• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

VAMOS!

Started by M.M, 26-01-2011, 20:47:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 13 Guests are viewing this topic.

scallop

Eh, moj Petronije, sa mnom se ne slaže cela ova država, pa evo gde ode. :mrgreen:  "Baba" popravila preciznost, a Rafa i dalje igra na svom maksimumu. Moraćemo da sačekamo onaj jedini bitan poen.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

M.M

Verovali ili ne, Rafa više nema snage za igra na vrhunskom nivou. Kraj je sasvim blizu.
Nijedan poraz nije konačan.

Petronije

Ti mora da si nesto lose protumacio. Nemoj mi reci da nisi video Novakove slabe i neprecizne udarce u razmenama. Naravno da se tenis igra na setove, pa gomilu finala je Novak dobio Rafu posle 0:1. Cinjenica je da je prvi set odigrao lose i izgubio ga, nisam rekao da ce izgubiti mec, sta se vredjas k'o da ti je brat rodjeni :D A ako onaj legendarni ritern prosle godine protiv smrde na US openu nije odlucio mec onda je diskusiji kraj :) Pa jel kukao i sam posle na konferenciji zakopavsi sebe po ko zna koji put bas na taj ritern?
Arm the Homeless

scallop

Mislio sam da je u drugom setu bilo bitno što je Novak promenio majicu u crno, pa da će u trećem da promeni i gaće. Izgleda da nije trebalo. Dovoljno je bilo da promeni ona tri reketa u prvom setu dok je udarao kao "baba". Pošto ne verujem u prelome igre, sačekaćemo onaj jedini bitan poen. I, prijatno gledanje.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Petronije

Uf al ga je pokidao sad na 0:30, mislim da je Rafa gotov.

Dobro izvini sto sam rekao za Novaka da udara k'o baba.::)
Arm the Homeless

scallop

Nit' se ja vređam, nit' treba da se izvinjavaš. Vidiš kakvo je sranje sada. Novak je imao tri "bitne" brejk lopte i zijanio ih. Usput je počela kiša i kad se nastavi, đavo bi ga znao ko je u prednosti. Sve ranije je puj pike ne važi. Ustvari, meni nikako nije jasno kako Novak bije Nadala. Ali, dobro je imati Nadala, bar neko ko zna kako da zvekne Federera.

Petronije

Rafa ne odustaje :) Vec sam pomislio da je gotovo. Pravo finale. Kao da su tek u 4. poceli da igraju punim tempom.
Arm the Homeless

scallop

A sad od početka. opet je obukao crnu majicu, ali nije crne gaće. Sumorno je to.

Ugly MF

Ajmo Ajde, jedan je Nole!  xcheers

scallop

Brate Petronije, sad se zna kako izgleda BITAN poen. Bravo, Nole! Bravo, Rafa!

M.M

Quote from: scallop on 29-01-2012, 16:40:36
Bravo, Nole! Bravo, Rafa!

Stvarno bravo!!!

Petronije

Kakvo legendarno finale. Dominacija se nastavlja. Koliko god da su izjednaceni ipak je Novak bolji, iako mi se ciji da nije u top formi. Svaka cast obojici.
Arm the Homeless

M.M

Sada može da se igra protiv Novaka. Prošle godine nije moglo.

scallop

Moljac je opet bio  kraj Noletove glave dok je stajao bez majice. Ako vam nešto nedostaje na putu do uspeha, nabavite svog moljca.

Petronije

Moglo je na ovom tuniru. Pitanje je sta ce biti u nastavku sezone kad (ako) podigne formu.
Arm the Homeless

Anomander Rejk

Au, ovi su rešili da me strefi srčka. Svaka čast Nole!  :) Odakle li izvuče snagu posle 2-4 u petom setu, i prethodno propuštenih 5-3 u TB ? Svaka čast i Rafi, greota je pisati ikakvu zezalicu na njegov račun. Kakav je i to borac, izvlači iz petnih žila, ne sto posto, već 150 %.
Tajno pišem zbirke po kućama...

M.M

Ma ljudi, presudnu ulogu je imala crna majica. Scallope, da li stvarno misliš da je Novak u završnom setu slučajno navukao na sebe mokru majicu iz seta u kome je razneo Rafu?  :!:

Vampirella

Mi smo čak imali goste koji doma nisu mogli pratiti, nemaju kablovsku ni satelit, a naši nisu prenosili meč. Drago mi je zbog Novaka, ali... Nadal je zgodniji. :oops:
Satan my master.

scallop

Cruella, Novak je sigurno nezgodniji. Zato je i prvi na ATP listi.

Miljane, majica nije bila mokra, nego je išla na sušenje i peglanje. Nismo imali dve, a ovu je brzo umokrio. Šteta što nije obukao i crne gaće...

Sada nam preostaje da odgledamo Maca u 6.15h. Smisliće on nešto pametno, sa svakim sledećim Novakovim nastupom raste šansa da jednom bude u pravu.

Mica Milovanovic

Mac je klasican debil!
Mica

SIMERIJANAC

france

Vilander nije mogao da odoli i ako sam ga dobro razumeo..."da je igrao profesionalnije, pobedio bi Nadala u 4 setu..."  xuss

Alexdelarge

tako vam i treba kad slušate pogrešnog maca! :mrgreen:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

M.M

Somewhat remarkably, Nadal did not break down in tears during the presentation ceremony and took positives out of the match. He may have left the Australian Open as the runner-up, but as Djokovic said, in some ways, they were both winners. Moreover, Nadal feels like he broke Djokovoc's hold on him.

http://www.australianopen.com/en_AU/news/articles/2012-01-30/201201291327856743439.html

scallop

Ne znam kako se broji "zamalo" aut, ali je sedam puta - sedam puta. Nadalova nevolja je što najčešće on stiže do finala gde čeka Novak.

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Boban

Očigledno je većina Zapadnog sveta i dalje na strani Nadala ili Federera, a Đokovića smatraju privremenom srpskom torturom.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

Mi nismo ni u SAD ni u EU. Čim se pojavi vest o Srbima i Srbiji njima se digne pritisak, jer ih podseća na ono šta su nam uičinili. Još da počnemo da proizvodimo nešto vrhunski pametno...

Boban

Pa i Teslu su jebali u zdrav mozak decenijama što nije njihov.
Morao je da bude osam puta bolji od Edisona da bi na kraju bio prihvaćen.
Nije dovoljo samo biti bolji...

Mica Milovanovic

A što su onda Pupina prihvatili maltene kao svog?
Mica

Boban

Verovatno jer nisu imali nikoga iz te oblasti u tom trenutku...

Mica Milovanovic

A možda i zato što je bio sposoban da se uklopi u sistem i da radeći u tom sistemu za svoju zemlju učini maksimalno moguću korist.
Mada, takvi se kod nas brzo zaboravljaju...
Mica

Petronije

Ne znam pricu o Pupinu ali tesko da je iko ko se uklopio u sistem doneo dobro bilo kome ili cemu osim samom sistemu. A to da svi mrze Novaka jer je Srbin je vrlo moguce. Pa pogledajte samo koliko ga Fed mrzi, popljuje ga kad god moze, iako najcesce tako izbruka sebe, kao onomad na US open-u.
Arm the Homeless

Alexdelarge

tako je. mrze ga zato što je srbin. ne mogu očima da ga vide.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Boban

Federer beše Švajcarac? Zar to nije onaj narod koji je uredno uz garancije uzeo na čuvanje svo blago Jevrejima koje su nacisti proganjali pre Drugog svetskog rata, a onda sve to, pošto je 90% tih Jevreja zatrto, jednostavno prigrabo sebi.

дејан

да, иста држава која је 1991.* дозволила женама да гласају

*да не буде забуне у већем делу је дозвољено 1971. (таман нешто после северног јемена, али пре бангладеша!) али један кантон је чекао судску  присилу до 1991.
...barcode never lies
FLA

lilit

cekali su da se sfrj raspadne, mora da je zbog toga. :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

M.M

M.M

Ova J.J je čudo jedno! Svaka joj čast! xjap
Sa druge strane, Roleks palčica je, kao i uvek, jedno veliko razočarenje.  xuzi

Anomander Rejk

Uh, mene je iznervirala juče, očajno je igrala sreća pa i ona druga ima obe leve  :shock:, da je bila neka bolja igračica isprašila bi je samo tako. I ono puvanje i prenemaganje, pa ako ne može sat vremena igrati bez masaže onda bolje ostaviti reket. Meni se više svidela Bojana, jako srčano je odigrala i nekoliko odličnih poena, šteta što nema malo više samopouzdanja, mislim da ima veliki potencijal.
Tajno pišem zbirke po kućama...

M.M

Novak Đoković najbolji sportista sveta!

Novak Đoković proglašen je za najboljeg sportistu sveta u 2011. godini u izboru prestižne fondacije Laureus, koja tradicionalno dodeljuje sportskog "oskara" najuspešnijima.
Novak je iza sebe ostavio ostatak nominovane konkurencije, u kojoj su bili fudbaler Barselone Lionel Mesija, sprinter Jusein Bolt, košarkaš Dalasa i nemačke reprezentacije Dirk Novicki, vozač Formule 1 Sebastijan Fetela i biciklista Kadel Evans.
Ova nagrada se dodeljuje od 2000. godine, a uručuje je fondacija Laureus, koja je u 2011. izdvojila oko 40 miliona evra za pomoć mladim sportistima u 91 državi.
Pobednika bira žiri koji čine sportske legende, a pored najboljeg sportiste sveta nagrađeni su još i:
najbolja sportistkinja - atletičarka Vivijan Čeriot (Kenija)
najbolja ekipa  - fudbalski klub Barselona (Španija)
za "proboj godine" - golfer Rori Mekilroj (SAD)
za povratak godine - golfer Daren Klark (Severna Irska)
najbolji sportista sa invaliditetom - atletičar Oskar Pistorijus (Južna Afrika)
najbolji "akcioni sportista" - surfer iz SAD Keli Slejter (koji je četvrtim trijumfom izjednačio rekord Rodžera Federera po broju Laureus priznanja)
nagrada za dobrobit sporta: bivši fudbaler Rai (Brazil)
Uoči ceremonije, Đokovića je ugostio britanski premijer Dejvid Kameron.
Novak je došao na prijem koji je Kameron organizovao u svojoj rezidenciji u Londonu u čast svih nominovanih sportista za nagradu.
Srpski teniser je na prijem stigao u društvu devojke Jelene Ristić, a sa Kameronom je razgovarao o više tema kako je i bilo najavljeno.
Bilo je to drugi put u poslednjih nekoliko godina da Đoković dobija poziv od Kamerona. Prethodno su se susreli sredinom novembra 2010, pred završni turnir sezone kada je Nole bio u društvu Rafaela Nadala, Rodžera Federera, Endija Mareja i drugih učesnika Masters kupa.

http://sport.blic.rs/Tenis/209818/Novak-Djokovic-najbolji-sportista-sveta

Shozo Hirono

M.M

Loni

Neki moji prijatelji su se začudili da su Englezi dali ovo prestižno priznanje Novaku.
Bili su ubeđeni da postoji zavera protiv Srba.

Petronije

Nema zavere, samo nas svi mrze. A kome će da daju? Novickom?
Arm the Homeless

pokojni Steva

Nagrada je toliko prestižna da je verovatno 99,9% od ukupnog humanoidnog TV gledateljstva sinoć po prvi put čulo za istu. I naravno, svi su se nalazili pred PTC ekranima, tek da Žiki seljaku obore gledanost. Niti su, za ono što plaćaju, šireg izbora imali, programska šema je imala istrpeti i beskrajni playback onog matorog prdonje što je negda tovario Džegerovu bivšu. Mislim, dal u Srbiji smeju biti dva vladara? Ne, Žika na klupu, Nole Nole (dadnem ti ga odole) na gem set i meču. A izbori nikad bliži.

M.M

Đoković: Planiram egzibicioni meč sa Monikom Seleš u Beogradu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković planira da pozove Moniku Seleš da ponovo poseti Beograd i da tom prilikom odigraju egzbicioni meč.
Njih dvoje su se sreli pre dva dana u Londonu prilikom dodele Laureus nagrade, što je bila prilika za kraći razgovor sa nekada najboljom teniserkom sveta, koja već dugo živi u Americi.
"Često smo u kontaktu, a videli smo se i sada, ali samo na kratko, pa nismo stigli da se ispričamo. Ona je došla u London sa mamom, a ja sam iskoristio priliku da je opet pozovem da dođe u Beograd i odigramo egzibicioni meč", rekao je Đoković.
Prema njegovim rečima Srbija je željna Monike, koja je najveće uspehe postigla pod zastavom ove zemlje.
"Ja sam joj to i rekao. Ipak je ona silne trofeje i pobede ostvarila pod zastavom Jugoslavije, a svi znamo da je rođena u Novom Sadu". Đoković rekao je da su titula na Rolan Garosu i zlatna olimpijska medalja najvažniji ciljevi u 2012. godini, ali da je medalja za Srbiju, ipak prioritet.
"Predstojeća sezona biće izuzetno teška. Očekuje me dosta važnih mečeva, ali ako bih morao nešto da izdvojim, to je Rolan Garos, jedini Grend slem koji mi nedostaje i Olimpijski turnir u Londonu gde svim srcem želim da osvojim zlatnu medalju za Srbiju i po ko zna koji put dokažemo da je sport najbolji ambasador naše zemlje", rekao je Đoković na druženju sa urednicima i novinarima beogradskih medija u restoranu "Novak" na Dorćolu.
On je dodao da se oseća balgoslovenim jer igra tenis i što radeći ono što najviše voli, može da pošalje u svet najpozitviniju moguću sliku o svojoj zemlji.
"Srbija je nezasluženo prethodnih godina imala negativan publicitet u svetu, a ja i ostali sportisti trudimo se da našu zemlju predstavimo onaku kakva jeste, na najlepši mogući način. Velika je stvar što sportisti svojim uspesima mogu da usreće narod", rekao je Đoković.
Na pitanje novnara da li razmišlja o političkoj karijeri posle igračke i konstataciju da bi bez problema pobedio na predsedničkim izborima, Đoković je rekao:
"Pratim politiku i zanima me sve što se dešava, ali moram da priznam da trenutno nemam političke ambicije. Sport je najbolja moguća stavr kojom mogu da se bavim i trenutno uživam u tome", rekao je Đoković, koji je u šali dodao da će sa premijerom Velike Brtanije Dejvidom Kameronom uskoro porazgovarati o ukidanju viza za državljane Srbije.
Đoković je rekao da je uživao na dodeli Laureus nagrada u Londonu i posebno istakao činjenicu da je upoznao mnoge velike sportiste sveta.
Najbolji srpski teniser potvrdio je da neće ići u Niš na meč Dejvis kupa između Srbije i Švedske i dodao da će u zavisnosti od svog plana naknadno odlučiti da li će igrati u eventualnom četvrtfinalu.
"Svim srcem sam uz drugove, siguran sam da ćemo pobediti Švedsku. Nažalost neću ići u Niš, jer planiram da prvi put posle sedam godina odem sa dršutvom na skijanje na Kopaonik. Istina mama se malo ljuti zato što je hladno, ali mislim da će me pustiti", rekao je srpski teniser.
Đoković je na kraju priznao da je tenis najegova najveća ljubav, ali da je skijanje bez dileme najbolji mogući sport kojim se bavio i da mu je žao što nikada profesionalno nije odvezao bar jedan slalom.
Međutim, on nije hteo da komentariše izjave Anta Kostelića da je tenis lakši sport od skijanja, ali je iskoristio priliku da čestita na svim uspesima hrvatskim skijašima Ivici i Janici Kostelić.

http://sport.blic.rs/Tenis/209904/Djokovic-Planiram-egzibicioni-mec-sa-Monikom-Seles-u-Beogradu

M.M

Instruktori na Kopaoniku telima ispisali pozdrav Đokoviću

Čim se vratio u Srbiju Đoković je najavio da će sa zadovoljstvom otići na skijanje na Kopaonik nakon pauze od šest godina.
Noleta je na Kopaoniku čekala neobična dobrodošlica jer je 80 instruktora skijanja svojim telima na snegu ispisalo "Nole No.1" na stazi Duboka. Teniser je bio oduševljen njihovim gestom, kao i činjenicom da je ponovo na planini odakle je i počela njegova teniska karijera.
"Najzad sam ponovo na Kopaoniku. Ovde sam odrastao, prvi put zaigrao tenis, usudio se da sanjam o profesionalnoj karijeri. Ovo je moje omiljeno mesto na svetu! Divno je sećati se detinjstva...", napisao je naš teniser na svom Tviter profilu.
Nole je na skijanje poveo i svoju devojku Jelenu i brata Marka, a društvo im pravi i njihov pas ljubimac Pjer.

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/306745/Instruktori-na-Kopaoniku-telima-ispisali-pozdrav-Djokovicu

pokojni Steva