• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

1300 godina kontinuiteta Srbije

Started by Boban, 06-02-2011, 02:46:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pokojni Steva

Scallope, nisam ja neka naročito društvena džukela koje je došla ovde da traži druga za života. Koga sam šćapavao za nogavicu, tog i ne želim upoznati. Niti oni mene, tako da mirna Slobodna VOŠA. Vrštanka jeste iznenađenje, pogotovo njeno razložno-slikovite objašnjenje, koje, ako bi postojala brošurica 'Koji kur' Vojvođani sad oće?! (vodič za ne upućene)' bi trebalo biti štampano kao intro.

Ej, danas se osećam 'pomirljivo', guske mi pronele pa se sve same od sebe nasađuju, da ne kvarimo. :-)
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Albedo 0

Quote from: D. on 26-02-2011, 12:58:01vi hoćete da dokažete da ste u pravu. [/b]

genijalno

Josephine

... čak i kada niste.- je nastavak te rečenice.

scallop

A ti pokušavaš da pokažeš da znaš, čak i kad ne znaš.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

zato što ti ne želiš da dokažeš da si u pravu. Zato što jesi - je nastavak te rečenice. Got it.

Kao što rekoh - genijalno.

Josephine

Dragi scallope, moja je prednost sledeća: ja i kada ne znam, ja (relativnu) istinu osećam... uglavnom. Treba ponekad slušati i osećanja. Ona su, na kraju krajeva, izraz nekih naših misli.  :)

Albedo 0

Quote from: Stipan on 26-02-2011, 12:38:46
'Bem li ga Bato. Ajde i da zaboravim ono sa debilom, ali za ovo sa ustašom bi stvarno mogao da povučeš pre nego što opet odlajem nešto zbog čega ću se kajati!

Napokon izlaji cifre crno na bijelo koliko vam to Beograd uzima. Ja dadoh podatke za Niš, još ne vidjeh ni jednu cifru.

I niti sam te nazvao debilom niti ustašom, bio sam vrlo jasan u kom kontekstu koristim termin Vojvođanin, ako si se našao u mojoj definiciji Vojvođanina, kao što rekoh - nije moj problem.

Nego, cifre na sunce.

Albedo 0

Quote from: D. on 26-02-2011, 15:29:23
Dragi scallope, moja je prednost sledeća: ja i kada ne znam, ja (relativnu) istinu osećam... uglavnom. Treba ponekad slušati i osećanja. Ona su, na kraju krajeva, izraz nekih naših misli.  :)

Relativna istina je još genijalniji izraz od onog prethodnog.

scallop

Šta ćeš, pusto žensko. Za relativnu istinu su spremne poginuti.  :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

Svaka istina je relativna. Da nisam ubacila taj termin, onda bi se našao neki dosadnjaković da dokazuje da ne postoji apsolutna istina.

Pusto žensko nije baš toliko pusto. :)

scallop

angel011

Mogla bi uskoro da postane osoba koju je najviše članova foruma stavilo na "ignore". :lol:
We're all mad here.

Josephine

A i ti što me ignorišu, ipak me ne ignorišu. Mora da me vole.

Josephine

Uostalom, ignorišu samo obične, prosečne kukavice. One me i ne zanimaju.

Loni

Ma kakva nezavisna Vojvodina.
Pa nema nikoga ko je za to osim nacionalnih manjina možda.

Čankova stranka nema to u svom programu, a i oni imaju samo 9 % podrške u pokrajini.
Ligaši žele da budu važni. Neće da budu u senci Beograda. Mrze centrizam i to što moraju da izdržavaju nerazvijene krajeve Srbije, ali žao mi je.
Ako Nemačka izvlači nerazvijene krajeve Evropske Unije i daje Grčkoj i Portugalu silne pare da ne propadnu, valjda i Vojvođanski Srbi treba da se solidarišu sa svojim narodom na jugu Srbije i pomognu mu da izađe iz krize.

U istoriji, pre 1918. Vojvodina nije bila deo Srbije, ali je naš narod, zajedno sa rumunskim i slovačkim iskoristio raspad Austro-Ugarske i ćapio te teritorije.
Sad je gotovo. Do pre dolaska izbeglica, broj Srba i ostalih bio je 50:50.
Posle toga Srbi su postali brojčano jači, a tu je kraj.
Mađari imaju po jedno dete, maksimum dvoje, a i ta deca često odu da studiraju u Budimpeštu pa se ne vrate.

Vojvodina je danas srpska, ali mi ne treba zbog togada se osećamo krivim jer kao što smo mi iskoristili ugarsku slabost i ćapili nešto, tako su i Kosovski Albanci iskoristili našu slabost i ćapili nam Kosovo.

Zato i nisam za srpsko Kosovo jer znam da se ne može i jare i pare.
Vojvodina počinje već 20 km severno od Kalemegdana i više nam znači od Kosova, koje nam je bilo oko vrata omča.  

Anomander Rejk

Evo za Pingvina :
Desetine povređenih , demonstranti, policajci, novinari, u Zagrebu. ,, Branitelji '' sa ustaškom ikonografijom, govor je držao i Tupson, geni iz kamena i te fore. Borković aka Jastreb pokušao smiriti branitelje, da ne ruše hrvatsku državu, a oni ga pljunuli. Povici, pazi sad čuda- protiv Srba. ,, Neće nam Srbi vladati '', ,, nismo se borili da Srbi vladaju, itd ''. Potvrđuje li to one moje teze ? Teško je prihvatiti da je država u kojoj živiš, takva krivicom sopstvenih stanovnika. Mnogo je lakše zapenjenu masu glupaka trovati pričom o srpsko-udbaškoj-jugokomunističkoj zaveri.
Meni je samo žao još ono malo Srba što živi tamo, a koji lako mogu platiti danak hrvatske društvene i ekonomske krize, jer je lakše tuć po dežurnom krivcu, nego priznati svoje greške.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Franz Xaver von Baader

a jel ti žao hrvata koji mogu platiti danak? ili si ti oštro povukao liniju razdvajanja i neupitno znaš da su srbi samo dobri, a hrvati beznadno zli sa zakrvavljenim očima?
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

džin tonik

Quote from: Anomander Rejk on 26-02-2011, 19:32:03... Povici, pazi sad čuda- protiv Srba. ,, Neće nam Srbi vladati '', ,, nismo se borili da Srbi vladaju, itd ''. Potvrđuje li to one moje teze ? Teško je prihvatiti da je država u kojoj živiš, takva krivicom sopstvenih stanovnika. Mnogo je lakše zapenjenu masu glupaka trovati pričom o srpsko-udbaškoj-jugokomunističkoj zaveri. ...

sta se bunis? nije vam bila dosta amnestija i to sto ste se opet zavukli na pozicije, od hrvatskog predsjednika do vlade, jos placate "strucnjake" po svijetu da lobiraju protiv hrvatske, konstruirate optuzbe, po starom receptu krivotvorite noviju povijest, itd.
hrvatska ne udje u eu, a mi vam lijepo spakiramo stevana, lignju, onu hdz-stakorku, stanimirovica i ostale preostale pa kartajte poker negdje u sumadiji.

varvarin

Video snimke kako policija mlati i šutira. Dražesno. Puno lepše nego na gej-paradi u Beogradu.
Jedino to, da im Srbi neće vladati, ne kužim... :)

Anomander Rejk

Quote from: Josipovitch Broznjev on 26-02-2011, 20:12:59
Quote from: Anomander Rejk on 26-02-2011, 19:32:03... Povici, pazi sad čuda- protiv Srba. ,, Neće nam Srbi vladati '', ,, nismo se borili da Srbi vladaju, itd ''. Potvrđuje li to one moje teze ? Teško je prihvatiti da je država u kojoj živiš, takva krivicom sopstvenih stanovnika. Mnogo je lakše zapenjenu masu glupaka trovati pričom o srpsko-udbaškoj-jugokomunističkoj zaveri. ...

sta se bunis? nije vam bila dosta amnestija i to sto ste se opet zavukli na pozicije, od hrvatskog predsjednika do vlade, jos placate "strucnjake" po svijetu da lobiraju protiv hrvatske, konstruirate optuzbe, po starom receptu krivotvorite noviju povijest, itd.
hrvatska ne udje u eu, a mi vam lijepo spakiramo stevana, lignju, onu hdz-stakorku, stanimirovica i ostale preostale pa kartajte poker negdje u sumadiji.
Vidiš kako je, nado si se krkljancu u Srbiji, kad ono prc, eto ga u
Kroaciji. Ko drugom jamu kopa, sam u nju pada...)
Pingvine, jeste hteli svoju državu ? Dobili ste je. Sad vam opet ne valja. I opet krivo onih 4 posto Srba, jel ? Ajde budi jednom čovek i reci jel ti veruješ u to ?

džin tonik

anomander, "nadao si se krkljancu u srbiji" ti je jedna od zescih gluposti. mene srbija ne zanima. ja se nadam "krkljancu" u hrvatskoj.
to ti je jednostavno. ako dodje do krkljanca u srbiji, hrvatska ce opet dobiti gomilu srba koji ce uskoro vikati "ovo je srbija". a "krkljanac" u hrvatskoj, e tada ce te vi dobiti gomilu srba i srbofila koji ce vama uskoro vikati "mi smo veci srbi, mi smo vas zaduzili, dogodine u kinu" i sl.

Джон Рейнольдс

Quote from: varvarin on 26-02-2011, 20:34:54
Jedino to, da im Srbi neće vladati, ne kužim... :)

Valjda znaš da ispod svakog kreveta vreba neki komunista ili Srbin, sve sa ciljem uništenja Lijepe Njihove.

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Джон Рейнольдс

Nego, da pitam još nešto, mada je ovo pre za topik o povjesnim tajnama. Da nisu Hrvati zapravo - Arapi? Gledamo ustanke širom arapskog sveta, pa je sad to zahvatilo i Hrvatsku. To ne može biti slučajno. Da li posle svih licitacija - Sloveni, Persijanci, Goti... ispade da je reč o Arapima?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

scallop

Mogao bi ti to i lepše da objasniš. Kao Denis Hoper Kristoferu Vokenu.

Anomander Rejk

Quote from: Josipovitch Broznjev on 26-02-2011, 21:42:12
anomander, "nadao si se krkljancu u srbiji" ti je jedna od zescih gluposti. mene srbija ne zanima. ja se nadam "krkljancu" u hrvatskoj.
to ti je jednostavno. ako dodje do krkljanca u srbiji, hrvatska ce opet dobiti gomilu srba koji ce uskoro vikati "ovo je srbija". a "krkljanac" u hrvatskoj, e tada ce te vi dobiti gomilu srba i srbofila koji ce vama uskoro vikati "mi smo veci srbi, mi smo vas zaduzili, dogodine u kinu" i sl.

Malo sam pogledao komentare na vašim portalima. Većina ,, branitelje '' direktno, ili indirektno, tera u tri lepe. Kažu da su se pretvorili u tiranine koji sisaju zemlju penzijama i privilegijama, i da su izdali protest, i ponovo stali uz HDZ. Mladi nemaju strpljenja, niti ih zanima da slušaju o njihovim junačkim podvizima 91. Mladi hoće život sada. Tako da očekujem nastavak krkljanca.
Heh, ipak smo bolji od vas. Mi smo i Slobu skinuli maltene bez krvi, a vi ćete se
dobro porokati.

varvarin

Quote from: John Reynolds on 26-02-2011, 21:46:11
Nego, da pitam još nešto, mada je ovo pre za topik o povjesnim tajnama. Da nisu Hrvati zapravo - Arapi? Gledamo ustanke širom arapskog sveta, pa je sad to zahvatilo i Hrvatsku. To ne može biti slučajno.

Pa to je to!! Tripoli pa Zagteb!!!  xuzi xuzi

Savajat Erp

Quote from: Josipovitch Broznjev on 26-02-2011, 21:42:12
mene srbija ne zanima.

ето ти га сад...а ја сам био убеђен да те ништа друго и не занима...осим Маркоса и Фибре, наравно. :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

scallop

Quote from: varvarin on 26-02-2011, 22:05:42
Quote from: John Reynolds on 26-02-2011, 21:46:11
Nego, da pitam još nešto, mada je ovo pre za topik o povjesnim tajnama. Da nisu Hrvati zapravo - Arapi? Gledamo ustanke širom arapskog sveta, pa je sad to zahvatilo i Hrvatsku. To ne može biti slučajno.

Pa to je to!! Tripoli pa Zagteb!!!  xuzi xuzi

Eh, moj Varvarine. Nekada si mogao i bolje. Na primer: Magreb pa Zagreb. :(

varvarin

Hej, lepo ti idu rime!!   xyxy

pokojni Steva

Srbi skinuli Slobu, a ha ha ha ha! Ko što i Libijci skidaju Gadafija... Nego, to sa šoranjem u Zg, koliko sam upratio, 'branitelji' su prilično mirno odrađivali protest kad su 'liceknjiga' klinčadija osuli po džandarima. Deluje mi ko kad ovi domaći prevrtači kontejnera krenu da ruše Ns kad god Partizan ili Zvezda igraju sa VOŠOM. Baška sve, orden pregalaštva sa zlatnim vencem frikovima koji su doteglili kadu punu kamenja! To se stvarno ne viđa svaki dan.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Stipan

Quote from: Bata Životinja on 26-02-2011, 15:32:33
Napokon izlaji cifre crno na bijelo koliko vam to Beograd uzima. Ja dadoh podatke za Niš, još ne vidjeh ni jednu cifru.
Možeš ti Životinjo da lebdiš na svojim akademskim visinama do sudnjeg dana to ionako ništa neće promeniti. Ovim svetom ne vladaju teoretičari nego krvopije.
Ne mislim da se frljam ciframa kao što ti to radiš (vrlo proizvoljno), ali ako ti je do cifara poseti agenciju za privredne registre i proveri imovinu Subotičke "Fidelinke" pre nego što joj je direkcija preseljena u Beograd i njenu imovinu sada. Na istom mestu možeš da proveriš koliko Miškovićeva imperija poseduje najplodnije Vojvođanske oranice. Da ne misliš možda da prihod od te letine ide na zbrinjavanje gologuzana koji su po Vojvodini išutirani sa radnih mesta? Ili možda na izgradnju infrastrukture? Hoćeš li možda da kažeš da će slična situacija u Nišu smanjiti ogorčenost onih koji samo što nisu počeli da gladuju? Jedina razlika je u tome što Niš ne treba nikome, a Vojvodina može da bira sa kime će živeti.
I veruj mi jedno - u Vojvodini ima mnogo krvopija koji će iskoristiti nezadovoljstvo onih kojima je egzistencija svedena na borbu za opstanak i povešće ih u avanturu koja će im glave doći.

Джон Рейнольдс

Stipane, misliš li ti da će proglašenjem autonomije Miškovićevo vlasništvo nad zemljom prestati da postoji? Ili čak i pravim otcepljenjem? Misliš da će onda novac ići za infrastrukturu i gologuziju? A ne u džep g. Bernsa? Čoveče...  :(

Ne, biće baš suprotno. Uništitelj srpske privrede, Mišković, najavljuje da se izvlači iz trgovine i da prelazi upravo na proizvodnju, dakle ako je na nešto pikirao, pikirao je na Vojvodinu. Ne bi me iznenadilo da je cela ujdurma oko autonomije upravo njegovo maslo, da bi podmazivao samo lokalne velmože i ne bi morao da se kao dosad bakće vladom Srbije. Na kraju krajeva, posao oko autonomije završava Demokratska stranka, glavna Miškovićeva. Jedna od, ali svakako glavna.

Zna li uopšte iko metod kako je Mišković stekao bogatstvo, kojim je zakonom bio zaštićen (a izmena je u skupštinskoj proceduri, baš kad je Mišković našao kupca za Deltu, go figure), kako se to najpogubnije odražavalo na "mala i srednja preduzeća", baš ona o kojima je demokratura godinama najviše trubila?

#Τζούτσε

Stipan

Johne, pa da li si ti uopšte pročitao šta sam napisao?
Ja nisam napisao šta ja MISLIM, nego čega se PLAŠIM.

Джон Рейнольдс

Naravno, pročitao sam. Samo se nadovezujem. Ako bih mogao da se kladim, kladio bih se da će biti tako.

I da... Prodaja Delte neće biti nikakva finansijska injekcija za Srbiju kao državu, ali biće za preživela preduzeća. Zbog toga se posao s Belgijancima odužio, ali i za to ipak treba imati informacije i njima potkrepljivati argumente, a ovde se uglavnom barata parolama.

#Τζούτσε

scallop

Quote from: Stipan on 27-02-2011, 10:34:56
Johne, pa da li si ti uopšte pročitao šta sam napisao?
Ja nisam napisao šta ja MISLIM, nego čega se PLAŠIM.

Ljudi se plaše onoga što misle. Mnogo ti učiš od D:

Stipan

scallop

Nema na čemu. Ovde se ne možeš izvući vrdanjem.

Albedo 0

Quote from: D. on 26-02-2011, 17:26:52
Svaka istina je relativna.

Onda je i tvoja ''vojvođanska'' istina relativna. A opet ćeš morati da otkriješ čija je istina ''relativnija''.

Albedo 0

Quote from: Stipan on 27-02-2011, 05:27:47
Quote from: Bata Životinja on 26-02-2011, 15:32:33
Možeš ti Životinjo da lebdiš na svojim akademskim visinama do sudnjeg dana to ionako ništa neće promeniti. Ovim svetom ne vladaju teoretičari nego krvopije.
Ne mislim da se frljam ciframa kao što ti to radiš (vrlo proizvoljno), ali ako ti je do cifara poseti agenciju za privredne registre i proveri imovinu Subotičke "Fidelinke" pre nego što joj je direkcija preseljena u Beograd i njenu imovinu sada. Na istom mestu možeš da proveriš koliko Miškovićeva imperija poseduje najplodnije Vojvođanske oranice. Da ne misliš možda da prihod od te letine ide na zbrinjavanje gologuzana koji su po Vojvodini išutirani sa radnih mesta? Ili možda na izgradnju infrastrukture? Hoćeš li možda da kažeš da će slična situacija u Nišu smanjiti ogorčenost onih koji samo što nisu počeli da gladuju? Jedina razlika je u tome što Niš ne treba nikome, a Vojvodina može da bira sa kime će živeti.
I veruj mi jedno - u Vojvodini ima mnogo krvopija koji će iskoristiti nezadovoljstvo onih kojima je egzistencija svedena na borbu za opstanak i povešće ih u avanturu koja će im glave doći.

Ja još ne vidim cifre, a za to stvarno nije potrebna viša matematika niti filozofska teorija.

CIFRA čini razliku između SUBJEKTIVNOG stava nekog suicidu sklonog Vojvođanina, manično depresivnog po prirodi (to OBJEKTIVNA statistika tvrdi o Vojvođanima) i OBJEKTIVNE situacije na terenu.

Dakle, mani me dok ne doneseš cifre.

Drugo, kažeš da su radnici išutirani iz subotičke Fidelinke? Da bi neko trebao da bude išutiran sa posla, trebao bi da ima posao! Trebao bi da ima fabriku! Trebao bi da ima platu!

E sve to nema Niš. Ali kao što rekoh, od manično depresivne osobe ne mogu mnogo i da očekujem.

Ovo me podsjeća na KUKNJAVU OKO DEVEDESETIH, pa dođe neki Srbijanac pa kuka kako je čekao red za bračno, mlijeko, ulje. ALO, to znači da si IMAO BRAŠNO, MLIJEKO i ULJE! IMAO SI IH U JEBENOJ PRODAVNICI!

Počinje da me boli kurčina za sve ovo. Ti si čekao mlijeko u redu, u Bosni neki nisu imali čistu vodu da piju.

Dakle, CIFRE, CIFRE i samo CIFRE, jer me ostala KUKNJAVA više apsolutno ne zanima.

PS U kaliforniji živi četvrtina Amerikanaca, dok ostalih 3/4 živi u 49 ostalih država. Kalifornija je najbogatija da je suludo je porediti je sa standardom u nekoj Alabami.

Samo da joj padne na pamet da ''bira sa kime će živeti'' baš se pitam da li bi prvo dobila po zubima ili rebrima od VAŠINGTONA (američkog beograda).

Dosta više gluposti i manijakalne vojvođanske depresije i aluvijalnih ravni - CIFRE NA SUNCE.

scallop

Albedo, na ovaj način nikoga nećeš ni u šta ubediti. Jasno je da novac nema ime i da je nevažno ko ga uzima. Važno je da neko nema novaca, a veruje da zna ko mu ga uzima. Tako su meni krivi stanari ispod mene koji nemaju novaca da plate popravku fasade zbog koje cela zgrada propada, a ja ne mogu da dižem skele do trećeg sprata. Tu se cela priča završava. Da svi imaju novaca nezadovojni bi bili samo oni kojima mnogo nedostaje da imaju više.

Stipan

Quote from: Bata Životinja on 27-02-2011, 12:19:08
Počinje da me boli kurčina za sve ovo.
A mene opasno počinje da me boli kurčina za nedotupavne idiote kao što si ti!
Živela Slobodna Vojvodina!
Smrt boljševičkoj šovinističkoj bandi!
Stevo, sa tobom sam. NA BARIKADE! 

marlowe

Zev...

Barikade u samo u glavi...
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Albedo 0

Da, ali onda je neko pogrešno gradio zgradu. Da budem sasvim otvoren, Vojvodina je neki peti sprat koji bi sada da nabavi čeličnu konstrukciju koja bi je skinula sa donja četiri sprata.

Niko se nije zapitao ZAŠTO je Vojvodina na petom spratu a ne prvom ili u prizemlju? Do sada im nije smetalo što su stajali drugima na glavama.

Naravno, ovo se ne odnosi na tebe lično, valjda me nećeš i ti tako shvatiti :)

A više ne pokušavam nikoga ni u šta da ubjeđujem, jasno sam rekao na početku teme da mora da postoji kriterijum na nivou Srbije, i da se taj kriterijum mora poštovati bez obzira da li bi naškodio nekom Subotičaninu, nekome iz kragujevca ili Užica, jednostavno, kao što kad odeš na bazene moraš da opereš noge u specijalnom bazenčiću za to prije nego što uđeš na olimpijski bazen.

Nisam ja kriv što Vojvodina ima veći broj prljavih nogu.

CIFRE Stipane, CIFRE

veliki problem naći prosječnu platu, stopu nezaposlenosti, visinu poreza i slično za Vojvodinu. Tvrdite da najgore prolazite u ovoj državi - DOKAŽITE.

nisam ti ja majka pa da ti vjerujem na riječ.

Stipan

Nema dogovora! Smrt Rojalistima!
Živela sloboda! Pomagajte braćo Amerikanci!

varvarin

Rojalistima???
Pa jel ovde bilo takih???   xwink2

Stipan

Smrt velikosrpskoj buržoaziji, rojalistima, boljševicima, šovinistima, lopovskoj bandi i ostalima!!!
'Bem li im sve po spisku! Smrt Životinji!
Živela slobodna Vojvodina! Živelo otcepljenje!

Джон Рейнольдс

Pa da.  :(  Parolama do utrvđene istine.

#Τζούτσε

Albedo 0

Što mi se ovi Vojvođani najebaše majke na ovom topiku... živjela vojvođanska kultura!

scallop

Mora da su tamo preko mirni ko lebac. Ovde posrbe čas posla. Begaj, Albedo, dok ima vremena.

Anomander Rejk

A na Sajmu knjiga, uz minimalnu cenu ulaznice od 100 dinara, jedva nešto posetilaca... a ovde probiše uši vičući o kulturi i zaostalosti Srbije...