• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

VAMOS!

Started by M.M, 26-01-2011, 20:47:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

scallop

Mrzitelji svega i svačega mogli bi da gricnu kožure i smire svoje pundravce.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

pokojni Steva

Dajte ljudi, nismo deca ako smo mali. Ne kažem da "onaj" traži takve podaničke iskaze ljubavi, ali bre ovom narodu stvarno pasuju samo diktatori. Alo, telima praviti ime, ikoga! Od sramote...

Imam ja jednog tamo kod mene, izbetonirao avliju u obliku teniskog reketa, sredio kod poznanika vožnju u poljoprivrednom avionu, samo ga jebe - kako da navata Noleta i da ga u avion turi, pa onda da, preleću... Čovek je sasvim ozbiljan, kaže "Nije nole sisa da ne dođe u naše selo". Sasuo sam rakijicu zavrat, i a pa pa  :-x

Edit -
To što je "onaj" odradio, svaka mu čast, muda od mesinga i tako to, odricanje i koješta, al čovek je to sebi odradio. U onoj blentavoj akciji za inkubatore (jerbo i jel, država para nema), iskezio se za 10 komata, 100.000 Evrića. Možda je to vama pošteno i dovoljno, meni od sramote nije. Gde se u ovom narodu zagubio duh zadužbinarstva, gde je to sirotište ili neki "Nolenijanum" izgrađen? Ima bre para ko šodera, ali ima i tatu, jelde. Možda će da otkupi Knjaz Miloša, da mu ne usfali...
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Idi, bre, turi neko cveće među frajle. Dodaj lepote! Leti malo sa komšijom po kraju. Ne mora sve da se gleda samo sa grđe strane.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

SIMERIJANAC

Овако су пре Новака Срби клицали још само Титу. Ни Слоба у деведесетим није имао овакву популарност.
Могу само да замислим како ће га дубоко ,исти ти који му данас кличу, загњурити у блато кад почне да пада.

scallop

To je neizbežni deo priče. Za sada, on je jedini koji slobodno može da kaže šta je, a da ga neka Anđelina ne posere. Simerijanac, ja godinama provodim mnogo vremena u SAD i ne možeš da zamisliš buljenje kad saznaju odakle sam. Maltene me pitaju kako je to moguće kad oni dobro znaju... O ostalom pišeš na blogu.

Anomander Rejk

Ako ne bude igrao Novak, bojim se mrka kapa protiv Češke. Dubl nam odavno nije pobedio nijednu iole ozbiljnu ekipu, osim Hrvatske , a Tipsa i Troicki mi nešto ne deluju u bog zna kakvoj formi. Dobro, ima vremena do aprila, videćemo.
Tajno pišem zbirke po kućama...

M.M

Što se mene tiče, Novak je previše uradio za Srbiju i za našu Dejvis kup reprezentaciju, čitaj, da nije bilo njega nikada ne bismo osvojili Salataru. I zaista sam ozbiljan, stoga, bolje je da uopšte ne igra za Dejvis kup reprezentaciju nego da se povređuje na oči nacije i tako sikira babe što gledaju na njega kao svog unuka i žene što ga žele za zeta i žene što ga smatraju za svoje "prvo/drugo/treće" dete.  :!:

Plut

Anomander Rejk

A što ga ne bi voleli ? Jel nije lepo da ga primi britanski premijer, i da svi svetski mediji pišu o njemu ?
Bar da nas neko pozitivno predstavi. Izgleda i to ne paše.

Plut

Blago meni, samo nek' on i dalje tako dobro igra i zarađuje sebi pare jer mu je to posao, al' da pravim lutke po njegovom liku, da mu se klanjam, vijem u nebesa, nazivam svecem i sl. neka fala lepo.

Ja samo nikako ne bih volela da me Palma voli. xrofl

Anomander Rejk

Ja ne razumem šta tebi smeta. Misliš da niko ne vidi da se u tome preteruje ? Nije on tražio ni skijaše ni figure, niti je zvao političare i popove da se muvaju oko njega. Niti može išta ikome da zabrani. Naprotiv, mlad je, ima milione i uza sve mislim da se odlično nosi sa pritiskom koji je oko njega.
Ne razumem zaista šta je ovde problem, valjda se uspeh ne prašta kod nas.

M.M

Quote from: Plut on 13-02-2012, 16:32:24
Ja samo nikako ne bih volela da me Palma voli. xrofl

Plut, šta ti bi najednom!? Pa to će nam biti Najboji dani:-D

Plut

Samo da ne dočekamo takve, Miljane, :mrgreen:

Epi, ja i ne pričam o Đokoviću, već o suludoj gunguli oko njega. Aman, čovek učio tenis, naučio ga, fala bogu, i sad mlati pare. A ko ne bi? Ali, pobogu, kakve to ima veze sa zemljom iz koje je ponikao pa da se međ' zvijezde vije? Jel' ga zemlja iznedrila, školovala, trenirala, plaćala? On je, čovek, profesionalac, tako se i ponaša. A s pritiskom se nosi zato što je takav kakav je, nema to veze ni sa tenisom ni sa zemljom u kojoj živi (ako živi, ne pratim njegova kretanja pa ne znam), niti ja treba zbog toga da padam u trans.
Neka ima fanove, nemam ništa protiv, ali mi muka već od sprdačine koja se oko njega pravi.

Anomander Rejk

Ama slažem se ja s tim, nije ova zemlja ni cent uložila u njega, niti joj on išta duguje, ali je ipak predstavlja u lepom svetlu, i tu mu svaka čast. Što se tiče frke oko njega, na momente zaista jeste tragikomično, ali prosto on tu nije kriv niti išta tu može učiniti, i da kaže svima o.....e više pustite me na miru, ljudi bi opet po starom. Takvi smo, u svemu preterujemo, kad nešto ide dižemo u zvezde, kad ne ide tragedija i katastrofa.

Ygg

"I am the end of Chaos, and of Order, depending upon how you view me. I mark a division. Beyond me other rules apply."

SIMERIJANAC

Ha, ha,kakvo čudovište su napravili Palmini vajari. xrofl Sad mi je jasno zašto su na tvu prikazali snimak izdaleka i to iz profila.
I ostale figure u tom muzeju su katastrofalne-ličnosti se mogu prepoznati jedino po tome kako su obučene, a ne po liku.

Nole je nagradu za najboljeg sportistu sveta dobio pre nego što je otišao kod Kamerona, tako da mu je susret sa tim ratnim zločincem bio potpuno idiotski potez. 

Tex Murphy

Наши тенисери и тенисерке канда воле дружење са ратним злочинцима  :(
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Джон Рейнольдс

Да, тенисеркама су каријера и форма кренуле низбрдо после сликања с Клинтоном. Шта ће бити с Ђоковићем? Хм.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

M.M

Tadić daje Đokoviću Karađorđevu zvezdu

Predsednik Srbije Boris Tadić dodeliće na Dan državnosti, 15. februara, najviše državno priznanje Orden Karađorđeve zvezde najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, saznaje ,,Blic".

Đoković će dobiti Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena. Orden ima tri stepena i dodeljuje se za naročite zasluge u predstavljanju države, a izrađen je po idejnom rešenju akademskog vajara Miroljuba Stamenkovića.

U kabinetu predsednika republike nisu mogli da nam potvrde ko će sve dobiti orden i objasnili su da će sva odlikovanja biti dodeljena na predlog Komisije za odlikovanja, a da će spisak dobitnik biti poznat danas. Kako saznajemo, između ostalih, predsednik Tadić će odlikovati i Srpsko lekarsko društvo, i to Sretenjskim ordenom za zasluge u oblasti medicinskih nauka, a povodom 140 godina od osnivanja.

Istim ordenom biće odlikovan i Akcioni tim za saradnju s Hagom, i to za zasluge na unapređenju pravne države. Sretenjski orden će dobiti i pozorišni reditelj Dejan Mijač i teatrolog Jovan Ćirilov, i to za naročite zasluge za pozorište, umetnost i kulturu.

Posthumno će biti odlikovan i Srđan Aleksić, i to Zlatnom medaljom Miloš Obilić, za delo ličnog herojstva. Aleksić, Srbin iz Trebinja, nastradao je 1993. štiteći Bošnjaka koga je napala grupa srpskih vojnika.

Sretenjski orden se dodeljuje za naročite zasluge za Srbiju, a izrađen je po idejnom rešenju Nikole Vukosavljevića. Osim Karađorđeve zvezde i Sretenjskog ordena, biće dodeljivan i Orden srpske zastave koji se dodeljuje za zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa.

Autor idejnog rešenja je vajar Mitar Petković. Da bi se ispoštovala tradicija, angažovani su i stručnjaci iz Srpskog heraldičkog društva, Miladin Marković i Ranko Mandić, koji su, radi usaglašavanja sa starim ordenjem, pomagali sugestijama. Inače, ovo je prvo ordenje koje će predsednik Tadić dodeliti.

Istorijat ordena
Još 1904, u vreme kralja Petra I Karađorđevića doneta je uredba o Ordenu Karađorđeve zvezde. Orden se dodeljivao u četiri stepena, a za specijalne prilike izrađen je Orden Karađorđeve zvezde sa brilijantima koji je dodeljen dva puta, i to ruskom caru Nikolaju II i turskom Sultanu Mehmedu V.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/306957/Tadic-daje-Djokovicu-Karadjordjevu-zvezdu

SIMERIJANAC

Quote from: Miljan Markovic on 14-02-2012, 08:47:10

Istim ordenom biće odlikovan i Akcioni tim za saradnju s Hagom, i to za zasluge na unapređenju pravne države.

Не, ово није вест са Њуз нета, ово је стварно. Једино ми није јасно како заобиђоше Чеду.

M.M

M.M

Građani Jagodine ljuti na Đokovića što ne liči na voštanu figuru

JAGODINA, 14. februar 2012, (Njuz) – Stanovnici Jagodine izrazili su veliko negodivanje kada je u četvrtak ovaj grad posetio najbolji svetski sportista Novak Đoković, za kog se ispostavilo da ni najmanje ne liči na skulpturu Novaka Đokovića koja je izložena u muzeju voštanih figura.
Jedan od najćešćih argumenata koji su nezadovoljni građani iznosili, bio je da teniser deluje znatno mlađe od skulpture za koju se pretpostavlja da će biti najpopularnija u muzeju.
- Imao sam priliku poslednjih dana da često gledam voštanu figuru i veoma sam razočaran Novakom Đokovićem koji skoro da uopšte ne liči na nju – kaže Slaviša Ristić, čuvar u muzeju voštanih figura – Malo je falilo da ga pitam ko si, kada je prošao pored mene.
Domaćica Svetlana Arsić, koja poznaje nekoliko ljudi koji rade u muzeju, pa je bila u prilici da u više navrata gleda ovu skulpturu, kaže da je jedva čekala da upozna čoveka koji je urađen po njoj.
- Novak Đoković je neuporedivo mlađi nego što sam očekivala i mršaviji. Dok sam gledala figuru, bila sam ubeđena da ima između 40 i 50 godina. Doduše, nešto je muževiniji, ali deluje kao da ima 20, najviše 25 godina – smatra Svetlana.
Najveća primedba na račun Novaka Đokovića je da se on nije ni najmanje potrudio da liči na svoju figuru, što ga, prema mišljenju nekolicine naših sagovornika, razlikuje od istinskih zvezda čije se skulpture nalaze u londonskom muzeju Madam Tiso, koje su se uvek trudile da oponašaju svoje voštane dvojnike.
Najbolji teniser se pred odlazak iz Jagodine izvinio svim građanima i rekao da će dati sve od sebe da izgleda onako kako to od njega ljudi očekuju.

Read more: http://www.njuz.net/gradani-jagodine-ljuti-na-dokovica-sto-ne-lici-na-vostanu-figuru/#ixzz1mYTrknzy

M.M

Bilo je samo pitanje trenutka.

pokojni Steva

Zaintrigirao si me, šta to?

DeHickok

Quote from: Miljan Markovic on 02-03-2012, 16:56:38
Bilo je samo pitanje trenutka.

I mislim da je odabrao pravi trenutak. Turnir u Dubaiju je ipak samo ATP 500 a tu dolaze najbolji teniseri pre svega zbog vrhunskih nagrada. Ove sezone je dovoljno da se okrene masterima i grend slemovima. Ostace i dalje na prvom mestu ali napr. sledece godine nece morati da brani beskonacno mnogo poena.
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

M.M

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 02-03-2012, 17:18:11

Novak je izgubio od Mareja u polufinalu Dubaija. Obojica su očajno igrali, s tim da je Marej je manje grešio.

scallop

Novak neće ovakvom igrom moći da dobije bar još šest igrača iz vrha. Njegova prednost je preciznost, a kad nje nema, onda završi ovako. Evo, i Federer otkinu Del Potra. Na preciznost.

Anomander Rejk

Dobro ljudi šta je to iznenađenje, ne može non stop pobeđivati, a posebno ne najbolje. Normalan je i pad. Nek on i dalje pobeđuje Mareja u finalu i polufinalu AO, a ovaj njega u Dubaiju i Sinsinatiju, nemam ništa protiv.

pokojni Steva

Quote from: Miljan Markovic on 02-03-2012, 18:23:40

Novak je izgubio od Mareja u polufinalu Dubaija. Obojica su očajno igrali, s tim da je Marej je manje grešio.

Aaaa, to.

M.M

Quote from: Anomander Rejk on 02-03-2012, 20:00:37
Dobro ljudi šta je to iznenađenje, ne može non stop pobeđivati, a posebno ne najbolje. Normalan je i pad. Nek on i dalje pobeđuje Mareja u finalu i polufinalu AO, a ovaj njega u Dubaiju i Sinsinatiju, nemam ništa protiv.

Ma ljudi, Nole koristi najjaču drogu na turu. Ujka Toni se ubi od istraživanja ne bi li provalio koja je to čudotvorna supstanca koju naš "ajmo srbine", (ljudi moji, kako voli to da jaukne jedan naš komentator u trenuku kad Nole nacionale zabija poen), koristi. Nešto mi se javlja da je Novakov vrač upravo otišao negde na odmor, a on, jadan, ostao kratak sa robom pred Dubaji. Problem je u tome što se ne zna kada će se vratiti. Tuga jedna.  :)

Quote from: Steva Lazin Ljuštikin on 02-03-2012, 20:01:42
Quote from: Miljan Markovic on 02-03-2012, 18:23:40

Aaaa, to.

To!

M.M

Nadal: Nisam opsednut Novakom, niko nije večan!

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da nije opsednut Novakom Đokovićem, uprkos sedam uzastopnih poraza od srpskog tenisera, uključujući poslednja tri u finalima Grend slem turnira.

"Nemam želju za osvetom, nisam opsednut nijednim pojedinačnim igračem", rekao je Nadal na konferenciji za novinare pred početak turnira iz serije Masters 1000 u američkom Indijan Velsu.

Pre godinu dana, Nadal je u finalu tog turnira doživeo prvi od sedam poraza od najboljeg tenisera sveta, svih sedam u mečevima za pehar.

"Svaki put kada se vratim na teren kako bih trenirao, ne mislim na Novaka, mislim na napredak", dodao je drugi teniser sveta, koji nije nastupao na turnirima od poraza od Đokovića u finalu Otvorenog prvenstva Australije, spektakularnom maratonu od pet setova i skoro šest sati igre.

"To je bio veliki meč, zahtevan fizički i mentalno. On je pobedio, ja sam izgubio, ali sam bio zadovoljan što sam učestvovao u takvom meču", poručio je 25-godišnji Nadal, koji je na turniru u Indijan Velsu trijumfovao 2007. i 2009. godine.

"Novak je tenis podigao na viši nivo, ali niko nije večan. Jednog dana neko će biti bolji od njega, ne znam da li ću to biti ja", veruje španski teniser.

Nadal će u drugom kolu turnira igrati protiv Argentinca Leonarda Majera ili Kolumbijca Alehandra Falje.

http://sport.blic.rs/Tenis/211266/Nadal-Nisam-opsednut-Novakom-niko-nije-vecan

M.M

Indijan Vels.

scallop

Ako neko misli da je Marej izgubio zato što ga je Lopez pobedio grdno se vara. U tenisu se sada potpuno otvoreno kalkuliše sa turom. Ako imaš malo poena ima da zapneš kako bi izbegao da te u svakom prvom kolu turnira čeka neki siledžija željan poboljšanja pozicije. Ako si u samom vrhu, igraš samo na visoko rangiranim turnirima sa velikim ulogom, a tamo gde si igrao ranije da bi skupio poene lako izbegneš kroz poraz, pa se pripremaš za veliki turnir. Marej ništa uložio, ništa izgubio.

DeHickok

Quote from: scallop on 11-03-2012, 13:58:10
Ako neko misli da je Marej izgubio zato što ga je Lopez pobedio grdno se vara. U tenisu se sada potpuno otvoreno kalkuliše sa turom. Ako imaš malo poena ima da zapneš kako bi izbegao da te u svakom prvom kolu turnira čeka neki siledžija željan poboljšanja pozicije. Ako si u samom vrhu, igraš samo na visoko rangiranim turnirima sa velikim ulogom, a tamo gde si igrao ranije da bi skupio poene lako izbegneš kroz poraz, pa se pripremaš za veliki turnir. Marej ništa uložio, ništa izgubio.
Da ali ovaj turnir vredi 1000 poena a Doha samo 500. Zar nije po toj logici bolje izgubiti u Dohi nego u Indian Velsu ? Mislim, samim plasmanom u polufinale Marej bi ovde dobio 360 poena a u Dohi je igranjem u finalu dobio samo 300. Po toj logici pocetna ideja na koju repliciram nema logike :) . Jednostavno Marej je imao los dan. Zbog toga je on i jeste cetvrti na svetu a ne treci drugi ili prvi... Pa i dok je Djokovic gubio od pacera nije bio prvi na svetu :)

scallop

Pa, na prvi servis si u pravu, ali na drugi (bio je aut) i nisi. Između AO i Dohe je pozamašna vremenska rupa i treba je popuniti. Ako se izbegne Indian Wells onda se dobija nova vremenska rupa do ključnih SAD turnira. Mislim da igrači iz vrha razmeštaju "svoje turnire". A, da ga je proteralo, igrao bi Marej, ali nije.

DeHickok

Quote from: scallop on 11-03-2012, 21:37:22
Pa, na prvi servis si u pravu, ali na drugi (bio je aut) i nisi. Između AO i Dohe je pozamašna vremenska rupa i treba je popuniti. Ako se izbegne Indian Wells onda se dobija nova vremenska rupa do ključnih SAD turnira. Mislim da igrači iz vrha razmeštaju "svoje turnire". A, da ga je proteralo, igrao bi Marej, ali nije.
Mislim da ce ovog puta ipak odluciti tiebreak :). Na ovoj zimskoj americkoj turneji postoje samo dva kljucna turnira. Oba su Masters 1000. Jedan je ovaj a 21.03 pocinje Miami. Nema nijedan izmedju. Pre Indiane bio je Delraj Beach u isto vreme kada i Dubaji Nakon toga pocinje sezona sljaka i priprema za Rolan Garos i vecina igraca se vraca u Evropu. Vec 15.04 je turnir u MonteKarlu.
Inace, ipak mislim da je red da ovaj nas "mec" proglasimo neresenim...mislim, kakav sam ti ja poznavalac tenisa ako sve vreme onaj turnir u Dubaiu zovem turnir u Dohi :)

scallop

Primetio sam ja to, ali Doha, Dubai, ko će da brka po Emiratima? Nije da oni namerno gube, ali se u njihovim programima turniri ne kotiraju samo po rangovima ili saldu bodova koji se mogu dobiti/izgubiti nego i kako su pozicionirani u godišnjem programu i kako se odražavaju na postavljene ciljeve. Naravno, niko od vrhunskih ne gubi planski, ali, ako pođe mnogo traljavo, onda je bolje skupiti pinkle i zapeti za sledeći turnir. Pošto ovo nije tenis, može i nerešeno. xcheers

scallop

Novak je opet mrljavio. Primetio sam da se to uvek događa kad ga odbiju od sise, odnosno, od servis linije. Biće to osnovna linija pritiska svih njegovih protivnika. Čim mu se udarac produži gubi nešto od preciznosti, a to je ključna tačka njegove prednosti. Inače, danas će biti dobar dan za gledanje. Ulažem sve da Ana konačno mlatne Voznjacku. Red je da njena snaga prevlada dosadnu, pasivnu igru plavuše.

M.M

Quote from: Miljan Markovic on 03-03-2012, 00:10:00
Nešto mi se javlja da je Novakov vrač upravo otišao negde na odmor, a on, jadan, ostao kratak sa robom...

scallop

To ti je kao u pravu, ko zastupa sebe brani budalu. :mrgreen:

M.M

M.M

Scallope, Ana  mlatnu  Voznijacki. Svaka čast na pouzdanom prozoru u budućnost! xjap

scallop

Jebiga, nisam gledao!

M.M

M.M

scallop

Jebiga, gledao sam. :cry:

M.M

Ja nisam. Kažu da je Izner sjajno servirao, naravno, i da je iz igre pogađao linije kao nikada u životu.

pokojni Steva

Pa sta je bilo, upikila se kuca po parketu? Ovakvom igrom nikad na poštansku marku neće stići 

scallop

Iš, pile, preko žile! Ja, bre, brinem i za tvoj plastenik, a da ne brinem za za Noleta Đoleta!

Ma, Miljane, Iznera je sralo ko budalu .... Ne znam tačno statistiku, ali servis iznad 70%, od toga 20 asova i ogroman broj linija. Jeste imao i veliki broj neiznuđenih, ali to je bila odabrana taktika: gađaš ivice (i marice), pa šta pogodiš poen, a šta ne pogodiš - ionako te smatarju autsajderom. Loše za Novaka je što protiv autsajdera igra, kao da je na treningu za Nadala i Federera. Protiv autsajdera ima da igra kao protiv autsajdera. Prema svecu i tropar.