovatno kako se Federeru stisnu gaće protiv Rafe. Kao da izađe na teren već ubeđen da će izgubiti.

scallop

Lako je igrati sa drugim na svetu, teško je sa prvim.  ;)

Albedo 0

Quote from: Anomander Rejk on 06-06-2011, 09:27:40
Novak će biti broj 1, a što se tiče osvojenih GS , on ima 24 godine, ima vremena da ih bude još nekoliko.

biće kad Nadal i Federer više ne budu bili na vrhuncu. Poenta je samo da kad bi sva trojica bili u najboljoj formi najgori bi bio Novak.

Petronije

Meni je nekako Novak ispred Rafe po skillu, jeste Rafa jaci i trci brzo i sve to ali Novak ipak vise zna, bolje servira itd. Rodzer je naravno broj jedan u tom slucaju.
Arm the Homeless

Albedo 0

prvo što mi pada na pamet je da Novak ima solidniji bekend, ove godine je poboljšao dijagonalu, ali zato je forhend lošiji, a o paralelama da i ne pričamo. Servis kod obojice nije nešto specijalno.

Ali opet, ako je fizički slabiji, nije energičan, kuburi sa glutenom, pa ima nekakve alergije u proljeće, i slabiji vid u poslijepodnevnim časovima, onda o čemu pričamo, čovjek bukvalno nije vidio kada je igrao sa Federerom, što ga naravno ne vadi jer je izgubio prvi set po dnevnom svjetlu ali opet - sve je to potrebno da bi bio šampion.

M.M

Potpuno smo zapostavili topik. Novak preskoči očekivano nezgodnog Bagdatisa...

Anomander Rejk

Sad svi računaju da je polufinale minimum, pa niko neće da piše pre toga  :).

Petronije

:mrgreen:

QuoteAustralijski tinejdžer Bernard Tomić savladao je petog nosioca Robina Soderlinga sa 6:1, 6:4, 7:5 u trećem kolu Vimbldona.
To je najbolji rezultat 18-godišnjeg Tomića u karijeri, a prethodno je prošao tri kola kvalifikacija i eliminisao Davidenka i Andrejeva.

Arm the Homeless

M.M

Quote from: Anomander Rejk on 25-06-2011, 22:26:38
Sad svi računaju da je polufinale minimum, pa niko neće da piše pre toga  :).

Ako i u narednim rundama bude igrao kao što je igrao danas Novak će samo moći da sanja polufinale...

M.M

Gledam meč reobotizovane Bartoli i Serene Vilijams. Ne znam koja od njih dve mi više ide na živce...

scallop

Nisam ni u snu mogao da pomislim da bih mogao da navijam za Bartoli. Desilo mi se.

Anomander Rejk

Ljodra je totalno indisponiran, čiste smečeve zabija u mrežu.
U četvrtfinalu Bernard Tomić, ne bi trebalo biti ikakvih problema.

Anomander Rejk

Del potro... bori se ko lav sa Nadalom, i onda izgubi set u TB na duplu grešku  :(.

scallop

Sa'ću da navijam za Pironkovu. Zato što je naše čedo i zato što se zove Cvetana. Čarapova se ionako mnogo dere...