• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Pure horror... Real monster

Started by iNCUBUs, 26-10-2003, 21:32:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

iNCUBUs

Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

Lurd

Ovo "real life monster" misliš naravno na onog debila sa praznim pogledom. Ja ću znati da sam porastao kao čovek kada me takve face ne budu dovodile do ludila.

Svako ima svoje prebivalište i sva bića su stvorena nevina i takva kakva su. Čovek ima savest i svest o svojim postupcima.
My trees...They have withered and died just like me.

Boban

Interesantno je videti koji delovi tela su najukusniji za medveda.
Mislim, treba znati takve stvari, ako ikada bude prilike (tj. nuzde) da se postupi kao oni aviobrodolomnici u Andima svojevremeno.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Lurd

Quote from: "Boban"Interesantno je videti koji delovi tela su najukusniji za medveda.
Mislim, treba znati takve stvari, ako ikada bude prilike (tj. nuzde) da se postupi kao oni aviobrodolomnici u Andima svojevremeno.

A pitanje je da li je to zaista delo medveda. Da li je neko nekada čuo da je medved negde, bilo gde, jeo čoveka?

Draza

Quote from: "Monsinjor Lurdusami"A pitanje je da li je to zaista delo medveda. Da li je neko nekada čuo da je medved negde, bilo gde, jeo čoveka?

Moguce, jer je medved svastojed. U prolece kada, nakon dugog zimskog sna, besomucno obnavlja kalorije - napada stoku. Nije mu strano da dohvati bika, pokida ga na pola i pojede za dorucak. :shock:  
Obicno ne napada coveka, ali ako se oseti ugrozenim ne preza od nasrtaja.

Truba

meni ono ne liči na medvjeda

ps. zar medo može stići čovjeka
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

iNCUBUs

Quote from: "komunjara"
ps. zar medo može stići čovjeka

Itekako, brzi su od ljudi...
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

Draza

Medvedi sa naseg podneblja mogu da se krecu brzinom od oko 50 km/h, bez obzira sto deluju tromo i glomazno. So, ako se na nekog namerace slabi su izgledi da taj neko izbegne dobro batinanje. :lol:

Truba

a šta je s teorijom da medo neće da dira one koji su mrtvi
pa se praviš da si mrtav :?
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Draza

Ne znam... Jos nisam cuo da je neko od napadnutih uspeo da se seti toga. Obicno su ostajali izbezumljeni ili su instinktivno pokusavali da uteknu. :(

Ghoul

Quote from: "komunjara"a šta je s teorijom da medo neće da dira one koji su mrtvi
pa se praviš da si mrtav :?

Ma ko bi se normalan kockao s jedinim zivotom koji ima proveravajuci na svojoj kozi takve sumanute teorije?! :?

Mozda u toj teoriji i ima zrno istine, ali da se nadjem u takvoj situaciji radije bih isprobao varijaciju na Grunfovu teoremu:
"Ako zelis pobediti medveda, moras trcati brze od njega"
https://ljudska_splacina.com/

phuzzy

Hmmmm, meni se nesto cini da tolika telesina, ako se zaleti nekom neumnom brzinom da bi me stigla, ne bi mogla preterano efikasno da manevrise. Po tome bi kljuc bekstva, po nekom mom rezonovanju, bio u cestim promenama pravca pri begu.

Mada, mozda gresim, ali se nadam da to necu morati da proveravam.

Draza

Tesko bi to bilo izvodljivo iz dva razloga, prvi je taj sto su medvedi spretni koliko su teski (bukvalno)  :lol: , a drugi je da su to zivotinje, a one kada love, to cine svim svojim bicem, odnosno celom duzinom tela i ako pokusavas da im uteknes ispred nosa, naglo skrecuci u stranu (mada je o tome iluzorno govoriti, imajuci u vidu razliku u brzini, kao i spretnosti), postoji mogucnost da te medved potkaci zadnjim sapama, ako te vec ne dograbi prednjim. To pricam znajuci kako medvedi love druge, mnogo brze zivotinje od coveka.

Sledeca interesantna stvar je da, u takvim, ponavljam: izuzetno retkim prilikama, nenaoruzan covek ima minimalne izglede, pored ostalog, i iz tog razloga sto se nalazi na teritoriji medveda. Izuzetan je znacaj teritorije, jer medved zna svako oboreno drvo, rupu, potok, grm... Medved je prilicno inteligentna zivotinja i koristi sve prirodne prednosti terena na kom obitava. Nije retkost da progonjenu zivotinju svesno natera u zamku.
Medved slabo vidi, ali ima izuzetan njuh i ako mislis da mozes da se sakrijes od njega, u teskoj si zabludi. :evil:

Lurd

Propustio samo, Dražo, da kažeš da je medved, prema ljudskim merilima, nadrkana životinja. Stalno je nešto mrzovoljan i tako to.

Phuzzy, ta taktika važi za krokodile i aligatore na suvom. To mi je rekao jedan drugar sa Floride. Tamo izleti krokodil kada pustiš vodu na česmi...

I svidja mi se ovo Dražino da životinja lovi celim bićem. To je skroz tačno, a čovek lovi i živi minimalnim procentom svog bića...

Draza

Quote from: "Monsinjor Lurdusami"Propustio samo, Dražo, da kažeš da je medved, prema ljudskim merilima, nadrkana životinja. Stalno je nešto mrzovoljan i tako to.

I ti bi bio mrzovoljan da ceo dan beres nekakve sitne sumske plodove, krkas desetine hiljada mrava, po nekog zeca koji ti dodje kao sendvic i to onaj singl... ceo dan jedes i stalno si gladan.  :lol:  :wink: Tu mora da se poklopa nesto krupnije.  E onda naidje neki planinar, kamper ili Ivica i Marica i eto sranja. Ogradjujem se od poslednje recenice. Nikada nisam cuo da je medved pojeo coveka, ali da je bilo zestokih duela - to da.

Quote from: "Monsinjor Lurdusami"I svidja mi se ovo Dražino da životinja lovi celim bićem. To je skroz tačno, a čovek lovi i živi minimalnim procentom svog bića...

I covek se prepusta svojim dobro prikrivenim instinktima, kada je mrtav gladan a u blizini nema prodavnice.  :lol:  Ili jos bolji primer, kada se nadje oci u oci sa sendvicem, a pri tom mu vec dva sata krce creva.

Zvezdan

Siguran znak da ce te medved napasti jeste da se propne na zadnje noge.
Ako se mota okolo cetvoronoske, najverovatnije nije zainteresovan.

Od medveda se moze pobeci jedino na krivo drvo, nikako na ravna nalik banderi.

taurus-jor

Hoćeš reći da se medo razume u krivo drvo k'o Marica u kriv k :roll:  :roll:  :roll: c?
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

phuzzy

Hmmmm, gledam sad po netu... opsti konsenzus je da medvedi retko napadaju, cak i ako se nadjete licem u lice, ali ako je medved resio da napadne, onda je covek u dubokim govnima.

Ako je napadac grizli, onda pali penjanje na drvece ili izigravanje mrtvaca, i to tako sto se covek ili sklupca u fetusni polozaj ili legne na stomak, sa rukama na vratu i rasirenim nogama (ovo poslednje ne da bi obezbedio laksi pristup genitalijama i bulji, vec da bi ga bilo teze okrenuti i lakse se vratiti na stomak). Ranac, ako ga zrtva ima, ne treba bacati, vec ostaviti na ledjima zbog extra zastite.

Ako je napadac crni medved, ne pomaze foliranje, ne pomaze penjanje na drvo - on napada ili zato sto je gladan, besan ili isprovociran i ne gubi interesovanje, pa je najbolji plan tuci se sa njim iz sve snage, pa mozda odustane. Hm. Kazu, cesto odustanu, ako se covek dovoljno zivahno bije.

Mada mi najmudrije deluje savet da se medvedu baci neki komad odece (ne ranac, vec koshulja ili tako nesto), sto ce ga okupirati mirisom, i dok se on zanima polako, vrlo polako, povuci se sa mesta napada.

E, sad, koji su lokalni varijeteti medveda koji odgovaraju grizliju i crnom medvedu, ne znam, a ne znam ni ko ima vremena/svesti da razmatra sa kojom se to podvrstom medveda sreo dok zver od pola tone urlajuci juri na njega. :?

I horror scenario, sa relativno informativnog slovenackog sajta:

"Če pa vas zamenja za hrano in začne z grizenjem potem, ko ste že nekaj časa negibno ležali morate agresivno napasti nazaj."  :P

Draza

Zanimljiv je podatak da je tokom 20. veka u SAD-u, u napadima medveda, smrtno stradalo 40 ljudi. Nisam nasao informaciju koliko ljudi je prezivelo napade i na koji nacin su u tome uspeli.
Da li je uopste bilo prezivelih? :twisted:

Boban

40 ljudi za 100 godina... pa siguran sam da je vise stradalo od ujeda muva, da ne kazem pcela, strsljena, zmija... ispada da je suzivot sa medvedima bajka.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Lurd

Uopšte, retko koja divlja životinja je opasna po čoveka, osim ako ne dodje o sukoba interesa, ugrožavanja mladih ili direktnog napada.

Mada, ljudi, kako, bre, da se branimo od medveda?! Pada mi nekoliko stvari napamet, ali svaki kontakt sa njim u tuči je lomljenje kostiju, kidanje mesa ili slično.

Draza

Quote from: "Boban"40 ljudi za 100 godina... pa siguran sam da je vise stradalo od ujeda muva, da ne kazem pcela, strsljena, zmija... ispada da je suzivot sa medvedima bajka.

Medved je inteligentna zivotinja i izbegava coveka.

Quote from: "Monsinjor Lurdusami"Mada, ljudi, kako, bre, da se branimo od medveda?!

Medved ispoljava agresivno ponasanje samo u slucaju ako ga covek iznenadi ili na neki drugi nacin ucini nervoznim. Prilikom svakog susreta sa tom zivotinjom treba izbegavati sudar pogleda, treba ostati miran i ako je moguce lagano se udaljavati. Naravno, to je teorija.

Truba

za tu teoriju krivog drveta sam čuo od tate koji je ghoulov komšije :evil:

ali mi je nekako čudno
po ovoj raspravi ispade da je medvjed brži od mačke :x
a čovjek je sporiji od te iste mačke
osim kada nosi miša u ustima

znači spas je kada medo uhvati tvoga prijatelja :!:  (mooooora biti težak)

Ghoul

Quote from: "komunjara"za tu teoriju krivog drveta sam čuo od tate koji je ghoulov komšije :evil:

Misliš na Niš, ili Berkli?
Berkli je sav u znaku međeda: mesta sa nazivima poput Bear's Lair, klubovi kao što je California Bears, itd. Čak i na sidewalku svuda imaš otiske šapa od međeda.

ali mi je nekako čudno
po ovoj raspravi ispade da je medvjed brži od mačke :x
osim kada nosi miša u ustima :shock:

:shock: zašto bi čovek nosio miša u ustima? i kako ga to može spasiti od mačke koja ga juri? :?

znači spas je kada medo uhvati tvoga prijatelja :!:  (mooooora biti težak)
https://ljudska_splacina.com/

Truba

eh
da mi je tata u berkliju ne biste me vidjeli na ovom forumu :x

MA CRNA TRAVA ROCKS

blizu aleksinca blizu niša :!:

phuzzy

Quote from: "komunjara"po ovoj raspravi ispade da je medvjed brži od mačke :x
osim kada nosi miša u ustima

Macka je prilicno brza, ali njena brzina traje vrlo kratko. Tj. ona je odlican sprinter, ali je bulja na duge pruge. Za razliku od coveka, ili pak medveda. :-)